- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz goodboy007 #4800 üzenetére
egy sima akksitöltőbe rakd be fél órára.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
peti_s
addikt
Üdv Emberek!
A 2 Ah-s 5 éves Energizer akkukról ha jól tudom nincs jó vélemény, nem? Mert hozzám került jópár ilyen darab, régebben is kaptam már, és finoman fogalmazva nem sokat bírtak. Illetve, a 2006-s AAA Tronic akkuktól mit várjak? Köszi előre is, üdv peti_s -
nagyúr
-
sanyi77
csendes tag
Samsung DL100 hoz tudna valaki esetleg használt töltőt?
-
senior tag
Sziasztok! Új vagyok a fotózásban , nem régiben kaptam egy Canon 120SX gépet, próbálkoztunk több féle elemmel, márkásabbal erősebbel gyengébbel de 10-15 kép után lehúzza a francba. Tudnátok valami ötletet adni,mi lehet a hiba? üdv
-
And
veterán
válasz nrbi001 #4806 üzenetére
Először is: akkuval használd, ne elemmel! Abból is érdemesebb valamely alacsony önkisülésű (LSD) típust választani. Leginkább javasolt a Sanyo eneloop, de más is szóba jöhet, pl. Panasonic Infinium, Varta Ready2use, stb. Töltőnek meg lehetőleg valami normális, védelemmel és lekapcsolási automatikával rendelkezőt szerezz be. Az sem hátrány, ha ismeri a kisütés-funkciót.
-
And
veterán
válasz nrbi001 #4809 üzenetére
Teljesen mindegy, milyen elemmel próbálkozol, ide akkuk kellenek. Az elemek belső ellenállása relatíve magas, a NiMH (különösen az LSD-) típusoké viszont kellően alacsony ahhoz, hogy a fénylépező durva tranziens áramfelvétele mellett se essen a kapocsfeszültségük túlságosan alacsony értékre. A kétcellás fényképezők különösen 'veszélyeztetett' fajták ebből a szempontból. Akku: neten rákeresve rengeteg - akár magyar - webshop árul ilyeneket (addel, extreme digital, conrad, stb.), töltőt szintén, bár az errefelé népszerű Voltcraft-típusokat (BC-500, IPC-1(L) ) itthon kizárólag a Conrad forgalmazza.
[ Szerkesztve ]
-
Csababá
tag
Egy régi kis kompakt géppel (finepix a800) fotózok dilettáns/analfabéta szinten nagy ritkán és a "noname" akkuim (ansmann, tronic, tesco) kezdenek kifeküdni. Átolvastam a témát és kérdezni szeretnék. Jól sejtem, hogy egy egyenként töltő, kisütési funkcióval rendelkező töltőre lenne szükségem a mostani párosával töltő ansmann photo cam III helyett? Az ipc-t drágállom, a refresh-re sincs szükségem, azt hiszem. Milyen töltőt ajánlanátok nekem?
-
kugyu21
senior tag
válasz Csababá #4820 üzenetére
A töltő megvásárlása mellett (de szerintem lehet, hogy még fontosabb is lenne), alacsony önkisülésű akkumulátorokra kellene váltanod a hagyományosokról, a szorvány fotózási szokásod miatt. A lányom, szintén Finepix, de 820-as gépét kell ellátnom energiával és ez csak azóta eredményes amióta Eneloop-okat használok (igaz én vettem egy IPC-t is mellé).
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Azt szeretném kérdezni olyantól aki használ Imax B6-ot, hogy li-ion akksit vagy Ni-Mh akksit csak egyesével tudok ezzel tölteni, regenerálni? vagy többet is (pl 4 db) mint az IPC-1L-el? Különálló 1 darabos akksikról lenne szó, nem modellezéshez kellene. A beépített tápos IMAX B6 AC van olyan jó mint a sima külső tápos elődje?
-
peti_s
addikt
Ajándék estére.
-
Kernel
nagyúr
Csak úgy kezeli, ha sorosan kötöd:
Ni-MH/NiCd cells: 1~15
vagy:
Li-ion/Poly cells: 1~6Li-ion/Poly cellákat képes balanszírozni, ehhez valók a tűs csatlakozók a töltő oldalán, a modellezők által használatos telepek csatlakoztatásához. Ezáltal a soros cellák összekötési pontjait is kezeli a töltő, így képes kiegyenlíteni őket.
7 tűs csatlakozó: 6 cellás telep
6 tűs csatlakozó: 5 cellás telep...és így tovább. A 3 tűs csatlakozóhoz lehet 1 vagy 2 soros cellát kötni.
Ni-MH/NiCd telepekhez viszont összesen a két banánhüvely áll rendelkezésre, ahol a soros cellákat csak egyben kezeli a töltő. Ezek lehetnek gyárilag készült telepek is, vagy ha vásárolsz egy elemtartót (zsebrádiók stb. pótalkatrészeként kapható), abba belerakhatsz több ceruzaakkut, utána a töltő tartozékát képező krokodilcsipesszel tudsz rá csatlakozni.
Nem mintha valaha is találkoztam volna ilyen szerkezettel, de ezek logikai alapon is kitalálható dolgok, már aki elektronikában járatos.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
peti_s
addikt
-
-
didros
senior tag
Sziasztok! Van valahol egy összefoglaló a töltőkkel kapcsolatban, hogy mire kell odafigyelni vásárláskor? Nekem egy egyszerű "fali" Energizer töltőm van, a hozzá kapott elemek már gallyra mentek. :-( Most a lidl-ben akarok venni 4db olcsó AA-t. Mire számíthatok ezzel az összeállítással? Jó lesz ez így? Kisütni az akksikat gondolom nem fogom tudni...
-
stellaz1
csendes tag
nekem aldiban vett töltőm van, az is kisüt, meg lekapcsol, meg egyenként ölt, meg RAM elemet is tölt, de az is 1A-el nyomja, remélem nem lesz vele gond
vettem eneloopot is, meg aaa aldis LSD aksikat, illetve ma a lidlis AA LSD aksikból is
eddig elégedett vagyok velük, jellemzően bringa lámpákba vannak télen napi szinten használva, nyáron inkább csak hétvégn, ilyen felhasználásnál is jobb az alacsony önkisülsű aksi, mert egy hátsó villogóba akár fél évet is kihúzhatnak simán gyakori használat mellett is
ma vettem lidlis aksitkat is, az van ráírva, hogy 2010 júniusában gyártották, a töltő szerint meg kb. flig volt tölve (nem pontos érték), de mindenesetre most már két órája megy a kisütés 550 mA mellett
tudom, hogy először használni kellene, nem kisütni, de mivel másfél évesek ezért inkább feltöltöm őket teljesen, mert ezek is csak az erős lámpa mellett használt tartalék villogóba mennek, ahol akár évekig is benne lehet egy alkáli elem, annyira keveset fogyaszt
-
nagyúr
válasz stellaz1 #4848 üzenetére
Csak az nem mindegy, hogy 1,2 voltig menyit adott le, és mennyit az alatt.
A jó akkuk 1,2voltig leadják a töltöttség nagy részét és utána kezd meredeken zuhanni a feszültség, a gyengébb minőségűek meg fordítva működnek, ezért csak kis energiaigényű eszközökben lehet használni."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
stellaz1
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest