Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    Sziasztok!
    Egy pár alap dolgot kérdeznék gyorsan. Mivel egyik napról a másikra került hozzám egy akvárium pusztán azon okból, hogy nem törődöm emberek inkább hagyták volna pusztulni a halakat mintsem, hogy foglalkoznának vele, nem nagyon volt időm tájékozódni a témában. Itt jegyezném meg, persze csak észrevétel gyanánt, hogy mivel ez egy több 10e-s topik jól jönne itt is egy téma-összefoglaló.
    Tehát ami most nagy gyorsban érdekelne az az, hogy a világítás az a halak vagy a növényzet számára fontos? Éjszakára is felkapcsolva kell hagyni, ill. nappal is amennyiben van elég természetes fény?
    A vízkeringetőt vagy levegőztetőt milyen pozícióba érdemes állítani. Jelenleg pár cm-el a víz fölött lóg be a csöve és a 4-5 nyílásán keresztül lövelli a vizet az akváriumba. Ebből adódóan ennek van egy természetes állandó csobogása, de nem zavarja ez a halakat. Hallanak egyáltalán a halak? Elvileg igen. Nem lenne jobb inkább az akvárium falára vagy a víz felszínére irányítani a vízsugarakat ami által tompulna a zaj, esetleg az egész csőszerkezetet kiiktatni, hogy közvetlenül az akváriumba fecskendeződjön a víz? Jelenleg valami ehhez hasonló vízforgató van, elvileg 50-110l-es akváriumokhoz való van az aksiban miközben egy ~50l-es akváriumról van szó, tehát jónak kellene lennie. Ez a szerkezet kiváltja egyébként a levegőztetőt is, már ha van külön ilyen egyáltalán? Csak egy régi emlékkép miatt jutott eszembe, egy régi ismerősömnek volt akváriuma és abban mindig buborékolt valami a vízben? :)
    Tudom, hogy a fent feltett kérdésekre a válaszokat némi keresgetéssel és utánaolvasással meg lehetne találni de a helyzetre való tekintettel elnézéseteket kérem! Én csak jót akarok!

    A válaszokat előre i köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák