Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz izomman1 #15471 üzenetére

    Idővel nyilván az Oculusnak is lépnie kell, de ez az idő még messze van.
    Jelenleg egy tuningolt csúcskonfigot is meg lehet fingatni VR-el. Ha növelik a fov-ot vagy a felbontást, akkor azzal arányosan a rendszer gépigénye is nő, márpedig ha nagyobb a gépigény, akkor szűkebb a piac, szűkebb piacra meg kevesebb tartalom készül.
    Az nvidia láthatóan nem töri magát (az AMD meg jól lemaradva még annyira sem), hogy fenntartsa a teljesítmény növekedést és az áresést a gpu szektorban, ami a bányászat és az AI piac felfutása előtt azért kiszámíthatóan haladt a maga útján. Így amíg legalább a jelenlegi 1000-es széria ára nem feleződik és nem lesz a jelenlegi 1080Ti-hez képest dupla akkora teljesítményű vga a piacon 800EUR alatt, addig sajna a VR is beragad a jelenlegi teljesítményszintre.
    Ezért nem kell az Oculusnak attól tartania, hogy a Vive Pro vagy pláne a Pimax letarolná a piacot.
    A Vive örül, ha a tartalomgyártók megveszik a Pro-t ezen az áron, a Pimax meg örülhet, ha a backerek nem menekülnek el, mielőtt egyáltalán piacra kerülne a termék. A legjobb forgatókönyv a Pimax számára, hogy a jelenlegi tartalom 30-40%-át valahogy rá lehet hackelni jobb fov-al és kisebb sde-vel és hogy ezért pár ezren hajlandóak lesznek pénzt kiadni.
    Oculusék szvsz idén legfeljebb tech demó szinten fognak újdonságokat bemutatni, legjobb esetben lesz céldátum a Santa Cruzhoz meg végleges prototípus, de Rift2 nagy fov-al és nagy felbontással valószínűleg nem lesz.

Új hozzászólás Aktív témák