Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz t72killer #116745 üzenetére

    Ugyanígy voltam én is. Márciusban átesettként (valószínűleg brit változat) úgy voltam vele, hogy nem rohanok hanyatt homlok az oltásért. Nagyon fontos dolgot nyertem, időt.
    Ez alatt a lassan 1 év alatt rengeteg új információ kiderült az oltásokról. Pl most itt a nemrég linkelt cikk, hogy az AZ miként okoz nagyobb eséllyel trombózist.
    De ott vannak a korábbi megállapítások, melyik booster melyikre jó, hogyan alakul a védettség, mekkora oltásköz kell, stb...
    Ja és duplán időt nyertem, mert még a népekbe a 3. oltást akarják tolni és megy a vergődés a kártyák érvényességével, én még a második körnél fogok járni, eltolódva majdnem 1 év késéssel tudom nyomon követni az "időben felvette az oltást" kontrollcsoportot.

    Persze ez idő alatt még a saját anyámnak sem tudtam megmagyarázni, hogy nem bazzeg én nem oltástagadó vagyok, hanem a körülmények alapján egyelőre nem érdemes rohannom hanyatt homlok az oltásért.
    Most, így jó 9 hónap után éreztem úgy, hogy érdemes kiegészíteni a saját védelmet ezzel. Mint korábban írtam több 3x éves is szét lett kapva a covid által, van aki temető, van akinek 70%-os tüdőkárosodás. A hozzászólásaim alapján bárki leszűrhette, hogy nem igazán az a típus vagyok én sem, aki gyógyszereket kapkod befelé egy megfázásra, fejfájásra, meg bármi alapvető egyszerű betegségre.
    Mégis úgy döntöttem, hogy itt az ideje az oltásnak, nagyon nem bocsátanám meg magamnak, ha egy szétütött tüdő miatt az életem további része korlátozva lenne... Persze az is lehet, hogy egy delta/omikron/bármi ami jön ugyanúgy átmegy rajtam, mint a brit és nem lesz se long/post meg mit tudom én már milyen utóhatás. Persze az oltással sem biztos, hogy érek bármit, de megpróbáltam.
    Ennek alapján múlt héten elmentem az első adagra. Sinot kértem, tudom, tudom jaaj a külföldre utazás meg nem olyan hatékony ez, de én szerettem volna egy "alap" vakcinát kapni, egy teljes értékű vírust és úgy ítéltem meg, hogy ezzel az oltással van a legkisebb esélyem bármilyen mellékhatásra.
    Na, a brit után lehet le is darálta a light 1.0 vuhani cuccost a szervezet. Se láz, se karfájás, se semmi nem volt... A feleségem Pfizert kért, neki 2 nap múlva volt pár órán át láza, hatott a cucc, reagált a szervezete.

    Most azon gondolkozom még, hogy elmenjek-e az 1 hónap múlva meghatározott időpontban, vagy tartsak nagyobb oltásközt és később kopogjak, hogy itt vagyok újra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák