Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jakuskacsa

    senior tag

    válasz krist00f0101 #68031 üzenetére

    NÉzzük akkor sorban. Először is turbo core technology-t keresd meg, és disabled-re tedd. Aztán Amd aplication power management - enable-re tedd.
    Multipiller/voltage, az rendben van manuálison.
    cpu voltage az a feszültség amit a cpu kap, azt tedd mondjuk 1,3-ra. Mert látom elég kevés a default feszültsége a cpu-nak, ezen szerintem vígan elmegy majd turbo opció nélkül. Most ezzel azt értük el, hogy az értelmetlen agyonfeszelés helyett amit a lapod csinált beállítottunk egy stabil alacsony értéket (lehet, sőt biztos, hogy beleférsz egy 100w körüli fogyasztásba) amit el kell bírjon a 4+1 fázis is. Viszont egy ventilátort irányíthatnál a vrm-ek felé, hogy extra hűtést kapjanak. Ezután teszt, és ha nem fagy, ill. stabil,és nincs dropp sem akkor jó lett. Ha fagy a gép, vagy instabil adni kell még a cpu-nak egy kis feszültséget. Mind addig amíg el nem éred az "arany középutat" ahol még kevés voltot kap, és már nem dorppol, mert elbírja a gyenge ellátás is.

    Semmiféle rosszat nem teszel az alulfeszeléssel, sajnos az fx-ek márcsak ilyenek. A gyári beállítások mondjuk úgy, hogy messze állnak a tökéletestől. Hozzá kell nyúlni, hogy jó legyen! A Te esetedben sajnos a lap sincs a munkája magaslatán, de megoldhat, hogy jól működjön.

    [ Szerkesztve ]

    A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

Új hozzászólás Aktív témák