- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Meg..sajna meg.Képzeld:Elindult,ment ment ,majd megtorpant,s várt.Nekem meg örökkévalósagnak tüntek a mp-ek A képernyő villant-mondom : Kész.De hál'istennek jó 20mp után észheztért.(nekem meg halálközeli élményem volt..)
kupak-mag: Régebben ezt csinálta a 2180-as.Majd mérgemben(mert más nem volt kéznél,s ha szidolozni jó..? a gyerek rajzlapjával meg fogkrémmel "csiszolni kezdtem"-Emlékszem még röhögtél is és csogálkoztál.-én is-.Lényeg :jó lett utána és minden 1-2fok eltéréssel u.olyan volt.
Most detto uaz van,de már "annyira"nem idegesít.Hát a hűtőket nézegetem,szemezgetek veklük,csak most előbb el kell adnom a 2180-at,mert nincs lóvé most arra.. ,s előbb kell majd 1et szereznem,s megnézni,hogy befér-e.Nem is maga a borda,(ahogy néztem az "lapos"és elférne,hanem a felfogatása.Majd alakul..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Gorneck
legenda
-
lipi67
nagyúr
válasz Gorneck #4152 üzenetére
Ez is jónak tűnik Tudnám értékelni.Már azt nézegettem,hogy az asus vga-m hűtését (silent8600GT)vágom szét,és farigcsálom rá.Jó tróger munka,gányolás,de ..csak kedv meg 1kis kézügyesség kellene..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Ja!Amúgy köszi!Azért hol van ez a kis 2180-tól.. Az a 3720 elég sovány eredmény ha abból indulok ki,hogy ez honnan indul.Azinek örültem az az,hogy 465-ös FSB-t vitte.Bár lenne egy 9-es szorzóm is..(490-et menni fog ez sztem,majd kiderül)
-
lipi67
nagyúr
válasz Gorneck #4155 üzenetére
Igen,nagyon jó,s köszi,hogy szóltál,s felhívtad a figyelmemet rá!
Elmondom(ha nem unod..),hogy mi a gondom:
A hűtőm egy Asus Silent Square Pro.Nincs vele bajom,jó,teszi a dolgát.A felfogatása..az szar!
Ezek a hűtők(északi hídra)keskenyek,ill. laposak.Alul viszont némelyiknek a felfogatása nagyon kinyúlik.Meg is teheti,mert sok CPU hűtő a proci közvetlen közelében kicsi.Viszont az enyém..Alul ott a keret,ami most is hozzáért a hídat hűtő bordához.S ezek a hűtők (nemtom pontosan már melyik volt az amit néztem)alul a 2 sarki felfogató kütyünél(gondolom,hogy univerzális legyen)nagyok,több lyukkal.S ezet ütköznének bele az asus keretbe.Pontosan oda kellene mérnem..[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
FIGYELEM! HA VALAKINEK 13-as BIOS VAN FENT AZONNAL VÁLTSON BÁRMI MÁSRA!
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
DemonDani
addikt
E4300 » IP35-E » 9*333
CPU..............RAM............512k...........1M..............2M..............4M
2997 Mhz......833 Mhz......7,813 s......18,968 s......47,000 s......98,719 s
2997 Mhz......999 Mhz......7,812 s......18,750 s......44,047 s......95,969 sNEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4159 üzenetére
Irom is fel!
A ramokat próbáld 8-900között tartani,s u.azon órajelen több szorzóval ha lenne kedved...
Én most kivesézem a 6750-et,tudni akarom ,hogy milyen hatással van rá..eddig 2666-on végigvittem 6,7,8 szorzókkal,majd folytatom,csak ne lenne annyira unalmas..[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
Q6600 @ 3510mhz , 1.46v
-
lipi67
nagyúr
Hali!Eddig próbálkoztam,de nem tudom 500FSB-re tenni a procit. Kevés neki bios 1,55v
Merjek többet adni neki?Elég meleg van itt,s nem szerelgetek ventit igy most estefelé..[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Ja!Az eredmény nagyon jó,de nem félsz a hőmérséklettől?A magok...basszus 80fokos magok
Nálam a 2180-nál kapcsolt 80-nál(igaz ott 85 a limit.)
Megnézem az eredményt amit linkeltél a 6750-rőlMOD:Szuper!Ez meg itt fagyoskodik Nekem
1,6V indít! (kezdésnek..)[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
500-on csúnyán hazavágott,most tértünk magunkhoz...
Na csak pár MHz csak kijön,Indítom az ORTHOSTGeri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
490FSB-in is nyiffantam..Megyek majd úgy 3,8GHz környékére de nem ma..meguntam(felhúzott,mert a procinak van valahol itt a vége.. )
Jó éjt![ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Nálam is szenved..s nem produkál..Ez van.Milyen furcsa azért!Most van a legjobb procim,s én most vok a legboldogtalanabb miatta.Mennyivel jobb volt egy D930-assal 3GHz@4,9GHz , egy 6320 1,86GHz@3,62GHz , 2180 2GHz@4,06GHz...
Nem baj(ill.az csak nyugtatgatom magam..)Csak az bosszant,hogy minden u.ebbe a gépbe ment..tuti proci Wall...
Majd nekiállok a hűtés megcsinálásához,s megnézem(ha már húzni nem tudom),hogy mire is lehet használni egy számítógépet...Esetleg...Tényleg nem asom el a 2180-at,s ha unom ezt ,kicserélem és szórakozok egy kicsit(bár az árából milyen jó hűtőt(hídra)lehetne venni..még a hdd-t is behűteném,igaz az nem meleg,sőt!..
Na megyek,mérgemben gyorsan "elelszom magam"[ Szerkesztve ]
-
-
lipi67
nagyúr
válasz PartyShan #4172 üzenetére
Szia!
Megnyugtattál..
3749b114 ez 1 nap után ment..s lett a mostani 3749b154 és ...nem bírok vele.A fura az,hogy hasonló pfo-s itt a ph.állítólag 3,5GHz alapon..Hm..A Tiédnek is 1,35 a Vid-je?
S mi a pontos FPO-ja?Ha nem titok megyeileg merre vagy?
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4174 üzenetére
Biztos jönnek majd a válaszok,nálam igen.200-as procival(2180)425 volt a max,266-tal(6320)517.Ezzel most(6750)465-de lesz több..
-
DemonDani
addikt
Inkább irja le valaki ha 200as cpuja(e4x00,e21x0) van hogy hogyan állította be a feszeket hozzá! Nah mert ha vki tud segíteni akkor annak nagyon hálás leszek mert kicsit kezdek besokallni hogy 375*6-on sem képes eljutni a Win töltő képig! Ez hihetetlen!
Ma megnézem még a 12es BIOS-t. Ha azzal sem megy akkor beletörődök ebbe a mezei eredménybe...
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4176 üzenetére
12-es bios:
Ramok:5-5-5-15 (2v)
VTT:1,2375
ICH:1,5
MCH:1,29
GTLREF:61,5%
Proci :1,6V
S ne alacsony szorzóval nézd..
Szólj,hogy mi lett belőle!(Bár sztem eléggé lapfüggő a dolog..)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
_core
aktív tag
Az en rendszerem meg pont elbirkozik egy Bios 1.55V-os proci fesszel (8x500FSB) de ha feljebb megyek ott mar leszedem az oldalapot es kiegesziro hutest szoktam hasznalani (ipari ventillator szabalyozhato 220V mukodik 5915PC-23T-B30)En olyan beallitast kerestem 24/7-re ami bios 1.45V korul tudok hasznalni mert ezzel meg nyaron se lessz gond zart hazban.
-
_core
aktív tag
válasz LordVader80 #4179 üzenetére
Tesztek alkalmaval szoktam csak 1.55v felett hasznalni a rendszert.24/7-be max 1.45 ig megyek ezzel megbirkozik a procihutom es a tobbi beepitett venti (magok 66-68C ig mennek).
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Érdekelne nagyon,hogy mennyi a Vid-je,FPO-ja,s az alaplapon milyen beállításokkal éred el.Én...3,7GHz felé nem igazán tudom küldeni..Ahoz meg semmit se kell tennem.Semmit se értek.úgy 460FSB körül mind1 neki,rá se bagózik..
-
_core
aktív tag
FPO: L724A959 ViD: 12625V.6x500FSB-t minden alapon elviszi 8x500 hoz emelnem kell a procinak a feszt 1.54V-ra es itt a memoriaknak is adok 1.9V-t a tobbi mind alapon de ilyen beallitasoknal hibazik az eggyik mag fel oran belul.Regi beallitasom amivel 2orat tutira ment Prim95 alatt a rendszer 8x500-on a kovetkezo: [link]
megj: Itt meg AData 800+ os memoriakat hasznaltam.A prociknak a maghomerseklete 75-79C fokot elerte terheles alatt igy nem kinoztam sokaig a rendszert.3600 hoz (8x450) 1.3425V,3800-hoz (4x475) 1.4425v kell adnom biosban a stabil mukodeshez. -
paduc
tag
Nem tudom,hogy vígasztal-e dolog,de a nyáron volt nálam 4db E6750-es proci.
Mind a 4-nek 1,35V VID-e volt,és csak egy tudott 500 feletti FSB-t,a többi kihalt 450-470 között.Ezeknél is nagyon kell a szerencse,itt sem törvényszerű a magas FSB,sőt...
Olyan proci mint a kollégának van,még külföldi fórumokon sem nagyon látni. -
bokorugró
tag
Üdv
Valaki nem tapasztalt olyat, hogy az egér néha pár másodpercre megakad? 16-os biost használom, az előtte lévőkkel egyszerűen kikapcsolt az egér néha. Most nem tudom eldönteni, hogy a bios bugzik vagy valami egyéb probléma lehet az akadás mögött.
-
_core
aktív tag
válasz bokorugró #4188 üzenetére
Intel(R) Chipset Device Software-t felraktad? (Hatha segit de gondolom felraktad) Nalam USB-s eger van es meg soha nem csinalt ilyet.P3 as idoben lattam ilyen jelenseget egy gepnel de nem foglalkoztam akkor vele.
Mi van a gepedben?Mennyi HDD es milyen? Mennyi es milyen USB-s kiegeszitot hasznalsz?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ip35Pro 16 bios hivatalos.[link]
Update AHCI ROM version.
2. Update CPU Micro code.
3. Enhanced 45nm CPU compatibility.
4. Fixed C1E function abnormality.
5. Fixed Quick Power On Self Test function abnormality.
6. BIOS compiled date: 03/18/2008.1. How to upgrade BIOS:
a. Create a MS-DOS startup disk.
b. Extract all files in the operation system.
c. Copy the files to startup disk.
d. Boot into MS-DOS.
e. Run "runme.bat"*** Please notice that we suggest you flashing the bios with switches
"/py /sn /cd /cp /cc /cks /R" or by "runme.bat".
2. For more detail, please visit:
http://www.abit.com.tw/page/en/download/guide.php
3. After BIOS updated, pull off the power cord and then clear the CMOS data
via jumper before restarting system please.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Most értem haza..Hát..KÖSZI MINDENKINEK A BÍZTATÁST talán így nem halom meg magam Tényleg veszedelmesen jó az a proci
Asszem nálam is 460-470 között lesz.Majd 7-es szorzóval kipuhatolom..
Még1x öszi!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
bokorugró
tag
Igen felraktam (gondolom rosszat nem tudok felrakni), de azért kösz a linket, megpróbálkozok a legújabb driverrel.
Tegnap próbáltam ps2 átalakítóval, de azzal is akadt, illetve a hagkártya (sb live) is dadog egyet néha-néha (ezzel se volt probléma ezelőtt).
A gépben amúgy egy IDE-s 160-as samsung, meg egy 36-os SCSI van. USB-n csak a bill. meg az egér lóg.
Sajnos, így, hogy már minden fel van telepítve, elég nehéz lesz kitalálni, hogy mitől akadhat (CS közben az agyamnak megy, hogy mikor akadás után visszajön, akkor az egér érzékenységét felugrik 1600dpi-re 400-ról) -
DemonDani
addikt
Hát nem lett jó! De azért köszi lipi!
-
DemonDani
addikt
Olyasmi elképzelhető hogy kevés áramot kap a lap?
Mert ugy van bedobva hogy a 24esbe rendesen meg a 8asban meg egy 4es. Azt mtak hogy az ugy jó. De másra már nem tudok gyanakodni!NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
lipi67
nagyúr
válasz DemonDani #4193 üzenetére
Jó reggelt!(még alig látok)Nem lett jó... Kicsit bővebben írj már,mi a cél,s hol(mennyinél bukik a dolog,mennyi feszt adsz,s meddig jutsz el vele,stb..)
Majd folytatom a superPi-s méréseket(bár unalmas),de sok érdekességre fény derül(azért csinálom kbn,hogy lássam,hogy a nagyobbFSB milyen esetekben jön ki,illetve,hogy alacsonyabb FSB-n ha jobban tudom mellette hajtani a ramokat,akkor hol a határ,ahol már a ramok többet dobnak rajta,s komponzálják a kisebb FSB-t.(45-60MHz környéke)S most jövök csak rá,hogy milyen jó proci volt a 6320-as..
-bekávézok,s megpróbálok felébredni-[ Szerkesztve ]
-
_core
aktív tag
válasz bokorugró #4192 üzenetére
Koszi az infot.Valoszinu akkor a vinyok korul lehet valami azert akadhat a rendszer de nem biztos.Szerintem is erdemes egy probara kolcsonkerni egy masik egeret hatha...
megj:Talan meg probalkozhatsz a legujabb Jmicron driver telepitesevel ha van kedved: JMB36X_WinDrv_WHQL_R1.17.33WHQL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest