Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    válasz arn #97209 üzenetére

    konverzio nelkul - ezt sem tudom behatárolni, de tuti hogy annyira nem ástam bele magam, mint Te.

    1024- ig tudja a 75Hz- et, ami DOS- hoz, az összes köztes felbontásokhoz is elég. FHD- ben persze 60Hz, olcsó belépő monitor, de a próbapadhoz több mint elég.

    Karakteres üzemmódban, pld NC, DN, 75Hz- re áll be mint egy régebbi CRT is, legalábbis az OSD kijelzett szerint.
    Bizonyos game/prg- ok szintén 75Hz- re váltanak runon, CRT- n vagy a régebbi HP LCD esetén 1024- ben, (800x600- ban még ok), fekete képernyő volt a jutalmam. Ugyanez pld Win3.11 alatt, ha feltettem a VLB kártya driverét. Aceren előbbi nincs, vagyis jó, gyanítom hogy utóbbi is rendben lesz, ha majd ismét előveszem a VLB 486- ot. Gondolom hogy a retro CRT, vagy a régebbi LCD, nem tud alacsony teljes képfrekit (15KHz, vagy ilyesmi, amit említettél), tehát evvel azt akarom mondani, hogy a modern kijelzőnél ez nem áll fenn, tehát a retróhoz illeszkedő összes szinkront is jobban tudja, mint maguk a tényleges retró monitorok. Mivel mióta ez van a próbaállomáson, nem tapasztaltam az említett bosszantó fekete képre váltást semmilyen kavarás esetén sem.

    Ívelt interferencia : fotózás esetén, valamint szabad szemmel is tapasztaltam a jelenlétét CRT esetén, LCD- n nyoma sincs, szerencsére ez is a múlté már.

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák