- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben82
tag
1100t prockót cseréltem ki Fx8350-re, de még mindig nem jó valami, folyamatosan újraindul a gép játék (pl crysis3), linx alatt.
Elindítom a linx-et és van hogy egyből de van hogy 5 perc után de újraindul, nincs blue screen, csak egyszerű reset.
1100t-vel ilyen soha nem volt... (crossfire miatt nem lehet, mert most kivettem az egyik kártyát és így is újraindul. 1100t-t 4000mhz-en tuningolva használtam cf-ben és ilyen nem volt soha, überstabil volt)A Cpu hőfok nem megy 60 fok fölé a magok 52 fölé, de próbáltam visszavenni 4000-ről 3000 Mhz-re hátha a de akkor is
3000-en járatva még 50 fokot sem érte el linx alatt, és így is restartolt...egyszerűen nem értem mi van
táp nem hinném hogy kevés, mivel kivettem az egyik 7950-et, meg 1100t-vel stabil volt és bírta...
meg ugye a linx nem is terheli a gpu-t.annyi észrevételem van még hogy apm master mode-ot ha bekapcsolom akkor egyből restart van, pár mp linx után.
de ha kikapcsolom akkor tovább bírja...[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
válasz gaben82 #21766 üzenetére
először is volt bios reset proci csere után? a biosod updatelve lett az új prcihoz? melyik alaplap pontosan?
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
-
-
ViZion
félisten
válasz gaben82 #21771 üzenetére
Próbáld meg kerülni a floodot...
Nekem ez CPU/NB vagy HT link túl magas dolognak tűnik... mennyire raktad ezeket?
Spread spectrum kikapcsolva? APM disabled legyen, C1E is.frescho: aham, igazad van, nem jól értettem.
=HG=: ahamm... asus-nál kell egy load defaults utána, sztem gigánál is.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz gaben82 #21778 üzenetére
HT-t rakd 2200-ra, ha úgy is dobja, akkor nem az volt.
Én is mindenhol 2600-at olvastam, de 2400 felett nálam nem megy. Hozni nem sokat hoz, így 2200 maradt, ezzel fain. Felette elvileg +fesz is kell, ami hő...Jah, meg ha két ágra osztott a 12 V a tápon, akkor nehogy egy ágra rakd a VGA-val. Mondjuk ha gyáriak a csatik rajta, akkor nem tudod úgy sem.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
=HG=
addikt
válasz gaben82 #21778 üzenetére
Szerintem win install !! Nincs egy másik vinyód, amire felraksz egy wint ? Akkor ezt nem kéne macerálnod...Hátha rendben van... Ha gyenge a táp, akkor szokott ilyen ujra indulásokat csinálni, de nem hiszem, hogy ez nálad szóba jönne. Így hát win...az csodákra képes, mint tudjuk..
-
xatos3
senior tag
rendesen rátetted az a hűtőt?
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
gaben82
tag
válasz xatos3 #21782 üzenetére
A hűtőnek jónak kell lenni, már 1x újrapasztáztam(először én is erre gondoltam), de elsőre is jónak tűnt.
de ha alul feszelem, és lejjebb veszem az órajelet még az 50 fokot sem éri el és restart van.megpróbáltam 2200/2200 nb/ht de semmi restart. 2000/2000-en is...
próbáltam a ramokat áttenni a másik két slotba, próbáltam 1 rammal is...ami érdekes hogy most futtattam prim95-öt small fft és bled-et is azzal nincs restart...
van másik vinyó, megpróbálom a win telepítést.
[ Szerkesztve ]
-
gaben82
tag
válasz BomiBoogie #21784 üzenetére
feltettem a win 7 x64 -et a másik vinyóra és ugyanaz restart...
nagyon úgy néz ki hogy rossz a proci...
ilyet még nem láttam, pedig már jó sok gépet összeraktam, nem csak magamnak ...egyéb ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
-
ViZion
félisten
Jogos, nálam is volt, h előző deszkából benntmarad az alaplapi távtartó és nem indult
Amúgy most sok dolgot nem lehet tenni, vagy a régi CPU vissza, tesztelés és az újat visszaküldeni, vagy mindent csereberélni... Én is mentem már félkonfiggal a munkatársamhoz...
Amit még javasolnék: Linux live USB, memtest... Viccesen hangzik, de a "semmitől" is elszállhat a ram. Hibás procit még nem láttam, csak olyant, ami fizikailag (letört láb), vagy "alaplapilag" (pár lábnál megfolyt a foglalat...) lett hazavágva. Memtestet neki! 20-120 perc és okosabban lehet haladni tovább, akár táp irányába is, mert az lenne a következő, amit kölcsönkérnék.
-
Malibutomi
nagyúr
Turbo ki van kapcsolva?
Ha a cpu höfok jó, akkor lehet a lapon melegszik el valami.
Illetve erröl eszembe jut: mivel nézed a höfokot??Szerk.: ok látom a höfokot.
Viszont a fesz marhasok. 1.4v-al már 4.4-4.5-ön mennek ezek. 4gigához 1.3 is elég. Ha tudod alulfeszelni kiderülne hogy esetleg a lap-e a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #21795 üzenetére
Probalkoztam az 5 ghz-el de eleg nagy feszt ker (1.515V), stabil a 4.8 ghz 1.435 V, es a 4.6 ghz 1.3985 V. Ha lesz majd idom szeretnem meg lejebb vinni az 5 ghz-et, szzerintem 1.48 V eleg kellene legyen, aztan meg megprobalni az 5.2 ghz-et. De az 5 ghz sem rosz.
Ezek most jok vagy atlagosak ?
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #21797 üzenetére
A javabol, de meg van munkam vele. Meg vagyok vele elegedve.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ViZion
félisten
válasz BomiBoogie #21797 üzenetére
Az én FX-6300 kockámtól mit várhatok?
Jelenleg 4,3 GHz @ 1,4 V alatt (nem'tom mennyi pontosan) és ~2 napja megy, se az asszony a farmeramaval (flash trágya), sem a gyerek a HeroFactory-val (dettó fless) nem tudta kicsinálni, IBT 10 kör high és Prime ~1 óra stabil volt (nekem elég az 1 óra, felőlem mérheti más napokig, annyi ideig nem kap full terhelést, a többit meg megmutatja játékok alatt úgyis).Próbáltam feljebb, de feszt nem szeretném nagyon emelni. 4,4-el indolt még, de nem volt stabil. És ahogy néztem ott már eléggé droppol a lap -korábbi procinál is ez volt a baj, h magasabb feszt a kevés fázis már nem tartotta stabilan.
krómX: a gyári ventit én is megfüleltem, az akkora gatya, hogy tényleg vicc, h ezt adják, inkább lenne 2000 Ft-vel olcsóbb a cucc. Mégis mire jó az? Annak, aki alulfeszel (FX-nél azért ez lol), vagy szükségmegoldásnak, amíg nem tudsz 6-15k-s hűtőt venni, esetleg lehet vele a macskát dobálni, de arra nem igazán alkalmas, a lamellák miatt eléggé kiszámíthatatlan a röppálya.
[ Szerkesztve ]
-
ChromeX
addikt
Tegnap lett beüzemelve az uj 6300-asom és terhelés alatt a gyári hűtő nagyon hangos, elég neki az a hűtés és csak azért ilyen hangos mer fos, vagy nagyon melegszik is vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest