- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
válasz bilanszki #62551 üzenetére
Rendelhetsz Q3S-et 140.000 tokkal vonóval, de a quest3 512-es árát is levitték ami neked felesleges ugyan szimulátorozáshoz de pancake lencse van benne aminél a sweetpot 80% szemben a rékieh 20-30%-val. Sajnos a q3S-ben is a szarbb lencse van.
Talán olcsón kifoghatsz egy 128-as q3-at és az lenne a legjobb megoldás.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
-
banlakiek
csendes tag
Sziasztok!
Q2-ről váltok Q3-ra,nagyrészt PCVR-hez használtam/használom.A gépemben egy Geforce GTX 1080-as (Aorus)kártya van.a proci:AMD Ryzen 5 3400G.Én egész jól elvoltam a Q2-velnéha-néha egy kis 'röcögés',de azért a Q3 az Q3...A kérdésem az lenne hogy a proci és a kártya elviszi még a Q3-at,tehát használható lesz?(remélem a proci nem csere),de a kártyát vszínű cserélni fogom nemsoká...egy 3070-re,vagy inkább 3080?-ezt a kettőt nézegetem..
Köszi szépen a válaszotokat![ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz banlakiek #62555 üzenetére
Szerintem ugyan úgy jó lesz a Q3, jobb lencsék vannak benne, nem csak középen látsz majd éles a képet, mint a Q2-nél, hanem a teljes látómezőben gyakorlatilag. de a videókártya miatt(szerintem) ugyanolyan élményre, megjelenítésre számíthatsz. Ha valóban tervben van váltás akkor mindenképp válts. Nem tudom a 3080 mekkora előrelépés lenne, de vélhetően az 1080nál azért jobb lenne valamivel. Itt általában 4070Ti alatt nem javasolnak kártyát. (én is 4080at használok csak Intel processzorral. Elvileg pcvr-nál a videókártya számít leginkább.
-
Danecay
addikt
válasz Tyrone89 #62557 üzenetére
Nyilván játék és felbontásfüggő is, de néztem gyorsan egy tesztet és pl. 1440p-ben, átlagosan olyan 2.5x-ös a gyorsulás, volt, hogy ennél még több volt és olyan is, hogy kevesebb, te mindenképpen több mint duplája.
#62555 banlakiek PCVR-ozás-hoz egy PICO 4 lehet gazdaságosabb megoldás lenne, éppen a hozzászólásod előtt került ez pont szóba.
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
-
gulasoft
őstag
Hát csak abba gondolj bele, hogy a felbontás sokkal nagyobb. Ha már a q2 is röcögött (egyébkét a 1080-al nem csodálom, pedig kategóriájában az egy nagyon jó kártya volt) akkor a ugyan az a Q3 felbontásán már nem csak röcögni fog. Persze csökkentheted a felbontást de akkor meg minek a Q3?
[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
Jövő év tavasszal kijön a az 50-es széria az nvidiától. Megint 2 generációval akarsz a top alatt maradni és pont a VR-ban és a pont a szimulátoroknál? Ne vegyél 30-as sorozatot. Tudom hogy a 4070ti drága de a ti super már közelít a 4080-hoz és az ára nem is annyira húzós:
[link]
Mondjuk az a ryzen sem az erő csúcsa, és lehet az nem tudná kihajtani a 4070ti supert sem.
Megnéztem, akármilyen magasra veszem a felbontás 40% fölött van a bottleneck. Úgyhogy proci csere sem ártna. De gonolom ilyesmiben nem is gondolkodtál. Addig meg nem biztos hogy érdemes q3-ra váltanod.[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz bilanszki #62547 üzenetére
Jó cucc a Quest 3 de azért vedd figyelembe hogy itt kb. mindenki azt fogja mondani hogy vegyél azt -annak ellenére is hogy nem szimekhez van kitalálva és nem is teljesít jól velük -mert ebben a topikban szinte mindenkinek az van. Ezen kívül kell a Questhez egy jó wifi router is +fejpánt, és még akkor is sokat fogsz matatni a beállításokkat ha 4090-es kártyád van. Így mindent összeadva kb. 250-300e ft-ból lesz egy headsetet amivel lehet hogy sokat fogsz szívni, legalábbis a szimes fórumok alapján.
Én nem mondanám hogy semmiképp ne vegyél Reverbet de vegyél figyelembe pár dolgot:
-ahogy mondták nem szabad a legújabb Windowsra mert nem tudod használni (de senki sem kényszerít hogy frissíts szóval ez nem igazán probléma ha csak játszol)
-a másik kérdés az ár, ha jó áron hozzájutsz akkor szintén megérheti
Szóval én azt mondanám ha nem gond hogy a Windows-t nem frissítheted és kizárólag szimre használod, nincs high-end pc-d, jó áron megkapod akkor én nem beszélnélek le róla. Ha használtam 100 alatt tudsz venni csak rákötöd a gépre és működik, örülsz.
Nem kell velem egyetérteni, tudom hogy a kisebbséget képviselem a véleményemmel, de nekem pl. Reverbem van, naponta használom kizárólag szimezésre és meg vagyok vele elégedve. Nem fogom frissíteni a Wint, és a következő HMD-m is olyan lesz ami szimulátorozásra van kitalálva, hiába elavult a kábel egyesek szerint. Azt kell megérteni hogy nem mindenkinek ugyanaz a preferenciája.
A lényeg hogy te mit akarsz és milyen kompromisszumot vagy hajlandó bevállalni..[ Szerkesztve ]
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
gulasoft
őstag
válasz -Solt- #62569 üzenetére
Talán a tömörítésre gondol, ami egy olyan kártyával ami a gépében van egy annyira gyenge procival megtoldva elhiszem, hogy problémás lehet még kábellel is. (A botleneck kalkulátor szerint 39%-os bottleneck magas felbontáson a proci felé)
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz xandrush0831 #62544 üzenetére
Nálam Q2-vel csinálja azt amit írtam és amit nálad a leírtak szerint P4-el csinál.
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #62572 üzenetére
Miért is? Van benne 4k beállítási lehetőség a Q3 közel van hozzá. Gondolod, hogy egy ryzen 5 3400G az valóbn ki fog hajtani egy 4070ti-t?
Egyébként függ nagyon a játéktól is az tény. de 40% az nem 12-20, hogy betudjuk a bottleneck kalkulátor hülyeségének.[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
válasz bilanszki #62551 üzenetére
Nekem Reverb G1 vagy és próbáltam már Quest 3-at.
Hát nekem a szimeket kipróbálva, összehasonlítva a Reverb szebb nekem sokkal.
Én is filózok G2-n ha (persze ha tönkremenne a mostani), nem tudom más vr mi űberelné minőségben normál keretek között. Alyx meg ilyen játékok ugyanolyan jó.
Valamit lehet kitalálnak majd az okosok remélem az új winhez. (bízom benne)>>Youtube/Sziszifeca<<
-
gulasoft
őstag
válasz Sziszifeca #62576 üzenetére
Ha próbáltad és szebb, akkor biztos neked van igazad. Én a reverbe soha nem próbáltam, indexem és quest 2 és 3 volt. Ott összehasonlíthatatlanul q3 a pancake lencsékkel nyertek, de akkor ezek szerint a szimhez neked jobb az reverb. Nem zavart, hogy kb. középen 30%-ban volt éles a kép?
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Találtam egy Kat walk c2+-t (egyéként most 1400$ európából is szállítanak talán ingyenesesen most valami akciban). Mennyire használható a cucc? Valaki használ ilyet rendszeresen? Muszály lenne mozognom, de csak körbe körbe futkosni a ház körül nem túl izgalmas, ez jobban megmozgatja az embert, vagy csak porfogó lesz a sarokban?
[link][ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz Sziszifeca #62576 üzenetére
Ezt itt ne hangoztasd mert le leszel ugatva ...
Én is gondolkodtam hogy hozzászóljak-e mert tudtam hogy első percben nekem fognak ugrani, de a véleményemet amit leírtam tartom.
Nem azért szóltam hozzá hogy indulatokat keltsek, peace.[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
válasz gulasoft #62577 üzenetére
Igen, ami másabb, hogy középen éles a kép a széleken homályosabb. De engem nem zavar. Quest 3-nál azért ez sokkal jobb persze. Akit zavar úgyse vesz ilyet. Én kizárólag szimhez vettem, de minden mással is játszottam vele, én szeretem. Hátránya még a Reverbnek a nehéz kábel.
"Mellesleg nekem is hangosabb a 4090-em ventije.."[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
xandrush0831
junior tag
válasz Danecay #62571 üzenetére
Akkor azóta szabták el. Április-május környékén teljesen oké volt. Először nem is értettem miért van kettőslátásom P4-el, aztán leesett hogy Q2-vel 90%-os FOV-on játszottam, és azon volt a beállítás.
Amúgy mostanában VR-ban mintha visszafele fejlődne szoftver fronton minden. -
gulasoft
őstag
válasz xandrush0831 #62582 üzenetére
Szerintem azért van ez az érzésed, mert pcvr nagyon kevés jön, és hát a natívak egyre szebbek de még mindyg a pcv alatt maradnak és amit a hitman3-al múveltek az ég és föld a pcvr és a natív között. Ráadásul az optimizáció egy hosszú idő, és ugye az idő pénz.
-
gulasoft
őstag
A beanstalker egyik alkotójának a műve. Unreal engine 4.5 tehát mennie kell uevr-al.
Este kipróbáljuk multi is van benne.
[link]Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
-Solt-
veterán
Nem az a baj, hogy más a véleményed, hanem az, hogy amit leírsz az a saját tapasztalatom/tapasztalatunk alapján nem igaz. Sőt, van amit értelmezni sem lehet... például amire rá is kérdeztem.
Simán elfogadom, hogy valakinek jobban tetszik a G2 mert én soha nem próbáltam tehát véleményem sincs róla, de azt, hogy a Q3 nem teljesít jól szimek alatt (jelentsen ez bármit is), nem tudom elfogadni, mert egyszerűen nem igaz.
www.smart-bus.hu
-
gulasoft
őstag
válasz -Solt- #62585 üzenetére
Mondom itt biztos a tömörítésből adódó latency és minőségvesztés lehet az indok, mert minden másban jobb a Q3 tiszta nagy swetpotos kijelzője. Ráadásul a G2 fejszettjét a valve csinálta, és ott azért nem 3 gatyamadzag a rögzítés. (igaz nem is cserélhető bármire nem úgy mit a Qesteken)
-
gulasoft
őstag
válasz fatal` #62586 üzenetére
Csináljatok már egy kasa videót hol mit lehet állítani és mit lehet javítani. Biztos hasznos lesz sok embernek, és nektek ez egy óra belefeccolás (más faszával verem a csalánt), de ilyenkor milyen jó lenne csak egy link, hogy így állítsd be.
-
sheep
addikt
válasz -Solt- #62585 üzenetére
Pont ez igaz rád is, ha neked okés nem jelenti azt hogy másnak is. Sehol nem írtam hogy ez az én véleményem, a repszimes fórumokban amelyeket látogatok az jött le hogy nem annyira jó a Q3 szimre, főleg ha valaki egy plug & play hmd-t keres mint amilyen a Reverb volt.
A "nem teljesít jól" valóban pontatlan megfogalmazás, azt jelenti hogy van amiben jobb / van amiben rosszabb a Reverbhez hasonlítva és azonos hardvert feltételezve kevesebb fps-t kap a felhasználó Q3-on mint Reverben és a képminőségben sem tapasztalnak akkora ugrást, emiatt sokan csalódottak. Általánosságban beszélek megintcsak, fogadjuk el hogy nem ez a fórum képezi az átlag vr felhasználókat. Hogy ez miért van és ki a hülye és mit csinál rosszul nem tudom és nem is érdekel, én csak reflektáltam arra amit írtál, légyszi ne menjünk bele megint hogy kinek van igaza és nekem/neked miért nincs.
Kérlek abba se menjünk bele hogy linkeljem ezeket, nem fogom, aki akarja keressen utána, és pár hónap múlva visszatérhetünk rá.
peace[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
Egyébként valaki leírná pontosan, hogy a Quest 3-nál első beüzemelés után ki miket állít?
Megyek haverhoz, és be akarom lőni neki a Quest3-at neki frankón. (kábellel csatlakozva pc-hez). Köszi előre is aki leírja>>Youtube/Sziszifeca<<
-
0utsider
tag
válasz gulasoft #62579 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs a Kat Walkkal.
Egy videóban ahol egy késszülő (talán Crysal vagy Varjo) headset gyártójánál volt látogatóban az adott tartalomgyártó, ott mellékesen egy ilyenen próbálták ki.
Engem meglepett, hogy mennyire hangos.
Egy átlag youtube videóban ezt nem hallani.Kerestem, de most persze nem találom, hogy meg tudjam mutatni.
Ott elmondta a videó készítője, hogy nem 100 %-osan követi le a mozgást.
Így elsőre fura volt használnia.
Pár hónapja láttam. Magyar nyelvű volt a videó.
Ha esetleg másnak beugrana, hátha be tudja linkelni. -
cinemazealot
addikt
válasz gulasoft #62579 üzenetére
Tapasztalatom nincs ilyesmivel, csak a fizikájából próbálok következtetni: szerintem jelen formájában ez erőltetett és még ha képes lenne is arra, mint amit a Ready Player One-ban használtak a srácok, a tested sosem lesz ugyanolyan erőhatásoknak kitéve, mint a valódi mozgás során, ergo köze nem lesz a valósághoz. A végtagjaid mozognak majd ugyan, de a törzsed egy helyben fog állni. Az agyad meg hülyét lap attól, hogy most WTF?!
Addig semmiképp nem adnék ki ilyenre pénzt, amíg ki nem próbáltam személyesen.
-
kiskuplung
őstag
válasz cinemazealot #62593 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van, nekem VR beteg ismerőseimnek már a helyben járás is segített amikor demoztam nekik locomotion játékokat
-
gulasoft
őstag
Köszönöm a hozzászólásokat azt halottam, én is hogy hangos, csak lusta disznó üzemmódban vagyok, és gondoltam ha van értelme sétálok/futok pár km-t, naponta, a kedvenc játákaimban, de most akkor lehet jobban járok ha nem a kedvenc játékaimmal edzek hanem valami sport/edző programmal.
-
gulasoft
őstag
A beanstalkert fejlesztő magyar programozó megválva a cégtől egy saját fejlesztésű játékba kezdett. Az első verzió kint van a steamen Climb Quest néven 5€ alatti áron.
Hogy hogy jön ez a VR topicba? Kiderült hogy unreal engine 5.4-ben készült.
Nozsa támogassuk a magyar fejlesztőket 3-an megvettük, mert hogy van benne multi, és kipróbáltuk UEVR-al. Egyből és meglepően jól ment, csak nem volt hozzá vezérlő támogatás, alpértelmezetten flatre készült, (nem is gondolta, hogy ez VR-ban is játszaható anélkül hogy neki különösebb erőfeszítéseket kéne tennie). Mondtuk neki, hogy kéne egy xbox vezérlő támogatást tenni bele azt az UEVR is jól kezeli, meg lehet mások azzal játszanák flaten is, mert mozgott a vezérlőkkel, de a futás ami nagyon fontos elem a nagy ugrásoknak (Climb quest) nem volt benne. Belerakta, 72 órán belül felkerül. Itt a videó ahol látható, hogy egy soha configot nem látott unreal engines játék milyen egyszerűen konfigurálható VR-os játékká. (Én már billentyűzettel és egérrel nem tudok játszani így 5 év vr után tehát billentyűzet egérrel iszonyat béna vagyok már). Ha bekerül a vezérlő támogatás (ami develeporben már benne van csak a steam 72 óráig első módosoítításnál (valami telefonszám hiány miatt altatja (amit pótolt)) , így hiába csinálta meg még 1 2 napig nem lesz fent a vezérlős verzió). De billentyűzet egérrel megy. Akinek van kedve próbálja ki , szerintem szerényebb képességű gépeken is jól működhet UEVR-al, és látható hogy configok nélkül is mennyire egyszerű a történet. Persze lehet majd állítani, hogy belső nézetes legyen (erre van a videóban egy egyszerű módszer) de alapban is kasán működik.
[link]Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Mortel
senior tag
válasz gulasoft #62546 üzenetére
Köszönöm Nektek!
Bután hangzik, de egyelőre csak az MSFS 2020, ill. 2024-hez vennék VGA-t, ami kiszolgálja a Q3-mat, pcvr-ban, ha nem is ultrán...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
És egy másik kérdés: A VD-nak van "butább" ill. "teljes" verziója
Attól függően, hogy honnan szerzed be?Köszönettel:
M
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
cinemazealot
addikt
válasz kiskuplung #62594 üzenetére
Oké, elismerem, látatlanban okoskodom. És mint utólag -- az Epic Roller Coaster által -- diagnosztizált VR betegnek, lehet, nekem is ki kéne próbálnom ezeket a módszereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest