- Vezetékes FÜLhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz Slavia #72452 üzenetére
Értem szavad... De a melegedés/fesz téma sem ilyen egyszerű.
Azonos proci esetén világos, hogy ha növeljük a feszt, látványosan nőni fog a disszipáció is. Nos, különböző procik esetén már nem lehet a melegedés mértékét a CPU feszültségekkel összehasonlítani.
Régebbi 8320-as procim azonos órajelhez jóval több feszt igényelt, mint a 8350-es.
Pontos adatokra már nem emlékszem, de a 4,0GHz-hez kb. 1.28-1,3V körül kellett neki.
Azt tapasztaltam, hogy azonos órajelen ugyan annyira melegedett mind a két proci, hiába volt a feszültségük különböző.
Tehát az, hogy adott procit adott feszen adott hűtővel x hőfokon tudod tartani, az nem jelenti azt, hogy egy másik procit ugyan ilyen körülmények és fesz értékek mellett is ugyan úgy tudod hűteni.(#72453) Jakuskacsa: Ez csak a szükséges minimum fesz határán érvényes. A valóban stabil órajelhez szükséges feszültséget hiába emeled, a teljesítmény nem fog emelkedni.
Ezért szoktam az IBT mellett Prime-al is tesztelni, ha eldob egy magot, akkor még IBT lefuthat, de nyilván rosszabb eredményt fog produkálni.
Biztonság kedvéért prime stabil + 1 lépcső fesz beállítása a receptem, ahonnan már a további plusz fesz nem hoz a konyhára.[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kupon kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest