- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Conrad most "leakciózta" az IPC-1L-t, 8.990,-.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
hamyka
senior tag
-
Real_Necro
veterán
válasz Dluinet #6505 üzenetére
Az viszont elgondolkodtató, hogy ha ő posta nélkül vette 9990-ért, akkor a mostani akciós 8990-re miért rakja rá a postaköltséget? Miért abból indul ki, hogy valaki postával veszi? Ergo 1000Ft-al olcsóbb, mint amennyiért ő vette. Tök logikus, hogy csak az ember van vele összezavarva, tehát egy értelmetlen maszlag. Ennyi erővel azt is oda lehetett volna írni, hogy karácsonykor ez 11040-be került...
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
hamyka
senior tag
válasz Real_Necro #6506 üzenetére
Igen posta nélkül volt 9990 ft, de ez karácsonyi akció volt, és az volt a feltétel hogy 10 ezer ft felett kell vásárolni így vettem 4 db micro ceruza akkut eneloopból, így már bőven meg volt a 10 ezer ft, ha rendeltek Conradtól gondoljátok át jó alaposan
Mogyi fórumtárs nem tudom miért baj ha írok ide nem értem
Real Necro: hogy jött ki neked a 11040 ft ?
Persze ha valaki személyesen veszi meg, és ott lakik annak akcíós, amúgy nem
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
Real_Necro
veterán
Azt kifelejtetted az infóból, hogy karácsonyi akció keretében 10eFt feletti vásárlásnál ezek szerint nem volt posta. Így persze, hogy sokan nem értik, miről írsz.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nagyúr
válasz Real_Necro #6506 üzenetére
Nekem Pécsről rohadt sokba kerülne a személyes átvétel, és MO lakosságának a 80%-a még mindig nem BP-n lakik.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Real_Necro
veterán
válasz Dluinet #6509 üzenetére
Értelek, ő viszont azt írta, hogy "9990 ft-ért vettem karácsonykor posta nélkül". Nekem ebből az jön le, hogy személyes átvétel. Hol volt arról bármi infó, hogy Conrad-nál ingyen posta volt karácsonykor? Szerintem ez nem olyan egyértelmű...
-
hamyka
senior tag
válasz Real_Necro #6508 üzenetére
Hupsz, elnézést ha csak később említettem meg, igen karácsonyi akció volt, és ha csak a töltőt nézzük, 20 ft kellett volna a 9990 ft-os vétel árhoz hogy meglegyen az ingyenes postaköltség,
9990ft+20ft=10010 ft
20 ft-ért meg mit kapok conradtól? semmit
a ceruza akkut pedig onnan vettem ahonnan ti is, pdawtól ha lenne neki töltője azt is onnan vettem volna
Ja már egyszer feltöltöttem az eneloop micro ceruza akkukat, kb 7 napig bírták gyári feltöltéssel a vezeték nélküli egérben, távirányítóban is ez van, de az még nem merült le
minimumnak 750 mAh van írva a csomagra, nálam egyik 820 másik 825 mAh eredményt írt ki a Voltcraft Ipc 1 L töltő, de lehet nem mért pontosan
Azóta nem merültek le ez most volt év elején elsején, szóval töltéssel kezdtem az újévet remélem megleszek velük elégedve, és remélem a következő 3-4 évben nem kell vennem új akkut Elég nehezen vettem meg őket én sem vagyok milliomos
Aki nem tudja személyesen megvenni a Voltcraft Ipc 1 l töltőt, vegye meg utánvétellel, én szeretem az utánvételt mert át tudom venni a lakásomon, nem rajongok a pick-pack pontért, max annak jó ha melózik, és meló után esetleg beugrani vagy meg beszélni
-
nfsu17
veterán
válasz tomcsi23 #6501 üzenetére
Szia.
Nekem pont ilyen kellene.
Mennyire bonyolult ezt használni egy elektromossághoz nem értőnek?
Nekem most energizer van, 4db-ot tud fogadni, de semmi gomb nincs rajta, semmi extra, csak elem be, 16 óra múlva ki. Ezzel az a baj, ha félig van az akku, akkor is 16 órát tölt.
Meg kell nekem még mellé eneloop akksi 4db. [link]
Vakuba lenne.Ez így jó párosítás lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Iomega
addikt
Komolyan mondom, szórakoztató itt olvasni.
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
And
veterán
"Mennyire bonyolult ezt használni egy elektromossághoz nem értőnek?"
Az autó vezetéséhez milyen szinten kell érteni az autókhoz ? Pár alapfogalommal nem árt barátságot kötni, mint például a töltőáram és a kapacitás, a töltési módok használata, de ezeket úgyis leírja a manual.
"Ezzel az a baj, ha félig van az akku, akkor is 16 órát tölt."
Sokkal inkább az a baj, hogy egyáltalán beteszed a 'félig' töltött akkut tölteni, ez pedig töltő- és akkutípustól (mod: mármint NiMH-n belül értve), valamint töltőáramtól függetlenül nem túl szerencsés dolog.
"Ez így jó párosítás lenne?"
Az eneloop nagyon jó akku, igazából bármelyik korrekt töltővel párosítva nagyon megfelel. Az IPC-1L pedig korrekt töltő. Természetesen nem ez az egyetlen, amelyikről ez elmondható, de ár / érték arányban nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Lehet, hogy vicces, de mikor ezt olvastam, én nem röhögtem. Fizikából sosem voltam jó, bár sikerült elektróból 4-esre átmenni, az már nem most volt.
And
Köszi. Nem mondom, hogy nem fogok elboldogulni vele, mert azért szép lassan mindent meg tudok tanulni, de több helyen olvastam már, hogy nem biztos, hogy mindenkinek menni fog elsőre.
Sokkal inkább az a baj, hogy egyáltalán beteszed a 'félig' töltött akkut tölteni, ez pedig töltő- és akkutípustól (mod: mármint NiMH-n belül értve), valamint töltőáramtól függetlenül nem túl szerencsés dolog.
Nem tudok mit tenni. Kell az elem. A vaku nem jelzi ki mennyi feszkó van benne, a töltő szintén nem. Az elem meg kell a vakuba, van hogy csak pár képig, van hogy tovább.
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
Megértelek
Én sem vagyok szakember, nyugodtan megkérdezheted a többiektől úgy kb tudom mi hogy, ha olvasgatod a fórumot rá jösz a használatra, csínjára-bínjára
És én Laikus vagyok, még is kezelem a töltőt, és mint mondtam a vezeték nélküli egérben persze hogy hamaréb lemerülnek mint egy távirányítóban
lehet kicsit a mérték egységekkel nem vagyok tisztában vagy rosszul mondom se baj, az a lényeg hogy értem mi hogy hány méter
a töltő kezelése egyszerű, nem kell Dr.Einsteinnek lenni
Ha kell segítség itt biztosan tudnak neked segíteni
jó használatot, és jó tanulást
Huu elektrót nem tanultam, fizikából kémiából én is jó voltam de mikor volt az
Mondjuk az írásom pocsék tollal, de a matekot azt keményen belém verték szó szerint
-
And
veterán
"A vaku nem jelzi ki mennyi feszkó van benne, a töltő szintén nem."
Azt hiába is jelezné, mivel az akkumulátor feszültsége és töltöttségi szintje között (a szélső értékeket kivéve) nincs egyértelmű függvénykapcsolat. Éppen ezért ajánlott olyan töltőt szerezni, amely képes a cellát feltöltés előtt teljesen lemeríteni és onnan indítani a töltést. Ha ezt tudja, mindegy, hogy milyen állapotban teszed bele az akkukat: mindig a teljes - annyi, amennyi, de nem erősen lecsökkent - kapacitásuk rendelkezésre fog állni töltés után, de legalábbis nem fognak örökké memóriahatástól szenvedni, és 'hirtelen' lemerülni a legrosszabb pillanatban. -
-
And
veterán
válasz akela91 #6521 üzenetére
Először is, a töltő nem fogja tudni, hogy mekkora a maradék töltöttség egy akkun, amit beleteszel. Ezért nem tartom sokra ezeknek a 'pálcikás' kijelzésű töltőknek a módszerét, mert még egyesek azt hiszik, hogy komolyan is lehet venni. Pedig arra egyszerűen nincs módszer, hogy egy töltő a behelyezés pillanatában indikálja egy akkuról, hogy mennyi töltés van még benne. Ezt csakis úgy lehet megtudni, hogy az akkut kisütöd egy töltésmennyiség indikálására képes töltővel.
Tehát az bizonyára igaz, hogy abban az egy példányban van még benne töltöttség, de ez a "2/3" nem túl hihető. Egyértelműen a kapacitásbeli eltérés az oka, egy pakkban sosincs két teljesen egyforma akku. Úgyhogy igen, célszerű minden egyes töltés előtt kisütést végezni, hogy a cellákat azonos (nulla töltöttségű) szintre hozzad, különben a maradéktöltéssel rendelkező példányra folyamatosan rátöltesz, ráadásul ha nem egyszerre merülnek le a pakk egyes cellái, akkor a leghamarabb lemerültek mélykisülésbe mehetnek vagy akár át is polarizálódhatnak. -
ludla
őstag
Nagyon jó tapasztalatom van a GP NIMH ReCyko+ 2100mAh akkukkal, tegnap és ma is kint a hidegben fényképeztem és videóztam vele és még mindig nem merült le, kb: 150 kép, és 45perc videó.
A Tronic aksik 50kép és kb 15perc videót bírtak.
Egyszerre töltöttem őket, meg persze egész délelőtt kint a hidegben -5 fokban használtam őket.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
csiga8
senior tag
Vettem ma a Lidl-be Tronic TLG 1000 C4 töltőt ajándékba.
Itthon kipróbáltam, beletettem a félig lemerült eneloop akkukat.
Kicsit molyol vele, teszteli ( piros-zöld led villog pár mp-ig) majd tölti. Meríteni eszébe sem jut. Ha full akkut teszek bele, akkor is csak tölti.Elvileg ez merít is? Én úgy tudtam.
Egyébként hamar feltolta az eneloopokat, infrás hőmérővel mérve 45-50 fokosak. Szerintem ez sok, de nem vagyok szaki.
Tudok-e meríteni a troniccal? Sok-e az az 50 fok az eneloopoknak? ( olyanok lesznek majd töltve)
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Adatlap szerint az eneloop gyorstöltése 0..40°C között lehetséges, de más töltők sem nagyon kapcsolnak le 50°C alatt (ha jól rémlik, az IPC-1(L) is 53°C-os celláknál avatkozik be).
"Kicsit molyol vele, teszteli ( piros-zöld led villog pár mp-ig) majd tölti."
Az adatlap szerint (Bár csak a kijelző nélküli, A1-es verzióról találtam) a piros-zöld villogás nem 'tesztelést' jelent, hanem egyfajta frissítést, időben gyorsan váltakozó töltést-kisütést. Tehát hivatalosan kisütni nem tud, csak ezt a programot ismeri, amelynek része a kisütés, de egész másra való. Hát ez van, ha a töltő megpróbálja kitalálni helyetted, hogy a celláknak mi a jó.
Nekem Tronic KH-980-as típusom van, az a manualja szerint tud kisütni (amit ráadásul ugyanilyen villogással jelez, mint a TLG-1000-es a 'frissítést', de az adatlapok határozottan különbséget tesznek a két típus esetén), a kisütés maximális időtartama viszont mindössze 10 perc lehet, aminek ebben a formában nincs túl sok értelme. -
hamyka
senior tag
nem nekem írtad de megköszönöm mindenki nevében a felvilágosítást
És még valami:
tényleg jó kis töltő a voltcraft IPC 1 L köszi
na kicsit az ára sok de ha az akkuknak minél jobb szebb és nagyobb élettartamot szeretnénk akkor szerintem megéri az árát
apropó mennyi a töltőnek az élettartama?
én olyat olvastam valahol hogy 3-4 év is lehet, ez igaz? illetve az eneloop akkukra is igaz?
ui: az Aldiban/Lidl-ben kapható akku töltők remélem a jövőben okosabbak lesznek és lesz bennük kisütő/frissítő mód is
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
A töltő élettartama? Ez olyan, mintha megkérdeznéd valakitől, hogy szerinte te vajon hány évig fogsz élni.. Egy töltőnek nincs határozott élettartama. Biztos erre is lehet definiálni egy MTBF-értéket vagy hasonlót, de ez csak statisztika. Van, akinek másfél ét után hibásodik, és valószínű olyanok is lesznek, akiket egész életükben kiszolgál (persze attól is függ, ki mennyit használja).
Akkukra is ugyanez igaz: a NiMH-akkuk még ritka használat mellett sem halnak meg csak úgy. Ha időnként fel vannak töltve, nem hagyjuk mélykisülni, nem töltjük túl, akkor az élettartamot sokkal inkább a megélt töltés-kisütés ciklusok száma határozza meg, nem a gyártás óta eltelt időtartam. Az adatlapok is ciklusszámot közölnek, nem éveket.
"ui: az Aldiban/Lidl-ben kapható akku töltők remélem a jövőben okosabbak lesznek és lesz bennük kisütő/frissítő mód is "
Hát nem tudom: amíg ilyen vadító áramokkal dolgoznak (1A-es töltés AA/ceruzaméretnél), és ilyen kevés beállítási lehetőséget adnak, addig mindegy is. Ha meg okosabbak lennének, rögvest nem ennyibe kerülnének, mint manapság, és hirtelen valamelyik konkurens termék árkategóriájában lennének. -
peti_s
addikt
Az én töltőm leírásában, Tronic TLG 500 B1 a gyors váltakozása a piros zöldnek kisütés, a lassabb váltakozása az a refresh mód.
szerk: és a töltő a cella feszültség alapján dönti el h melyik lesz. Ha pedig kb. 1,42 volt feletti cella van bele helyezve, akkor pedig egyből csepptöltésre vált, nem lehet semmit sem kezdeni vele.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Ha jól értem szavaid, az a 45-50 fok akkor még éppen nem sok. Az IPC 1L-ben azért épp csak langyosak szoktak lenni, ezért tűnt fel a különbség.Már csak két kérdés.
Néhány éve ( szintén Aldi, vagy Lidl) vettem egy Europower ( LG 6278 LCD) nevezetű töltőt. ( Baby és Góliát töltésére) Annak van fedele, van benne kis hűtőventi, és két dolgot tud. Tölteni, és egy gombnyomásra meríteni.
1., Ilyesmi egyszerű töltőt olcsón merre találok? ( Azt hittem ez grafikás minden egyebet tudó Tronic ezt is tudja.)
2.,
Eneloopokat - nagy megelégedessel - használok AA és AAA típusokat. Baby és Góliát akkuban van valami hasonlóan jó, esetleg épp eneloop? -
Kernel
nagyúr
Az véletlenül nem azonos az MW6278 töltővel? Mert akkor ilyen néven rendelhető, valószínűleg.
Nagyobb méretre inkább átalakító adaptert szoktak használni, mert ezek az akkuk már elég nagy kapacitásúak a C és D méretű elemek kiváltására, ugyanakkor olcsóbbak, mint a nagyobb megfelelőik. Persze lehet, nem mindenkinek alkalmas.
Bár gondolom ismerős, de azért itt van pár kép:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
ludla
őstag
Szinte ugyan azt tudja mint a mostani Lidl vagy Aldi -is töltő Europower LG 6278 LCD
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Real_Necro
veterán
Nem kell minden hozzászólásodnál megjegyezni, hogy "nem neked írta" meg hogy kérdeznél. Ez egy fórum, nyilván vannak az embernek kérdései, vagy véleménye, tapasztalata. Írd le amit gondolsz, csak előtte gondold át, hogy nem hangzott e már el, vagy nem orbitális hülyeség.
Kernel pont ezt írta:
"Nagyobb méretre inkább átalakító adaptert szoktak használni, mert ezek az akkuk már elég nagy kapacitásúak a C és D méretű elemek kiváltására..."
Egy kis segédlet, hogy könyebb legyen megérteni, de akár gugli barátunk is gyorsan felvilágosít:
Köznyelv: Nemzetközi:
Mikroceruza AAA (R3)
Ceruza AA (R6)Baby C (R14)
Góliát D (R20)
Lapos 4,5V-os (3R12)
Rádió 9V-os (6F22)
Egy kicsit azért lehetnél körültekintőbb, mielőtt kérdezel.
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
válasz Real_Necro #6539 üzenetére
Bocsánat, csak nem használtam még ilyen átalakítót
-
csiga8
senior tag
-
csiga8
senior tag
Az úl Aldis - szerintem - nem tudja azt, amit ez.
Beleteszem a baby, vagy góliát akkukat, megnyomon a rajta lévő egyetlen gombot, és elkezdi cellánként teljesen lemeríteni, majd tölti.
A lemerítést nem tudja az új. Ráadásul ebben van egy hűtőventi is.
Az eneloopokat ez is nagyon melegítette, ezért vettem az IPC 1-et. A baby és góliát akkuk csak kézmelegszerűre melegednek benne.
-
ludla
őstag
Részben igazad van, Activ Eneregy töltőm is elkezdi meríteni de ezt már teljesen automatán végzi nincs gomb rajta, de a töltés áram ugyan az, igaz venti ebben nincs, de kb 40-50 fokra melegszik a Tronic akkuval, a GP NIMH ReCyko+ akku nem melegedett annyira fel.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
And
veterán
Nincs olyan, hogy 'ideális' kisütési idő. A kisütés jó esetben nem időre megy (sajnos némelyik Tronic esetén mégis, de az annyit is ér), hanem feszültségre. Ha a cella eléri az 1V-os feszültséget, akkor ki van sütve. Éppen ezért tisztességes töltő 0,9..1V-ig merít minden egyes NiMH-akkut. Nem verseny, a szükséges idő attól függ, hogy mennyi töltés maradt az akkukban. Ha éppen semennyi, mint egy ideális - az akkuban lévő töltést teljesen kihasználni képes - terhelés esetén, akkor a kisütés pontosan nulla idő alatt végez. Nekem például pont olyan fogyasztóim vannak, amelyek a jobbfajta akkukban nem hagynak töltést, szóval ez: "[..] egy teljesen lemerült NIHM akkut kb 5percig merített. Gondolom ettől azért itt is több kellene" nem feltétlenül igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik