Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz jbalint18 #125551 üzenetére

    Ezt nem vitatom :N hozzám is áll közelebb az Atletico, mégis csak a nép, a munkásosztály csapata az állampárti Frankoista Reál meg a királyé, aki ugye a "franco korszakban" Franco kedvenc csapata volt, illetve ha jól tudom már Franco előtt is a nemtomhanyadik Alfonz király a madridnak adományozta a királyi jelzőt, ami a királyi korona és kereszt formájában került fel a címerre, és ekkortól lett a csapat hivatalos neve is Real Madrid CF, de talán ezt itt jobban tudják a madridisták :)

    és nagyon nem volt szép, amikor terjeszkedés miatt levették a keresztet ezzel megcsonkítva a címert és a királyi koronát is egyben, amikor az arab piac felé nyitottak. Ez nem tudom utóbbi időben változott-e (szerintem nem) de néhány éve még az araboknál másmilyen címerrel árulták a mezeiket, mint itthon, ahogy a barcelonáét is (keresztek nélkül).

    btw, múltkor beszéltünk erről valakivel, hogy a Spanyol futball milyen szépen őrzi a polgárháborús örökséget, szinte minden régiónak van egy királyi és egy köztársasági csapata (Espanyol-Barcelona, Sociedad-Atletic Bilbao, Real Betis-Sevilla, Real Madrid-Atletico Madrid etc..) A classicon a barsza-reál összecsapása meg maga a megtestesült spanyol polgárháború ;]

    Persze vannak jó ellenpéldák is ilyen pl. az Atletico, a Tottenham, Arsenal etc.. csak arra akartam rávilágítani, hogy az állami pénzek ide amoda történő csoportosítása a futballban, nem csak MO-n érhető tetten, hanem szinten minden országban :) és hát nagyon sok topklubnak is kegyetlen történelme van.
    A sziti is egyszer egy szimpatikus csapat lesz aki nem fog tudni beférni a 4be és mindenki sajnálkozni fog, hogy jajjj ennek a klubnak nem itt lenne a helye ;]

    ___

    Végül is ebben van valami :) Legdurvább az volt, amikor a BL selejtezőben Kérzi elkezdte kvázi lenézően becsmérelni a Ludogorecet, hogy milyen tisztességtelen pénzekből gazdagabb és jobb csapat mint a Fradi :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák