Új hozzászólás Aktív témák

• izomman1

senior tag

Illetve meg kell hogy mondjam az Oculusban meglehetősen pozitívan csalódtam.. Lehet nem is fogok már Samsung Odyssey -t venni.. (Mert nem akkora előre lépés sőt kontroller követésben formában visszalépés)
    Mivel a screen doort az oculus hibrid lencséjének köszönhetően igazán csak akkor látod ha ráfókuszálsz.. Sajnos a Vive esetén bár tisztább képet ad , de a pixeleket sokkal jobban észre is veszed..
    Viszont nekem a lencse által kissé felturbózott térhatás és a pixelek kissé leredukálása egész jó élményt nyújt.. Sajnos a Vive esetén ha nincs bekapcsolva a suparsampling kifejezetten erősen pixeles képet eredményez ami nálam kiverte a biztosítékot és játszhatatlan volt a játék . Oculus esetén ha nincs supersampling beállítva – mert nem minden játékba lehetséges- akkor is „játszható” a grafika és nem veri ki a szemed a pixel .. (átlósan csak egyik vonalba látod a pixel határát a Vive esetében viszont minden irányból)
    Ha jól tudom a Samsungnak is hasonló lencséje lehet mint a Vive nak ez a fresh lens ami bár kisebb good ray-s eredményez ( mint a Riftben) de engem a good ray annyira nem is zavar.. Igaz hogy kisebb az FOV is benne , de a kép amit legalább látok nem „annyira” pixeles legalább is hatásra amit a hibrid lencse eredményez..
    Egy szó mint száz a Samsung mivel hasonló lencsét használ mint a Vive a pixeleket máshogy látod , mint mondjuk az Oculusba.. jobban látod bár kissebek.. De ez így megint nem annyira jó megoldás mint a Riftnél.. ( Érthetetlen miért nem vették át a Rift lencséjét szerintem tökéletesebb- bár ez lopásnak minősült volna) Szóval marad nálam a Rift egy jó darabig szerintem hacsak nem jön később majd a Rift 2.0 valamikor 2018 év végén vagy 2019 be? …
    viszont a követés sajnos 2 szenzorral azért eléggé fokhíjas (Vive hoz képest) , de még így is room scale be játszható marad 2 szenzorral is . (1-2 plusz szenzort ha végre tudok venni veszek majd normális áron, mert 3 bankkártyával próbáltam az Oculus oldalán az Unicreditet elfogadta vissza is igazolták és se szó se beszéd törölték a rendelést később! kérdeztem firtattam 3-4 napig minden nap miért törölték csinálják vissza ( német kiszállítási címmel német rokon nevére ment volna az én bankkártyámmal) leírtam mi a szitu , de nem adtak semmi magyarázatot rá .. aztán meg még az Unicredit bankkártyám is letiltották utána már azzal se tudtam újra berendelni.. Vicc.. ( Paypal al szintén próbáltam azzal se ment..) Gondolom mivel nem azonos a kiszállítási címen a név és a bankkártyán a név ezért nem engedték, de vicc kategória.. Azóta is töprengek hogy a fenébe rendeljek be szenzort a német rokonomhoz… ☹ (az ő paypal ját is vissza dobta a rendszer)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák