- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Szerintem is, meg amúgy jó kártyák lettek. Igazából a többivel személy szerint az a bajom, hogy ami top kártya az majdnem a következő kategória árában megy, így értelmét veszti ezek ajánlása. Akkor még most marad a pulse csak ajánlottnak, majd ha változik a helyzet kitöltöm.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz AlienApollo #7511 üzenetére
Witcher 3 alatt 2x16GB esetén egyszer sem lépet közbe az ISLC-t. Kíváncsiságból próbálgatom még. :-)
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Egy budget buildet rakok össze Ryzen 5 1600AF-fel meg miegymással és próbálok úgy sakkozni, hogy a GTX 1660 Super (Gigabyte OC - 205 font) helyett beleférjen egy RTX 2060 (Zotac Twin Fan - 270 font), de nyilván nem lehet megkerülni a Radeon RX 5700-akat, amik errefele (London) szinte egy árban vannak az RTX 2060-nal.
Referencia RX 5700-at már 279 fontért kapni, de 285-ért van már XFX RX 5700 XL DD Ultra is, amiről elég vegyes review-kat olvasok mindenfele. Volt vele BIOS gond, mikor kijött, ami a fan curve-vel volt kapcsolatos (elvileg azóta javították), stb. Ahogy nézem az összefoglalót, nincs az ajánlott 5700-ak között, viszont az 5700XT-k között szerepel ugyanez a modell. Steve-ék flashelték a sima 5700 BIOS-át az 5700XT-ére és látványosat gyorsult vele a kártya, gondolom, ez a power limit kiiktatása és így a magasabb boost (game) órajel miatt van.
Egész lázba tudnak hozni az ilyen dolgok, mert egy régi korra emlékeztetnek (amikor mindenki mindent tuningolt vagy piszkált), viszont amikor egy év után is ilyeneket látok a legújabb AMD driver Release Notes szekciójában, akkor azonnal becsukom a keresőt és megyek vissza az RTX 2060-hoz, legyen bármennyivel is lassabb...
- Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.
- Some games may exhibit stutter or appear to be downclocking on Radeon RX 5000 series graphics products.Mi a tapasztalat ezzel a kártyával, illetve a jelenlegi februári driverrel? Én elég kevés játékkal játszom (Division 2, Diablo III és majd egyszer Borderlands 3 meg az új Doom), de az ilyesmi akkor is idegesítene. A monitorom (mert látom, ez is számít) egy Acer Nitro VX272UP (27" 1440p 144Hz IPS).
Köszi előre is a helpet
-
Kolbi_30
őstag
válasz Alvin_ti4200 #7554 üzenetére
Division 2 jelenleg szR nálam, az új nagy patch óta. Előtte hibátlan volt. Most crashel kB 10 percenként...De ez valószínű játék hiba...
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Kolbi_30
őstag
Nem ram hiány az biztos. Amikor megjelent a jatek jól ment. Jött az első nagy peccs, jatszhatatlan lett, jött rá javítás. Most megint nagy peccs megint crashel. A következővel elmulik addig nem foglalkozom vele.... Úgy se köt le.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
AlienApollo
tag
van aki az ULPS-t kikapcsolja? Én ma gondoltam adok neki egy próbát és mintha stabilabban tartaná a magas órajelet - bár lehet csak placebo, két dolgot viszont látok eddig pár óra tesztelés után:
War Thunderben azóta nem volt frame dropom , pedig eddig random kiesett a 75FPS-ből.
Borderlands 3-ban voltak mikro laggok, és a radeon eddig a high/ultra beállításokat "marginális"-ként jelezte, de most kb 5 FPS-el többet mutat, frame time kisebb és "Optimális"-ra váltott a jelölés (tehát már nem ajánlgatja, hogy vegyem lejjebb a felbontást).majd még kell pár nap hogy rámondjam, hogy akkor ez most megoldott pár dolgot, de gondoltam addig is rákérdezek hátha más is próbálta és van tapasztalata.
reddit thread aki olvasgatni akar róla, hogy amúgy mi ez: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/f5s1ls/rx5700xt_frequency_jumping_updown_my_fix/ -
addikt
válasz AlienApollo #7560 üzenetére
Akinek nagy órajel ingása van, az nem azért van, mert nem 100%-os a gpu kihasználtság?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Redditen itt is pont erről van szó.
-
gaben88
őstag
Ennek jól olvasom, hogy nincs hátránya?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
AlienApollo
tag
válasz gaben88 #7569 üzenetére
ha olyanra gondolsz hogy alap/idle órajelen is emel, mert kikapcsolná az energiagazdálkodást vagy valami akkor nincs. Elcseszni úgy lehet ha valamit elállítassz a regeditbe , de MSI AB-ben van rá külön kapcsoló is (csak azt most pont a stabilitás miatt nem futtattam, hogy kizárjam az extra hibalehetőséget).
-
Bossp
addikt
Egy kis probléma, hátha más is érzékelte és tud rá megoldást . Ha Cod MW-ben állok egy helyben az fps tegyük fel 120 és 180 között ugrál le fel mint állat ha mozgok akkor is... De azt nem értem ha állok egy helyben miért xD na már most Codban ez kb nem zavaró de ott van az új játék a Wolcen Lords of Mayhem, ez a játék már nem kezeli olyan jól uygan ezt. ha élhető beaállításokkal játszom miért is nézzen ki fosul ha már drága videokártyája van az embernek ugyan ilyen fps droppok vannak megállás nélkül, ha egyhelyben állsz és nem történik semmi akkor is . Na mármost ebben a játékban viszont minden ilyen fps droppnál belassul a game mintha benyomnám Max Pain-ben a slow motiont egy negyed másodpercre. A hibát meg lehet oldani ha fixálom az fps-t pl 60-ra de ha valaki hozzá szokik a 144 hz-hez ez már egy ilyen játéknál is bassza a szemét... de így is volt pár helyen hogy ugyanígy nekiállt droppolni de csak 57-re viszont ez bőven elég volt hogy megint ugyan az előjöjjön . Szóval ezekre az értelmezhetetlen fps droppokra van bármi megoldás vagy ott egye meg a fene? nem a procim nem kevés...
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz MiklosSaS #7574 üzenetére
A Cod nem akadozik nyilvan kicsit vissza veszek mar 200+ az fps na de ezt nézzétek... Másnak az a problémája hogy maxon megy a vRam nálam ez Cod közben így néz ki xD
Cod közben nem zavaró az fps dropp de pl amit írtam Wolcen közben tönkreteszi a játékot, szerintem nagyon sok játéknál is. Mik ezek a hatalmas fps droppok...[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
Először is bocsi a spammért. Másodszor megvan a hiba! A driverben az Auto UV helyre rakta a dolgokat! a Cod is teljesen kisimult.. azt hittem szépen fut hát nagyon nem telejsen más élmény votl így...
Super Posi is mindjárt más... A Wolcen pedig... nincs több belassulás és a néhol 60 fps alá droppolás helyett minden ultrán wqhd 98-105 fps között ugrált és tökéletesen ment
Na és akkor jönnek a kérdések:
Mi köze a gpu fesznek a Vram-hoz?
Ez vajon driveres hiba lesz avagy Hardveres és akkor mehet Gariba mert alapfeszen nem bírja a Vram? Ha meg nem bírja a Vram akkor amikor nekem is fent állt a hiba hogy már winben sem veszi vissza a Vram órajelet akkor miért nem volt fagyásom?
Lehetséges hogy a blackscreen és egyéb bugok miatt is ez áll?
Mindenesetre akinek akadásai fps droppjai vannak javaslom az auto UV-t neke múgylátszik teljesen helyre rakta de nem nyugtatott meg hogy csak így stabil a kártya"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Vitee
aktív tag
Wolcenre nagyon sokan panaszkodnak egyébként, hogy nagyon droppol az fps...
Itt a fórumon is, meg úgy általánosan.
Pedig most akartam megvenni én is
Nekem mindig auto UV-on van, kivéve mikor bekapcsolom, és elfelejti, de így is akadnak a dolgok"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
addikt
A wolcen nem jelenik meg epic store-on? Van még ott egy $10-os kuponom, arra szívesen ellőnèm.
-
fanti
addikt
válasz Albigator #7581 üzenetére
A legutóbbi driverben tökéletes már!
Sapphire Nitro+ esetében szerintem javasolt a ventiprofil beállítása és a zerofan kikapcsolása.
Alapban elengedi a kártyát 50? 55? 60? fokig, és csak utána indít rá ventit.Nálam így megy most, és meg is jegyzi szépen :
És nagyon jó így, mert böngészés közben ugyanúgy néma mint zerofannal, és játékok alatt is előbb megfogja a felkúszó hőmérsékletet így a profil. -
MiklosSaS
nagyúr
Csak egy kerdes:
Valaki hasznal MSI Afterburnert, es ha igen mennyire hasznalhato megbizhatoan ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
iszaboty
csendes tag
Nekem is ezt csinálja MSI 5700 Gaming x (v.: 20.1.4) 1000, 1250 MHz-re ledobálja a VRAM órajelét. A 20.2.1-gyel jobb a helyzet, de ott is néha előfordul, egy gép újraindítás helyre rázza a dolgot. A 19.12.1-gyel nem tapasztaltam ezt a hibát (csak hát most főleg RDR2-t játszok és ott pedig egy csúnya bug van ezen driver alatt).
Még tudnám sorolni a problémákat. A 19.12.1 tünik nekem egyenlőre a legstabilabbnak. -
iszaboty
csendes tag
Mivel nekem sima 5700-m van, ezért az outo uv és oc nem jön be. More PowerTool-lal van kitolva a power és órajel limit és manuálisan beállítva minden. Talán ha az XT-s BIOST (nem az eredetit) tolom be a programba és utána állítok auto UV-t akkor az jó lenne, de az XP-s paraméterekkel túlságosan melegszik a kártya (legalább is én így gondolom) és ha a driver alaphelyzetbe áll (már pedig ez nem olyan ritka eset) akkor elszabadulnak "fokok" ha épp nem monitorozon a VGA-t játék közben.
Persze valószínű, hogy a PoverTool-szban meg tudom adni alap paramétereknek azokat az értékeket amiket most manuálisan beállítok csak nem volt még kevem ezzel kisérletezni. -
Vitee
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy bajom van a Freesync-el brightness flickering miatt, egy AOC C24G1 monitornál.
Jó pár órát rászántam, hogy kikerestem a legtöbb monitort, amit posztokban, videókban ilyen villogással panaszolnak, és mint írtam korábban, szinte 95%-ban VA paneles monitorok voltak.
A maradék 5% TN, de IPS paneles monitorról semmi kommentet nem találtam.
Így vettem kíváncsiságból egy AOC 24G2U IPS paneles monitort.
A brightness flickeringnek még csak nyoma sincsen, tökéletes, semmi villogás, egyetlen játéknál sem, aminél korábban stroboszkópozott a monitor
Szóval úgy gondolom, jól következtettem, és tényleg a VA panel a ludas, ha a Freesync használata közben villog a monitor.
Természetesen ez csak az én nyomozásom, lehet, hogy IPS monitorral is villoghat, nem tudom, de ennek most örülök"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest