Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz 5914 #5293 üzenetére

    Ez egy meglehetősen alacsony áramú (AA: 280mA) töltő, amely rendelkezik túltöltésvédelemmel. Mondjuk ekkora árammal egy mai ceruzaméretű akkut elég nehéz túltölteni, de ez más kérdés :U. A rövid ismertetője szerint a két akkufészek független, ezért nem csak párban tölt, hanem egyesével is.
    "mikroprocesszorral vezérelt töltés, ez azt jelenti , hogy teljes töltés után lekapcsol ?"
    Ez azt jelenti, hogy manapság az utolsó 300 forintos töltésvezérlő célkontrollert is mikroprocesszornak hívják a gyártók / forgalmazók, mert így jobban hangzik, és esetleg többen veszik. Tény, hogy ez nem a legalja fullgagyi kategória, épp a túltöltésvédelemnek (időzítő, -dV figyelés, plusz elvileg hővédelem) köszönhetően. Töltés végén lekapcsol, de az árama nagyon alacsony (tehát lassú), és csak lemerült akkukat érdemes beletenni, mivel nem képes kisütésre. Igaz, nem túl drága típus.
    A szolár töltő - ebben a kategóriában - szerintem felejtős téma. Ekkora napelem-felülettel az árama eléggé minimális lehet, ráadásul a dolog természetéből következően a fényviszonyoktól erőteljesen függ. Végszükség esetére, mobiltelefon lítium-akkujához esetleg elfogadható (AA-méretű NiMH-akkukhoz nem javasolnám), ahhoz képest pedig elég drága jószág, az árából bőven kijön egy normális töltő. (Linkek beszúrásához lehetőleg a hozzászólás-szerkesztő Link-gombját használd a sima copy-paste helyett.)

Új hozzászólás Aktív témák