Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Espla

    aktív tag

    Szerintetek ebből lesz valami, és mikor?

    Jönnek a holografikus telefon­beszélgetések

    "A Deutsche Telekom, az Orange, a Telefónica és a Vodafone egy közös projekt keretében dolgozik ezen, az új technológiának ugyanis csak akkor van értelme, ha minden ügyfél hálózaton átnyúlóan tudja használni."

    "drága technológia nélkül fog működni, bármilyen közönséges okostelefonnal és virtuális valóság szemüveggel"

    "A hologram-kommunikáció a hívó fél számára olyan, mint egy normál videohívás: az okostelefon szelfikamerája filmezi az arcot. A hívott személy a virtuális valóság szemüvegben digitális hologramként látja a beszélgetőpartner élethű képét. A 3D-hatást egy mesterséges intelligencia technológia hozza létre, amely kiegészíti a hívó arcának nem látható részeit, valamint egy 3D-renderelő motor. Az ehhez szükséges számítási teljesítményt a felhőbe költöztetik és a legmodernebb 5G mobilkommunikációs szabvánnyal együtt lehetővé teszi-e kiváló minőségű 3D-képek valós idejű létrehozását és továbbítását."

    "A telefonálás olyan lesz, mintha a beszélgetőpartnerem előttem állna."

    VR 180-ban tényleg olyan mintha ott lenne az ember az adott személlyel (jó példa a StasyQVR videói), de kétséges, hogy telefonáláshoz VR headset-et akarok-e felvenni, lesznek helyzetek amikor igen.
    Mindenesetre nagyon jó lenne ha tömegtermékké tenné a VR-t és lenyomná az árakat.
    És gondolom ehhez a giroszkópos headset elég, szóval csak egy mostaniaknál jobb képernyő kellene az eszközbe.

Új hozzászólás Aktív témák