- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Gép fejlesztés előtt állok és egy FX-ben gondolkodom, mivel sokkal jobb áru mint a konkurencia:-)
Fx6100 néztem ki
Játékra lenne, full hd-ban.
Megfelelne hozzá? Milyen lapot ajánlanátok alá?én asrock 970 pro3 néztem ki. Tényleg nem kell hozzá bios frissítés h felismerje a lap a procit? Ugyanis csak olyan lap jöhet szóba mert nincs amd procim.
Van egy artic freezer 13 hűtőm, az megfelelő lenne hozzá?Előre is köszi a tanácsokat!
Üdv: Gábor
Üdv: Gábor
-
KrAt
veterán
Topicot takarítottam, legközelebb már nem szeretném..
-
Pug
veterán
válasz Malibutomi #13601 üzenetére
Ezt a "sípolt a FET " dolgot kb naponta leirod. Meseld mar el reszletesen, hogy ez mit takar, mert masok szerte a vilagon olyan vigan hajtanak vele FX-eket feszelve is, hogy csak na
-
menyoronc
aktív tag
-
Malibutomi
nagyúr
Leirom a tapasztalatom ha valaki kerdez. A kedvedert: a tapellato aramkor a (tul)terhelestol rezonal, magasfrekvencias sipolas hallhato. Szerintem 8120 tuninghoz keves a 4+1 fazis.
Ezen kivul szerintem az asrock ventivezerlese szar, de ez izles dolga, ugyhogy ezt nem hozom fel. -
Pug
veterán
válasz Malibutomi #13607 üzenetére
jaaaj, a cicerges. nezz utanna semmi koze nincs az altalad velt "tulterheleshez ". gyakori elektromechanikai jelenseg.
"Szerintem 8120 tuninghoz keves a 4+1 fazis"
Jol mondod, szerinted. A valosag szerencsere nem ennyire fekete feher
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Nem cicergett, sípolt.
És ha feltűnt, nem irtam senkinek hogy ne vegyen, leírtam amit én tapsztaltam.
De ha netan ilyened van es a lelkedbe gazoltam bocs.
Nekem nincs jo tapasztalatom a lappal, ha fizetnenek sem kellene.
Na meg beleferek a szerkesztesbe: ez a masok szerte a vilagon hajtjak hogy csak na - sajat nyuglodes miatt turtam a netet sokat, az extreme4+8120 keresesre, a nagy resze ilyen olyan problema pl. throttlingol a proci (amit amugy nekem is csinalt, hiaba kapcsoltam ki mindent amitol lehet, apm, thermal throttling stb.). Ezert is gondolom, hogy a tap resz nem birta.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Malibutomi #13607 üzenetére
"Ezen kivul szerintem az asrock ventivezerlese szar, de ez izles dolga, ugyhogy ezt nem hozom fel."
Ezzel sajnos egyet kell értenem Asrock 970 Extreme 4-ről tudok nyilatkozni. Nagyon gyéren konfigolható, és nagyon késve reagál. Aux fanok vezérlése se egységes, egyik csak 3pines, másik csak 4pines. És a CPU fan valami nagyon nem szabványos érzékelőn keresztül kommunikál, mert az Asrock Extreme Tuner progin kívül semmi se látja. Vicces, hogy UEFI-ben is néha eltűnik
Ezen kívül is vannak gondok, de nem olyan egyik se amivel ne lehetne együtt élni."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Asbee
veterán
válasz Malibutomi #13609 üzenetére
Ha throttlingol és minden más kizárva akkor az lesz a gond.
-
Malibutomi
nagyúr
Az elgondolás (alapsebesség állitás 1-10-ig, és target hőfok állitás ahol feltekeri a hütőt) nem lenne rossz, csak a kivitelezés botrányos. Olyan lassan tekeri fel a fordulatot, hogy a targetet legalább a ténylegesen megcélzott max alá kell állitani 10-15 fokkal.
Akkor viszont felnyomja maxra, és üvölt a venti, amíg a target alá nem megy jópár fokkal.Szóval nem jó na.
[ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
Nagyon tanulsagos lett a topic, gigabyte 970-et rendeltem ezek fenyeben.
Ha minden jol megy 2 nap es velemenyezem nektek.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Klikodesh #13615 üzenetére
Erről most eszembe jutott az a jelenet egy filmből, mikor a faszi útbaigazítást kér a kocsmában, amin összevesznek a helyiek, és nagy tömegverekedés lesz belőle.
Közben a fószer egy elsuttogott "hát akkor köszönöm, viszlát"-al kioldalog az ajtón.Ugye az UD3 végűt rendelted?!?!
[ Szerkesztve ]
-
Stepo
aktív tag
válasz Malibutomi #13614 üzenetére
Jah csak az a probléma,hogy a minimum45 fok és az alá nem lehet állítani így 56 fok fölött kezd visítani a hűtő,de tudná tartani 43-on is.Tök mind1 beállítottam 5-ösre az összes ventit+45-nél följebbkapcsol ha kell így jó oszt cső
-
Pug
veterán
válasz Malibutomi #13616 üzenetére
Ez jo
Sanszos, hogy nalam is giga 970-UD3 lesz a befuto
Szerk: mondjuk szerintem nalam a gigan is kulon ventiszabalyzo panelrol megy majd a dolog. Kivancsi vagyok, h a Materhorn alatt mennyit tudok kisajtolni belole.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Amit beállítasz neki hőfokot az azt a határt adja meg ahol maximumra tekeri, tegyük fel beadod neki hogy 60 fok akkor arányosan adagolja neki addig, hogy mikor eléri a 60 -t akkor menjen maxon. A fordulat amit megadsz az meg a maximumot jelenti amit akkor fog elérni amikor eléri azt a hőfokot amit adtál.
Ha nem tudod mit csinálsz az nem az asrock hibája. Én tökéletesen be tudtam lőni vele az összes ventilátoromat. asrock 970 extreme 3 lappal. Kezd a topicban a hozzá nemértés magaslatokat elérni már.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
RVR400
veterán
Érdekes tapasztalatra tettem szert az eladósorba került FX-4100-asommal. Beraktam egy Asrock N68C-GS FX lapba, és mivel a gyári hűtőjét odaadtam tesómnak az ő hűtőjéért cserébe, így az került rá. Nos a tesómnak egy Athlon II X2 250-ese van, aminek a hűtője fele magas, mint az FX-é. Lefuttattam alapon egy Aida stabilitástesztet, és a proci 47 fokig melegedett, míg haveromnál ugyanez a teszt az FX gyári hűtőjével 61 fokig tolja meg a procit. Szerintetek?
-
Gerisz
addikt
válasz Klikodesh #13615 üzenetére
Jól tetted!
Egyébként ezt csak te tudod eldönteni, hogy mit tud a lap és mire van szükséged. Én speciel nem szeretem az AssRock-ot, mert a hangvezérlésben nem tudok több cuccot rákötni és programozni őket mint a Gigánál.
Az Axtu vagy mifene ami winbe vezérel meg vicc. Egyébként nem AMD-s lap egy P67 Extreme 4, már kinéztem az utódját egy Giga típusban. -
bozont
veterán
válasz kovsol #13619 üzenetére
Pedig nem valami jó ez a venti vezérlés. Eleve a mostani hűtőmet 1000rpm-en forgatja minimum mikor a max fordulata 1400rpm, az öcsém 770 Extreme3 lapjában meg 400-on pörgeti ugyanezt a ventit. Én azt sem vettem észre hogy szépen lépésenként emelné a fordulatot a hőmérséklet növekedésével, nekem egyből maxra kapcsol ha eléri a beállított célhőmérsékletet. Persze ez adódhat abból is hogy alapból elég magas fordulaton járatja idle-ben is.
A TX3 esetében is ugyanez a helyzet. Az előző Giga 790-es lapban nagyon jó volt a ventivezérlés , aztán lapcserénél ez az Asrock alapból magasabb minimális fordulatot állított be, 1000-1200 helyett már 1600-on pörgött.Szóval nincs nagy bajom ezzel a lappal, szeretem, de a ventivezérlése hagy némi kívánnivalót maga után, abban sokkal jobb a Gigabyte.
-
Klikodesh
senior tag
válasz Malibutomi #13616 üzenetére
Igen kicsit furan ereztem magam mivel en inditottam el a dolgot.
Epp, hogy kitoroltek mindent ami kek volt most akkor asrock gigabyte haboru lett helyette pillanotokon belul.
Nyilvan csak en tudom eldonteni mi az ami nekem megfelel, de nem boltban dolgozom hogy kiprobalhassak mindent igy felmerem elotte a terepet.
Van egy am3+ os lapom ami sajnos csak 95W ot bir es szepen zuhant az orajel en meg alulfeszeltem egyre jobban mig elegem nem lett es hagytam a francba. A pwm sipolasrol mar nem is beszelve. meg egy oraval az utan is csengetta fulem, hogy kikapcsoltam a gepet.
Viszont meg ugy 3.5Gigan is szepen teljesitett transcoding alatt es ugy erzem azon az aron amin a 8120-ak mennek boven most megerdmel egy masik lapot hogy bizonyitson.
Alig varom hogy mutassak majd par eredmenyt.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
direwolf
őstag
válasz kovsol #13619 üzenetére
Hát sajnos ebben tévedsz, nem így működik. A Target CPU Temp pont az amit magyarul jelent, ezzel azt állítod be mennyin szeretnéd tartani a hőt. A Target Fan Speed viszont nevével ellentétben a minimumot határozza mag. A működés pedig az, hogy ha eléri a traget tempet, akkor elkezdi emelni a fan speedet amíg vissza nem megy a target alá. Értelemszerűen ha nem tudja hűteni akkor elmegy a maximumig. Lefelé ugyan ez fordítva. A gond azzal van, hogy baromi lassan reagál!
Szóval nem kéne kiosztani másokat a hozzáértésről"I've seen things you people wouldn't believe"
-
giigz
veterán
ASRock 990FX mennyire alkalmas tuningra?
Nemsoká meglesz egyébként a táp, meg egy ideiglenes HD4850 vga, megnézhetem már végre, mit megy a kis 6100. Később meg majd falni fogják a játékokat egy 6870 vagy 7850-nel.
-
kovsol
titán
válasz direwolf #13627 üzenetére
igen, szóval amikor eléri azt amit beállítottál hőfokot ott fogja tekeri a ventilátort, addig csak arányosan növeli, szóval ugyan az (na jó persze ha kisebb fordulat is elég akkor nem fogja maxon tekerni azért, de ha 45 fokra rakja akkor nem csoda ha süvít, azt nem sok venti bírja lehűtni terhelés alatt)
fordulatszám nálam pedig úgy működik ahogy írtam, bár nekem nem volt fent a legújabb biost, mert stabil volt és be volt lőve minden, lehet később változtattak, mivel nincs most a lapba való proci nálam így nem tudom megnézni megint új biossalamúgy meg látnotok kellene az MSI beállításait, az még az asrockénál is puritánabb
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz kovsol #13630 üzenetére
Nem, amikor eléri a target tempet, akkor KEZDI ez emelni a fordulatot. És ez így működött az előző és az azelőtti UEFI-vel is.
De amúgy ez engem nem zavar, csak reagáltam erre, hogy egyetértek, mert előtte Giga lapom volt, és azzal gyorsabban reagált a vezérlés.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
kovsol
titán
válasz direwolf #13632 üzenetére
akkor nálam hazudott mindig az aida fordulatszámra, mert nekem már korábban elkezdte növelni, de én nem a cpu venti helyére raktam. Oda a pumpa volt rakva max fordulatra állítva, a ventilátor ami a radiátoron van az meg egy másik csatlakozóra. Neked meg extreme 4 van, nekem extreme 3, lehet eltérés a kettő viselkedése között.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz fasterware #13636 üzenetére
Ha belefér akkor jövőre való tekintettel inkább 8120.
-
bandika0626
senior tag
válasz fasterware #13636 üzenetére
Vegyél FX-8120-at ha anyagilag belefér és legfeljebb csinálsz belőle 6100-at.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Asbee
veterán
válasz bandika0626 #13639 üzenetére
Abban mi a jó
(#13641) bandika0626: Ja értem. Ez esetben hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
-
-
fasterware
aktív tag
-
kovsol
titán
válasz fasterware #13643 üzenetére
benyomod a Print screen billentyűt, majd paintot elindítod, beillesztés, utána mentés és nem kell telefonnal fotózni a 3dmarkot többet
-
Asbee
veterán
válasz fasterware #13643 üzenetére
Disable PPU be X-elted? Ha jól látom physx-es nv karid van.
[ Szerkesztve ]
-
fasterware
aktív tag
válasz bandika0626 #13641 üzenetére
Lehet az új FX procik oldhatóak lesznek 6 magosról 8 magosra, ki tudja mit hoz a jövő .
-
bandika0626
senior tag
válasz fasterware #13646 üzenetére
Nem tartom valószínűnek.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
fasterware
aktív tag
válasz bandika0626 #13647 üzenetére
Én sem, egyszer volt Budán kutyavásár, persze a jó értelemben .
-
bandika0626
senior tag
válasz fasterware #13649 üzenetére
Igen ez így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest