- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #22524 üzenetére
Nem feltétlen, mert vannak hardveres umb driverek is (többek között 286-oshoz is), de valszeg bacsisnál az lehet a probléma gyökere, hogy sok nagy méretű drivert próbál betölteni a sok adaptor shadow miatt korlátozott méretű umb-be. 2 dolgot tehet;
- igyekszik a driverek méretét csökkenteni, (dos szinten 7.0-ás pc-dos (ill driverei) eszik a legkevesebbet és gyak 100% ms-dos 6.22 kompatibilis, mouse helyett ctmouse csak 3kb-ot eszik pl, az mscdex-et helix-el az xms-esbe is tölthető)
- az elérhető umb méretét növeli (fölösleges adaptor shadow-ok kikapcsolásával, ill ha nem kell ems memória akkor az eleve 64kb + a felszabaduló memória az umb számára a rendelkezésre álló ems page frame végett), ill ha nem lehet legalább a fragmentáltságát csökkenti (scsi bios címzését közvetelen a vga bios után, vagy a system bios elé jumpereli), hogy a nagyobb driverek beleférjenek.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Peter789
senior tag
válasz DarthSun #22533 üzenetére
a cél szentesíti az eszközt...
van egy hasonló kártyám: [link] - csak az enyémen a 110MHz-es csippek mind fel vannak forrasztva. leszedem őket, majd a helyükre SOJ foglalatokat rakok (ezeknek a kitermelésére már beszereztem egy raklapnyi virge-öt) - talán nem is csak 4-et, hanem 6 megát is leszedhetővé varázsolok - a nyák rajzolata alapján az is működhet, és a 6 megás V2 igazi ritkaság
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz DarthSun #22535 üzenetére
gyakorlatilag nem is létezik 1-1 madárlátta példányt leszámítva: [link] - ezt a nyákot kifejezetten 6 megásnak tervezték, de a lenti procomp kártyán is látszik hogy opcionálisan fenntartották a lehetőséget az akár bővíthető, de csak 6 megás alapkártya kiépítésére
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Ádyka
őstag
válasz DarthSun #22530 üzenetére
Persze, hogy nincsen, de abban az időben dos játékokhoz ez elég volt, sőt 1-2 esetben kimondottan kb ennyi kellett, és semmi plussz.
Most egy gravis install idejére elég ezzel indítani, aztán mehet vissza minden sallang.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz DarthSun #22525 üzenetére
Nekem semmi bajom vele.
a faya 486-osomon (4DPS ver. 2.11, 16mb EDO, AMD Am5x86 133-ADW, GUS Ace 1.0, valami Addonics yamaha ópéelhármas, Quamtum Fireball SE Scsi (bacsis nekem megy a scsi ))Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #22564 üzenetére
Glquake verzióra nem emlékszem (de majd megnézem hogy 0.96, 0.97 vagy 0.98), de a hivatalosan 3dfx-hez kiadott glquake patch, tehát nem a legeslegutolsó 3rd-party modernebb kártyákra is írt patch, utolsó diamond v1 driver stimmel, ill 1.49-es minigl driver (ami gyengébb, ill amd procikhoz sokkal inkább javallott mint a wickedgl, mert tele van 3dnow, mmx stb optimalizációkkal)
-
Ádyka
őstag
válasz DarthSun #22564 üzenetére
Én is úgy hittem annó, hogy a P1 262 MMX kihajtja a voodoo1-et. Így is reklámozták, hogy processzortól független sebesség, persze ez marhaság.
Szóval amikor váltottam BH6 + Celeron 300A@450-re, hát egyértelműen szebben folyt az akkori NFS mittudoménmi.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #22588 üzenetére
Kiprószáltam, ha a DX-ben kikapcsolom a D3D-t, akkor a társkártyán is kikapcsolja.
Megpróbáltam azt, hogy a WinMe a saját TNT2 driver-ét pakolja fel (amivel csak a DirectX megy), hátha így lesz Voodoo 2-vel OpenGL-el, (gyári meghajtóval, lehet másik kéne) de nincs.[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #22592 üzenetére
Megerősítve, win95 osr2.1 alatt is (K6-III+) simán tudok rendert választani (Geforce2 GTS + V2) mind játékokban, mind teszprogikban, ill. dxdidagban is, szóval a régebbi dolgok mehetnek glideban, amihez meg kicsit erősebb d3d/opengl kell, ahhoz meg ott a Geforce2.
Egyébként egy 256 megás agp-és Matrox Parhelia mennyit érhet kb, csak mert most kaptam egyet 2K-ért.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz DarthSun #22601 üzenetére
Persze, nagyobbfelbontással/AA+AF-el szebb (mozgás közben mondjuk ezek sem annyira számítanak). Mondjuk ha felraknám a high-resolution texture kegészítést letérdelne a Voodoo 2 és a TNT2 is, így tesztelve.
Érdekes amúgy a TNT2 9x driver-ébe nem raktak AF-et.[ Szerkesztve ]
-
válasz DarthSun #22679 üzenetére
Értem én, hogy átalakító, de mitől más?
Mitől másabb, amikor a kellő feszültség és a szorzó is megvan a lapban, illetve az átalakítón keresztül.
Erre lennék kíváncsi, hogy mitől más az fcpga 2-es alakító?
Sokan írják net szerte, hogy a magas 1,75 voltos fesz-től félnek a tua számára.
De ebben a lapban létrehozható a szükséges 1,45-1,5 volt is.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz DarthSun #22716 üzenetére
aki csináálta a tesztet.
Figyu, datrhsun, nem tudnád megcsinálni te is?
Adok deszkát, csak csinádd'
persze a posta téged terhel.Szerk.: Csak azért, mert te 486Sx-el csináltad, ezért sejtem h neked nincs.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #22736 üzenetére
félig meddig szabványos.. IBM szabványú... azaz a floppy kábelről kapja az 5V-ot is...
kikaptam egy IBM PS/2-ből a flopy-t ami korábban próbálva volt és szintén xar volt, ezzel is ugyanez, meghajtja a lemezt majd semmi, van hogy elkapja kicsit tovább kerregteti mintha érzékelné a lemezt de ugyanúgy "feladja"... de legalább tudom hogy ha szerzek IBM-es floppy drive-ot akkor azzal ki lehet váltani a gyárit... -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz DarthSun #22745 üzenetére
PS/2-es egeret esetleg tudok adni, esetleg élőt is, amelyet ha bedugod a farkát a konnektor egyik lyukábaba, másikat meg a másik lukába, akkor még Cincog is! Csak egykis áram kell hozzá.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
gban
Közösségépítő
válasz DarthSun #22754 üzenetére
A retro topic az oka ha nemgondol ilyenre az ember, de valóban nem hátrány kihasználni ezeket a mai kütyüket
Amikor mentem valahová körbenézni, én is úgy voltam vele, hogy nem írom föl a kiírt telefonszámokat, hanem lefényképezem - minek írogatni annyit ha nem muszáj?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz DarthSun #22760 üzenetére
Itt az infó, a commenteknél ott a kép - az MMX felirat a bordába került.
Vagyis valószínű eredetileg nem ez volt benne, valaki kerített egy ilyet, legyógyította a hűtését (nyoma szerintem látszik a képeken), és betette a notiba.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
laci1128
tag
válasz DarthSun #22981 üzenetére
Érdekes, mind 754-n (nForce 3), 939-n (nForce 4 SLI) és AM2-n (NF 570 Ultra) ASUS lapokban az alaplapi hang letiltása nélkül vidáman* ment az alap SB Audigy, gondolom olyan brutális eltérés nincsen az alap Audigy és a ZS között, valami specifikus gond lehet ott.
*754-en (ASUS K8N-E Deluxe) az nForce hálózati vezérlőt le kellett tiltani a hangkártya telepítésének idejére, különben telepítés közben kékhalál volt a jutalmam (igaz az azt követő újraindítás után már fenn volt az illesztőprogram), viszont a másik két platformon semmi atrocitás nem érte a kártyát."But at least the code looked good, which is the main thing."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest