-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
-
- = Zk = -
félisten
háát, nem tudom.
akkor ink Orochi... az remélhetőleg elég lesz" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Yeffy
veterán
-
laca000
őstag
válasz - = Zk = - #23156 üzenetére
Na azért, már kezdtem úgy érezni magam, mint valami román vagy sváb (önmagától irigy) fórumban, ahol nincs az embernek hozzávalója egy értelmes hűtőre.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
- = Zk = -
félisten
válasz laca000 #23158 üzenetére
nsztem em is kapni sehol orochit, szal... ilyenem csak akkor lesz, ha összefabrikálok egyet
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Ricsiii1992
tag
válasz RVR400 #23152 üzenetére
haverommal 14k-ért vettük a 4 darabot,
na a lényeg, hogy most nem szabályoztam le csak 2600rpm-re a szivattyút, reggel óta megy, csak azért írom, hátha te is levetted ~1850-re, nekem úgy állt meg
Új VGA-m lett, úgyhogy felszabadult a harmadik radi is, bekötöm azt is a cpu-hoz, kiváncsi leszek milyen hőfokokat tud malyd 3*12-es radival. -
laca000
őstag
válasz - = Zk = - #23159 üzenetére
Felét nem értem, de rendben van
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
- = Zk = -
félisten
válasz laca000 #23161 üzenetére
párdn, sötétben gépeltem és nem néztem vissza, hogy módosítsam
lényege annyi, hogy sehol nem láttam (még) Orochi-t idehaza, szal inkább fabrikálok magamnak egyet!
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Brekkk
senior tag
Kezdem azt hinni, hogy valami gond van az FX-3850-es procival.
Egyszerűen nem lehet igaz, hogy a gyári hűtőnek 5000 RPM felett kell üzemelnie, hogy lehűtse a procit, sima játékok alatt.
Szerintem a procim rossz. Megpróbálom visszaküldeni gariba, hogy a gyári hűtő alkalmatlan a feladata ellátására. Mi az, hogy Prime95 alatt throttling-ol a CPU gyári ventivel.
Jó gyors proci ez az AMD, de ilyen hőfokok mellett nem kell.
Amennyiben legarizzák, az árából INTEL I5 lesz az tuti, ha kicsit talán lassabb is.Rövid életűre sikerül az AMD-s létem sajna.
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
válasz Brekkk #23163 üzenetére
1. értelmes felhasználó nem használ gyári hűtőt
2. jóhogy throttlingol prime 95 alatt mivel 3szor akkora terhelést kap mint bármi mástól a világon
3. első pontra hivatkozva megoldódik a melegedés
4. szellőző ház
5. a throttling kikapcsolható, de gyári kis hűtővel nem ajánlottracionális gonolkodás kell ide, nem proci csere, ugyanez lenne az i5el
a hozzá nem értés nem gép hiba hanem user errorlecseréled egy rendes hűtőre: MINIMUM cooler master 212, de inkább 412, és JÉÉÉ hirtelen szép a világ, és a throttlingot is ki szabad kapcsolni, sőtt még húzni is lehet majd, ha a lap bírja
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
laca000
őstag
-
DeadMeat
nagyúr
válasz xatos3 #23164 üzenetére
1. Nettó hülyeség. Miért ne használhatná?Nem a processzorhoz adják?Vagyis feltételezhetem, hogy le tudja hűteni.. Ha nem az nálam kimeríti a gyári hiba fogalmát...
2. teljes terhelésen is le kell tudnia hűteni, teljesen mindegy, hogy prime 95 vagy egy videó konvertáló program, ect terheli.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
laca000
őstag
-
amdcsaba
csendes tag
Szerintetek az mitől lehet, hogy Fx8320, alapon, turbo core kikapcs, szórzót emelek 4ghz-ig, North Bridge 2600 mhz-re, és prime alatt csinál egy kékhalált. amúgy meg nem. Gigabyte GA990FXA-Ud3. mondjuk a vrm melegedős tipus rajta.
Scythe Big Shuriken Rev 2 b van rajta, prime95 teli terhelésen, max 65c
-
Milka 78
nagyúr
válasz Brekkk #23163 üzenetére
Nem lehet,hogy a lapoddal van frixi?A fenti hsz-eidből azt vettem ki,hogy túl nagy feszt használsz a procihoz,viszont említetted,hogy ha lejjebb veszed a feszt akkor önállósítja magát a lap és feljebb veszi magát+ még valami sípolást is említettél...tehát össze kéne foglalni,hogy mi az összes hiba,hátha úgy könnyebb segíteni.
A proci fesz felugrás terhelésnél elsőre LLC beállítása lesz(nekem is az Asuson úgy van belőve,hogy extra terhelésnél(pl linx) kicsit feljebb veszi az alapból beállított feszültséget(igaz ez régebbi X4-es,de az elv ugyan az.1320v-t kap játékoknál,de linx-nél 1.335v-re ugrik fel,de én direkt így lőttem be).Sajnos Giga cuccokat évek óta nem használok,de van itt pár kolléga aki igen így lehet tudnak segíteni.
A gyári hűtés meg egy alultervezett hulladék így ezen lehet mérgelődni,de ne lepődj meg.Valahogy olcsón kellett tartani a proci árát,így gondolom ezen is lehet nem keveset spórolni,de ez már piacpolitika...
Az Intel sem lesz lassabb ellenben drágább(mert ugye K-s prociról beszélünk),viszont én mint ős AMD-s 18 év után váltottam életem első Intel procijára (I5-re) azt hittem kivágom az egészet az ablakon,mert 3 hónapig csak szívtam vele.Majd lassan kitapasztaltam és már nagyon jól kijövünk egymással csak össze kellett szoknunk és rá kellett jönnöm,hogy itt minden tök más.
És ha már objektivitás...a Sandy nagyon jól hűthető,de pl. az Ivy-val vannak gondok hűtés terén(kupak mizéria),bár ez csak tuningnál jön elő.amdcsaba:Tehát alacsonyabb NB-n nem dobja el magát(pl 2400-en)?Akkor meg is válaszoltad a kérdést.NB-nek plusz feszt kell adni.Általában a kék halál memória(vagy memória vezérlő,más néven NB) hibára utal.
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz laca000 #23168 üzenetére
Ezt látod nem is vitatom, nem valami bizalom gerjesztő a procim gyári hűtése. De mint egyszeri júzer, "szórakozik", dolgozik a géppel, feltételezhetem, hogy a gyártó megfelelően méretezte, minden nem kifejezettem extrém eshetőséget figyelembe véve. Ha én szeretném pl a családi videó gyűjteményt átkonvertálni és ehhez 3 napig folyamatosan 100% kell menjen a cpu hiba nélkül szvsz jogosan el is várhatom. Ha ez nem teljesül, akkor ott hiba van, amire meg ott a gari. Az meg nem lehet megoldás, hogy hüje júzer cserélj hűtőt, oszt jó lesz. Nem mindenkit zavar a hang, nem mindenki tudja mi van a dobozban, ect.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
laca000
őstag
válasz DeadMeat #23171 üzenetére
Nálam okozott ugyanilyen problémát, hogy mint user, rosszul tettem fel még anno a hűtőt.
Én inkább azt a lépést választanám, azután, hogy belenézek a gépbe, minden rendben van-e, hogy vennék egy AMD-Intel kompatibilis coolert, rátenném, és aztán viszem vissza a processzort.
Kiderül seperc alattlehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Brekkk
senior tag
válasz xatos3 #23164 üzenetére
1. értelmes felhasználó nem használ gyári hűtőt
Normális gyártónál nem kell ilyenre figyelni. Intelnél a gyári 2500 K cooler símán vittel a procit, még IBT alatt is rosszul szellőző házban. Ennyi.2. jóhogy throttlingol prime 95 alatt mivel 3szor akkora terhelést kap mint bármi mástól a világon
Intelnél a gyári 2500 K cooler símán vittel a procit, még IBT alatt is rosszul szellőző házban. Ennyi.
Throttlingra meg gondolni sem kell.4. szellőző ház
Egy nagy hűtő annyi pluszt jelent pénzben, mintha Intelt vettem volna.
Drágább ház is kell. Akkor miről beszélünk az AMD-nél
Az Intelhez nem kell ilyenekre figyelni
Normál felhasználásról beszélünk, nem tuningőrültekről. A normál felhasználásban, egy rendelés még bele kell férjen, de úgy látszik az AMD coolere még erre sem alkalmas. Legalábbis az 5000 RPM-es ventivel semmiképp.
A csicsás fémdoboz helyett, adhattak volna hozzá való hűtőt inkább.
Sehol nincs az leírva, hogy az AMD különleges bánásmódot igényel. Új hűtő, különleges ház.Van egy I5-ös Sandy gépem, rosszul szellőző házban, tudom miről beszélek, de szerintem te nem.
Intelt valószínű csak képről láttál, mert nem saját tapasztalatod van vele az tuti.
Nyáron nagy melegben, gyári hűtővel Linx alatt 75-80 fokos volt az Intel proci 3000 RPM fordulattal.Most ez az AMD, télen 5000 RPM mellett sem bírja a terhelést, mi lesz ezzel nyáron?
Az Intel ventijét is hangosnak találtam 3000 RPM fordulat mellett. Csak ezért vettem rá nagyobb hűtőt, nem a hőfokok miatt.Egyébként a proci tényleg nagyon gyors és jól használható.
Nekem most egy Thermaltake V2-es házban van a gép. Intel is volt ebben, és nem volt vele melegedési gondom.[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz Brekkk #23173 üzenetére
Az Intel gyári hűtői ugyanúgy a gagyi kategóriába tartoznak, és ugyanúgy csilli-villi a tárolására szánt doboz.
Viszont, ha valóban sípoló hangot produkál a lap, nem amarra kellene inkább gondolkodni?
Belepiszkáltál a beállításokba?
Setup defaults volt?lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Brekkk #23176 üzenetére
Nem tudom mennyire túrtál bele a biosba, de APM, turbo c.-t érdemes kikapcsolni, azt olvastam, hogy vettél vissza a feszből, szvsz még többet is lehet, nem csak azt a 7 századot, ekem pl a gyári órajel mellett több mint 2 tizedet sikerült. Ezek még egy próbát megérnek szerintem.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Brekkk
senior tag
válasz Milka 78 #23170 üzenetére
Most csináltam a lapon BIOS resetet.
Ismét felismerte a procit, és ugyanúgy 1,425 V a VID-je.
A sipolás, és fesz visszaállítás csak akkor volt amikor alulfeszeltem a CPU-t.
Offline - 0.075 V-al.
Ugyanazt csináltam, mint az Intelnél.Egyébként minden beállításom a lapon AUTO-n van.
És stabil is a gép, semmi gond vele.Másik lapban is ki kellene próbálni a procit, hogy ott mit olvas ki VID-nek.
Ha jól tudom az 1,425 V a maximum amit az AMD kaphat igaz? -
ktg3
őstag
Ha NB és HT frekit emelek, akkor mi a legjobb progi a stabilitás ellenőrzésére?
Mik az általános, úgymond statisztika alapján elvárható eredmények NB és HT frekvencia esetében?Mennyire érdemes ezeket tuningolni?
-
amdcsaba
csendes tag
kösz a válaszokat, látom itt is csak óbégatni tudunk egymásra. fúúúj ez Intel, fúúúj ez Amd.
Mindenki olyat vesz amilyet akar, és amire van pénze.
-
amdcsaba
csendes tag
cooler úgyszintén.
-
Milka 78
nagyúr
válasz amdcsaba #23182 üzenetére
Már válaszoltam 15 hsz-szel feljebb...write only?
Brekkk. Mondjuk ez a sípolás dolog több mint érdekes és valami nem gömbölyű ott.Gyárilag az baromi sok fesz,de nem egyedi eset.Volt olyan Asrock lapom ami az X4-nek 1.4v-t adott gyárilag,majd egy Asusba ugyan ezen proci 1.320v-t kapott így.
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz Brekkk #23185 üzenetére
Fel lehet tenni "normálisan" fordítva is a hűtőt, így értem.
Legalábbis normálisnak véli az ember, hogy úgy van, aztán nem.
Én jártam egyszer így, ugyanígy túlmelegedtem.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Milka 78
nagyúr
Igen érdemes,mert nagyban gyorsítja a procit.A fenti kolléga is 2600mhz-vel próbálkozott,de így látatlanba azt mondanám hogy ahhoz NB feszt kell emelni,így kezdés képen 2400mhz-n indítanék(ahoz talán nem kell babrálni).Tesztelés Prime(én inkább Linx-ezek)és sok türelem kell hozzá.
Én csak irányelveket tudok adni,mert INTELT használok(meg egy régebbi X4-est és ebből indulok ki),de h a többi FX-es kolléga leakad az I5-ös sztoriról (pl Miresz és a jéghideg fémdoboz esete )akkor tudnak pontosabban segíteni.Brekkk : Van itt pár kolléga akinek ugyan olyan lapja van mint neked(keresővel ki tudod őket szúrni). Esetleg dobj rájuk egy privit hátha segítenek,mert ő előttük legalább ugyan olyan gép van,így lehet egyszerűbb a lenen a megoldás,vagy még a lap topickjába is bekérdeznék.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz DeadMeat #23167 üzenetére
Na igen ,de még csak 5000 rpm-ről beszélünk, forog az 6000-et is. Ha a lapon be van kapcsolva a thermal throttling, akkor jóhogy szabályoz, másrészt a lehűtés fogalmát sem tisztáztuk, mert oké, hogy nem tetszik az embernek a 70 fok, de mivel még gyári értéken belül van, így gyakorlatilag nem szólhat senki semmit sem.
-
ktg3
őstag
válasz Milka 78 #23196 üzenetére
Köszönöm.
A tuning az hasonlít az sima órajel húzásra szal ugyanúgy dobja el a gépet ezeknek a frekiknek az emelése?
Ha nagyon nem megy, akkor el se indul, ha kicsit vállalhatóbb, akkor bios post, de nem bootol. eggyel feljebb bootol is de terhelésre fagy?Vagy ez olyan, hogy vagy megy vagy nem?
Mennyire független a a HT meg NB ferki a CPU órajeltől.
Ha NB-t mondjuk sikerül 2.6K-ra belőni, viszont később még finomhangolom a procit, kcisit emelk még frekit, akkor mennyire dobhatja el később NB miatt?Érdemes úgy próbálkozni, hogy előbb megkeresem a cpu freki tetejét és hozzá állítom az NB-t vagy teljesen független?
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Azért azt tisztázzuk, hogy az NB és a HT eredményed erősen lapfüggő, de a HT mindenképpen. De ám legyen, nekem az NB 2630-on van a HT meg 2900-on.
Kipróbálni meg úgy tudod, hogy használod a gépet, és ha nem rohad ki, akkor jó, ha kirohad, akkor nem jó.
Milyen válaszra számítottál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest