Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz envagyok #92125 üzenetére

    Döntésképtelen vagyok, azért lamentálok ezen ennyit.
    Kb két éve elkezdtem építeni egy PIII-at, a cél V2 SLI, SB16, Live, Vortex, és valami erősebb AGP grafika volt, Win98 alatt. Akkor egyáltalán nem volt cél a korhűség, csak az, hogy minél több, mára kihalt audio és grafikai API-t tudjon a gép hardveresen.
    Elég sokat szoptam BX platformon, hogy ezt a sokmindent összehozzam úgy, hogy minden megfelelően működjön, és az a helyzet hogy BX-en nem is sikerült maradéktalanul.

    VIA-n viszont sokkal inkább, viszont közben picit megváltoztak az igényeim.
    Pl Live-ot elengedtem, lévén ha EAX játékot szeretnék játszani, annak semmi akadálya XP-n, amire van más hardverem. Sokáig ragaszkodtam hozzá, mert a Live Drive jól néz ki a gépházban, de semmi értelme.
    Sokáig az is volt az elképzelésem, hogy az SB16 és a Vortex 2 kimenete is a Live bemenetére lesz rákötve, és akkor a Live Drive hangerőszabályozható kimenetébe dugom a fejhallgatóm, megspórolva ezzel a dugdosást mikor másik hangkártyát használok.
    Ezzel abba futottam viszont bele, hogyha nincs teljesen letiltva a Live, akkor a Vortex 2 A3D játékok közben bugol, bizonyos hangok némák lesznek, rengeteg driverkombót kipróbáltam, mind a Live, mind a Vortex 2 részéről, IRQ problémákra gyanakodva a fizikai sorrendjükkel is variáltam, de egy idő után bármilyen szép is a Live, elengedtem, ment Hardverapróra :))

    Maradt a Vortex 2, SB16, V2 SLI, VIA Slot1 platformon.
    Na ebbe kellene valami DX6 AGP kártya, a jobb félékből.
    Gef 256 adná magát szerintem, de nincs belőle aprón most.
    TNT, TNT2, és Matrox van, de ezekhez nem nagyon értek, hogy mifélét érdemes venni.
    Van amúgy itthon Voodoo 1, 2 SLI, Voodoo 3 is (utóbbit már feltettem apróra, de még meggondolhatom magam), igazából a V2 SLI-re semmi más indokom nincs, mint az, hogy MENŐ :))

Új hozzászólás Aktív témák