- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz lacos001 #38566 üzenetére
De, van benne rossz. Aktívan hátráltatja a járvány elleni védekezést a maszkellenes és oltásellenes propagandájával és dezinformációs baromságaival, anyagi haszonszerzés céljából.
A két oldal nem egyenlő, ne tegyünk úgy. Én se kérdezem meg Fülöp Zsombor lakatos mestert amikor egy szoftver architektúráját tervezem, hogy most szerinte microservices vagy monolit alapú legyen-e a cucc. Biztos van véleménye, csak éppen az enyém (mint hozzáértő szekember) ér valamit, az övé meg nem. És ő se kérdez meg engem a saját munkájáról, mert fingom nincs róla, és a véleményem még fingot se ér. Gödény véleménye ugyanezzel a súllyal esik latba.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz lacos001 #38666 üzenetére
Szólásszabadság van. Attól, hogy szerintem le kellene csukni a Gödényt, még jogilag nem csukható le, mert a szólásszabadság joga őt is megilleti, és vszeg még nem szegett direktben törvényt. Felháborító, amit csinál? Teljesen. Jogellenes? Nem hiszem - egyelőre.
Ha csak úgy eltaposnák, akkor teljesen jogosan lehetne kiabálni, hogy diktatúra van. Egyelőre észérvekkel küzdenek ellene. De ha nagyobb lesz a szar, akkor mérget vehetsz rá, hogy máshogy is fognak.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Stanlee
őstag
válasz lacos001 #42661 üzenetére
Az augusztus vegi berlini es mas nemet nagyvarosokban tartott virustagados tuntetesek utan sem lett egyetlen hir se, hogy tomegevel fertoztek volna meg egymast. Csak azert nem irtam rola eddig, mert ramfogjak, hogy a maximalis inkubacios idot nem vartam ki, de mivel mar tobb, mint 3 hete volt az elso demonstracio, igy akin kellet volna, kijott volna a virus, sot, mar reg korhazba is kerult volna, ha nem, akkor meg azokat akiket megfertozott, mar megtalaltak volna.
Garmisch-ban GI Jane-t is rogton letomeggyilkosozta a media, Söder meg rogton villamosszeket kert ra, de aztan kiderult, hogy a nagy fertozeshullambol max 3 emberert felelos, a tobbiek nem tole kaptak el, sot, lehet hogy o sem gorogben kapta el - ezt a SZ meg a kiralyi nemet TV adta le. Mindenki habzo szajjal kovetelte, hogy miert nem maradt karantenban, de aztan kiderult, hogy nem kuldtek hivatalosan karantenba, mert nem mutatott tuneteket, ill. ez a legjobb: "a mintaveteli helyen nincs kapacitas arra, hogy ismertessek a teendoket vagy karantenba kuldjek a mintaadot." Innetol mirol is beszelunk?
Na megyek es fozok vacsorat
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
törölt tag
válasz lacos001 #43212 üzenetére
azert nemi aggyal belathato, hogy ezt igy kijelenteni nem feltetlen szerencses. az ilyen tomorulesek elleni agalasnak azert van helye, mert eleg egyszer beutnie a szrnak es utana az a pupli barmekkora lehet. ezt kellene mar megerteni, hogy az ilyen szituk nem feltetlen lesznek rosszak, viszont sokkal nagyobb esellyel lesz rossz, mint mondjuk az, ha 4 ember kiul a szabadba egymastol 2 meter tavolsagra.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Ezekiell
veterán
válasz lacos001 #44681 üzenetére
Teljesen igazad van, hogy ezeket a felesleges köröket lefutottuk párszor. Bár pont nem úgy van igazad, ahogy gondolod
-
HÁZIGAZDA
válasz lacos001 #46695 üzenetére
ez nem egy faék oldal, rendes hír
van egyébként olyan dolog, amit a who nem mondott az elmúlt fél évben?
(tényleg ágyúval verébre a karantén, de van, hogy nem marad más lehetőség. például, ha idióta módon elbohóckodtad a nyarat nulla felkészüléssel, majd iskolakezdésre elszabadítottad a járványt, ami aztán exponenciális vágtába kezd, akkor öles lépéseket teszel ebbe az irányba...)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz lacos001 #46717 üzenetére
egyébként, ha figyelmesen végigolvasod/-nézed, akkor azért árnyaltabb a mondandó: azt mondja, hogy a lezárásokat elsősorban arra kellene használni, hogy időt nyerj, amíg kidolgozod a protokollt, terápiát, rendszert a vírussal való együttélésre, nem pedig arra, hogy hosszabb távon, elsődlegesen (primary means) ezzel kezeld a járványt, mert túl nagy ára van.
és ezzel mondjuk eléggé egyet lehet érteni.
-
Amur
addikt
válasz lacos001 #46731 üzenetére
én is inkább ilyen példákat hallottam, az a szép ha a fönököm ragaszkodik majd a második negatív teszthez is..akkor harcolhatok vagy mehetek magánúton..szép lesz!
(kereskedelemben dolgozom, és valamilyen szinten "hálistennek" elég komolyan veszik a cégnél a covidot)Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Stanlee
őstag
válasz lacos001 #48728 üzenetére
Nalunk is hasonlo a helyzet a belvarosban. Nem latom azt a felelmet, mint ami tavasszal volt.
Felig onkentes karantenban vagyok, mivel nem tudom, hogy most be kell jelentenem magam, vagy sem. Igy annyi van, ha pozitiv a tesztem, akkor ertesitik az illetekes Gesundheitsamt-ot.
A tesztallomason amugy a legnagyobb varakozas az elottem levo miatt volt, mert termeszetesen nem jelentkezett be digitalisan, igy az adatait fel kellett venni.
4 kontenerbol all egy oldala az allomasnak (oltozo a dolgozoknak, slozi, adatfelvevo meg mintavevo helyiseg). Ebbol van ketto. A bejarat a kijarat is Idopontfoglalas kotelezo, igazabol minden digitalisan intezheto.
Az elottem levo majdnem behanyt, azt hittem, hogy meghal a hang alapjan, ami kijott belole
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Stanlee
őstag
válasz lacos001 #48857 üzenetére
Vicc az egesz intezkedescsomag. A masik szanalmas dolog, hogy nincs a nemeteknel egyseges szabalyozas.
Na mindegy, probaljuk atveszelni ezt az idoszakot is, majd egyszer vege lesz. Habar ha a Robert Koch Institut igazgatojan mulik, akkor egy ideig meg igy kell elnunk. Szerinte 2023-ig nem fogunk visszaterni a normalis kerekvagasba. Remelem nem lesz igaza.
-
t72killer
titán
-
HÁZIGAZDA
válasz lacos001 #49674 üzenetére
anyám tavaly ment nyugdíjba, de még dolgozik, ismerős. hát, fura, őket végigoltják minden évben. most például nem is adatná be magának, mert tavaly kapott és alig volt járvány. egyébként ezen én is gondolkodtam, hogy a tavalyi fluarthoz képest az idei vajon különbözik-e egyáltalán
-
azbest
félisten
-
daneel_hu
addikt
válasz lacos001 #51701 üzenetére
"Szóval tőlem jöhet a totális bezárás, leállás, csakisitthonvagyunk...de nyilván nem megoldható. Sajnálatos, talán értelmesebb lenne hosszú távon..a "vírust" tekintve."
Hát nem is tudom. Aki azt állítja, hogy 1-2-3 hónapig ne fogyassz, ne vegyél igénybe szolgáltatásokat = maradj otthon és majd azzal életeket menthetsz, az nem érti hogyan működik a társadalmi berendezkedésünk.
Nagyon nem. -
törölt tag
válasz lacos001 #51819 üzenetére
Stelviónak 1 év 15 ekm volt az első szervizperiódus. Asszony Octaviájának lett ilyen hosszú, szervizes nyomatékosan mondta, hogy hosszú szerviz perioduson van a verda és kopjak le. 0km es szalonautónál hittem neki, ezek szerint nem kellett volna,mert alsó nívó alatt volt az olaj.
-
Stanlee
őstag
válasz lacos001 #51860 üzenetére
Teljesen kulonbozo dolgok, hogy jon-e a cash a munkaadotol, meg hogy adott iparag milyen allapotban van.
Itt vannak a DEHOGA adatai az elso felevrol. Marcius-aprilis honapokra osszesen 1,05 millio alkalmazott lett Kurzarbeitra bejelentve, ez nagyjabol az alkalmazottak 90%-a.
Juniussal bezarolag elkuldtek kb. 70000 embert. Ez az a resz, akit nem tartottak arra alkalmasnak, hogy akar Kurzarbeitra is bejelentsek oket.
Havi szinten atlagosan 40-55%-os bevetelkiesese volt a cegeknek. A szallodak is majd most kezdenek el kihullani, mivel a rossz nyari szamok utan utolso negyedevben legalabb 2 honap teljes kiesessel szamolhatnak. Teli szezon se lesz, mert kotve hiszem, hogy decemberre, de akar januarra is ugyanolyan kapacitason fognak menni a szallodak, ettermek, mint egy evvel ezelott.
Engem nem erint anyagilag rosszul ez az egesz virus cucc. Viszont ossz tarsadalmi szinten nem lesz egyszeru, mert a nemetek a 2008-as valsagbol nem ereztek meg semmit. Sokan ugy gondoljak, hogy a gondoskodo allam majd megoldja a problemaikat.
-
Stanlee
őstag
válasz lacos001 #54293 üzenetére
koszi.
Az app-et nem hasznalom mar lassan 3 hete. Tavasz ota nem tudtak az app-et osszeboronalni azzal a rendszerrel, amit a labor hasznal. Igy ha pozitivra is leszek tesztelve, valami telefonvonalon keresztul kell felvetetnem magam a listara. Nem eri meg a veszodest.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - 1 év garancia (AV1)
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest