- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz vakablak93 #63548 üzenetére
Szerintem meg jó lett, de én valahogy előbb veszem észre a jót, mint a tökéletlenséget. Szép természetes nézés, mosoly. Ami nekem sok egy picit, a WB eltolást kissé visszább venném. Én is szeretem használni, de ez picit sok, részben ezért is kaptad korábban a "kicsit kontraszt és szín szegény"-t.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
m3ss
veterán
osszessegeben jo probalkozasok ezek, jo a szinharmonia, termeszetesek a pozok, jok a pillanatok, bortonusok, tekintetek.
nekem nincs itt gondom a fej elforditasaval, szokokuttal se. talan a haj "pincseles" nem annyira termeszetes, ritka az a hetkoznapi portrealany aki termeszetesen tud amugy belenyulni a hajaba/hajahoz
#63543vakablak93 masodikon ha nagyon kotozkodni akarnek, azt mondanam jobb lenne hosszabb obival, kicsit nagy a kezfeje igy. valamint talan jobb lenne itt a szemkontakt, ha mar csak a szemet latjuk. keztartas is kicsit fura, olyan erzesem van, mintha epp az orrat fujna. talan ha mas keztartassal (vagy akar egy levellel) takarna el az orrat es teljesen szembe fordulna jobb lenne.
harmadik negyedik jo, lehetne kicsit tavolabb is a bokortol.
utolso jobbrol es balrol is szuk nekem.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
galervin93
őstag
Üdv!
Egy kis színes ősz...
Régen sokkal többet fotóztam, ma már csak néha kerül elő a gép, be is vannak rozsdásodva rendesen a "reflexeim", rendesen keresni kell a gombokat, funkciókat...[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
randras_83
addikt
Nekem is tetszik, kellett volna egy kis derítés balról.
Kéne neked egy 35 1.4 vagy 56 1.2
Low budget esetén pedig viltrox[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
vakablak93
őstag
válasz randras_83 #63558 üzenetére
Köszi a tippet a derítővel, megfogadom
Ami az obikat illeti, nos a Viltrox izéi nekem nem kellenek, Fuji gépre Fuji obi való , viszont a 35 1,4 és 56 1,2 profi cuccok, nem nekem készülnek.
Meghagyom a profiknak akik tudják is hogy kell azokat használni.[ Szerkesztve ]
-
IvI88
tag
Sziasztok!
Kis méretű (100 mm x 150 mm) fa dekorációk készítésével foglalkozunk, amikről telefonnal (Iphone XS) készítünk termék fotókat. Panel lakás szobájában készülnek a fotók, egy fehér hátterű asztalon (van, hogy egy vajszínű háttér mögött), 2 db lámpával világítom (135W, 5500K) meg a kompoziciót. A képek mindig kapnak utómunkát mert a hátteret elhomályosítom, méretre vágom ha kell a fényerőn emelek.
Hogyan kellene ezeket jobbá tenni? Milyen fényképezőt javasoltok ilyen célra? Milyen lámpával kellene megvilágítani? (gondolom ezzel lényegesen javulnának a képeim).
Amin szerintem változtatni kéne:
- ne utólag kelljen a hátteret elhomályosítani
- legyenek az alakzatok élesek
- az egész kép legyen világosabb (a fehér ne szürkés legyen)
- a színek lehetnének élénkebbek
pár kép amiket készítettem:
üdv: Tomi
-
m3ss
veterán
errol orakat lehetne irni, gyakorolj sokat, nezz videokat a temaban.
utomunka, fenyeles + fenyformalok, kompoziciok, szinharmonia ezeknek kellene utana menned.
vegyel hattereket is, sem a feher, sem az a natur fa, sem az utolso zoldes nem dekorativ. ne pakold fel a random szinu dolgokat, amiket epp talalsz, nem kell 5+ fele szin egy ilyen kepre, az a par szin legyen harmoniaban.
technikai dolgokkal menj masik topicba, de mindenestre vegyel vmi jo kozelponttal rendelkezo obit, akar egy 50mm-es is megfelel ilyen celra, de egy makroobjektiv meginkabb.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
deny330
aktív tag
Ma reggel kíváncsiságból elkezdtem játszani a RGB tone curve-vel illetve a color gradinggel lightroomon belül, én elégedett vagyok a színekkel, de azért külső szemlélők véleménye is érdekelne. Szóval elsősorban a színekkel kapcsolatban kérdezném, hogy kinek jön be? Ki mit változtatna? Vagy túl lett tolva szerintetek?
-
sajtee5
csendes tag
Sziasztok!
Már több mint 2 éve megvan a Sony MILC-em, de most még mélyebben szeretném beleásni magam a fotózásba Elkezdtem elővenni a korábban készült képeket, és a jobbakból megpróbálni kihozni valamit.Mi a véleményetek ezekről a Szent-Péter Bazilikáról készült képekről. A téma nekem nagyon bejött naplementében, de valami nem stimmel azonban.
Illetve egy kép az állatkedvelődnek is.Kíváncsi lennék a véleményetekre, ne kíméljetek!
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz sajtee5 #63563 üzenetére
Szerintem az első kettő nem jó kompozíció szempontjából. Az elsőben a belógó fa értelmezhetetlen, a másodikban pedig szerintem szintén zavaró. Olyan, mintha nem tudtál volna közelebb menni, és belóg muszájból. Viszont nem eléggé ahhoz, hogy a kép része legyen. Lehet ebből a szögből kellett volna fektetve lőni.
A kutya jó, de közelről nézve olyan, mintha a farán, és a kép jobb szélén lenne a fókusz, de pl. nem belenagyítva nem látszik. Talán kicsit zavar, hogy az ösvény csíkja nem a jobb alsó sarokban fut ki. -
aginor
veterán
válasz sajtee5 #63563 üzenetére
1. hibás a kompozíció
2. nem lenne rossz, de van vele pár "bajom". A belógó fát ki kellene szedni, nem ad hozzá a képhez. Az ég túl sok, de talán ha játszol kicsit vele, akkor lehet még valamennyire látványos. A lámpasoroknál, van ami világít, van ami nem, ezt egységesíteni lehetne. Valamint a kép alja kicsit szűk, és zavarók a zsizsiknek látszó emberek.
3. kevés a fény, és talán az élesség sincs jó helyen, valamint alul szűk, jobb lenne szerintem, ha az ösvény kifutna a sarokba (ahogy Grillo is mondta).[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Hoznék pár képet véleményezésre.
Az első háromnál komor, vihar előtti hangulat keltése volt a cél. A 3-nál szerintetek melyik vágás a jobb? Még van pár variáció, detalán ezek a legjobbak.
1.
2.
3.
4.
5.
6. Ez sajnos telefonos, ennyit tudtam kihozni a dinamikából.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
INTELligent
senior tag
-
papaya
senior tag
válasz INTELligent #63570 üzenetére
Köszi, igen a kék az mindenhol ilyen arra, legyen az patak, tó Inkább a füvet kellett kicsit szaturálnom, valamint a fenyőket kicsit sárgába húztam , de azt sem vészesen. Viszont kiment a fejemből, hogy a flicker mennyire élesít
[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
válasz Vikthor #63576 üzenetére
Köszi, nekem is az álló verziók tetszenek jobban, de gondoltam bepróbálkozok a fekvő verzióval is. Igazából az a bajom a képekkel, hogy világosak kicsit. A jpg amit a gép csinált szerintem jobb fényeket adott a balodali beszűrődéseknél, de ott meg a kép lett többségében sötét. Szerintem egy kicsit világosra szerkesztettem a közepét.
-
papaya
senior tag
válasz vihartigris #63580 üzenetére
Leesne a hegy csúcsa a víztükörből, amúgy próbáltam, sőt van olyan verzió is egy tucat, de vhogy a szimetria olyan torz lesz
-
aginor
veterán
válasz papaya #63578 üzenetére
nekem az alja túl sok, én magamnak megvágnám.
Ironizer #63585:
első nagyon patent, a második is jó (bár nem szeretem az ilyen képeket különösebben), a harmadik viszont nekem már egyértelműen túl sok.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Ironizer
tag
válasz Vikthor #63587 üzenetére
Köszi! Nekem is volt vmi ilyesmi érzésem, hogy kicsit ilyen nyomasztó hangulatú lett, el tudnék képzelni a két fa közé vmi sejtelmes alakot, pl. csuklyával, vagy ilyesmi.
vihartigris, m3ss, aginor, nektek is köszi!
Hozok egy vértesi napnyugtát:
Tegnapelőtt lőttem, tőlem szokatlanul egy konkrét céllal indultam fotózni, ezt a helyszínt jól ismerem, már tavasszal is meglőttem szintén napnyugátánál, akkor csak mázlim volt, hogy épp akkor jártam arra, mikor felhős volt az idő, de lefelé menet mégis kibukkant egy kicsit a nap. Gondoltam meg kéne lőni ősszel is (meg majd télen is), így most direkt figyeltem az időjárást, hogy legyen felhős idő, de ne túl borult. Jónak tűnt az idő, elindultam, leparkoltam, bőven hagytam időt, hogy odaérjek napnyugtára, de azzal nem számoltam, hogy nagyon szép az erdő, és nem bírtam megállni, hogy ne próbáljak meg fotózni lent a völgyben is. Így aztán elment az idő, elkezdtem sietve felfelé menni a hegyre, felérve láttam, hogy van rés a felhők és a horizont között, és mindjárt kibukkan a nap, így még futottam is egy kicsit, és épp csak 1-2 perccel a fény előtt értem a helyszínre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest