- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
-
Outlander
addikt
Akinek nincs rá pénze, annak ne legyen autója...
Nekem sincs se mocim, se hajóm, pedig mindkettőt nagyon szeretnék...
És most jöhet a köpködés, meg a sírás... de nekem ez a véleményem.
Nem megvenni nehéz, hanem fenntartani!Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Mawyx
őstag
válasz FET-MEN #1104 üzenetére
Arra akartam kilyukadni, hogy egy új autó még drágább lesz sztem Eleve a vételár, arra is lesz kötelezö bizti+ kell casco+ kötelezö szervizek vagy ugrik a gari. A kopo alkatrészek meg mindben kopnak.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok.
Fél éve vettem egy 2002-es 8 szelepes csíklámpás Puntot. Kis olajfolyás látszódott a szelepfedélnél, de akkor betudtam annak, hogy régi a tömítés. Ki is cseréltettem, de nem szűnt meg a folyás, viszont a cserénél nem szilózta ki a szerelő. Azóta még egyszer ki lett cserélve, akkor már rendesen ki is nyomta szilóval a szaki, de még durvább lett a folyás. Most már ott tart a dolog, hogy egy éjszaka alatt kifolyik 1 dl olaj, így pedig nem tudunk nyugodtan közlekedni vele. Mi lehet a probléma ?hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
FET-MEN
veterán
válasz hülyegyerek #1111 üzenetére
Rúgdeggbe azt a szerelőt. Nekem marison kicserélték azóta sincs gond vele
Iphone 7
-
Gismo
addikt
Azért azt a szerelőt torkon szúrnám aki szilóval nyomja ki a tömítést...
Erre a célra megvan a megfelelő speciális tömítőpaszta. -
zoo8800
veterán
válasz hülyegyerek #1111 üzenetére
Álló helyzetben hogy a francba szivárog az olaj a szelepfedélnél?
rip and tear, until it is done
-
zoo8800
veterán
válasz hülyegyerek #1116 üzenetére
Leállított motornál* az olaj a motor aljában, a karterben gyűlik össze, a szelepfedél pedig a motor tetején van, ahol álló motornál nincs olaj. Ergo elképzelhetetlen, hogy ott legyen egy deci olaj, ami kiszivárog.
Ez az egy decis érték honnan jön? 1-1 decit szoktál rátölteni?*legalábbis erre következtetek, mert az írod, hogy egy éjszaka alatt folyik ki
[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
válasz zoo8800 #1117 üzenetére
Az lehet, hogy menet közben annyi kifolyik, aztán csak 1-2 óra múlva ér el a motor aljáig, hogy lecsöppenjen ?
Valamelyik nap parkolóházban álltam kb.2 órát, és azalatt is elég nagy tócsa lett alatta, szerintem az is lehetett vagy fél deci.
[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
zoo8800
veterán
válasz hülyegyerek #1118 üzenetére
Igen, menet közben van esélye, álló motornál nem tudom elképzelni.
Tipp: válts szerelőt. Egy szelepfedél-tömítés cseréje nem valami komplikált dolog, ennek elsőre sikerülnie kellene.
[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
válasz zoo8800 #1119 üzenetére
Igen, gondoltam erre, bár sokan meg vannak vele elégedve. Nem lehet, hogy teljesen máshonnan szivárog az olaj ?
Az előbb rápillantottam, és az olajbeöntő-nyílás mellett van egy bemenő cső, és mintha annak a töve körül is olajos lett volna.hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
zoo8800
veterán
válasz hülyegyerek #1120 üzenetére
Jópár helyről szivároghat. És ha ennyi kijön belőle, azt simán észre lehet venni, mert csupa olaj a motor oldala valahol, nem lesz nehéz észrevenni.
-
FET-MEN
veterán
válasz hülyegyerek #1118 üzenetére
Valami más lesz. Álló helyzetben nem szivárog. lehetetlen. Hanem ami kifolyt menet közben az kezd el szépen lecsöpögni.
Amúgyis ennyi nem folyhat el mert nekem okádta kifele menet közben de szinte semennyi nem fogyott minimális.[ Szerkesztve ]
Iphone 7
-
Zozzant
addikt
válasz hülyegyerek #1120 üzenetére
Féltengely gumiharang...
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Még mindig a kettes Punto a téma. A jobb oldali irányjelző mostanában dupla sebességgel kattog. Megnéztem az izzókat, és a jobb hátsó nagyon halványan világított. Kicseréltem az izzót, de az új is sokkal gyengébben világít, mint a bal oldali. Úgy tudom, hogy egy biztosíték van az összes indexhez, szóval elvileg azzal nem lehet gond. Mégis mitől lehet ez ?
-
Gismo
addikt
válasz hülyegyerek #1124 üzenetére
Testzárlat...
Nézd végig, a kapcsolódási pontokat, javíts a kontakton, tisztísd meg az izzó és a foglalat érintkezőit. -
hülyegyerek
addikt
Köszi a választ.
Azóta elkezdett még több furcsaságot produkálni : A jobb oldali index helyett mostmár a jobb hátsó helyzetjelző villog, valamint ha gyújtást adok, és rálépek a fékre, akkor kigyullad a műszerfalon a helyzetjelző lámpája úgy, hogy nincs bekapcsolva...Kontaktspray-vel tisztíthatom ? Milyet ajánlasz ?
-
Gismo
addikt
válasz hülyegyerek #1126 üzenetére
Ott szerintem a kontakt-spray már nem segít, lehetőleg az összes kontakt megbontását javaslom, megcsiszolás, ahol hozzáférsz drótkefe(van fogkefe méretű drótkefe is, én azzal műtöttem a sierrám hátsó lámpáit), érintkezők meghajlítása (ahol lehetséges) hogy jobb legyen a kontakt.
-
hülyegyerek
addikt
Ma végre szabadnapos vagyok, úgyhogy sikerült kicsit közelebbről megvizsgálnom a csatlakozót. A helyzet az, hogy a jobb oldali hátsó lámpa csatlakozóján a fekete kábelnél lévő érintkező fekete belülről (gondolom megégett), valamint teljesen el is van hajolva. Valamennyire visszahajlítottam a helyére, és befújtam kontakt spray-vel. Így most nem világít a műszerfali visszajelző a tompított lámpának, valamint csak az index villog, de még mindig sokkal halványabban, mint a bal oldali. Le kellene cserélnem a csatlakozót ? (ha igen, akkor mennyire nehéz beszerezni ? )
-
Mawyx
őstag
válasz hülyegyerek #1128 üzenetére
Csiszold meg finomszemcsés csiszolópapírral, nem tudom mennyire férsz hozzá.
Ha meg tudsz forrasztani, akkor elektronika boltban veszel filléres tétel egy apa-anya csatit, ha mindkét felét lecseréled, akkor mindegy milyen csati.
Ha lámpára menö csati kell, akkor annak nyilván passzolnia kell a lámpára.Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
hülyegyerek
addikt
Sajnos semennyire nem lehet hozzáférni, mivel nagyon szűk belül a csati. Akkor ezek szerint helyettesíthetem akármilyen 5-ös csatival, ami rámegy a lámpa felőli apa részre ?
Szerk: leszedtem a bal oldali lámpát is, mivel nagyon párás a bura, és sikerült egy jó adag vizet kilocsolni belőle. Most a radiátoron szárítom, viszont a legalsó prizmás részből nem tudom kiönteni a vizet. Gond lenne, ha egy picit megfúrnám hátulról hogy kijöjjön ?
[ Szerkesztve ]
-
Mawyx
őstag
válasz hülyegyerek #1130 üzenetére
Persze, csak a csati jo lábaira forrassz, ne cseréld össze.
Pl ha van egy ilyesmi csatid [link], erre nyugodtan rakhatsz 5db ilyet [link] persze a megfelelö kábelekre forrasztva.Ha a lámpád vizes, az nem jo, összeszereléskor nyomd körbe sziloval, mert valahol beázik. Ha megfurod, kiszáritod, akkor azt majd szintén tömitsd be.
[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Gismo
addikt
Nekem Sierránál ugyanez volt a probléma, teljes karácsonyfát játszott a hátulja.
A megoldás az volt, hogy 5 centis kábeleket forrasztottam a lámpatest fém csatlakozóira, a csati ellendarabját levágtam és csoki-val toldottam össze a megfelelő kábeleket. Nem túl szép megodlás, de el lehetett rejteni és onnantól teljes fényerővel működött minden hátsó lámpa. -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok. Van itt nekem egy Fiat Punto GT, ami megérett az olajcserére. A kérdésem az lenne, hogy EZ az olaj megfelelő lenne bele? Olvasgattam utána, és 10w60-at ajánlanak sok helyen, illetve ez a Castrol aránylag elfogadható árban is. Tudom hogy Selénia lenne a legjobb, de az aranyárban van Előre is köszöntem.
Gipsz Jakab
-
Mawyx
őstag
válasz Jakab66[hun] #1134 üzenetére
fiatbravo-n zolee hoz gyári Seleniát 2250Ft/l áron, postázza is és megbízható.
Közvetlen link nincs, középtájon nézd: [link]Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Jakab66[hun]
senior tag
10w40-es. Megfelel a punto gt turboba? Nameg az 5 litert meg kell venni így is úgy is, és akkor már így olcsóbb....
[ Szerkesztve ]
Gipsz Jakab
-
Mawyx
őstag
válasz Jakab66[hun] #1136 üzenetére
Fogalmam sincs, én azt rakom bele, ami a motortérbe ki van "plakátolva" matricán, az a gyári ajánlás.
-
Gismo
addikt
Én 10W60-ast tennék bele, a turbó miatt és nem Castrolt, hanem bizony Seléniát.
Ezen nem érdemes spórolni. Hidd el, hosszú távon meghálálja. -
aphra2
senior tag
válasz Jakab66[hun] #1140 üzenetére
Nézz utána milyen olaj kell , mert sztem inkább 5w-30 vagy 5w-40 mint 10w-40 kell bele.
Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
miresz
veterán
Üdv az úraknak.
Adott egy Alfa 146 2.0 TI. Mostanában az a hepje,ha bemelegszikaz autó,randomszerűen kivillan az injektor lámpa a műszerfalon,ekkor a motor is leáll egy pillanatra. De volt olyan is,hogy leállt menet közben,és csak úgy tudtam elindítani,hogy a gázt tövig kellett nyomnom. Esetleg valakinek ötlete?
-
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy 2004-es Fiat Panda (1,2 benzin, 8 szelep). Már feltúrtam az egész netet, de eddig nulla eredménnyel.
Szervízkönyvet keresek ehhez az autóhoz. Esetleg ha valakinek lenne PDF-ben (ha angol az sem baj).
Remélem valaki tud segíteni, előre is köszönöm!
-
Mawyx
őstag
Megjött a Jézuska [link]
-
Winne
nagyúr
Urak valamelyikőtöknek nem maradt 3 ajtós Punto II/B-hez való hangszóró beépítője előre? A hangszórószettem mélyebb a kelleténél és az ablak miatt csak egy fagyűrűvel tudtam beszerelni évekkel ezelőtt (), de ma ránéztem újra és nagyon gagyin néz ki.
Valami ilyesmire tippelnék:
Nyilván nem ennyire puccosan, de valahogy így ki kellene jönnie:
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
lorcsi
veterán
kicsit felhozom a topikot, főleg mert már én is aktív punto 2 tulaj vagyok
elmondhatom, hogy fantasztikus a gép
1.2 16v...hlx...2000[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai