-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40051 üzenetére
Magyarországról volt szó okostojás. Szóval mielőtt a jelzőkkel dobálózol értelmező olvasást próbáld meg....
-
Sir Pocok
őstag
Rengeteg van magyarul is és angolul is.
Gyakorlatilag akik lélegeztető gépre kerülnek, annak a tüdeje a hegesedés miatt károsodik, a mérték a súlyosságtól függ. Emellett gyakori a szívre, agyra ható szövődmény.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Micsurin
nagyúr
Tekintve, hogy a keringést is támadHATJA(nem egy cikk volt már említve szívroham témában), de igen lehet valaki pár óra alatt a halálán minden előjel nélkül.
És lehet valaki súlyos de stabil állapotban gépen hetekig majd gyógyulhat fel.
Egyre meredekebbeket írsz minden adatot és logikát mellőzve...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Corleone33
senior tag
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
titán
Nem ez volt a téma, szerintem kár mellébeszélni.
De ha már előhoztad ezt a dolgot. Más a genetika, más a környezet, a légszennyezés, a korábbi oltásokból maradó védelmek stb stb. Tehát véleményem szerint egy járvány lefutása eltérő lehet a különböző országokban.
(#40060) Sir Pocok Ez esetben talán akkor nem kellene megalapozatlan dolgokkal riogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Orbán nyugtat: [Orbán Viktor: lesz ez a szám magasabb is]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
DS39
nagyúr
miért lenne mellébeszélés? a vírus a tüdő szöveteiben maradandó károsodást okoz, ez tény.
genetikailag nem különbözik egy amerikai ember tüdeje, és egy magyaré.
sőt, ha azt nézzük, milyen az általános népegészség az országunkban, akkor az elmarad a nyugati országokétól, az ellátás színvonaláról már nem is beszélve.tehát nem riogatás az, hogy inkább megelőzni kellene a bajt, és nem azon morfondírozni, hogy legyenek kihasználva a megvásárolt gépek. (nem te írtad, nehogy belekössél...)
(#40062) Kékes525: a következő választáskor számon lesz kérve, ha mégsem válna be ez a csodálatos intézkedési terv...
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
-
titán
Mert nem ez volt a téma. Feljött egy megállapítás, amire jött egy kérdés a forrást illetően. Forrás nincsen, csak minden más. Elég lett volna annyit írni, hogy ezt nem lehet forrással alátámasztani, tehát a kijelentésnek nem volt alapja. Hogy más országokban mi történik, az ettől teljesen független. Szerintem.
Genetikára: A génjeink is befolyásolhatják, milyen súlyos betegséget okoz a koronavírus
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Néztem tegnap a "mester" interjúját. Minden felelősség a népre van tolva, ők nem akarnak szigorítást, a miniszterek tehát mossák kezeiket. Egyéb iránt meg mindenki oldja meg maga a problémáit.
A lényeg, amíg nem döglenek teherautószám az emberek, nem lesz semmiféle intézkedés. Bravó.
Értem én, hogy a szuperkupa döntő az rohadtul fontos, csak egy dolgot nem vesz figyelembe viktorka: ha nagyon elszállnak a fertőzöttségi mutatók, lehet, hogy Ny-EU vörös listára rak, mint az ukránokat, aztán nem nagyon jöhetnek a külföldi drukkerek
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40053 üzenetére
Mi van? Mit szerkesztettem? Nincs is szerkesztett hozzászólásom, amiben Magyarország szerepel. Neked tényleg fogalmad sincs mire mit válaszolsz, csak úgy lököd....
(#40054) Sir Pocok: Magyarország nem magyar nyelvről volt szó. Ne legyen! Aki gépre kerül Magyarországon covid miatt, annak gyakorlatilag szervezhetik a temetését...
Ez volt a kiinduló hsz.....(#40059) DS39: Ne legyen! Aki gépre kerül Magyarországon covid miatt, annak gyakorlatilag szervezhetik a temetését...
Ezt bizonyítsd. Ne külföld, stb, mellébeszéléssel... Elhiszem én neked, ha valóban így van.(#40055) szabi__memo : Duma, duma. Ha ennyire képben vagy és bizonyítani tudod az állításod, már 100x belinkelted volna. Nem tavaszra meg erre arra hivatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz freeknight #40066 üzenetére
A múlt héten hazaküldték az egyik gyereket az oviból egy kis beszáradt fika miatt (azóta sincs orrfolyása, se láza és nem köhög), rá egy órára telefon, hogy a másik gyerekért is menjünk, mert folyik az orra és hőemelkedése van... (neki kis orrfolyása tényleg van, de napok óta semmi láz vagy hőemelkedés, azt bekamuzhatták)
Tegnap jön a hír az óvodai csoportban, hogy szervezik a meglepetést az esküvőre készülő óvónéninek, hogy a gyerekekkel a szülők majd menjenek ki a falusi polgármesteri hivatalhoz az anyakönyvi ceremónia után sorfalat állni a párnak és a násznépnek....
A két dolog elég rendesen begerjesztett... nem elég hogy az egyik vírustenyészettel (óvoda) muszájból dolgunk van, ezek még kivinnék a gyerekeket a másik vírustalihelyre (hivatal) amin még egy esküvői násznép (víruscsereparti) is megjelenik...
miközben a gyerekeinket hazaküldik olyan orrfolyásért, ami 365 napból 250 nap előfordul... nesze neked járványügyi védekezés
Ez Magyarország!
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
nobela
senior tag
"a következő választáskor számon lesz kérve, ha mégsem válna be ez a csodálatos intézkedési terv..."
Soha nem lesz számon kérve.Kijelentette hogy a magyar egészségügy világszínvonalú, és akkor az úgy is van. A szavazóbázist eddig sem érdekelték a tények.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
t72killer
titán
Hálistennek a magyar minta nem volt túl nagy.
#40068: agyrém: az orrfolyás NEM covid tünet. Teszteljenek ha vmi nem tetszik... Alapvetően egyetértek a tünetesek hazaküldésével, csak az ne kettőslátás legyen már...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
DS39
nagyúr
az elején nem értettem, miért kell nekik megint konzultáció. mostanra világossá vált, hogy ezért. lehet mutogatni, hogy tessék, ezt akartátok, ez lesz...
-
titán
Az a baj, hogy szerintem annak a nagy része kamu, tehát nem tudjuk az emberek valójában mit szeretnének. Robottal töltötték ki a nemzeti konzultációt Múltkor még nem volt privát a videó. Utólag jelentkezett aki ezt csinálta, a lényeg, hogy tök egyszerűen, akár emberi kéz érintése nélkül is korlátlanul kitölthetőek a kérdőívek.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz Rage47 #40074 üzenetére
Teljesen igazad van...ez a kérdés sem más, mint színtiszta politika. Lehet faragni, gyurmázni a szart, az csak szar marad...DE...nyilván nem tudom ki melyik korosztályt képviseli itt, de a mai fiatal leszarom korosztálynak köszönhetjük évek óta ami itt megtörténhet...igen, nektek 20-30as csapat, akik szarnak elmenni amikor lehet, majd 4 évig hőbörögtök...sőt változást is ti tudtok csak kierőszakolni, de persze kényelmesebb a billentyűzetet verni. Mi 40-50esek már nem sokat érünk, mindünket megláncol a család, de tessék, csináljatok forradalmat ne itt hőbörögjetek, hogy rodjálmegovi... megyek veletek, a "csuzlit" is zudom kezelni (megtanultam a seregben anno), viszont bohócnak már öreg vagyok...politika off részemről.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40071 üzenetére
Nem volt számtalanszor link arról, hogy a Magyaországon lélegeztetőn lévők közül, hányan épülnek-épültek fel. Ezt te is nagyon jól tudod, ezért összemosod külfölddel. Tippelsz te is ugyanúgy az 50-50 el és levegőbe beszélsz, hogy nem olvastam el. Szóval vagy mutasd azt a rengetek linket, vagy hagyjuk is. És még mindig az említett hsz-ből kiindulást vedd alapul. Hogy aki nálunk oda kerül, lehet temetni....
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz szabi__memo #40080 üzenetére
Akkor meg olvasni és értelmezni nem tudsz... az elejétől kezdve a hazai tényekről próbáltok beszélni.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40082 üzenetére
Vádaskodsz, okostojásozol, emlegeted, hogy ezt sem azt sem olvasom, holott te vagy aki nem tud értelmezően olvasni és össze vissza beszél.
Ez volt a kiinduló hsz. , harmadszor emelem be:....
Ne legyen! Aki gépre kerül Magyarországon covid miatt, annak gyakorlatilag szervezhetik a temetését...Következtetés.
1. A magyar egészségügyben az ellátás színvonalát nem kell bemutatni. = sz.r.
2. Napi 7-15 ember van gépen, abból minden napra jut haláleset. Olyat még nem olvastam, hogy egészségesen kerültek volna ki onnan.Ezekre reagáltunk, hogy bizonyítani kellene az ilyen kijelentést.
Te ezt írtad:
50-50 a túlélés. A túlélők nagyobb része károsodással. Jelenleg ez a helyzet
Szóval nem nekünk kellene bármit mutatni, bizonyítani, mert nem mi tippelgettünk, feltételeztünk, jelentettünk ki dolgokat. Annyira tipikus, ez a, ha nincs érvem vagy benéztem, akkor utólag mellébeszélek, csűröm csavarom, csak hogy nekem legyen igazam......
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Mint mondtam a nemzetközit írtam. Abból lehet kiindulni ami van. Több cikk is volt mostanában ezekről, pár hozzászólással feljebb volt épp egy. Egyébként tavasszal olvastam itthoni 50%-ról, ezt ezek szerint te nem olvastad. Ha neked van más infód akkor jöhet. Addig vegyük alapul azt ami viszont létezik, azok meg a nemzetközi adatok. Mert nagyon úgy tűnik szerinted ezek nem jók itthonra de nem tudom te ezt mi alapján képzeled.
-
Micsurin
nagyúr
válasz szabi__memo #40084 üzenetére
Keresd vissza, linkeld be.
Eltérő országok merőben eltérő EÜ-jével kapcsolatban talált fél infókkal próbálsz a hazai helyzetben vitatkozni.
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40084 üzenetére
Persze, hogy nem jók. Nagy eltérés van az eü-ben országok között, más a tesztelés szám, kit- mennyire időben tesznek gépre, és még lehetne sorolni. Tehát nemzetközi ilyen-olyan adatok alapján elég bátor kijelenteni ide is az 50-50-et. De ha ezt tudod bizonyítani, elhiszem.
Én nem olvastam, ezért is várom, hogy mutasd meg. De még mindig nem tetted meg. Már mondtam, nem ebben a topikban élem az életem, van hogy átsiklik ez-az felett az ember. Várom továbbra is azt a tavaszi adatot.
Miért kéne nekem bármi infót adnom, mikor nem állítottam semmilyen konkrétat. Annyit mondtam, 3 emberről tudok aki covid miatt lélegeztetőn volt és felépültek. De egyszerűen hihetetlen, mindent 10x le kell írni és szájba rágni......[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40089 üzenetére
Hát nagyon nem mindegy. De továbbra is levegőbe beszélsz, minden konkrétum nélkül. Átlagos lélegeztetőgépes halálozásra mi a hivatalos? Mert google-ban nem találom, de lehet rosszul keresem. Köszi. Bár nem is tudom létezik-e ilyen adat. Sok féle betegség, sok féle ok ami miatt oda lehet kerülni. Érdekes lenne, ha ezt lehetne átlagolni.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40091 üzenetére
Hagyjuk....
-
Ajándékok
aktív tag
Én meg tőled várom a "3 emberről tudok aki covid miatt lélegeztetőn volt és felépültek" állításod bizonyítását!
Ha személyesen ismered őket, kérdezd meg, ugyan olyan-e az erőnlétük. Egy hosszabb beszélgetés után az agyuk állapotára is következtethetsz.
Ha nem közvetlen ismerősők, ne csodálkozz, hogy nem jut el hozzád az új bajaik jegyzéke. De attól, hogy nem tudsz róla, még lehetnek nagyon hosszúak azok a listák.
Az usa-hun %-ok eltérését pedig valószínűleg, az okozza, hogy usában súlyosabb esetek kerülnek gépre. Akár az egészségügy túlterheltsége, akár a fizetős ellátás miatt. Ha így folytatódik itthon, kezdhetsz aggódni, mert komoly esély van az egészségügy túlterheltségére.
A genetikai és környezeti különbségek a betegség súlyosságát lehet (még ez sem tény) , hogy befolyásolják, de a már tönkrement tüdődet nem. Ha csak nem vagy vámpír[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Kékes525
félisten
"ha nagyon elszállnak a fertőzöttségi mutatók, "
Én azt is eltudom képzelni, hogy csökkennek. Mesterségesen. Mindenütt ott vannak...
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Asbee
veterán
válasz Ajándékok #40093 üzenetére
Kettőt személyesen ismerek. Még eléggé az elején kerültek be. Olaszoknál voltak, majd 1 héttel később amerikába indultak, de már lázasak voltak, reptérről jöttek haza. Érdekesség mindketten lélegeztető. Közülük az egyik 5 hetes. Neki volt rehab, sok fekvés miatt is, stb. Mindkettőnek károsodott a tüdeje, de nem korlátozza őket semmiben, nem maradt semmi olyan. Persze lehet nem futnának, 30 kmert le. A harmadikat személyesen nem ismerem, de tudom róla neki sem maradt vissza semmi olyan, ami korlátozná, ágyhoz lenne kötve vagy ilyesmi. Természetesen egyik sem hopp felkelt és futott. Február és márciusról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz szabi__memo #40096 üzenetére
60+ mind
-
S e t h
nagyúr
válasz Ajándékok #40093 üzenetére
Én leírtam tavasszal, hogy mi történt a kollégámmal. Több hétig intenzíven, kómában, felfekvéssel, 30-40 kiló mínusszal.
Az első olyan eset volt a kórházban ahol kezelték, aki miatt vakaróztak az orvosok, hogy mi a protokoll az elhunyt covidosok holttestével.
Fél évig volt beteg, most jött vissza dolgozni és tud már róla mosolyogva beszélni.
Ja és folytatja a phd képzést.
Az ide hasraütésre bedobált, minden forrást nélkülöző, másokkban riadalmat keltő hozzászólások alapján,
- már nem is lehetne életben,
- maximum zöldség szintjén tudna csak kommunikálni.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest