- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #33001 üzenetére
Így szoktam csinálni takarítás után. De délután szerintem szétszedem és ki is takarítom megint az egészet plusz levágom a csövet, ahogy javasoltad. A tömítést egyébként szilikonzsírral szoktam bekenni.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy ilyen
UVC szűrőt. 3 bevezetése van, ezt hogyan kell bekötni? -
bringasisti
őstag
válasz Csabesz666 #33004 üzenetére
Megnéztem a videót nem lettem okosabb, szét kéne szedni és megnézni a víz útját. Én nem értem miért kell a szivattyú és a szűrő közé építeni ? Én szerintem ha használsz szűrőt utána kell kötni. Meg minek bele mágnes?
BENEFON DELTA--------N8
-
ooloo
őstag
válasz Csabesz666 #33004 üzenetére
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
ooloo
őstag
válasz bringasisti #33007 üzenetére
Gondolom , ha üzemen kívül van akkor nem kell a lámpa alatt elhaladni víznek . Illetve egy "kémlelő" is felszerelhető abba a pozícióba . Ez csak feltételezés a részemről .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
oszy
veterán
Tegnap megcsináltam a cső rövidítést. Sajnos egy picit megtörik a cső a szűrő csatlakozójánál.. Erre majd ki kell találni valami DIY megoldást.
És milyen jó, hogy szétszedtem... Rengeteg kis csiga volt a szűrő aljában + nem az a nagy tömítés volt a ludas, hanem az a kis kerek a kosárban. Picit el is deformálódott, de nagy nehezen sikerült helyesen beraknom. Legalábbis remélem, hogy ez okozta a levegősödést.
Be kentem minden tömítést vezelinnel.A képet netről szedtem szemléltetésnek.
[ Szerkesztve ]
-
twi452
senior tag
-
djherby
tag
Sziasztok! Problémám: 54L-es gyári AquaEl aksi LED-es. Talaj JBL Manado, most vettem alá Aqua basis-t. Szűrés Eheim aquaball. Most vettem bele új növényeket, és ezek is pusztulnak. Hullanak a levelek, az echinodorus levele bomlik, voltak ilyen szálas növények, azok közül kb. az egyik él. Korábban is pusztultak, ezért vettem újakat. Van egy ilyen ágas-bogas úszó féle, azzal nincs gond szépen fejlődik. Na meg olyan mintha nem gyökeresednének. Tápozás van TF micro-macro + foly. carbo. Már több tíz éve halazok, de így még nem sz*ptam. Ezelőtt egy 300L is volt, abban sóderben az echinodorusnak akkora gyökere volt, hogy kijött a fél talaj. Már megfordult bennem, hogy kivágom a Manadot. De adtam még egy esélyt. A világításra gyanakszom még. Kinek mi az ötlete, Köszönöm!
-
twi452
senior tag
válasz djherby #33014 üzenetére
Ha jól láttam ebben valami 6 wattos led fénycső van a leírás szerint. Ez nem hangzik valami jól így elsőre növények szempontjából.
Nálam a 40 literes garnélás nem igazán tápozott akvárium felett is egy 20 wattos Samsung ledes vtac reflektor van és ezzel sincs alga problémám viszont nő benne rendesen a hm, rotala és még nagyon lassan de a montecarlo is futkos. Egyedül az igénytelen microsorum ami kicsit szenved tápanyaghiánytól.
Igaz vannak úszó növények amik árnyékolnak de úgy tűnik ez a 20 watt sem túl sok pedig fénye elég durván van.
Ja a szűrése pedig egy két szivacsos levegős szűrő úgyhogy nem mondanám high technek a rendszert 😄
Ebben garnéla wellness az elsődleges úgyhogy a többi utána jön, ezért sincs rendesen tápozva sem 🙂
Szerintem nálam a szűrést leginkább a növények és az agyagos talaj végzi.
Mondjuk nem szeretném felkeverni mert nagyon csúnya dolgok lehetnek az aljzatban már 😅[ Szerkesztve ]
-
twi452
senior tag
válasz djherby #33016 üzenetére
Az 55wattos compact az már necces kicsit 54 literre szerintem és ugye azt nem tudod szabályozni egyszerűen mint a ledeket.
Ennyi fénnyel már erősen ajánlott a tisztességes és főleg egyenletes co2 beoldás különben tényleg csak alganevelő akvárium lesz amiben nem leled majd az örömöd 🙂 -
twi452
senior tag
válasz djherby #33018 üzenetére
Igen 1w/litert szoktak számolni ha felpörgetett növényes akváriumot szeretnél csinálni.
Ehhez viszont nem elég csak a fényt megadni.
Utána kell menni 25-30 mg/l stabil co2 szinttel amit igazából normálisan csak palackos rendszerrel tudsz biztonságosan megoldani.
Illetve természetesen tápozni kell ehhez mérten mert ennek az a lényege, hogy mindent megadsz a növényeknek maximális szinten amit csak fel tudnak használni(kicsit többet is) különben nem igazán működik és jönnek az alga problémák ha valami megborul ebben.
Ezért szűrik ezeket a fajta akváriumokat nagy szűrőkkel mert az ad egy kis plusz helyet arra, hogy ha valami nem oké akkor még megoldja erőből/tartalékból a szűrés.Ha nem használsz co2 rendszert akkor én 0.5-0.7 w/l körül lőném be a fényt vagy ha ledet építesz akkor dimmeléssel tudsz kísérletezni a fényerővel úgyhogy ott lehet erősebbet építeni.
-
spyduck
nagyúr
Túl sokan vagyunk :) Kell a hely a Xinguknak :D
9 db (nagyok) parazitamentes zöld diszkosz elúszna.https://www.youtube.com/watch?v=-8_1bIgis64&feature=youtu.be
-
stifi82
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok profi akváriumos.
Bemegyek a boltba veszek halat ami tetszik.
De azt veszem észre hogy mindenki csak el akar adni.
Van ilyen olyan hal az akváriumomban aztán egyre csak fogynak.
Azt vettem észre hogy elfogyott a jávai moha mert gondolom növény evők a halak mert a díszhal tápot ha bedobom nekik oda sem mennek rá a moha meg szépen elfogyott előtte meg adtam el belőle.
Kérnék segítséget út mutatást merre tovább. Milyen szempontokat figyeljek hogy félre ne vezessenek? -
oszy
veterán
válasz stifi82 #33024 üzenetére
Olvass is. https://diszhal.info/
-
Bridgeman
csendes tag
Sziasztok!
Egy erősen elhanyagolt akváriumot szeretnék újra indítani.Az alján világosbarna Manado kavics van,amin már annyira megtelepedett az alga,hogy szinte fekete.Mit javasoltok,mivel tudnám hatásosan megtisztítani?(És ez vonatkozna a külső és belső szűrőkre is.)[ Szerkesztve ]
Nekem a Balaton a Riviéra
-
Bridgeman
csendes tag
válasz Eugene Roe #33028 üzenetére
Köszi a választ,bár reméltem,hogy létezik vm eljárás,ami ledobja az algát a manado-ról.
Ezt hogy értsem,hogy 2-3 év az élettartam?
Nem vásárolgatni szeretnék,csak egy nagy takarítást csinálni.
A szűrők,amiket szintén tisztítani szeretnék: AQUAEL FAN-2 és TETRATEC EX600.Nekem a Balaton a Riviéra
-
twi452
senior tag
Mondjuk a hypo lekapja szerintem arról is az algát. Kérdés, hogy akar-e az ember a mosogatásával bajlódni 😄(én tuti nem állnék neki)
-
villamos
őstag
Buta 5let. Belevarrni egy párnahuzatba, és bedobni mosógépbe valamilyen kímélő programon...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
djherby
tag
válasz Bridgeman #33029 üzenetére
Kérdés mekkora mennyiségről van szó. Ha egy kicsi akvárium 54L akkor bevállalhatod a mosását. Én is jártam így nemrég egy kis felületen. Azt kiszedtem, és valóban egy kicsi hypo a vízbe, és lehozta. De az egészet nem vállaltam volna. A szűrőket is meg lehet szépen takarítani. Ajánlom: dörzsi szivacs, fogkefe.
-
Bridgeman
csendes tag
Volt egy halvány sejtésem emiatt.És a talajlakó munkások erre a problémára még rá is tesznek egy lapáttal...(gondolom)
Nekem a Balaton a Riviéra
-
djherby
tag
Jó híreim vannak! Beindult az élet. 2 hete kaptam a kollégámtól maradék LED szalagot, 3 x 50 cm-t raktam a tető alá. Most már új levelet hozott az anubias. A többi is biztos, de rajta látni legjobban. Azért az siralmas, hogy a gyári szettek ennyire alkalmatlanok. A szűrő sem elégséges, és a világítás sem.
-
Bridgeman
csendes tag
válasz djherby #33043 üzenetére
Esetleg tudnál írni paramétereket a szalaggal kapcsolatban?Régóta tervezem lecserélni a hagyományos csöveket energia takarékossági szempontból..Jelenleg ilyen szalagom van feleslegben: 600Lm/m 7,2W/m 120LEDs/m Daywhite(4000K)
Ez a fajta megfelelne a növényeknek is?Nekem a Balaton a Riviéra
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Bridgeman #33047 üzenetére
Ha csak energiatakarékossági célból cserélnél szalagra akkor csak akkor éri meg beruházni ha t8-as csöveid vannak. A T5-ös csövek watt/ lumen fényererő nagyon hasonló.
Ha mégis a csere mellett döntesz érdemes olyan szalagot választanod amire több év garanciát ad a gyártó, úgy pár évig nem lesz vele bajod. A 600Lm/ 7,7 watt sem nevezhető energiatakarékosnak, hisz egy SMD5730 18 wattal már 3000 Lm fényerőt biztosít. Sajnos melegszik tisztességesen.Erre pl 2 évet adnak és az ára sem vészes. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #33048 üzenetére
Ezt nem ismerem konkrétan, de általában csak akkor van gari ha ipari a táp. Rá kell kérdezni.
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #33049 üzenetére
Sajátmárkás táppal használom, bár még szalag nem döglött be, de e 27-est, gu 10-eset vittem már többet vissza, szó nélkül cserélték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest