- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
-
-
Dave567
addikt
válasz devil-k #7853 üzenetére
ÉS
(#7854) BBéci:Sajnos nincs rá keret, most a kocsi van előnyben, utána meg házimozi, ezek jobban kellenek, a vetítő csak utólagos.
(#7855) devil-k: Nah, jah. A vetítőt pl. nem pazarolnám a UPC-re vagy a híradóra
Ezen egy kicsit mosolyogtam.
Én egyáltalán nem pazarlom a TV-t UPC-re, meg semmilyen szutyok adásra, na jó, Fateromnak raktam be egyszer a meccset, M1-en volt, utána rögtön téptem is ki a kábelt. Amúgy be sincs hangolva az adásokra meg semmi, jobban idegesítenek a reklámok, meg a Barmok Közt, mint bármi más. Csak kizárólag Mozizni használom. -
devil-k
nagyúr
"A tévégyártók négy éve nagyon ráfeküdtek a 3D-re, mégsem lett a dologból semmi. Részben azért nem, mert eleinte kevés volt a megfelelő tartalom, részben pedig azért, mert ahhoz, hogy a 3D megfelelő élmény legyen odahaza is, ahhoz nagy képernyő lenne szükséges – miközben Európában 37, az USA-ban pedig 42 col az átlagos képátló, ami nyilvánvalóan kicsi. Aki látott már 3D filmet moziban, és bírta is, az valószínűleg egyetért azzal, hogy a technológia segítségével igen látványos eredményt lehet elérni, viszont otthoni körülmények között ezt nagyon nehéz reprodukálni. Amíg a moziban a jelenetek egyszerre ugranak ki a mozivászonról, és húzódnak be mögé is, addig egy tévén nézett 3D film szinte mindig úgy látszik, hogy az események, bár térben történnek, a tévé mögött zajlanak. Ezt a jelenséget akvárium hatásnak is szokták csúfolni, és egész egyszerűen az okozza, hogy a tévék kijelzője kicsi; hiába nézzük akár majdnem teljesen sötétben a tévét, nemcsak a képet, hanem a tévé környezetét is látni fogjuk valamennyire, így a valós és virtuális síkok összemosódnak, a tévé ráadásul messze nem tudja betölteni a látómezőnket."
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
StLui
veterán
válasz devil-k #7858 üzenetére
Itt jön be az, hogy az embereknek, hiába járnak moziba és néznek akkora képet amekkorát, fogalmuk sincs mekkora nézési távhoz mekkora megjelenítő kéne. Jönnek a "nem lesz túl nagy a 40-es tévé 3 méterre?" kérdésekkel.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
devil-k
nagyúr
Nah, igen... Sokan nem akarnak vagy nem tudnak erre odafigyelni. A szoba adottságaihoz kellene megjelenítőt vásárolni. Úgy értem, kihozni a maximumot amit lehet, mert mondjuk 3 méterről egy 40"-es képet nézni, elég meredek.
Azt se felejtsük el, hogy a moziban a rendelkezésre álló tér óriási és ahhoz mérten van a vászon is. Nálam is akkora vászon van a szobában, amit fizikailag meg tudtam oldani/kivitelezni. Viszont a vetítési és nézési távolság is az, aminek lenni "kell".
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Jassz
tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok még a témában szóval elnézést ha túl banális leszek.
Vettem egy samsung h6650 tv-t. Összekötöttem hdmi-n a számítógépemmel. Töltöttem le 3d BD25 isokat.
Powerdvdvel elindítottam, tükröztem a tvre. Viszont a 3d kép nem akard 3d-s lenni, ha meg az akar lenni, akkor el van csúszva, illetve ilyen keret alakul ki körülötte. Mkv formátummal működik a 3d, de ott is van bal és jobb oldalt vagy 4-5 centis képelcsúszás.Milyen programot ajánlotok lejátszani, vagy mit kell beállítanom a tvn, hogy jó legyen? Esetleg az a baj, hogy tükröztem a számítógép képernyőjét a tvre? Hétvégére lenne meglepetés a kis boszorkánynak, szeretném valahogy megoldani
Előre is köszönöm!
-
TIT
veterán
Nekem 106 cm-nél se jön ki a tv-ből semmi(amikor kéne akkor beremeg)úgyhogy nem a képátmérő a gond,pár hónapja pedig jó volt és hiába megyek közelebb ua.
Másnak elég a 82cm is.
Nagyobbak meg horror áron vannak+nagyot sose volt jó közelről nézni,mert az ember feje belefájdul,a szeme meg kifolyik.
A powerdvd-nél be kell állítani a videokarit a 3d beállításnál.[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Az régen volt, és képcsöves tévé miatt.
Gondolom lcd-t nézel jó magas fényerővel, amit vissza lehet venni nyugodtan és bőven, 65-ös plazma simán 2 méteren belül láttam csak jónak, látványosnak a 3d-t, így vetítő lett, 235 széles képet nézek 270-ről 2D-ben, de sajnos 3D-hez nagy a táv, de nem pakolászok, csak néha felülök pár percre a dohányzóasztalra, 220-ra kb.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Jassz
tag
Sziasztok!
Köszönöm nektek, tényleg a tükrözés volt a baj. Kiterjesztéssel megy szépen
Van minőségbeli különbség, ha a így a számítógépről játszom le a 3d isokat hdmi-n, vagy ha egy külső winchesterről teszem usb-n? Jól tudom, hogy médialejátszó segítségével még szebb lesz a kép?
A másik kérdésem, hogy amikor elindítom, van egy "váltás" hogy 24p/60hz, annak is van minőségbeli jelentősége igaz?
A harmadik pedig az, hogy olvastam a passzív és aktív 3d szemüvegek közötti különbségekről, de olyat nem találtam, hogy mondjuk a samsung aktív 3d és szemüvegek között lehetnek-e lényeges különbségek minőségben?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
T_Stark
őstag
HDD-ről USB-n nem tudsz ISO-t lejátszani. Csak PC vagy médialejátszó.
Nekem van kétféle Samsung 3D szemüvegem is: a TV-hez kapott SSG5100GB, és vettem hozzá pluszban SSG-3550CR-t. Képminőségben nem veszek észre különbséget, viszont a 3550CR sokkal kényelmesebb, jobb a súlyelosztása is, az 5100GB nekem 20 perc után már zavaróan nyomja az orrom.
A másik meg az, hogy a 3550 beépített aksis, tölthető, nem kell hozzá elemeket venni.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz T_Stark #7876 üzenetére
Akkor még nem volt rajtad Sony vetítőhöz adott szemüveg, amiben hegeszteni lehetne. [link] Ennél kényelmetlenebb vacakkal még nem találkoztam. Ehhez képest a SSG5100GB egy álom.
(#7878) T_Stark
Ezt csak 10 percig bírtam. Lehetne itt is-ott is mit fejleszteni az ergonómián. Vagy lehet, hogy a koreaiaknak nincs orruk?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
T_Stark
őstag
válasz devil-k #7877 üzenetére
Uh, már kinézetre is durva. Tényleg nem volt még rajtam, de nem is szeretnék.
Az 5100GB-vel is az a baj szerintem, hogy kihagyták azt a gumi orrtámaszt vagy mit belőle, a műanyag meg nyomja az orrom, főleg hogy az elem is meg minden súly a szemüveg elejében van.Ezzel szemben a 3550CR aksija a szár végében van, így sokkal jobban ki van egyensúlyozva, meg gumi orrtámasz is van benne, így simán végignézek vele egy két órás filmet is, kényelmesen.
[ Szerkesztve ]
-
Gigant20
tag
Sziasztok!
3D Blu-ray lejátszáshoz milyen olcsó VGA-t ajánlotok?
Játékra nem kell, kimondottan 3DBD nézés lenne a cél PC-ről.
8400 proci, 4GB ram van a gépben, win 8.1 64bit.
Köszi előre is.uplay: jul3s4ty_HUN
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
Nem segítségre hanem ésszerű válaszokra lennék kíváncsi.
Az elmúlt 1-2 évben tömegesével szaporodnak a 3D filmek. Minden 50GB-os BluRay kiadásból csinálnak egy tömörített 10-15GB körüli MKV másolatot. Kérdésem, hogy a pixelveszteség mellett a 3D hatásban van e különbség az eredeti 50GB és a 10-15GB-os verziók között? A válasz tudom, töltsek le egy BluRay ISO-t, viszont ami engem jobban érdekelne az a következő: Van egy jó öreg mindentevő elsőgenerációs Xtreamer Sidewinder médialejátszóm abból az időből amikor még a 3D TV-k csak kísérleti stádiumban voltak, valamint egy passzív LG 3D TV-m. A passzív 3D miatt általában Falf OU filmeket nézek kompromisszumot kötve a lefelezett HD minőséggel. Viszont az Xtreamer HDMI kimenete még nem 3D képes 1.3a szabványú, mégis tökéletesen viszi az osztott képet amit ugye a TV látható formában összerak. 3D hatás van, persze változó a filmek 3D minőségétől függően. A kérdésem az, hogy akkor mi szükség van egy eredetileg 3D képes 1.4 HDMI szabványú médialejátszóra? A 3D kép még látványosabb lenne? Függ a 3D hatás a bitrátáktól?
Pl.: ha kihagyom a médialejátszót és a winyót direktbe dugom a TV USB bemenetére és nincs HDMI kábel, a hatás ugyan az lesz, apró hátránnyal, hogy a TV nem kezeli a DTS-t, de ez nem ide tartozik. Láttam egyéb 3D TV-ken filmeket (Sony, Samsung, stb...) de ott sem volt meg az az átütő katarzis az LG, Xtreamer pároshoz képest. -
spider80
őstag
Az 50 gigás 3d filmekben rendes full hd felbontás van,ezáltal élesebb,szebb a kép. Így nyugodtan lehet nézni akár 1 méterről is,szép lesz. A 3 d hatás ezt leszámítva ugyanolyan mértékű,mint a 10-15 gigásokban.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Probert75
addikt
válasz spider80 #7884 üzenetére
Igazad van, de az ő passzív tv-je úgy is lefelezi a BD50 ISO full HD képeit.
(#7883) Fikasz 3D hatásban nincs különbség. Esetleg, ahogy fentebb írja a fórumtárs, élesebb lesz a kép. Half-OU és -SBS 3D(nem Falf) filmeknek nem kell semmilyen extra HDMI kábel vagy lejátszó, mert a TV rakja össze a 3D hatású képet. A te passzív tv-dnek az Half-OU a jó, ami alul-felül osztott és azt a tv már nem felezi tovább, mint az Half-SBS esetén. A passzív tv-d miatt neked felesleges a BD 50 ISO, mert a passzív tv a technológiája miatt ennek a teljes képeit úgy is lefelezné. A hatás ugyanaz pendrájvról is és vinyóról is, mint a lejátszódról.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
TIT
veterán
Hiába passzív,a fullhd 3d akkor is szebb és laboratóriumi tesztek bizonyították.hogy a passzív sem felezi a felbontást.Aktív meg remeg,sötétebb,kevesebb fps.
Hát igen,inkább nekik hiszek,amúgy az lg is cáfolta.[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
"Aktív meg remeg,sötétebb,kevesebb fps."
A villogásra tényleg érzékeny az emberek egy része, de nekem aktív van és egyáltalán nem sötét, mert a TV-m háttérvilágítása 9-esen van a 20-as skálán és így is tökéletesen látható minden. A kevesebb fps csak akkor igaz csak, ha bekapcsolod a köztes kép beszúrásos technikákat, de nem tudom, hogy egyáltalán működik-e ekkor is minden képjavító funckiója a passzív TV-knek, mivel nincs ilyenem.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Az 1.4 HDMi a Bluray3D szabványos lemezek lejátszásához kell. Halfoknál(OU,SBS) nincs rá szükség. És ahogy itt többen is írták aBluray3D minősége a legjobb, de az aktív 3D-vel észrevehető leginkább, ahol megmarad a Framepacked eljárás miatt a FullHD felbontás.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Probert75
addikt
Nem felezi!! Az egyik szemed is egy fél képet lát és a másik is! Ezeket szedi a passzív tv vízszintes sorokra és összefésüli a jobb és a bal szem FÉL KÉPÉT a 3D előállításához.
A full HD 3D BD ISO-nál meg minden szemedre, aktív szemüveges tv-nél, full HD kép jut minden egyes villanásra.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
Janesz1981
tag
Korábban elég jól körbejártuk. Klasszikus értelemben nem felezi. Az agyad elég jól összerakja a képet ugyanúgy mint a tv-ből sem jön elő semmi mégis így látod. Viszont. Ami tény ahol a megjelenített képen térbeli elhatárolódás van ott az éleken megjelenhet cakkosodás. Az hogy mennyire észrevehető nem tudom nem néztem még passzívot. Ahol meg a két kép tartalma fedi egymást ott tuti megvan a fhd. Szerintem azt hogy rosszabb minőségű lehet rá mondani de azt, hogy felezett felbontású az csak demagóg szöveg.
-
Probert75
addikt
-
Janesz1981
tag
Egyszerű mint a faék pedig. Keres az ember rá alkalmat ki tudja próbálni mindkettő megoldást. Amelyik tetszik neki azt megveszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest