Új hozzászólás Aktív témák
-
OTika
aktív tag
Powerex MH-C9000-t hol érdemes venni?
-
Ádyka
őstag
Duracell Stay Charged 2000 mAh-s alacsony önkisülésű akku gyorsteszt
A csomagoláson és az akkukon sajnos semmilyen dátum nincsen a gyártási időt illetően.
Mindössze egy számomra értelmezhetetlen számsor az akkukba nyomva: 20578676ATA cellafeszültségek felbontás után nagyon egyformák voltak, 1,328V mind a 4 cella.
Felbontás után 250 mA-es kisütés eredménye, azaz gyárilag ennyi volt bennük:
500/250 mA-es feltöltés kisütés eredménye:
Az akksik tömege:
Tulajdonképpen hozza a kötelezőt a duracell is, ahogy az egy márkás LSD-től elvárható. Nincs mitől tartani.
[ Módosította: stevve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Ádyka
őstag
válasz Santiagain #7206 üzenetére
Mert ügyes voltam, mindjárt moderáltatom
-
tomazin
veterán
Akinek van ipc1l-je:
Elvileg a technoline bc700 az elvileg ugyanaz ugye? Illetve az normális, hogy az alsó gombok azok úgy állnak mint örömlányban a .... azaz kotyog, szinte majd kiesik. -
And
veterán
válasz tomazin #7209 üzenetére
"Elvileg a technoline bc700 az elvileg ugyanaz ugye?"
Igen.
Az alsó gombsor valóban lötyög kissé, de ez sose zavart (nem esik ki, és a nyomáspont is határozott). A hardver / szoftver gombnyomásokat kezelő képessége nem ezért olyan hírhedten vacak az IPC-1L esetén, amilyen.. -
nagyúr
-
tomazin
veterán
válasz Dluinet #7212 üzenetére
aháá szóval alapvetően sokon ratyi.
btw azért kérdezgetem, mert 8naposban még vissza tudom küldeni, ha esetleg én voltam szerencsétlen.
mert kezdésnek beraktam 4db ratyi AAA elemet, fel sem ismerte egyiket sem, majd az egyiket hajlandó volt 1-2 perc után.. :S
lényeg a lényeg, soha nem gondoltam volna,h egyszer ennyi pénzt kiadok töltőre, so szeretném,h jó legyen. -
TeeJay
félisten
válasz tomazin #7213 üzenetére
ha sokáig rajta hagyod el fog kezdeni tölteni
én viszont ilyenkor fogok egy hagyományos töltőt, bedobom 1 percre
utána már lesz benne annyi nafta hogy 0,9 V felett legyen így már érzékelni fogja kapásból az IPC és indul is a programMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Kernel
nagyúr
válasz tomazin #7213 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy "nem ismeri fel", hanem a program hibásnak minősíti a túlmerült akkut, kidobandónak.
Azonban a töltő érintkezőin folyamatos tesztimpulzusok jelennek meg, hiszen másképp nem is lehetne érzékelni a berakott akkut. Ezek a csekély impulzusok idővel (ami lehet akár óra vagy órák kérdése is), felhúzzák az akkut 0,9 V fölé, amitől később elindul. Hacsak nem zárlatos a cella.
Mivel egy túlmerült akkut amúgy is célszerű állítólag igen alacsony, kímélő áramon "újraindítani", gyakorlatilag pont jó így.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
tomazin
veterán
válasz tomazin #7218 üzenetére
Na kicsit szórakoztam hétvégén a töltővel és eddig sajnos nem győzött meg.
Van 2db nem éppen mai legény 1600-as gp akksi. Kíváncsi voltam rá,h ez a regen mit is tud, úgyhogy nyomtam neki egy tesztet, ahol 1300/1000mah-ot préselt ki belőlük (200/100on).
Aztán akkor hajrá, regeneljed (500/250-en), és kicsit elszomorodtam mikor a full feliratot elnyomogva 1000/650mah-ot láttam. Most még ráengedtem egy tesztet 500/250-en kíváncsi leszek mit ír ki -
Ádyka
őstag
válasz tomazin #7219 üzenetére
A töltőd pont úgy működik ahogy kell.
Haldokló / öreg akkut minél nagyobb árammal akarsz kisütni, annál kevesebb jön ki belőle.
Ha türelmes vagy, akkor eljön még az az idő is, amikor már 100 mA-es kisütésnél sem lesz kapacitása, és rögtön beeseik a fesz 0,9V alá, pedig lehet hogy amúgy 1,4V-ot mutat az akku terhelés nélkül.Ha 700/350-en nézed, akkor még ennyit sem fog tudni. Ez így van rendjén.
-
kugyu21
senior tag
-
veterán
Sziasztok
Egyik ismerősömnek van egy 2 éves IPC-1L töltője. És azt mondta hogy 3 akksit rakott bele tölteni. És ránézett hogy áll 4 óra után, és a kijelző tök sötét volt, be sem kapcsol már neki. Attól lehet szerintetek hogy 3 akksi volt vele tölve? Nem pedig 2 vagy 4? Bár ez hülyeség mert elvileg IPC-1L-el bármennyi akksit lehet tölteni, nem fontos 2 őt vagy 4-et. Lehet 1-et is tölteni vele meg 3-at is.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Oksa köszi megmondom
Illetve lenne még 1 kérdés, most az enyémhez. Hogy beraktam tölteni 4 akksit. De sajnos összekevertem őket, és az egyik akksi fel volt teljesen töltve. Rányomtam egy Discharge-ot, viszont azt az 1 akksit nem kisüti hanem elkezdte tölteni. Azért mert fel van eléggé töltve?
iPhone 13 Pro Max
-
Kernel
nagyúr
válasz jozsi252 #7227 üzenetére
Szerintem ott valami nagyon összekeveredhetett, mert a kisütés mindig kisütéssel indít, viszont abban a pillanatban átvált töltésre, amennyiben az akku már teljesen le volt merülve.
Így elvileg csak az lehetséges, hogy egy lemerült akkunál kellett látnod a töltés elindulását.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
veterán
Áh itt valami nem stimmel. A 3 akksi még mindig kisütésbe van, 1ó 42 perce, viszont az a 4. slotba levő akksi 1 óra után már át is váltott töltésre. Lehetetlen hogy annyira le legyen merülve az az akksim. Mert 40 perc töltés után már 1.4V-on van a feszültség az akksiba?? Alig töltött bele 350-400mAh-t.
No sebaj. Megvárom amíg az feltöltődik, illetve az a 4. akksi is teljeen feltölt. Aztán van itthon 1 csomag AAA-s eneloop akksim, azokat is berakom kisütés/töltésre, és ha ott is szarakszik a 4. slot, tehát átvált kis idő után feltöltésre akkor rossz a töltőm.
Illetve lehet attól kavarodás, bár én ezt nem hinném, hogy úgy raktam be kisütésre az akksit hogy az teljesen felvolt töltve? Attól ugyanúgy kikellene sütnie belőle minden egyes mAh kapacitást hogy fel volt töltve.
iPhone 13 Pro Max
-
Kernel
nagyúr
válasz jozsi252 #7230 üzenetére
Mindez inkább az akku hibájára, a megnövekedett belsőellenállásra utal. Ez megmagyarázná azt is, hogy túl hamar felkúszik rajta a feszültség (ami természetes, ebben az esetben), talán még a gyors kisütés is érthetőbbé válna.
Bár ahhoz elég ócskának kellene lenni egy akkunak, hogy töltés után kisütésre kapcsolva szinte azonnal kisüljön, de nem elképzelhetetlen.
Igazság szerint már az előbb is gondoltam, hogy szerkeszteni kellene a hozzászólást, és még a hibás akku lehetőségét is beírni pluszban, de talán én is bíztam benne, hogy hátha mégsem erről van szó, akkor meg minek kavarni...
-
veterán
Egy pár hónapos AA Varta longlife akksiról lenne szó. Még nem volt 1x-sem használva. Amikor megvettem akkor beraktam az IPC-be mind a 4-et, feltöltöttem teljesen. Majd ebből 3db-ot felhasználtam. És én hülye összekevertem őket. Mondom akkor úgysem jövök rá melyik volt teljesen feltöltve, bedobom mind a 4-et discharge-ra.
És akkor jött az 1. hsz-em hogy egyből töltésre váltott. Írtad is hogy valami nagyon meglehet kavarodva. Kihúztam a készüléket, újra be, majd megint discharge. És másodjára is 1.4V környékéről indult a kisütés, de 1 óra után már át is váltott discharge-ról töltésre 250/500-as beállított érték mellett.
Most ránéztem és kiírta arra az 1 akksira hogy full. Összesen 818mAh-t töltött bele. A többi meg szépen még mindig kisütésen van. Szóval úgy vélem hogy ez az akksi kuka. Na de még nem írom végleg le, hanem holnap reggel felrakom a 4 eneloop akksit, és meglátom hogy ott a 4. slot hogy viselkedik. Ha ott teljesen jó, akkor az akksim szar.
Amúgy így hogy a maradék 3 akksi kisütésen van, nyugodtan kilehet venni azt a 1 akksit ami már fel van töltve? Vagy várjam meg amíg végzett a töltéssel a többi akksi is, dehát gondolom nem lesz baja hogy töltés közbe kiveszek berakok akksit, beállítok töltést esetleg stb..
Köszi
iPhone 13 Pro Max
-
Ádyka
őstag
Ja csak a középső kettőt valami csavarhúzóval kell kipiszkálni, ha a két szélsőben éppen van akku.
Józsi: simán tedd be másik rekeszbe azt a kérdéses akksit. Dúrva lenne ha kakukk lenne. Még tronicéktól sem hallottam ilyesmit.
-
TeeJay
félisten
szerintem meg ne discharge-al szórakozzon hanem nyomjon egy refrest-t hagyja rajta pár napot és megtudja melyikből mennyit lehet kivenni...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
veterán
Beraktam ma reggel a 4 eneloop akksit discharge-ra. Szépen végig is ment mind a 4 slotba a kisütés, és most épp még a feltöltés tart. Szóval akkor úgy néz ki hogy az a 1 Varta akksi kukkka.
iPhone 13 Pro Max
-
TeeJay
félisten
válasz jozsi252 #7236 üzenetére
nem kuka, tedd be frissítésre ha AA méretű akkor 250/500 ha AAA méretű akkor 100/200-ra inkább
és majd 1-2-3nap múlva megtudod mennyit tud belőle kisütni.
ha látványosan kevesebb mint a többi akkor még faliórában használhatod
ha meg töltés végén FULL-ra vált nézd meg 1 nap múlva mennyire esik le a feszültsége szintentartó töltés mellett, és ha 1,3 vagy alá akkor már beteges
nekem pl az Eneloop 1,48V körül van ha emlékeim nem csalnak tehát attól lentebb nem is merül
de a többi akku is legalább 1,4VMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
veterán
Akkor ezt még megpróbálom aztán hátha lesz valami eredménye neki. Amúgy teljesen jó ez a Varta is mert 2.2Ah bele is ment a maradék 3 akksiba, illetve a kapacitás nagy részét 1.2V fölött adta le, szóval nagyon jól működnek, csak úgy néz ki hogy volt a bliszterbe 1 hibás darab, ami megeshet bármelyik más gyártónál is.
Az volt csak fura hogy amikor elsőnek akartam tölteni, discharge-al kezdtem, és a másik 3 akksival ellentétben, szinte pár másodperc után átugrott töltésre ez az akksi. De akkor egy refresh talán segít rajta.
iPhone 13 Pro Max
-
TeeJay
félisten
válasz jozsi252 #7238 üzenetére
ha kell szoktam 2-3 teljes frissítést is rányomni egy akkura
az akár 6-10 teljes kisütés és töltést is jelenthet és bizony utána már észhez szoktak térni illetve sikerül kihasználni a teljes kapacitását.
első körben amúgy is mindig frissítéssel indítok mert a NiMH akkukat is célszerű bejáratni és utána nekikezdeni használni
már csak azért is mert frissítés végén láthatod a 4-8-12-16 egyforma akkudból melyik az ami mAH-ban közel áll egymáshoz és alkoholos filccel rá szoktam írni olyankor a számokat 1-2 3-4 5-6 stb... hogy párosítva legyenek így nincs az hogy a párok között 100mAh eltérések vannak maximum 10-20 Eneloop-nál még annyi sem. persze amiben 4 akkut kell használni ott értelem szerűen négyet pároztatok összemegéri mert így maximumon használod ki ha már megvetted az akkukat és az okos töltőt is
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Kernel
nagyúr
válasz jozsi252 #7238 üzenetére
Akkor így érthető, belső átvezetés lehet a cellában, amin keresztül kisült a tárolás során. (Először azt hittem, hogy magad töltötted fel és utána rögtön kisült, az már kicsit furcsább lenne.)
Gyárilag bizonyára egyformán töltik fel, így jó esetben nagyjából egyforma állapotban kellene kézhez kapni. Frissítés jótékony hatással lehet mind a soros, mind a párhuzamos belső ellenállásra (utóbbi okozza az önkisülést), illetve a frissítés épp arra (is) való, hogy a hosszabb tárolás negatív hatását kompenzálja, azután majd elválik, hogy mennyire lesz használható.
-
-
OTika
aktív tag
A Powerex MH-C9000 minőségben és használhatóságban, tudásban is jobb, mint a Voltcraft IPC-1?
-
kugyu21
senior tag
Hát erre azért fogsz nehezen választ kapni, mert bármelyiket választod jól döntöttél és akinek van az egyik az elégedett azzal, és nem vesz a másikból. Ezért kevesen lesznek olyanok akik ismerik mind a kettőt. Én is így vagyok vele, van egy IPC-m, ezért nincs Powerex-em. Bár sokan panaszkodnak az IPC gombjaira én szerintem csak kicsit kényelmetlen, de teszi a dolgát, ezért még nem érdekel a másik.
A Powerex nyilván jobb, de drágább is. A leírását és árait mindkettőnek megtalálod, neked kell eldöntened melyik felel meg jobban a céljaidnak, és mennyit vagy hajlandó költeni rá. -
hzsolee
őstag
Nekem van mindegyikből, de szerintem tök mindegy. A gombok az IPC-nél valóban néha vacakolnak, de inkább az idegesít, hogy a középső két akkut nehéz kivenni (ha 4 van benn). A maha meg a ki nem kapcsolható háttérvilágításával szerzett negatívat nálam (aztán lehúztam a csatit). Amúgy mindegyik tökéletesen teszi a dolgát.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
veterán
Az IPC-1L tudása bőven elég egy AA AAA akksihoz. Tud kisütést, tudsz választani külön csatornát hogy mit csináljon vele. Van 4 féle töltési mód.. ennél több szerintem nem is kell már.
A legnagyobb töltés meg 700mA, annak meg elégnek kell hogy legyen egy 2-2500mAh környéki akksihoz.
iPhone 13 Pro Max
-
TeeJay
félisten
válasz jozsi252 #7247 üzenetére
főleg hogy az LSD akkuk 2Ah körül vannak lásd Eneloop így azt 3óra alatt fel lehet tölteni
az meg bőven tökéletes én pl még nem töltöttem annyival csak 500mA-al és úgy is megvan picit több mint 4óra alatt. a Maha töltő előnye az hogy jóval nagyobb kisütést lehet rátolni így ha türelmetlen vagy hamarabb kész egy kisütés és töltés ciklus. kérdés hogy mondjuk 1A-val kisütni nem-e károsabb vagy pontatlanabb mint mondjuk negyed annyivalna meg ugye láttam tesztet ahol egy 2Ah-s LSD akkut 1A-al sütöttek ki és 2A-al töltöttek
én azt semmiképpen sem erőltetnémMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest