- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostmat
tag
válasz Blaze71 #23850 üzenetére
Kipróbálom majd a hét elején valahogy. A HT-t... igen, azt lehet lenyomom 4x-re, nembaj annak a 850 körüli érték.
Az alaplap bírta rendesen a strapát, mikor CPU szorzót levettem, egészen 280-ig nem volt baja. 300 körül már igen gyorsan fail- volt az orthosban.
Úgy vettem észre 3GHz felett nem hajlandó stabilnak mutatkozni az X2 5200+.
Köszi a tanácsot, majd írok pv-ben mi lett ha érdekel.
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. amd athlon x2 5200+ 1.440 V-n megy. 3105 MHz-n esetleg érdemes még húzni? lehet még neki nagyobb feszültséget adni vagy azt már ne erőltessem?
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
Sixty21
aktív tag
A memóriámba is van még szufla én úgy érzem, és ki szeretném facsarni csak már nem tudom hogyan tegyem. töltök fel egy képet és ott vannak alul az adatok,hogy most milyen beállítással megy a gép. ha valakinek van jó ötlete tanácsa azt szívesen fogadom/ Kingston HyperX DDR2 800 Mhz 2gb KIT. 2.0 V megy. (volt mikor jobb értékeket hoztam ki belőle csak sok volt a fagyás) előre is köszönöm.(ram gyárilag hűtőbordás+2 ventis termal ram hűtő van rajtuk)
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
Messi1983
csendes tag
Sziasztok!
Melyik procit vennétek? x2 5600+, x2 6000+(89w), x2 7750BE(már ha jó a lapomba)?
Lapom: asus m2npv-mx (nem tuninglap) Sajnos athlon II x2 250-es nem megy benne!
Köszönöm a válaszokat! -
-
golffanatic
tag
sziasztok....
az lenne a kérdésem......
melyiket érdemes venni.....?
AM2 6000+ {3.1G} vagy 6400+ {3.2G}
előre is köszi..........
-
Hanok
senior tag
válasz golffanatic #23862 üzenetére
Hát bármelyiket is választod otthon örülni fognak, mert majd nem kell fűteni.... Egyébként meg amelyik olcsóbb...De csak ha proci kell a meglévő konfighoz amúgy eggyiket sem érdemes mert régi és nagyon éhes példányok ezek...
[ Szerkesztve ]
-
Agrox
tag
válasz golffanatic #23864 üzenetére
hát kérdés hogy milyen alaplapod van, vagy a másik, de drágább eset hogy új alaplap+proci. mert a 6000+éknak már nincs jövőjük, és kábé annyiba kerül mint az újjabb athlon II-esek, csak egy új alaplap kell hozzá, amit úgy meg tudsz úszni 17.000ből.(gondolok itt Gigabyte GA-MA770UD3-jára), de sok más jó és olcsó alaplap van ami támogatja az athlon II-ket
Asrock H97-Pro4, Intel i5-4590, Coolermaster Hyper TX3, Gigabyte Gtx 1060 WF2 OC
-
Gyufaaa
veterán
válasz golffanatic #23864 üzenetére
Ha az adatlapodon lévő alaplapod van, az mindenképp csereszavatos. Abba 6000+-ost nem is kapsz. Giga 770-es alaplap az valóban frankó, lehetőleg rev2.0-át vegyél egy 550T társaságában szépen muzsikál.
UI.: a ramjaid "aranyat" érnek
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Helotok
Van egy x2 4200+ 2,2GHZ procim amit lehet h megprobalnak tulhajtani vagy huzni egy kicsit.Meg nem csinaltam ilyet es nem is ertek hozza.
Lattam egy videot youtubon amin eleg egyszerun huzta a gyerek a procit[link]
Beszereztem ugyan ezt a progit amit hasznal,de tenyleg csak egyet nyomok a felso nyilra elfogadom es ennyi?
A video alapjan az also vonalon a gomb a legvegen van, de ha progit megnyitom mint a kepen is[link]nekem valahol a negyedjenel all,nem tudom h azt ha elkezdem tolni az elso vonalon a gombot h az alsot fel kell tenni a maxra?
most terhelve igy nez ki a hofokok [link]
egy 2,4-2,6 mennek fel h a proci olyan 57-60 fok legyen terhelve max.[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz artiny #23867 üzenetére
Előbb ezt olvasd el és abban a topikban keresd a választ is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz golffanatic #23870 üzenetére
Jahh. Ebben az esetben én a 6400-at választanám! Bár a TDP a 6000+-nak 89w a 6400-nak 125w, de a CnQ csodákra képes.
-
kisza25
félisten
válasz golffanatic #23872 üzenetére
azt nagyon nem fogod tudni, már húzni
én is 4600+ról váltottam 5400+BE-re 3,1Ghz-et ment, de nem volt túl nagy különbség
2hét mulva inkább eladtam lapot+procikat és vettem egy Phenom II X3 710-et na ez már ég és föld
a helyedben ebben gondolkodnék+lapEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
addikt
Az lenne a kérdésem hogy orthossal milyen beállítás mellett teszteljem a procit? (priority, meg az a fft-s cuccos közül melyiket válasszam). Illetve mennyi ideig fusson azon a beállításon? A gépben 1gb ram van ha ez számít valamit a teszt kiválasztásánál.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz elfelejtette #23875 üzenetére
köszi, és mennyi ideig kell minimum mennie?
-
elfelejtette
veterán
-
addikt
válasz elfelejtette #23877 üzenetére
Oks köszi szépen a gyors választ
-
Gyufaaa
veterán
válasz golffanatic #23872 üzenetére
Ez így van. Sajnos ezeket már nem igazán lehet húzni csak szarrá feszeléssel. Annyit nem ér szerintem. Nekem nincs problémám egyenlőre vele. Megfelel a 3200Mhz/core is. Az FSB végett egy kicsit lassabb így, de az a pár másodperc külömbség nem a világ vége. Jobb mindennél van és lesz is. Ezt neked kell eldöntened mi éri meg.
UI.: 1.55v = 3500Mhz. Ez volt a max. xp alatt stabil. XP-nél viszont fixen használtam 1.45v 238x14-en. így a ramokat is megkergettem. De ez már a vista (64bit) és win7 (64bit) alatt nem stabil.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz golffanatic #23881 üzenetére
Ezek a procik csak a 800Mhz-ig támogatják. Persze rakhatsz te mellé 1066-osat is, de akkor is csak 800-on fogja hajtani.
UI: A fogyasztást meg tudod lesni a processzorok gyári adatainál a gyártó honlapján.
Ph2 720= 95w
6000+ = 89w[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz golffanatic #23880 üzenetére
idle fogyasztás nálam ua. volt, load közt van különbség kb 40-50W (X3 710-ről beszélek)
teljesítményben(gyorsaságban) kb duplája és akkor még tuningról nem is beszéltünk
Athlon II-eseknek még jobb a fogyasztása[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Blaze71
őstag
válasz golffanatic #23885 üzenetére
Manapság már nem érdemes Atlon64 X2-ben gondolkodni. Az új, K10-es platform messze felülmúlja. Egyrészt kevesebbet fogyaszt, ebből adódóan kevésbé melegszik. Ha nem tuningolod extrém módon, akkor elég rá a gyári hűtő, míg mondjuk egy 6000+ mellé nem árt venni valami hatásosat. Memória kezelés sokkal jobb az új prociknál, támogatják a DDR2 1066 MHz-et, tehát gyorsabb lehet a cucc. Viszont ezzel nem nyersz túl sokat, de ha nincs nagy árkülönbség, akkor egyértelműen az 1066 MHz-est kell megvenni. Processzorválasztásnál pedig lényeges lehet az is, hogy X2, X3, vagy X4 procit akarsz, valamint az, hogy mire használod. Ha a játékon kívül többnyire irodai lakalmazások, filmezés, zene és net megy a gépen, akkor nem feltétlenül szűkséges olyant venned, amiben van L3 gyorsítótár, ezért szóba jöhetnek az új és olcsó Athlon-II procik is. Pl 20 ezer körül vettem az Athlon-II X4 620-at és az eredeti 2,6 GHz helyett alapfeszen megy akár 3,7 GHz-en, de csak 3,5 GHz-en használom.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
biggtit
csendes tag
Sziasztok!
Van egy összetett problémám.
1, Vettem egy kétmagos 5200+ procit és betettem a jó öreg Asus m2n-e alaplapomba. Ahhoz, hogy felismerje kellett a bios frissítés. Indításkor Asus pc probe szerint idle hőmérséklete kb. 60 C, pörgetve felment 71 C-ra. A boltban ajánlottak ház hűtőt, ez levitte egy kicsit, idle 55 - 58 C, pörgetve max. 65 C. A venti majdnem végig 3000 - es maxon pörög. (gyári) Nem sok ez?
2, Próbáltam Core Temppel és cpu-z-vel is nézegetni viszont ezek csak egy core-t látnak.
A Sisoft Sandra benchmarkja nagyon keveset hoz és a multi-core efficiency -re azt írja, hogy nem vagyok vele kompatibilis.
Valamit kellett volna telepítenem, állítanom, vagy a procival van gáz?
Amd dual core utility és processzor driver fenn van.
Kérlek segítsetek! -
Blaze71
őstag
válasz golffanatic #23888 üzenetére
Akkor nem fontos az L3 gyorsítótár, így az Athlon-II procik közül válassz. Azt már Te döntsd el, hogy kell-e a 4 magos, de az biztos, hogy az ATI 5xxx sorozatának szűksége van 4 magra, hogy rendesen ki legyen hajtva. ATI 4850/70/90-nek és talán a 4770-nek sem elég már a 2 magos K8-as.
Biggtit! CPU-Z, vagy Everest szerint milyen mag van benne? Windsor, vagy Brisbane? Egyébként ettől függetlenül sok a hőmérséklet. Ha a venti tényleg annyit pörög, akkor valószínüleg a hőmérséklet is valóban annyi. Egy újrapasztázás, a szellős ház, az alaplapi Chip külön hűtése segíthet. Pasztázásnál figyelj, hogy ne maradjon régi, esetleg száraz paszta rajta, mert képes feltámasztani a hűtőt. Pasztából csak egy bórsónyit tegyél a proci közepére és hagyd, hogy a hűtő terítse el, amikor rögzíted.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy 5770-es vga-t és az X2 240-es procim, alap órajelen 2.8Ghz-en működik, de ez már kevés a kártyának. Tegnap felhúztam 3,5Ghz-re az fsb érték 250mhz-re történő emelésével, de nem vagyok egy tuning mágus.
Kérdésem, hogy kb. meddig érdemes ezt a procit húzni egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro hűtővel ?
-
biggtit
csendes tag
válasz Blaze71 #23889 üzenetére
Kedves Blaze71!
Köszönöm a választ! Brisbane magos.Újrapasztázás már volt, de nem segített. A ház szerintem most már elég szellős. Csináltam egy screenshotot, talán neked szolgál némi hasznos infóval. Engem az is izgat, hogy miért írja minden progi, hogy egymagos. Az eszközkezelő viszont két processzort mutat. -
Blaze71
őstag
válasz biggtit #23891 üzenetére
Ez azért elég fura, mert a CPU-Z nem szokott hülyeségeket írni. Lehet, hogy nem jó az egyik mag? Másra nem tudok gondolni. Ráadásul az megmagyarázná a melegedést is bizonyos fokig. Everest szerint is 1 mag? CPU menünél mit mutat a processzorhasználatnál? Nézted feladatkezelőben is?
Golffanatic! Ez fogós kérdés. Lehet, hogy ha megrángatsz egy 240-est 3,5 GHz-re, akkor már elég lesz. Nem tudod, hogy mennyi a proci és memória frekvencia azon a kártyán?
Zodo! A 270-es EC-t még talán alapfeszen is viszi és a gyári hűtő is elég lehet rá egy szellősebb házban. Mondjuk az 5770-nek nem árt egy 4 magos, mint a 620-as, de elképzelhető, hogy a 3,5 GHz, vagy ha tovább húzod, akkor a 3,8 GHz már elég lehet.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz biggtit #23894 üzenetére
biosban mit ír? felismeri rendesen?Álíts mindent defaultra(load default), vagy csinálj egy bios resetet, ha ez sem segít rakd újra a legfrissebb biost, hátha azzal van a bibi, ha mindez nem segít esetleg próbáld ki havergépében, vagy vidd vissza
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Blaze71
őstag
válasz biggtit #23894 üzenetére
Elvileg minden előfordulhat és minden megtörténhet. Nem az az érdekes, hogy az egyik mag nem jó, hanem az, hogy egy maggal megy stabilan. Ha egyáltalán stabil.... Garancia van még rá, mert én vinném vissza, de rögtön. Aztán levásárolnám egy Athlon-II procira...
Feladatkezelőben csak azt lesd meg, hogy 2 magot mutat-e, mint itt:
Kisza! Azért az 5200+ nem olyan új proci, hogy ne ismerje fel rendesen a BIOS, de a resetet meg lehet próbálni. Bár szerintem a proci halott.
[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
HT-t és az NB-t vedd vissza úgy, hogy 2000 és 2500 MHz közé essen. 8x, vagy lehet, hogy még 9x is jó lesz, valamint hasonlóan, ha frekiben írja, tehát 1,6, vagy 1,8 GHz. Ilyenkor nem kell az NB-nek sem plusz feszt adni, ezt még bírja alapfeszen. Memóriát annyira kell visszaosztani, hogy még elinduljon. A 800-as modulokat tedd 667-re és adj neki 2,1 V-ot. Ha a Geil modulokról van szó, ami a profilodban van, akkor mehet 2,3 V is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest