- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
Te jó isten.Na majd jól megnézi a típusát az öcsém aztán bepötyögöm ide... Mondjuk eléggé nehezek a méretükhöz képest, de majd mindjárt ránéz a típusukra.
Kérdés: Ez a töltő+akku kombó, amit kinéztem, ebből mennyire jó és használható a töltő? Elvileg egy MQN-04-es, ebből úgy tudom, van több verzió is, de ezek mennyire használhatóak?
Ez az általatok nagyon favorizált IPC elég jónak tűnik, de megmondom őszintén, hogy nem szeretnék ennyit áldozni egy akkutöltőre, ha jól láttam 9k környékén van... Ennél szerényebbel is beérem.
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
csusza`
senior tag
Öcsém már dobta is a replyt:
- GP PowerBank Nite-lite
- GP PowerBank 3
- Sanyo Ni-MH Baterry ChargerAzt mondta, pontosabb típus nem volt rajtuk!
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
And
veterán
válasz csusza` #4101 üzenetére
Az eneloop-pal semmi baj, AA- v. AAA-méretben a legjobbak között van (másban meg sajnos nem nagyon létezik). AZ MQN-04 viszont pontosan olyan töltő, amilyet említettem egyetlen értékelhető többlettel, biztonsági időzítővel, lásd legutóbb a #3957-ben. Azzal - úgy tűnik - még mindig remekül meg lehet téveszteni a felhasználókat, hogy "gyári" töltőt javasolnak hozzá, pedig semmi különleges nincs benne. Igaz, annyiba is kerül. Ha hosszú élettartamot szeretnél az akkujaidnak, mindenképp egy kicsit okosabb töltőt válassz. Természetesen az alap töltők is használhatóak, de lassúak, buták, nem biztosítják a megfelelő kezelést, ezért hosszútávon mégis 'drágák'. Egy egérhez végül is elmegy, de gyakoribb használathoz, digit fényképező mellé mégis inkább egy olyan típust választanék, amelyet csak egyszer kell megvenni. A három meglévő töltőd árából már valószínűleg simán kijött volna egy olyan, így meg borítékolható, hogy előbb-utóbb lesz majd egy ötödik (stb.) töltőd is .
-
And
veterán
válasz csusza` #4102 üzenetére
- GP PowerBank Nite-lite: teljesen buta, 220 / 85mA-es (AA / AAA), cellákat párban kezelő, semmilyen automatikával vagy extra képességgel nem rendelkező töltő.
- GP PowerBank 3: tudásra majndem, mint az előző, de 18 órás időzítője van. Cserébe még lassabb, 130 / 52mA-rel tölt, ami nagyjából semmire sem elegendő. Egy 2Ah-s ceruzát jó egy nap alatt töltene fel (ha a biztonsági időzítő nem állítaná le már 18 óra eltelte után). Ezért a mai akkumezőnyben nagyjából semmire sem használható.
A harmadik szinte biztosan nem egy konkrét típus, elvégre Sanyo NiMH-töltőből van jónéhány fajta.
A hosszú távon elfogatható töltők kb. a Voltcraft BC-500-as típusnál vagy hasonlónál kezdődnek. Nagyjából 7k-ba kerül, de ez alatt csak olyanokat lehet találni, amelyeknél túl sok kompromisszumot kell kötnöd. Tényleg nem kötelező, csak ha nem szeretnél a továbbiakban is néhány évente egy-egy vacakot venni. A jófajta akkuk mindenesetre hosszabb távon is 'meghálálják' a gondoskodást. -
TA68
őstag
Van arról tapasztalat, hogy mondjuk elteszek a fiókba egy garnitúra feltöltött eneloop akksit, és fél év múlva beleteszem a fényképezőgépbe, akkor az hogyan teljesít?
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudom ide tartozik e?
De az új akksit (EN-EL9 ) kell formázni x-y órán keresztül?
Vagy ha feltöltött akkor levehetem és kész?Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
TeeJay
félisten
2hete vettem kettő darab AAA méretű Eneloop akkut (800mAh papíron)
a bliszteren gyártási időnek 2010 3. hónap volt írva és IPC-ben első kisütésnél mindkettőből 670 mAh körül tudott kiszedni ha jól emlékszem. 10-11hónap állás után ezt én elég jó értéknek nevezemMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TA68
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi, mert az, hogy IPC-vel 200mA-en mennyit lehet belőle kiszedni, abból még nem lehet tudni, hogy több amperes terhelésre 6-10 hónap után hogyan reagál. -
nagyúr
Az előbb megkérdezed a tapasztalatainkat, most meg lehülyézel minket, hogy honnan is tudnánk?
De ha érdekel, más akku fél év után meg sem nyikkan, nemhogy a töltöttség nagyobb részét vígan leadja.
Az IPC-1 terhelését/töltését lehet állítani.
Elárulnád melyik az az eszközöd otthon, ami ceruzaakkut használ, és több amperrel terheli?"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Ton1
tag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni, milyen töltőt vegyek.
Főleg AA, nagyon ritkán AAA akkukat töltenék vele. Nem lenne rossz, ha 4 is beleférne, de 2 is megfelel.
A legkomolyabb elektronikával rendelkezzen. Viszont lehetőleg a leglassabban töltse, az akkuk kímélése miatt. Tudjon csepptöltést, mérés alapján lekapcsolni. Ne csak vacak időzítő legyen benne.
Az akkukat lehetőleg egyenként tudja mérni, ellenőrizni, tölteni. Kijelzője legyen, lehetőleg minél több infoval.
Az ár nem szempont.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
"Viszont lehetőleg a leglassabban töltse, az akkuk kímélése miatt."
Ez inkább ne legyen szempont. A nagyon gyors töltés (<1h) valóban kerülendő, de attól nem lesz jobban kímélve egy jobbfajta (értsd: LSD) akku, hogy állandóan fél napokig töltögeted, mondjuk 3..4 óra helyett. Szerencsére az IPC-1(L) többféle töltőáramot is támogat, úgyhogy Dluinet javaslatát nyugodtan elfogadhatod. -
TA68
őstag
válasz Dluinet #4115 üzenetére
Akkor úgy látszik félreérthetően fogalmaztam, eszem ágában sincs kételkedni bennetek, vagy abban, hogy az eneloop a piacon a legjobb akksi.
Pusztán csak azért érdeklődtem, mert már volt olyan, hogy fél évig nem is használtam a fényképezőgépet. Ilyenkor jól jönne, ha sokáig bírná az akksi."Elárulnád melyik az az eszközöd otthon, ami ceruzaakkut használ, és több amperrel terheli?"
Például egy vaku, vagy fényképezőgép a bekapcsolás utáni pár másodpercig. -
And
veterán
Közel fél év állásidő után végzett kisütési teszt a #2993-ban. Ok, a kisütőáram 'csak' negyed amper értékű volt, és nem mértem belső ellenállást sem, de mivel sokáig a névleges 1,2V felett maradt a kapocsfeszültség, ezért valószínű, hogy nem növekedett - jelentősen - az eneloop-ra jellemző körülbelül 40 mΩ-os érték fölé.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Ha 3 akkut sorba kötök, ebből kettő azonos kapacitású, 1.3 Ah-s , míg egy 0.6 Ah-s, akkor a két azonos kapacitású akku u.úgy fog merülni, vagy eltérően? -
TA68
őstag
Hétfőn én is beszerzek 4db eneloop akksit.
-
And
veterán
Szinte pontosan erre a kérdésedre ment a válasz a #3989-ben: soros körben az áram állandó, vagyis a legkisebb induló kapacitású cella fog a leggyorsabban lemerülni (ill. ha a másik kettő által adott feszültség továbbra is elegendő a terhelés működtetéséhez, akkor 'negatívba fordulni', vagyis átpolarizálódni). Ugyanezért nyilvánvaló, hogy a két egyforma kapacitású ugyanúgy fog merülni. Az adott idő alatt kisütött töltésmennyiség mindháromnál azonos marad. Ezért a kérdés maradjon meg elméleti síkon, a gyakorlatban mindig azonos kapacitású (lehetőleg ugyanolyan típusú és állapotú) példányokat használjunk csak egy sorosan kötött akkukat tartalmazó csomagban.
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
Köszi....
Ezek a műanyag tokos Eneloop-ok sterilek?
Mert ha csomagban veszed akkor rendben.
Ott letéped a papirról az átlátszó vékony műanyag tokot és kész. De ott látod hogy steril volt.
De itt a kemény műanyagos toknál hogy van? Bőrén benne a tokban az elem, amit akár József Attila is belerakhatott?[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
TeeJay
félisten
én koreából kaptam légipostával tőle --> [link]
a 4 akku a műanyag boxban volt az pedig szépen becsomagolva a Sanyo által mint itt a képen --> [link]
annyi hogy én tavaly februárban rendeltem és akkor még csak a "sima" Eneloop volt
nem ez az újfajta még többször újratölthető verzió.ha jól látom 8darab AA méretű újfajta Eneloop 30,78$ ami olyan 5900 forint lehet
és cserébe két darab 4-es boxot is kapsz meg házhoz hozza a postás.
igehaza picit drágább box nélkül és még utazhatsz is érteMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BullZeye
veterán
Sztem szar a töltőm, 950mAh-s akksiba beletöltött 3-18A-t és még mindig tölt, viszont az akksi hideg....azért ilyenkor melegnek kéne lennie nem? Jah és előtte refresh is végigment 3x egymás után, 2x 500mAh és 1x 250mAh-s töltéssel. Akkor 450~mAh kapacitást írt.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
tomcsi23
veterán
válasz BullZeye #4130 üzenetére
Rendes akksival is próbáld ki.
Találkoztam olyan AAA Panasonic akksival (made in china, otthoni telefonhoz volt, narancssárga szín), 4Ah ment bele, de max langyoska volt, s kb 350mAh-t tudott kiszedni belőle. Persze, a telefon 5 percet nem tudott vele működni....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
BullZeye
veterán
válasz tomcsi23 #4131 üzenetére
3.18A, elírtam, még mielőtt valaki belekötne.
Egyenlőre az ilyen akksik miatt vettem, hogy újjáélesszem őket. Holnap belerakok 4 eneloopot, aztán lássuk a medvét.
Csak azért aggódom, mert ugye ha sok Amper megy bele, akkor nagy a belső ellenállás, ha nagy az ellenállás, akkor melegnek kéne lennie. Ez meg szimplán hideg, még csak nem is kézmeleg...csak hideg.
Ennyire balszerencsés lennék, hogy régi 3 fajta aksim mind ennyire tropa már?
szer.: most a kérdés az, hogy az ilyen rozoga régi szar akksikat, ha régi töltővel töltöm, akkor több mAh lesz benne?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
And
veterán
válasz BullZeye #4134 üzenetére
Az akku akkor kezd el jelentősen melegedni, mikor már teljesen feltöltődött, és nem tud több energiát elraktározni a belső kémiai átalakulás által. De abból, hogy túl nagy töltésmennyiséget viszel be, még nem következik, hogy ez a nagy belső ellenállás miatt történik. Túltölteni bármilyen állapotú és belső ellenállású NiMH-t lehet, és az melegedéssel jár, ha a cellával amúgy minden rendben van.
Amúgy zavaró, hogy továbbra is sokszor kevered az áramot a töltéssel. -
Ton1
tag
Megfogadtam a tanácsokat, és valószínű, hogy az is lesz, amit mondtatok.
De találtam közben egy másik típust, erről mi a véleményetek? :
Maha powerex / MH-C9000
http://www.youtube.com/watch?v=6Yrv7zewhWo
http://www.youtube.com/watch?v=6Quqv6qtGnAbár az nekem fura, hogy kéri hány mAh-s az akksi break in mode-ban
[ Szerkesztve ]
-
-
zozoz1
aktív tag
Na ez az....
Akku szépen benne a tokban, az meg egy steril Sanyo csomagolásban.
Ez így teljesen korrekt.
Nálunk úgy adják/veszik kéz alatt (orba-szájba) hogy csak a box, de semmi gyári steril csomagolás. Már járt pórul ismerősöm.Ment pü...
Valaki tudja mennyire korrekt ez a Conrad?
Már napok óta megrendeltem az IPC-1L-et de semmi mozgás.
Csend és esti fény.....[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Korrektek, csak van, hogy 3 hétig nem kapnak ők sem IPC-1L-t. Én már volt, hogy lemondtam a rendelést, de később felhívtak, hogy újra van, nem gondoltam-e meg magam, mert most meg tudom rendelni és másnapra kihozzák. Másnap este kihozták, este kilenckor.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
zozoz1
aktív tag
válasz Dluinet #4145 üzenetére
Az megnyugtató ha német gyártmány.....
Remélem megkapom ésszerű határok között...Néztem feljebb ezt a gyártmányt..VOLTCRAFT CHARGE MANAGER 2015
Hááát nem tudom.....ilyen brutál szerkezetet.
Lehet hogy a hülyeségnek is van határa?....[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz tomcsi23 #4131 üzenetére
Véletlen nem 550 mAh-s? Mert olyanhoz nekem is van szerencsém. Ám, fel lehet tölteni, csak elő kell kotorászni hozzá régi NiCd töltőt, kisebb áramerősséggel nekem szépen feltöltődött. Ez a koreai rendelés viszont nagyon megtetszett , lehet h beújítok én is onnan eneloopra.
-
And
veterán
Rövidzár = nulla ellenállás. Egy rövidzáron a legkönnyebb áramot áthajtani, hiszen 'nem áll ellen' az áramnak. Így pedig teljesítményt sem fog disszipálni (mivel nem alakul ki rajta feszültség az átfolyó áram hatására), tehát egyáltalán nem tud melegedni. Egy okos töltőt mondjuk épp ezért nehéz vele átverni, mert ha észreveszi, hogy hiába folyat rajta áramot, a kialakuló kapocsfeszültség 0 volt lesz, így jó esetben hibásnak detektálja. Az IPC például bizonyos feszültség alatti cellákra "null"-t ír, így a rövidzárra is.
#4136: Ok, sorry, a "sok amper megy bele" kifejezést adott esetben az áramra értetted, nem a töltésmennyiségre. Az áram az, amit töltő átfolyat, de a töltésmennyiséget 'tölti bele'. Viszont a nagyobb töltőáramtól nem lesz nagy a belső ellenállás, vagyis ebben a formában nincs ok-okozati összefüggés. Úgy igaz, hogy egy nagyobb belső ellenállású cella fokozottabban melegedik végig a töltés folyamán (bár ez észrevehetően inkább extrém áramoknál jelentkezik), a folyamat végén elinduló erős melegedést már a túltöltés okozza. -
tomcsi23
veterán
De az.
Lehet, hogy van még egy régi töltőm valahol vidéken, az 50-70 mA-rel töltött, párban. Ha megtalálom, kipróbálom.Amúgy egy philips gyorstöltőt használtam, mikor elkezdett random nem tölteni..aztán lett IPC-1L. Ennek már lassan 3 éve, azóta rendben teszi a dolgát.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest