- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
Nah feltettem én is a 17est. Nállam maradt a kétszer indulás általánosságban, a RAMok most is ugyan olyan árdekesen viselkednek, talán még egy kicsit instabilabbak lettek.
Az FSB nállam is jobb lett! Most ment 3348 Mhzet a CPU, eddig 3303 Mhz-ig ment! A CPU-Z rossz kiírása az nállam is megvan, de az Everest jól írja ki szal az nem gond. Az új auto opciókat nem igazán próbáltam ki. Ezeket alapból át tettem Disabled-re. Vdrop semmitt nem változott, maradt a régi 0,03-0,04. És talán mintha kicsit kevesebb fesz elég lenne a CPUnak, (nállam amihez eddig 1,365 kellett most megy 1,345-el is)
Összeségében egy 8ast kapna egy 10es értékelésen
Megéri frissíteni!
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
DemonDani
addikt
Nah nem tom hogy mit csinál ez a gép
Kivettem a kábelt, semmi mást nem csináltam. 2-3perc múlva visszateszem, semmi! Kivettem újra, 10-12perc múlva, semmi! elmentem megnéztem egy jóbarátokat, addig ki volt húzva, visszajöttem, indítom, SEMMI!Fogtam, ki az elemet, táp lekapcs, táp felkapcs. Kész! Megy rendesen. Szal nem tom te hogy csinálod, de nekem nem felejt a BIOS! (amugy a BIOS elem nem pont azért lenne hogy megőrizze a beállításokat mindíg? szal nem tom neked hogy felejt ha nincs áram alatt a gép)
-
DemonDani
addikt
Nah ezek a ramok kikészítenek! Tiszta sétagalopp 1 RAMnak az 1110 Mhz 5-5-5-16 2V (és csak 4 a performance level!), de amint bentvan mind a 2 RAM fekszik 1110 Mhzen 5-6-6-18 2,4V mellett is! Azonnal! Elkezdi tölteni a Winfost és vége 2-3mp és kékhalálozik!
Mennyi arra az esély hogy ez nem a lap hibája? Mert szerintem semmi! Sose tapasztalt még senki sem ilyet?
-
engusz
veterán
válasz DemonDani #4605 üzenetére
Annak a 17-es bétának megvan a maga története. A hivatalos abit fórumról írt levelet valaki a support-nak, mert (asszem) az új négymagosához nem volt szorzó. Erre küldték neki vissza privátban a 17B02-t. Sokáig tanakodott, de aztán megosztotta a nagyérdeművel.
A végleges verzióban én is szeretnék majd hasonló tapasztalatokról beszámoni, mint te/ti.
[ Szerkesztve ]
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
engusz
veterán
válasz DemonDani #4607 üzenetére
Nincs mit tenni, várni kell. De azért jó lenne, ha picit sürgetnék magukat. Elvégre nem egy olcsó lapról (Pro) van szó. Joggal várhatná el az ember, hogy up-to-date-ek legyenek a BIOS-ok, valamint ne legyen semmiféle probléma az új (45nm) procik támogatásával.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
DemonDani
addikt
Igen, teljesen jogos... Nem tom hgy mit csinálnak... Rendben hogy ott a PRO XE de nem megy elvileg csak az 1.1es Pro az XE BIOSsal, másrészt a Pro-hoz Pro user kell? Mert nem tom hogy adnám be Pistikének hogy más alaplap bioszával majd jó lesz a gépe... Megint másrész ők úgy oldják meg a támogatást, hogy vegyél másikat?! Ez nagyon nem szép taktika...
-
DemonDani
addikt
Jah az megy, De az 1,0ás az azthiszem nem, ott már van egy apró eltérés a PCB-n.
-
engusz
veterán
válasz DemonDani #4611 üzenetére
Valamelyik másik témában olvastam, hogy az egyik srác ki fogja próbálni az IP35 Pro-ján az XE BIOS-t, amint megérkezik a "backup" chip-je. De asszem abból nem lett semmi. Ellenben most ezt a témát átlapozom. Köszi.
-
-
lsc
nagyúr
A kétszer indulás visszajött a 17 biosszal , más gondot egyenlőre nem tapasztalok .
Az élet kegyetlen .
-
addikt
ez akkor segitség ha tuningol az ember és befagy a rendszer,, akkor nem kell Cmos reset , hanem csak kihúzni a tápkábelt s visszaáll és tölt a rendszer...
Nade ezt hogy? Ezzel a megoldással lehetetlenné tennék a gépem áramtalanítását. És miért csak most jött elő a procicserém után?akkor olyan is van hogy a beállitott FSB-t mutatja ? csak közben meg alapFSB-n tölt be?
Nem, akkor talán rá sem jönnék a hibára. Szépen kiírja Everest az oldalsávban, hogy FSB333.Nade most már tényleg unalmas a dolog, ma is bekapcsolom a masinám, FSB333. Újraindítom FSB333. Harmad-negyedszerre sikerült normális FSB-n (425) az indítás. Ezt nem tudom hosszabb távon tolerálni, nemsokára visszaváltok 16 vagy 15-ös bioszra.
nofene
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Sajnálom..Nálam is olyan volt csak,mint lsc-nél.Eléggé furcsa eset a TiédCsak az új bios óta csinálja?
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
DemonDani
addikt
Pontos ram összkép:
1. ram slot: 1160Mhz
2. ram slot: ~1090Mhz
3. ram slot: ~1066Mhz
4. ram slot: ~1030MhzUgyan azzal a rammal, azonos beállítások mellett, a legnagyobb Mhz amit elbírt a deszka. 5-5-5-16@2,2v. A maximálisat csak a legelsőnél mértem ki pontosan a többinél 5-10Mhz pontossággal írtam.
Szánalmas... csak az 1. slot működik rendesen.
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4621 üzenetére
Az ok,hogy nem egyformán mennek,nem lenne egyedi,de,hogyilyen szétszórt legyen..
A baj az,hogy pl az 1-3 között is van 100MHz..De ha azt nézzük..1-3 -ba 1066-on hajthatod őket,tehát ..nem kell szomorkodnod annyira,fel a fejjel!S ezek stabil eredmények?(azt írod"elbír a deszka"-és a ram?Hogy bírja?memtes?[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
DemonDani
addikt
Ezek stabil eredmények! Rendben hogy 1066on menne csak nem kell 1066
3Ghzen járatom a CPU-t Így a ramoknál 1000 van vagy 1110. És ez nagyon nem mindegy
(tudom éssel nem kezdünk mondatot )Szóval most ott tartok, hogy alacsony fesz 4-5-5-12(15) és 1000. Nem tudok mit tenni... az a 110Mhz elég jól jönne, ráadásul az a ramoknak is még kényelmes (lenne).
IP35-E
IP35P
IP35V
Ezek között annyi a különbség hogy magasabb órajelű ramokat támogatnak? (elvileg) Szal ugyan azok a lapok? (csak olyan viszonyban vannak mint a pro és a pro xe?)
Csak mert én nem fedeztem fel más különbséget, és ez a 17es bios iP35P-s verziója már 04-09. óta kint van. (talán arra még jobban figyelnek, nem azért mert gond ezzel sincs.)[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz DemonDani #4623 üzenetére
Eddig ennyi külnbséget találtam:
IP35-e: ddr2 800, van raid, 8usb, spdif out van, HDMI Ready Header van,
IP35P: ddr2 1066+, nincs raid, 12usb, spdif out nincs, HDMI Ready Header nincs,
(ezek közül egyikre sincs szükségem akár melyik támogatja vagy sem)nomeg ez az E sokkal komolyabbnak néz ki. Csak kérdés hogy ezt a ramot nem szereti-e az E-s lap, vagy csak simán ez az egy hibás?!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Hát bosszantó lehet.Olyan mintha felejtene a lap..Az elemkivételnek nem sok értelmét látom.Inkább egy hosszabb Cmos..Na várk már!Nem szeretnélek félreérteni.Beállytod Bios 8*400-ba.Boot és 333.on áll fel,miközben biosban 8*400?
Ha nekem iylesmi volt,akkor azért mert kevés volt a fesz a procinak,vagy a ramok auto-n voltak,s nem tudtak indulni.Nincs véletlenül auto-n?(ha nálam nincs 5-5-5-15 -ben,akkor ha átlép a tuning 1 határt,ezt csinálja!
(bocs,nem okoskodni akartam ,de nálam is van,hogy üt a guta,s az apró dolgokat nem nézem meg)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4625 üzenetére
Hát milyen különbségek vannak pontosan,nem hiszem,hogy sok..A "V"színe,s neki is van ám hátlapi cmos."P"-t nem láttam,gondolom az se másabb..Nem is az a kértdés,hogy milyen nüánszokkal térnek el egymástól,hanem,hogy mi a fenének 3 1forma lap?Lehetne 1 inkább a sima és a pro között,úgy 25k-ért..Nem?(nem felszeretltségről beszéltem én se..)
Jó lenne már egy stabil,sallangoktól mentes deszka,ami gyors,felhasználóbarát,s az áráért teljesítményt kapsz,s nem raid-et,200 USB-t...(nekem jó lenne..)
-A memóriákhoz meg: Most kellene egy kingmax 1066-tal végigpróbálnod.[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Most kellene. De fölösleges lenne! Úgysem menne! Csak az a Baj hogy a lapra nincs ráírva hogy visz 1066os ramot. és amig nincs rajta. addig nem kötelessége! Ez van. De ez gáz! Remélem megértően kezelik majd az ügyemet Jó ez így hogy van valami 18k ért! Nekem nem lenne 25k-m egy lapra.
ez a P pont olyasmi amire gondolsz! a 12 usb-t leszámítva
Ugy néz ki ezen a P-n semmi nincs csak a nyers tuning erő...NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4631 üzenetére
Hát elég csúnyácska és mezei..A hűtését(ha annak lehet nevezni)nézve,nem nagyon tudom elképzelni,hogy "überbrutaltuningos"lenne.Viszont..Az északi híd bordája tuti nem ütközne az asusomba..
-ebédeltetnem kell-Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zájec
veterán
sajnos nem zökkenömentes az új bios... tényleg tud furcsákat csinálni..
Pedig nem kéne neki alapFSB-re visszaálni.. lehet hogy azért van mert nem stabil a beállitás ahogy lipi kolléga mondja.. és visszaáll alapra hogy menni tudjon..
szóval valamit finomhangolni kell rajta... vagy !! visszarakni egy másik biost ((én két jó biost javaslok amik jók voltak, az egyik a jóöreg tuti 1.2 a második amelyik jó volt még az 1.6.B02 bios... a többi szerintem felejtö)) és megnézni csont u-ezzel a beállitással hogyan viselkedik, mik az észrevételek ,külömbségek..
egyébként ezt a beállitás letesztelted már Prime95-el,,,tuti stabil, vagy csak úgy jól megy..neked milyen Everestes oldalsávod van ami kiirja azFSB-t... nekem nincs, azért kérdem.. egyébként nálad mi van fent Vista vagy XP ?
-
lipi67
nagyúr
Valóban jó ötlet egy réggebbi bios-szal való összevetés,s szerintem is az a 2 bios ami még ok.
Azt írod nem zökkenőmentes a az új bios.A CpuZ-n kívül találtál(jelentkezett Nálad)még valamit?[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
volt egy olyan elsö érzésem hogy nem elég betonstabil ... attól függetlenül hogy több FSB-re képes... .néha megmakacsolja magát és huncutkodni kezd...
a drop az javult bizonyos mértékben, pláne a quad prociknál lehet érezni....
kicsit fixebb értékek között áll be a fesz a Prime95 alatt és nem ingadozik olyan
nagy hullámokban... egész jól és kiegyensúlyozottaban müködik a cpu fesz adagolása..
attól függetlenül hogy CPU-Z-t behülyiti és a VID feszt irja ki..egy másik amit nem értek... amit csigi kolléga mond:::
"csak sokallom kissé a visszavett szorzós minimum feszültséget."
nekem ez volt az elözö biosnál... sokalottam a visszavett feszt.. de mostaninál meg jó.
ez mitöl lehet hogy nála másképp viselkedik:? -
lipi67
nagyúr
Hát,nem igazán értem,sajnos.Mit sokall?Ha takarékos módba van (nála 6-os szorzóra áll vissza)akkor nem 1,18xx v -ot kap?
magyarázd már el!Én meg most figyeltem meg:Az ok,hogy a cpuZ a VID-et mutatja1,35V.De...ha belököm a takarékos kütyüket..mikor klikkelek és indul a cpuZ 1-2 pillanatra 1,188V-ot mutat!!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Lehet váltanom kéne? Kben tényleg fura ez az aAbitos bios mizéria.Gigáéknél is ez van?
-
Zájec
veterán
jól mondod,, az baj hogy nem 1.1x v-ra esik vissza hanem kb csak a felére,,
valami 1.25v-ra esik csak vissza.. az meg kevéske, ha azt nézi az ember..az baj hogy nem figyeltem annyira, mert nem használom a takarékos kütyüket..
igy most a pontos értékeket nem tudom...nálad nem volt olyan az elözöekben hogy csak 1.2xx-ra ment le a takarékos..?
-
lipi67
nagyúr
Nem tudom,lehet,hogy a hiba nállam van,de nálam MINDÍG 1,18,ez fix.(ez az a VID minimum,amit 6-os szorzóhoz tartozik.)A teteje meg 1,35v -ami a "valós VID"-je.(gyári órajelen.Ezek között szoftveresen tudodk ingázni,de normál 1,35V,takarékos kütyuk 1,18v.
engusz : Fene a jó dolgukat!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Zájec & lipi67:
Nem is mondtok csacsiságot... Mondjuk a 16-os biosszal csak gyengélkedett a tuningom, most a 17-el meg teljesen "legyengült". És csak hidegindításnál csinálja, olyanom meg már volt egyszer még AMD koromban, szóval előfordulhat.
A tuningom stabil, amennyiben megy már a gép. Majd 3 óra Orthos (közben sok SuperPi) megvolt már, mostanában játszok is vele. Ezeknél hibátlan.
De akkor elkezdek játszani a feszültségekkel, proci, alaplap, memóriák. Gondolom csak egy picit kell emelnem valamin, hogy hidegen is induljon (ha igazatok van).
Köszönöm az ötletet!Zájec: Megy egy privi.
nofene
-
DemonDani
addikt
BIOS Piac "körkép"
Körülnéztem, MSI, Asus, Abit, és Gigabyte frissítések terén... Mindenhol az alap P35ös modelt vettem figyelembe amik 2007.05. körül jelentek meg minden gyártó kínálatában. Ezek a következők: P35 Neo-F, P5K, IP35, P35-S3.
A lapok megjelenésétől kezdve a legtöbb BIOS-t az Asus tulajdonosok kapták meg, második helyen 2 verzió hátrányban az MSI van, és a sor végét az Abit, és a Gigabyte zárja 3-3 BIOS verzióval lemaradva az ASUS mögött.
De azért egy előny még van, ennyivel nem zárom le. A Gigabyte-ot kedvelő vásárlók válogathatnak a legszélesebb körből, ugyanis noha BIOS-t nem is kapnak annyit a már meglévő tulajok, az új vásárlóknak mindíg jut egy újabb revíziós lap, és ezek vonzatában az új revízióhoz hosszabb távon biztosítanak BIOS-t mint egy régihez.
Szóval akkor a BIOS frissítésben legbiztosabb gyártó(k) az ASUS (és a Gigabyte a különdíjas)
Ha valami elírás, esetleg hülyeség, értelmetlenség van a szövegben akkor tudjuk be a "késő van már"-nak
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Reméljük megoldódik.Már idegesít engem is
DemonDani: Eszméletlen figura vagy! Én lusta lettem volna utánanézni ,tuti.Köszi a "körképet",bár a végeredmény nem hízelgő...
Se rá fütty!Azé1se szeretem a gigát..(most már még jobban nem,"csakazértis Abit"Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
DemonDani
addikt
Nekem oldják meg a problémámat és jóban leszek velük
Mellesleg egyik Giga BIOSnál láttam, h jobb 1066 felett RAM kezelés Az se egy mindennapi frissítés...Az ASUS és az MSI a legkorrektebb! FSB1600-as támogatást adnak mindössze egy sima új BIOSsal!!! P5K tulajok már Január óta hivatalosan is FSB1600as lappal rendelkehetnek (MSI oldalán nem tudom pontosan melyik verziótól támogatja az 1600at )
Nem kell hozzá lapot cserélni, meg rizikós Bios cseréket vállalni![ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4649 üzenetére
Nézd.Biztos igazad van,de ez van.Lehet,hogy váltanod kéne akkor?
Neked nem jött be ez a lap,ez tény.Már más megoldásom nincs..Kipróbáltál mindent..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs