- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem igazán átnevezősdiről van szó szerintem. Inkább csak feleslegesen nem tartanak fent két eltérő gyártósort. K8 EOL, a maradék A64 X2-k pedig K10.5 alapokra kerülnek. Hatékonyabb gyártás, alacsonyabb selejtarány -> magasabb haszonkulcs, ami az AMD-re rá is fér. Mondjuk igazából nem értem miért nem kaptak inkább egy AII X2 jelzést...
-
Bernardo20
őstag
Van egy 4850e-s procim mellé pedig egy 4830-as 512rammal. Az lenne a kérdésem, hogy ki tudják hajtani ezek a procik ezt a vga-t nagy felbontáson(1920x1080)? vagy érdemes lenne egy x2 550-re cserélnem. Nem rossz ez 2.9ghzen járatom, de mintha több lenne a vga-ban.
Szerintetek?
-
varsam
őstag
válasz Bernardo20 #24554 üzenetére
Mind a proci, mind a vga kevés ekkora felbontáshoz (kompromisszum nélküli játékhoz). Egy Phenom II-vel gyorsulna a rendszer, de a vga nagyban fog limitálni. Minél nagyobb a felbontás, annál erősebb vga-ra van szükség. FullHD-hoz minimum egy 4870 vagy 5770-es kari kellene - ezekből is 1 gigás változat - illetve innen fölfele (4890, 58xx) Prociból elég lenne mondjuk egy Athlon II X2 250, amit felhúznál min 3,5GHz-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Bernardo20
őstag
válasz varsam #24555 üzenetére
köszönöm, igen tudom hogy nem elég már ilyen felbontáshoz a vga, de azt érzem, hogy azért tudna többet is. csak ügye jó lenne nativban futtatni a játékokat. Főleg, hogy nem játszom teljesen friss játékokkal, kb. fél-egy éves játékokkal játszom, oda meg talán még elég lenne ez a vga fullhd felbontáshoz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Bernardo20 #24556 üzenetére
A procicserével minden esetre ütős változást érnél el.
-
dunc
nagyúr
válasz varsam #24555 üzenetére
Nos a rendszerem X2 250 am3,2 x 1gb 800 geil,4850 512mb,amit simán tudok játszani full HD be(a teljeség igénye nélkül) CODMW2,NFSS,Trine,Fear Combat,Dragon Age,Borderlands,Batman AA,Grid,Dirt2 stb. Hozzátaszem finnyás vagyok tehát nem 25 fps-el játszok minimum beállitásokkal.
-
Mian
aktív tag
Hi!
Lesz egy elég hü**e kérdésem: szóval egyik haverom mondta de szerintem ez hü**eség, hogy míg az intelekben van ilyen "biztosító rendszer", hogy ha felmelegszik mondjuk a proci 80fokra akkor "lecsapja" a gép, hogy ne süljön ki, míg az amd-kben ilyen nincsen állítása szerint és azok szerinte megsülnek kérdezés nélkül és nem blokkolja őket semmi....ez tényleg így lenne, az amd-kben nincs ilyen?
Üdv.
-
oncsi
őstag
válasz Morfeusz30 #24527 üzenetére
Hány cm-es a hütöd? (gyári 7cm) Mekkora házban van? (m-atx) minden stimmel mert beáll a höegyensuly simán orthos alatt 50C alá. Az hogy neked 30 fokos meg 41 az inkább ott jelez hibát. Ne a proci hömérsékletét lesd, az annyit mutat ahány alaplap, és ahány proci. Ha neked egy 2800MHz X2 es proci, gyári hütővel beáll orthos alatt 30-és 40 fok közé egy m-ATX házban miközben a venti csak 711-et forog akkor gondoskodom rola, hogy a következő napokban ne legyen szükséged slozi papirra.
Egyébként is csak azért lett ily kegyetlenül meghajtva, hogy meg tudjam mutatni, miszerint az emlitett hütő igenis tud forogni 3000 felett.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Morfeusz30
csendes tag
-
Morfeusz30
csendes tag
De egyépként nem is tudom miböl gondoltad azt hogy alap ora jelen fut a proceszorom.
(PROCESSZOROK, TUNING AMD A64 X2-esek klubja) Szoval itt vagyunk!AMD Phenom II x2 550 3381Mhz,Cpu Cooler Sharkoon 2000,Kingmaxx 1x2Gb DDR3,XFX 4770 512Mbl,Aaplap N68-S3 UCC BIOS P1.60,HKC 550W,WD 500Gb,Maxtor 250Gb Pioneer CD DVD Rw
-
varsam
őstag
válasz Morfeusz30 #24564 üzenetére
PROCESSZOROK, TUNING -on belül vagyunk az AMD A64 X2-esek klubjában, szval ez nem jelenti azt h ide csak az írhat, akinek tuningolva van a procija, hanem az.
-
Morfeusz30
csendes tag
válasz varsam #24565 üzenetére
Én ezt értem!De ha folyamatosan szemmel követné a felyleményeket tudhatná hogy ki milyen konfigon lovaagol.
én nem rég vagyok köztetek de azért folyamatos beszélgetések közepette kiderül hogy kinek milyen gépe van.AMD Phenom II x2 550 3381Mhz,Cpu Cooler Sharkoon 2000,Kingmaxx 1x2Gb DDR3,XFX 4770 512Mbl,Aaplap N68-S3 UCC BIOS P1.60,HKC 550W,WD 500Gb,Maxtor 250Gb Pioneer CD DVD Rw
-
varsam
őstag
válasz Morfeusz30 #24566 üzenetére
Nehéz megjegyezni ennyi ember konfigját, plána ha sok nappal ezelőtt közölte azt, illetve mindenkinek van más dolga is a PH-n kívül. Persze ha már jópár éve valaki folyamatosan követ egy topikot, akkor a rendszeres hozzászólók gépét megjegyzi nagyjából, de akkor sem teljesen, viszont te még nem írtál annyit.
Írd ki az adatlapodra a konfigod, és akkor mindenki meg tudja nézni, hogy mivel nyomod. -
SajtosKuszob
tag
Szerintetek nem sok 1,5V egy Athlon64 X2 3800+ nak?
Az alap fesz. 1,35V.
Célom, hogy elérjem a 2500-2600Mhz-et.
SajtosKuszob felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
SajtosKuszob
tag
És mennyi a max hőmérséklet amit még elbír hosszabb távon? 55-60 fok még elmegy? vagy tartsam 50 körül?
-
Morfeusz30
csendes tag
válasz SajtosKuszob #24569 üzenetére
Nekem 5600 x2 öm van de az alap fesz az 1.3volt.
szerintem ved lejebb a voltot ha nem szeretnéd + pörkölni a providat.AMD Phenom II x2 550 3381Mhz,Cpu Cooler Sharkoon 2000,Kingmaxx 1x2Gb DDR3,XFX 4770 512Mbl,Aaplap N68-S3 UCC BIOS P1.60,HKC 550W,WD 500Gb,Maxtor 250Gb Pioneer CD DVD Rw
-
Hanok
senior tag
válasz Morfeusz30 #24566 üzenetére
"De ha folyamatosan szemmel követné a felyleményeket tudhatná hogy ki milyen konfigon lovaagol." Ha követnéd a fejleményeket akkor ki lenne töltve az adatlapodon a cuccok rész. Ez arra van hogy a mások meg tudják nézni a konfigod, így elkerülhető lett volna pár olyan hozzászólás ami neked természetes, mi meg nem tudjuk kitalálni magunktól...
A PROCESSZOROK, TUNING pedig nem összekeverendő a tuning processzorokkal.
Az első külön értendő tehát ebben a részben a különböző prociknak a topikjai vannak és még vannak külön tuningal foglalkozó topikok is míg a második variáció csak is kizárólag a szénné húzott procikról szól...[ Szerkesztve ]
-
SajtosKuszob
tag
válasz Morfeusz30 #24571 üzenetére
de nekem 1.35 az alap
-
SajtosKuszob
tag
válasz Morfeusz30 #24571 üzenetére
Processzor és foglalat Athlon 64 X2 3800+
Órajel 2000 MHz
Gyártástechnológia 0,09 µm SOI
Tranzisztorszám (millió) 154 (Manchester mag)
Magméret (mm2) 147 (Manchester)
L1 cache 2 x 64 kB adat és 64 kB utasítás (2 utas)
L2 cache 2 x 512 kB (16 utas)
L3 cache Nincs
SIMD 3DNow!, MMX, SSE, SSE2, SSE3
HyperTransport órajel 1000 MHz
Feszültség 1,35-1,40 V
Maximális fogyasztás 89 Wprohardver.hu-ról
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Volna egy Amd 64 X2 Dual Core 5200+ - os procim jelenleg 2.7 Ghz -en megy (alap)
Az volna a kérdésem hogy valakinek van e hasonlo procija és ha igen huzta e már?
És ha huzta akor mennyire tudta felhuzni?
Köszi[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
sakkay
aktív tag
Hali. Van egy AMD x2 64 6000+ procim . Alapból olyan 40 fokon megy. Na most ha használom kb 55-60 fokos lesz a hőmérséklet, és ha elindítok egy hard szimulátor progit 70-73 fokos..nem sok egy kicsit?! A hűtő alap (box) , és nincsen húzva a proci: mondjuk stabil..legalább.
-
varsam
őstag
válasz sakkay #24578 üzenetére
De sok
Nekem is volt 6000+ procim, és az alap hűtővel sem ment 60 fok fölé, ami egyébként már nem igazán jó neki, szóval az a 70-73 fok már sok. Nézd meg, nem-e nagyon poros a venti illetve a borda. Próbáld újrapasztázni, esetleg tegyél 1-2 ventit a házadba, hogy legyen egy kis légáramlat. -
sakkay
aktív tag
Ez az.. van +1 venti a házban, megtisztítottam mindent. Viszont a 70 fok csak 1 programnál van. Az átlag 55-60 terhelésnél, de hát azt mondod az is sok.
-
varsam
őstag
válasz sakkay #24580 üzenetére
Milyen program?
60 fokig mehet, az még okés, a 70 az már kicsit sok. Sajna a gyári hűtő ennyit tud. Jó lenne beruházni egy normális proci hűtőbe, én is elég gyorsan cseréltem anno. 3-4ezer forintért már lehet kapni Arctic Cooling Freezer 64Pro-t, ez tökéletes hozzá (akár használtan is). -
Janika!2
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek egy A64 X2 6000+ proci mennyire húz ki egy 8800GTX-et?Mert haverom E2160-a 3.3GHZ-n és a 3870-e jobban teljesít mint az én GTX-em pedig sztem erősebb nálla olyan 20-30% ala kártyám.Köszi a választ amúgy 4gb-ram van mellette...
-
Gyufaaa
veterán
válasz Janika!2 #24582 üzenetére
Milyen játékban? Mellesleg azon a 2160-as procin nem kis tuning van! Lapozd elejétől a végéig.
[ Szerkesztve ]
-
Janika!2
aktív tag
válasz Gyufaaa #24584 üzenetére
Tudom hogy nem gyengén van túlhajtva a procija Játékok például: CS:Source tudom hogy ATI párti a játék de akár 30fps is lehet a külömbeség...Racedriver grid, GTA 4, tesztprogramokban is PL:3dmark06 stb... A Crysis-ban és az UT3-ban azonban simán bealázom....
[ Szerkesztve ]
-
Metalfan
senior tag
Sziasztok! Egy 4450e procinak mennyi lehet a max feszültsége? 1.55 Voltnál károsodhat/lekapcsol/stb, vagy még működőképes? CM TX3-as hűtő van rajta, tehát a hűtéssel nem lesz gond. Nem hosszútávra tervezem ezt a magas feszültséget, de BIOS-ban nem tudom feljebb állítani a CPU feszültséget, így más úton kell megoldjam. Két érték lehetséges, az egyik 1.35 Volt, a másik 1.55 V... 1.35-öt kicsit kevésnek érzem, ugyanis alapon, tehát 1.25-ön kb 2.75 GHz-ig stabil. 1.55 Volt viszont nekem kicsit soknak tűnik (lejjebb lesz véve, de csinál néha olyat az alaplap, hogy alapbeállításokkal indul el, akkor felugrana 1.55-re, amíg át nem állítom).
-
varsam
őstag
válasz Metalfan #24586 üzenetére
Az a proci egy energiatakarékos darab, tehát az a lényege hogy kisebb feszültségen és órajelen menjen, hogy kevesebbet fogyasszon.. 1,35 volt még okés neki, ha húzni akarod, de 1,55 már sok, annyival ne használd. Ha 1,25-ön megy 2,7GHz-et stabilan, ahogy írod, az már elég jó, 1,35-ön tuti megy 3GHz körül, fölé meg egyébként sem nagyon mennek ezek a procik. 1,55-el biztos menne még, de ahhoz már kevés a TX3 is szvsz.
-
dokee78
félisten
Én Intel párti vagyok,de ha az AMD-vel ilyen könnyü váltogatni(foglalat) lehet a következő az már AMD lesz
-
Blaze71
őstag
válasz dokee78 #24592 üzenetére
Viszont tökmindegy, ha nem szenesedik el tőle....
Az, hogy az Intel prociknál eleve alacsonyabb az alapfesz, nem jelenti azt, hogy pl takarékosabbak. Hiába az 1,2 V, hisz 95 W-hoz akkor is 80 A kell. Lehet, hogy ezért került alá 1366 láb. AMD-nél 95 W-hoz "csak" alig 70 A kell.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Blaze71
őstag
válasz Gyufaaa #24594 üzenetére
Persze, hogy nem sok, főleg a teljesítményhez képest. Csak az Intelesek jönnek azzal, hogy magas az 1,35-1,375 V, mert az Intelnél 1,2 V körül van. Csak azonos fogyasztás mellett 10-15 A-el több szaladgál, amit elfelejtenek, mert nem mutatja az alaplap, számolni meg lusták.
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs