Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz gere01 #25875 üzenetére

    Légy szíves nézd meg az Összefoglalóban ezt a részt: 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai, minden le van írva.
    A konkrét dolog innen indul:Ha vámeljárás alá kerül a küldeményünk, amelyről kapunk egy sms-t ilyesmi szöveggel: A..........
    Röviden a lényeg: Mivel joguk van bekérni a vételár igazolást ezért bekérik, mert jogilag minden termék a vámosokon keresztül jön be az országba, a te csomagodat nem az egyszerűsített módon kezelik. Te hiába tudod hogy mennyit fizettél, ezt ők nem tudják. (Azért nem tudják, mert 2004 óta nem az eladó által ráírt értéket veszik figyelemebe, mivel az esetek 95 %-ban valótlan)

    Ahogy a fent említett helyen le van írva küldd be a kitöltött nyomtatványukat, az igazolásokat és a kérelmet (minta szöveg is van) és ennyi. Ez alapján vám és Áfa mentesen kapod meg a dolgot.

    Hogy megvigasztaljalak ebben az évben én már 4 darab érték alatti küldeményhez játszottam el ezt a mókát.
    Nem hülyéskedek, amikor azt látom hogy már eltelt 36 óra és még a Nemzetközi Kicserélő Központban van a a pakk, készítem össze a beküldendőket, sőt tegnap egyet el is küldtem, mert sajnos hülyeséget írtak be és még sem lesz vámeljárás, de így legalább megnyugodtak, hogy az a valami csak 3500 Ft értékű, így jogos volt a továbbküldés. Az előkészítéssel gyorsítom az eljárást, mert volt már 29 napig tartó vámolásom is ebben az évben. Az egy kicsit sok idő volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák