Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz nimfas #59452 üzenetére

    Nem tudom mi jelenti a referenciát a "mióta" részhez, elmúlt sok évben az én, és hozzám közelállók tapasztalatai az alábbiak.

    Korábban CPU fronton "Intel only" a divat, mert bevésődött a köztudatba hogy AMD oldalon, főleg a régebbi ZEN generációkon a microstuttering élvezhetetlenné teszi a játékokat. Ez persze csak hardcore vagy professional szinten zavaró, egy casual az életbe észre nem veszi ezt.

    Idő közben annyi változás történt, hogy berizikóztam laptopon egy AMD procisat, és kellemeset csalódtam benne, betonstabil, 0 microstuttering, így desktopon talán bevállalok egy 7000 vagy 8000 szériát a jövőben.

    VGA ügyben már nem ennyire egyértelmű a helyzet.
    Egyrészt a szokásos AMD bénázás és szoftveres kiforratlanság továbbra is jelen van (pl. minden egyes nyamvadt driver update után kézzel vissza kell kapcsolnom a HDR-t, a 60+Hz-et, valamint szoftveres crash esetén is azonnal ugrik az OC profil), illetve ha valami működési anomáliát tapasztalsz ami NV oldalon nincs (pl. rendering hiba, VR alatt van stuttering bizonyos körülmények között, elszáll a FAN control...) akkor hápoghatsz az AMD-nek, ha nem AAAA+++++ szupermenő népszerű divatcímről van szó, tojnak a fejedre.

    Másfelől NV oldalon 3000-es széria óta a GPU-ból mintha silány minőségű digitális HDMI/DP jel jön ki. Rossz minőségű vagy túl hosszú kábel esetén (tethered VR-nál ugyebár a 6m+ kábelhossz nem ritka) elszáll a kép, a laptopomban aktív DP jelismétlőt kellett berakni egy HMD esetén, ha éppen ezen VR-oztam. Ebből kifolyólag van aki tethered VR-ra csak AMD-t vesz.

    Bizonyos HMD-ken pedig AMD support egyáltalán nincs, és nem is fog műküdni vele, lásd: Varjo.

    Ha most valaki hozzám jönne hogy VR-ra mit vegyen, CPU-ra azt mondanám hogy tökmindegy, középkategória bőven elég, ott pedig AMD/Intel egálban van. (Pontosabban volt, nincs naprakész infóm jelen generációkról.)

    GPU oldalon pedig évtizedek óta változatlanul, nVidia only. Mondom ezt úgy hogy jelenleg AMD-m van.

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák