- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
válasz proci985 #116432 üzenetére
Még jó hogy ültem különben seggre estem volna. Értem hogy a fősodor a kötelező oltás és minden oltásellenes közellenség de azt nem igazán hogy ezen elvek mentén moderálni mitől lesz szakmai vagy legalább tárgyilagos vagy ez az elvárás csak a szösszenetekre vonatkozik?
-
kwzatz
őstag
válasz proci985 #116432 üzenetére
"- (III.10.7-8) ervelesi hibak, kulonosen szalmabab, csuszos lejto, szemelyes ketely es bizonyitasi kenyszer atharitasa"
Hűha, szalmabáb? Félő, hogy az egész topicot be lehet majd vetni sóval, ha ezt komolyan veszitek, mert ezt nagyon sokan pörgetik ám napi szinten. Van, akinek az érvrendszere 90%-ban erre épül.t72killer
"Re Omikron tüske: na ez kéne már, mint a szeletelt kenyér, de ha jól értettem: gyártónál 80-100nap tesztelgetéssel, és ezen felül malmozik még az EMA 3-4hónapot"
Ez nekem sem tiszta egyébként, mert több helyen többféle információt olvastam. Volt, ahol 30 nap fejlesztési időről beszéltek, volt ahol 3 hónapról és hogy ez a "could be approved within 3-4 months" ez úgy értendő, hogy mostantól, vagy ettől az 1-3 hónap fejlesztési időtől, ez nem egyértelmű. Van egy ilyen friss cikk erről:
Pfizer research head envisions a sprint to develop Omicron vaccine, if it’s needed
Ennek a közepén van ez az infó, durván annyi, hogy:
-clinical trial within 2 months
-study completed within a month
-early March: produce doses at "very high commercial scale" -> 330 millió/hó
Ehhez jön a csattanó, ami miatt nehéz eldönteni, hogy 3-4 hónap múlva már tényleg minden kész és lehet is osztogatni a szurit vagy sem:
"It’s not clear whether a new clinical trial would be needed for regulatory approval, based on Pfizer’s previous conversations with the FDA, Dolsten said. It’s possible that a booster focused on the Omicron strain could be authorized, based on studies that have already been done with vaccines based around the Beta and Delta variants."[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info