- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, lehet nem a megfelelő topic, de AMD-ben a kb 2000 óta nem vagyok otthon ezt láttam kiemeltnek, a honlapjuk pedig kész káosz számomra
Melyik most a menő foglalat, az AM3+ vagy az FM2,?
Tudnék hozni külföldről alaplapokat szerintem jó árban, pl CROSSBLADE RANGER kb 34K és a CROSSHAIR V FORMULA-Z - 54K-ért.
Melyik platform pörög jobban a hardveraprón? -
Beretvás
veterán
urak, info kellene, menyivel erösebb ha erösebb egy 4 gigás r9 380 as a gtx 760 tol? bagy buko lenne arra cserélnem?
-
adamcadmon
csendes tag
Sziasztok,
Szerintetek megéri váltani FX 8320-ról (jelenleg 4,2 ghz-en megy) 9590-re?
Köszi
AdamFX8320, 8 GB DDR3; Sapphire R9 390 8G, Asus Sabertooth 990FX R2.0; Samsung 850 EVO SSD 250GB, CHIEFTEC CTG-750C 750W;Benq G2222HDL
-
M0ng00se
őstag
válasz adamcadmon #66809 üzenetére
Üdv.
Szerintem? Nem. Újonnan 20k-val drágább mint a 8320, használtan 13k-val (utóbbi hardverapró szerint), neked kell tudni hogy fél gigahertz megér-e annyitV6
-
ViZion
félisten
válasz M0ng00se #66810 üzenetére
+1
Hacsak nem extrém tuning a cél, akkor nem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
adamcadmon
csendes tag
válasz adamcadmon #66812 üzenetére
Pl. jó lenne, ha a The Crew nem szaggatna.
FX8320, 8 GB DDR3; Sapphire R9 390 8G, Asus Sabertooth 990FX R2.0; Samsung 850 EVO SSD 250GB, CHIEFTEC CTG-750C 750W;Benq G2222HDL
-
travix
aktív tag
válasz adamcadmon #66813 üzenetére
nem éri meg , egyébként is tudod huzni a procit, ha olyan a hűtés ha meg nem akkor a nagyobb is melegedne...
-
pipo112
őstag
válasz adamcadmon #66813 üzenetére
inkább emelj órajelet kb 4,5-4.7 ghz környékére ha a hűtésed engedi
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
-
Kolbi_30
őstag
válasz adamcadmon #66816 üzenetére
Proci fuggő. VAn akinek 1.4V alatt viszi siman valakinek nem. Ki kell tapasztalni
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Methionyl
senior tag
válasz adamcadmon #66816 üzenetére
Csak támogatom az előttem szólókat.
Egyáltalán nem éri meg főleg ha ilyen jó lapod van. Ha szerencsés vagy akkor 4,5-4,8 ra feltornázod és ott vagy ahol lenned kell. Noctua helyett akár Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme. Pár volt FX társunknak nagyon jól bevált
A fesz - órajel kérdése meg csak lottó. Mindenkinél más mivel minden CPU más. Nálam pl.: 4,5-höz 1.356VThey can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Omli85
őstag
Evvan ilyen kis mocsok vörös ördög ez... de teszi a dolgát és tűri a gyepát immár jó néhány éve.
ZENdülésig még biztos marad, utána kiderül mi lesz.
Amúgy meg hát annyira nem rossz kocka mert azé ha kell viszi az 5GHz-t is igaz 1.56v+-onASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Methionyl
senior tag
válasz Dark KillerX #66823 üzenetére
Nem hajcsa ki?
Viccet félre téve grat a kártyához. Olvastam róla, hogy eléggé "fapados" ez a hűtés az asus-tól. Mennyire igaz?They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Dark KillerX
addikt
válasz Methionyl #66824 üzenetére
Nem hajcsa ki sajna , de a viccet félretéve így megy a kari ( Valley alatt, ahol kb 1000 ponttal kaptam többet )
Jó lehet sok az a 75 fok, de azért tegyük hozzá, nyár is van, kb 26-27 fok a lakásban, majd ha hűvösebb lesz, az idő, akkor talán megáll 70-72 fok környékén.Hangja pedig egyébként nincsen.
A proci limittel kapcsolatban annyit, hogy GTA5-nél, eddig 1080p-n volt átlagban 60-65FPS ( vey high+ FxAA ), most ott kb 80+ FPS, viszont 1440P-n, kb volt eddig 30-35FPS ( húzva volt a 960-as karim ) , most 50+, ami így már nem rossz.
Később pedig majd lehet cserélem egy 8320e-re, és meghúzom picit, vagy pedig majd egy Zenre, addig pedig elleszek ezzel, úgy gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
bivalyolo
őstag
válasz Dark KillerX #66825 üzenetére
ezt pár nappal korábban találtam. fx 8350 vs i7 6700k + rx 480 vs gtx 1060
1440p-ben semmi különbség a 2 proci között ezzel a két kártyával.
de 1080p-ben sem olyan vészes az fx mondjuk a +600mhz-es tuning sok helyen semmit sem számít, se minimum fps-ben se avg-ben.[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
Dark KillerX
addikt
válasz bivalyolo #66826 üzenetére
Igen, ez van sajnos , hogy 1080p-en olykor kevés a proci, de majd vmikor az is cserélve lesz, viszont a vga-t, csak a jó árért vettem meg, mert nem terveztem, hogy veszek mostanában, de 85k-ért, ajándék volt, mert az előző tulaja, inkább 1070-et vett.
Szóval ezt így nem hagyhattam ki.
-
bivalyolo
őstag
válasz Dark KillerX #66827 üzenetére
ami procilimites ott használd 1440p-ben akkor.
grat a karihoz egyébként ennyiért tényleg kihagyhatatlan vétel volt, használd egészséggel."Let's agree to disagree!"
-
bivalyolo
őstag
válasz Plasticbomb #66829 üzenetére
Nem tudom az intel hogyan reagál a tuningra minimum fps-ek szempontjából de az fx-nél pár fps javulás van általában, már ha egyáltalán van.. ebben a tesztben sok játéknál ugyanazt az értéket adta, ettől függetlenül jogos, megnézhette volna alapon is az i7-et.
[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
Kolbi_30
őstag
válasz Dark KillerX #66825 üzenetére
Szép kazán!
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Methionyl
senior tag
válasz Dark KillerX #66832 üzenetére
Pont ez az. A hűtése nincs nagyon rendben
Az én 380x-em max 64fokos..még 28fokos szobába is.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Habugi
addikt
válasz bivalyolo #66826 üzenetére
Noh.., hát mit magyaráztam én itt anno hogy ez a CPU limit téma kicsit túl van lihegve, ugyanis ha az ember VSR/DSR-el a monitora natívja fölé emeli a felbontást, példának okáért 1440p-re akkor a jelenlévő CPU limit nagy része teljes egészében megszűntethető..
Nyilván játék motor/szálkezelés függő is de nagy-nagy általánosságban működik!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Yondaime 四代目
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy az adatlapomon szereplő gépből a lapot és proci párost eladtam és a vevőnek fagyogat vele a gépe... nálam hibátlanul ment.
A jelenlegi gépe : Asrock Fatal1ty 970 Performance ,AMD FX-9370 @ 4,4 , 16Gb kingston hyper x fury ddr3 1600,ssd, r9 380 Gaming vga, 750W 80+ táp
windows10 újra húzva,bios resetelve,memtest ok...
Erre valaki esetleg amit még nem próbáltunk?
Személyesen vagy DPD futárral postázok, egyéb esetben nem vállalok garit.
-
Balathruin
veterán
válasz Yondaime 四代目 #66840 üzenetére
Másik táppal kéne megnézni, lehet az szarakodik.
-
belaazallat
addikt
válasz Yondaime 四代目 #66840 üzenetére
Alap órajelen is csinálja? A 16GB ram az nem 4db modul ugye?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
adamcadmon
csendes tag
válasz Kolbi_30 #66817 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat!
Úgy néz ki, hogy a Noctua NH-D15 valószínűleg nem fog beférnia a Thermaltek Commander MS-I házamba (legalábbis az előzetes méréseim szerint túl magas).
Tudtok ajánlani olyan kissebb hűtőt, ami nem hangos és lehűti az FX8320-at 4,5-4,6 Ghz-en? Vízhűtést nem szeretnék, mert bonyolultnak tűnik a szerelése.Köszi
FX8320, 8 GB DDR3; Sapphire R9 390 8G, Asus Sabertooth 990FX R2.0; Samsung 850 EVO SSD 250GB, CHIEFTEC CTG-750C 750W;Benq G2222HDL
-
Yondaime 四代目
tag
válasz belaazallat #66842 üzenetére
4db modul alap órajelen.
-
Yondaime 四代目
tag
válasz Balathruin #66841 üzenetére
(#66841) Balathruin Első körben én is tápra gyanakodtam... , mert szerintem is az lesz a probléma vagy a ram
-
M0ng00se
őstag
válasz adamcadmon #66843 üzenetére
Üdv
thermaltake weboldalán ezt írják : CPU cooler height limitation: 170mm az a noctua hűtő 165 mm ventivel. én az alpenföhn k2-t tudom még ajánlani, az egy cseppet kisebb mint a noctua.V6
-
Extremex
tag
Sziasztok!
A biosban a load line control jelenleg auto-n van,regulár,vagy extreme beállítás lehetőség van még hagyjam auto-n,vagy másikra állítsam?
Ahogy olvasgattam 50%,high beállításokat ajánlgattak mások,de nekem olyan lehetősegem nincs. -
Omli85
őstag
Télen nyitott ablak elzárt radiátor.. és ez nem vicc .
Kellemesen melegen tartja a szobát a gép ha megy 0-24-ben. Ha meg egy kis extra fűtés kell pár óra videó kódolás vagy gaming és a húzott 8320 meg a húzott 390 pikk pakk kompenzálja a hőhiányt.
Víz ide vagy oda azért a megtermelt hőt valahova ugyebár le kell adnia .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
lee56
őstag
válasz Yondaime 四代目 #66844 üzenetére
Azt ugye tudod hogy 4 db memó modul kicsit jobban megterheli a memóriavezérlőt, nem kizárt hogy tuningolni is kell majd a stabil működés elérése érdekében; ram fesz emeléssel, és lehet még cpu-nb-t is húzni kell kicsit.
Vagy lazítani az időzítéseken illetve a ram-frekvencián.(#66849) Omli85 : Hát igen, ez azért meg esik a kicsit kevesebbet fogyasztó FX-ekkel is azért. De most elgondolkodtam rajta, még egy érv amin majd a fogyasztásparás intelesek elgondolkodhatnak, végülis amellett hogy ugye az árkülönbözetet adott esetben évtizedek alatt se hozná be a fogyasztáskülönbség maga, azért az év egy részében (igen, a hidegebb napokon), azért kifejezetten hasznos is lehet a nagy disszipált hőmennyiség, csak ilyenkor nyáron meg kellemetlen, még.
No Comment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest