Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz Ragnar_ #114955 üzenetére

    Az a baj, hogy, mivel jövöre választások, a kurmány le akarja tudni "villámgyorsan" a járványt.
    Ezt gyorsan letudni pedig csak megfelelő felkészüléssel, infrastruktúrával, vagy pedig sok áldozattal lehet. Nálunk az utóbbi lesz. Elengedtünk majdnem mindent, amit a szomszédaink bevezzettek a lassításért. (+ magunkra húztuk a covid paplant a kiállítással kongresszussal, békemenettel...) Így bár gyorsabban lemegy a hullám, mint tavaly (meredekebb felívelés) az oltások ellenére kumulálva több lehet az áldozat is.
    Van ~6millió oltottunk, akiknek legalább a harmada csak papíron (kártyán) oltott, ezeknek vagy elveszett a védelme, vagy ki sem alakult. Sajnos, mivel első körben pont a vszélyeztetettek kaptak oltást (idősek, immungyengék...) nekik van a leginkább elavult védelmük a Dealta ellen, ami sokkal durvább, ráadásul azt hiszik, hogy védettek.
    Ameddig nem kötik a "védettség" fogalmát antitestszínthez, ez így is marad.
    Valószínűleg ezért nem publikus nálunk a kórházban ápoltak oltott /oltatlan aránya, mert roszabb, mint az elvárt, vagy mint a környező országokban, (köszi kínai vakcina mutyi, köszi, hogy nem lett tesztelve a védettség kialakulása) ezért negatívan hatna az oltakozási hajlandóságra. Azt meg sajnos kevesen fogják fel, hogy a kórházba került oltottak legalább kétharmada igazából nem is nevezhető oltottnak . ( túl rövid ablak a két dózis között / sino 60 év feleltt, vagy 7 hó+ elavultság = védtelenek)
    Szvsz december közepe-vége felé tetőzünk, rengeteg halottal, tavasszal egy kicsit előrébb leszünk, mint a környező országok, és a Párt ezt fogja nyomni, hogy Mekkora királyok vagyunk, a halottak meg mennek a szőnyeg alá. :W

    [ Szerkesztve ]

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák