- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz kabibara27 #24297 üzenetére
Egyértelműen nem. Gyűjts még egy kis pénzt a 15e mellé, és utána platformváltást csinálj.Ahogy Blaze71 is mondta, árcsökkenés várható. Meg aztán csinálhatod úgy is, mint én annak idején. Használt, de még garis cuccok vásárlása, majd fokozatos bővítés jobb, új alkatrészekkel. Vannak az aprón megbízható arcok, akiktől érdemes használt cuccot venni.
De ha nem sürgős, akkor várj, és gyűjts pénzmagot.******
-
Blaze71
őstag
válasz echterion #24301 üzenetére
Igen, az is megoldás. Vannak olyan boltok, ahol beveszik a használt cumót és le is lehet vásárolni garis használt, vagy új cuccokra. Bár AM3-ból és DDR3 memóriából elég kevés még a használt cucc.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
-
Λttis
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az AMD új lowpower L310-es procijával kapcsolatban? Néztem, hogy eléggé ott van a sarkában az azonos órajelű ULV Core2-eseknek. Gondolom a VISION rendszer ATI VGA-ja kárpótol az INTEL GMA-jával szemben.
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
válasz Matthisa #24306 üzenetére
Vegyél egy fordulatszám szabályzót. 1000-1500 között már kapsz. Anno a 6400+ AMD-mnél volt ilyen gondom. A progik azt mutatták forr a proci. Legkisebb terhelésre is felment 80-90 fokra, közben meg a fenéket. Alaplap szenzije egy fos volt. Betettem egy külső hőmérőt ami 1800 Forint volt + egy venti szabályzót a hűtő elé és nem volt azzal semmi gáz. 80 fokos procit azt azért érezni házon kívül is Core Tempel nézted mennyit mutat? Ez még a legjobb, vagy is a leghihetőbb mérő szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz Matthisa #24308 üzenetére
nálam dettó ez volt, de csak a szenzor mért fals értékeket. bios meg minden más szoftver is magas idl értékeket mért, kivéve a speed-fan, nálam az mutatta a régi(normál) hőmérsékletet.
újrapasztáztam többször, ventit cseréltem, tuningot levettem, de semmit nem változott. aztán nem foglalkoztam vele.ha a borda nem forró amikor ~80 fokot mér, akkor a procival nincs gond. fogd meg, az a legbiztosabb mérési módszer . a venti szabályozás nálam ettől nem változott....
Gyufaaa: nem az alaplap, hanem a processzorban lévő szenzor jelez rosszul. elég sok A64 X2-nél előjött, de a procira nem veszélyes.
Aurea mediocritas
-
YASS
tag
válasz AXisBOLD #24296 üzenetére
A hardver elemek tisztításához a patikában kapható 70 %-os alkohol a biztos megoldás.
Ha kell, meg is fűrdethető benne a proci, alaplap, kutyafüle... ha puha sörtéjű gyermek fogkefét is vesztek mellé, gond nélkül eltávolítható még az elkenődött ezüstös paszta is.
És ne használjatok papírzsebkendőt, csak szigorúan pamut rongyocskát...
( a rízsszemüektől vásárolható tényleg pamut rövidujjú tökéletes megjegyzem, a pamut az, ami egyáltalán nem nyúlik ) -
Morfeusz30
csendes tag
Hali mindenki!
Szeretnék tanácsot kérni.Van 1 AMD Athlon 5600 x 2 alap 2900Mhz Brisbane magos 65nm.Alaplap neve Gigabyte GA-M52L-S3
Memoria: OCZ Reaper 1066Mhz 5-5-5-15
VGA: XFX 4770 512Mb DDR 5
HDD: Maxtor 250Gb
Táp: Stabiliti Power 550WMár elég régota probálom Tuningolni a procimat de kevés sikerel.
Edigi elért Mhz ami STABIL 3000MHZ!!!!
Ha följebb megyek akor játék közben hirtelen léál a gép!!
Vajon mért van ez!!??
Höfokok rendben mindenhol!Szeretnék tanácsot kérni hogy mivel lehet problem.
Elöre is köszönöm[ Szerkesztve ]
AMD Phenom II x2 550 3381Mhz,Cpu Cooler Sharkoon 2000,Kingmaxx 1x2Gb DDR3,XFX 4770 512Mbl,Aaplap N68-S3 UCC BIOS P1.60,HKC 550W,WD 500Gb,Maxtor 250Gb Pioneer CD DVD Rw
-
Morfeusz30
csendes tag
-
YASS
tag
válasz Morfeusz30 #24313 üzenetére
Először is csekkold le, hogy az alaplap nem eteti-e túl a procit...
nekem is G2-es 5600+-om van, és a hülye giga gyárilag megtolta ha jól emlékszem 3,5 v-al...
pedig 3.0 voltot eszik... monnyuk most 2.9-et ...
és 2.9-en gyári hűtéssel is elvitte a 3 GHz-t könnyen, csak felesleges húznom...még...
neked viszont már javallott...
ahogy olvasgattam, a G2-eseket lehet akár 3.5-3.7-GHz-ig is nyúzni frankó léghűtéssel is...
szóval ha a hűtőd gyári, és az alaplap többel eteti a kelleténél, nem csoda, ha melege van...A tápokhoz nem értek, de ha jól emlékszem, a stabiliti 550 egy fos, 300 W jön ki belőle..
( a 4770 nem tom mennyit eszik, szerintem elég a rendszerednek a 300, viszont ( ha tényleg jól emlékszem ) az a táp életveszély...ha a végére értél, megírhatnád meddig jutottál... ( fél éven belül én is fel akarom tolni 3.2GHz fölé a kicsikét... a 88GT-mben még van egy kevéske szufla, főleg ha azt is megszaunáztatjuk )
szal vegyél tápot, ha nincs akkor hűtőt, és sok sikert az 5600+ megnyúzásához
jahh... "Höfokok rendben mindenhol!" ... akkor mégsem elég a táp...
[ Szerkesztve ]
-
Morfeusz30
csendes tag
Hali köszi a gyors választ.
A tápot 320w maxx terhelhetöség van irva.
Cpu hütöm az nem gyári AC Freezer 64.ugy hogy nem tom.
Nekem a proci 1.325 öt kapp!CPU sebesség:
CPU órajel 3060.4 MHz (eredeti: 2900 MHz, overclock: 6%)
CPU szorzó 13x
CPU FSB 235.4 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 18%)
HyperTransport órajel 941.7 MHz
Memóriabusz 437.2 MHz
DRAMSB arány CPU/7[ Szerkesztve ]
AMD Phenom II x2 550 3381Mhz,Cpu Cooler Sharkoon 2000,Kingmaxx 1x2Gb DDR3,XFX 4770 512Mbl,Aaplap N68-S3 UCC BIOS P1.60,HKC 550W,WD 500Gb,Maxtor 250Gb Pioneer CD DVD Rw
-
Tökmindegy
senior tag
Urak!
Van egy AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+ os processzorom a gépemben.
Már vagy 2 éve.
Gondoltam veszek egy 6000+ os at ,de előtte kipróbáltam hátha ez is tudja annak az órajelét.
(Megjegyzem soha sem tuningoltam ,nem érdekelt a dolog)
Nos van egy ASUS M2N SLI Delux alaplapom.
Néztem a processzor sebességét 2500mhz volt
12.5X200
Beállítottam 12.5X240 re manuálisan és így 3000 mhz en működik.
Semmi feszültséget nem állítottam .
A gyári hűtője van rajta de nem veszek észre különösebb melegedést.
A kérdésem az ,hogy hagyhatom e így vagy kell e másik hűtőt vennem rá.
Avagy kell e még állítgatni valamit a bios ban hozzá.
Előre is köszönöm a válaszokat.Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
YASS
tag
válasz Morfeusz30 #24316 üzenetére
Vedd vissza gyárira a sebességeket
utána adj a procinak 1.30 voltot
és kezdd el húzni, amíg megy, de a memók szorzóját vedd vissza !!! ( ne ezen csússz el )
aztán ha instabil lesz, adj neki még áramot,de keveset...
ha nem értessz annyira a tuninghoz...
[link]
[link]de hülye vagyok, fenn elírtam.. az 1.35 sok, az 1.3 a gyári, és az enyém most 1.29-et kap, és így is elment 3GHz-n..
a korábbi 5600+ -osok 2*1024 kessel ettek 1.35-öt[ Szerkesztve ]
-
AMD X2
senior tag
válasz Tökmindegy #24317 üzenetére
Mivel emelted a RefClock-ot nézd meg a ramokat most mennyin mennek . Esetleg ha szükséges vagy feszt emelsz neki vagy vissza osztod, hogy stabil maradjon.
Ha nem melegszik akkor nyugodtan hagyhatod a gyári hűtőt.Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
AMD X2
senior tag
válasz Tökmindegy #24320 üzenetére
Everest vagy CPU-Z , de bármilyen rendszer progi kijelzi.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
Thrawn
félisten
válasz Tökmindegy #24320 üzenetére
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
YASS
tag
válasz Tökmindegy #24317 üzenetére
Amit öttel feljebb Morfeusznak írtam, neked is szól, ( kivéve a feszcsökkentés )
nézz rá a linkekre... valamint vegyél hűtőt, ha húzni akarod
és
Tökmindegy, Morfeuszelőször csúgyán vegyetek vissza a memók szorzójából ( vagy osszátok vissza, alaplap válogatja ) és a HT - ből is, csak aztán emelgessétek a procit.. ha megvan a proci vége, akkor lehet memózni..a HT mindenképp a gyári értékek körül maradjon, vagy megsütitek a procit...
ha a memókon nincs hűtés, ne nagyon huzkoggyátok, mert hamar mentek a boltba újért[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
...a HT mindenképp a gyári értékek körül maradjon, vagy megsütitek a procit...
Miért is sülne meg? A magas HT leemeli róla a hűtőt, vagy mi?
...ha a memókon nincs hűtés, ne nagyon huzkoggyátok, mert hamar mentek a boltba újért...
Ezt sem értem
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
AMD X2
senior tag
Ht nem sok vizet zavar a rendszerben, ezért maradhat az alaphoz közeli értéken. Viszont NB órajelét tanácsos emelni addig még nem kér feszt, mert ezzel jelentősen javul a memória kezelés eredménye.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
Thrawn
félisten
válasz Tökmindegy #24326 üzenetére
Az kb 860 MHz-es effektív órajelet jelent. Ha Memtest-stabil, akkor maradhat, ha nem, akkor vissza kell osztani.
-
AMD X2
senior tag
válasz Tökmindegy #24326 üzenetére
Az ugye a gyakorlatban pont a dulája, vagyis 856 MHz-en mennek. Ez teljesen okés. Esetleg valóban cserélhetsz hűtőt ,hogy kicsit hűvösebb legyen a proci ,de így is maradhat. Ha terhelve nagyon felmegy 60 fok fölé ajánlom a cserét!
-
Tökmindegy
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Valószínű veszek rá egy jobb hűtőt,de még így is spóroltam jó pár ezrest.
Ti milyen hűtőt ajánlotok.Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
AMD X2
senior tag
válasz Tökmindegy #24329 üzenetére
-
YASS
tag
válasz Thrawn #24324 üzenetére
Nos, HT... valóban, tévedtem, nem süti meg a procit, ha felhúzzuk, csak egyszerúen nem indul a rendszer... viszont a teljesítményre meg minimális a hatása, felesleges kihajtani.
A memóriák viszont tényleg hamar megsülnek a gyárilag meghatározott értékek felett. A ram sünik semmit nem érnek, a tuning ramokon meg hőcsöves disznók vannak, azért szeretik...
Hozzáértő bátran húzkodhatja a memókat, mert tudja mit csinál, de mivel a nem hozzáértők hamar megsütik, és a rendszer összteljesítményét inkább optimalizálni, mint emelni lehet vele, így ők inkább ne cibálgassák szerintem...
Egy 1333 memó teljesen jól kiszolgál 1333 -on, vagy annak környékén bármilyen mai procit.
Mondjuk az övék 800-as...[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Ha a ramokak csak az órajelét emeled attól még nem fognak megsülni. A feszültségemelés már más tészta, van amelyik chip jobban viseli és hűvös marad és van amelyik melegszik de rendesen.
A tuning ramokon sok esetben csak dísznek van hőcsöves hűtő, elfutkorásznának anélkül is.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Morfeusz30
csendes tag
Nekem gyárilag 1.30v ot kap.de probáltam kisebbel nagyobbal melegedés semmi csak nem akar menni.semmi másal nincs problem csak nincs Mhz!!!Cseréltem elöször Rammokat tápot vga-tegyedül lapot nem cseréltem.ugy hogy nem tom..
[ Szerkesztve ]
-
Morfeusz30
csendes tag
Én már lassan 1.5 éve nyuzom és birja ezel azal csak ez a comfig foss szerintem az alaplap lesz nekem us csere.Szivesebben ketyerészne az én procim is egy 790 es csipp melet szerintem!
-
Gyufaaa
veterán
válasz AXisBOLD #24311 üzenetére
"A programok által CPU címen mutatott hőmérsékletet az alaplap szenzora méri, míg a CPU Core (#1, #2, stb.) a processzorba beépített dióda által közölt érték. A két érték eltérhet, sőt általában el is tér. A legtöbb esetben a CPU Core érték a pontosabb." by Oliverda
Matthisa: A core temp szerint nincs ott probléma, tehát az alaplapod szenzije végett pörgeti a cpu hűtőt is. Mint mondtam, detto ez volt nekem is AMD 6400+-nál. Ugyan ebben a deszkában volt az is. Erre a procimra sem mutat megfelelő értéket...
[ Szerkesztve ]
-
Morfeusz30
csendes tag
jahh... "Höfokok rendben mindenhol!" ... akkor mégsem elég a táp...
ha kevés vagy sok a feszko általában akormelegednek dolgok általában tudomásom szerint.mert nem stabil..AMD Phenom II x2 550 3381Mhz,Cpu Cooler Sharkoon 2000,Kingmaxx 1x2Gb DDR3,XFX 4770 512Mbl,Aaplap N68-S3 UCC BIOS P1.60,HKC 550W,WD 500Gb,Maxtor 250Gb Pioneer CD DVD Rw
-
YASS
tag
válasz Morfeusz30 #24338 üzenetére
A táp azért lehet gyanús, mert ha nem tudja megetetni a rendszert, akkor nem indul el...
De írtam ám, hogy HA jól emlékszem, és HA jól tudom, akkor a stabiliti fosika...
Amúgy, ha a táp oké, és a proci nem melegszik, akkor adj neki egy kis + feszültséget, házha megindul magasabb órajelen...
de ha alaplap cserén gondolkodsz... nekem is 5600+-om van, és még meg vagyok elégedve a teljesítményével. de tudni kell, hogy az idő felette is eljárt
szóval alaplap csere helyett inkább m3-as konfigban gondolkodj szerintem...
Itt nálam okosabbak felvilágosítottak, hogy 5600+, még ha G2-es is, nem megy 3.5-3.7-et...
3.5 GHz alatt pedig ez a proci kb. fél év múlva kevés lesz.
Azért még a konfig cserém elött, ami kb. fél év múlva esedékes, meg nézem mit tud
2 nap és meglesz a kicsi hűtőm is, amit majd az am3-as is megkap, és megnyúzom ezt a kis aranyossat
Szóval most még az 5600+ gyári sebességen is jó, így nincs miért cserélned.
Ha meg kevés lesz, a konfig váltás elkerülhetetlen, ha nem akarsz évente új gépet összerakni..[ Szerkesztve ]
-
Morfeusz30
csendes tag
-
YASS
tag
válasz Morfeusz30 #24342 üzenetére
megnézem a neten a biosodat...vájá
-
YASS
tag
válasz Morfeusz30 #24342 üzenetére
sehol nem találok képet a biosról...
[tuning elmélet]
de ha ezt a cikket elolvasod, akkor nagyjából képben leszel.
Ha mégsem, akkor ne tuningolj ( sajna valamilyen alap gép ismeret kell ahhoz, hogy az ember komolyabb károkozás nélkül belevágjon )
Ha képben vagy kb.
[Tuning a gyakorlatban]de am van itt valamerre tuning topik is.. ott szerintem okosabb emberkék is vannak...
ők megmonnyák a tutit... ( az első link a topik első oltalára visz )[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
Sziasztok x2 5600+ cpu volt a gépbe ,csréltem egy am3 athlon II 250 re,kell valamit luninstalálni,és esetleg felrakni hozzá valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest