- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LucasGrant
aktív tag
válasz Sárpac #10776 üzenetére
A 620S még mindig valós 100Hz-es , Sony W650 ami valós 50Hz-es és MotionFlow XR 200 Hz.
Itt van 2 videó, nem rég láttam, és kaptam meg egy boltba.
Nézd meg mindkettőt akár még egy 570R-en is, vagy a fent említett LA620S-en, egyszer TruMotion kikapcsolva, utánna Mondjuk TruMotion - Törlés opcióba, és Te is fogod látni amit kell.Videó1: http://s3.toldacuccot.hu/letoltes?sid=dfeaf0f76ac1a2818ba739d6a8140bfd&file=100hz%20Test.mp4
Videó2: http://s2.toldacuccot.hu/letoltes?sid=7a0bd9fb5631343e841452e65b25c8dd&file=Philips%20Sniper%20Demo.avi
-
Gicz
addikt
válasz LucasGrant #10803 üzenetére
620 nem 100hz. nézd meg a két videót amit linekeltem. a trumotion semmit nem csinál a képpel, élesebb egy knyit sem lesz.
attól h folyamatos lesz amotzgás, a mozgóképfelbontás nem lesz jobb. nézd meg a linkemet feljebb. látni fogod ha azokat elindítod.
[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
Megfogom nézni, ma speciál nincs rá alkalmam pont egy LA620S-en megnézni.
Viszont cserébe, ha neked van időd és kedved, Te is nézd meg az általam feltöltött 2 videót, úgy ahogy leírtam , és visszatérünk erre a beszélgetésre utána Ok ?
De ez igaz a többi hitetlenkedőre, is Azért a LN460/LN570/575/577 is valós 100Hz-es, LA620S alatt is van élet azért -
Woodslave
félisten
válasz LucasGrant #10806 üzenetére
[link] nem értek hozzá, de ha ez ennyire egyszerű kérdés lenne, nem születnének ilyen cikkek
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Sárpac
nagyúr
válasz LucasGrant #10803 üzenetére
Biztos, hogy nem láttam a két tvt együtt 620 690 egymás mellett egészen más a két készülék!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
mien led,lcd vagy plazma tv ajánlotok ami jó minősègben jácca le az sd adásokat?
kb 130.000ft rá a keret ès persze simán tèvèzèsre lenne használva... -
nightshadow
veterán
válasz Hardver Arc #10813 üzenetére
Ha a képminőséget nézzük, akkor Panasonic 42X60-as plazma[link], de oda kell figyelni a statikus tartalmakra, pl. csatorna logók. Túl világos szobába se ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
PC-hez szeretnék venni olyan Full HD, LED, 16:9 TV-t, aminek az input lagja minél alacsonyabb!
Minden képpen játékhoz lenne használva.
32"-osok között nézelődtem (persze ettől lehet nagyobb is, ha nem lesznek szembetűnően nagyok a pixelek) és ezt a 4 típust találtam, de mivel nem teljesen világos minden, ebben a témában, így nyugodtan ajánlhattok ezektől eltérő, másabb, jobb típusú készüléket is. A legfontosabb az alacsony input lag és a fantasztikus képminőség, amire kész vagyok áldozni is.
- Samsung UE32F5000
- LG 32LN5400
- Samsung UE32F5500
- Samsung UE32EH5300Árban: 70.000 Ft- 120.000 Ft között szánnék rá.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz Rendo84 #10815 üzenetére
EH szériát én már kizárnám 2012es modell, nem biztos, hogy találsz még origit valahol. A másik 3közel egy kategória, viszont ha a felső határ az említett 120e, akkor szerintem az LG 32LN575 vagy fehérbe az LN577el járnál a legjobban képminöségbe is illetve, játékoknál is gyorsmozgásba, a felsoroltak közül ő lenne már valós 100Hz-es, többi csak 50Hz. Árba ez hivatalos forgalmazónál 110e Ft körül van.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz Hardver Arc #10813 üzenetére
Mekkora méretben gondolkoztál amúgy, vagy milyen távolságról nézned, mekkora fér be ?
[ Szerkesztve ]
-
Gabexxxx
csendes tag
Sziasztok!
Egyik boltba ma van utoljára 0%-os akció. Szeretnék TV-t venni ezért elég gyorsan kellene a segítségetek. Max 39"-os lehet a helyhiány miatt. Tv adás, sport műsorok, dvdzés lenne a fő szempont. Ezt a típust néztem ki, elég kevés róla itt az információ: Panasonic TX-L39E6E
Teszteket olvastam róla az meggyőző. De külföldi fórumokon kevés az infó, ráadásul az is megoszlik. Állítólag a sportműsoroknál nem teljesít a legjobban. Hangba se az igazi, de erősítőre lenne kötve, így az nem gond. Filmnézésre, tv műsorok nézésére tökéletes?Esetleg más alternatíva?
Köszi előre is!
Üdv.: Gábor
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz LucasGrant #10816 üzenetére
1: ln575 nem 100hz
2: játékhoz minek kellene 100hz???? csak növelné rettenetesen az input lagot. -
Rendo84
senior tag
-
Tékozló
tag
A mozgásmegjelenítési próbáról írnék a 47LA690S TV-mnél.
Mindkét videón amit Gicz feltöltött a mozgás rossz. Az ábra szellemképes bárhol megállítva is a videót, tehát már képkockánként sem jó a kép. Sem TV-n, sem monitoron, de hangsúlyozom a képet megállítva sem. Így mitől lenne jó a TV-n, ha a film maga szellemképes? A metronomnál interlace-es a mozgás megállítva is, ezért ez sem jó akármin is néztem akár állóképekként is. A TV-ben nincs deinterlace funkció.Kipróbáltam a Philips Sniper tesztet és alapból nagyon akad a mozgás, rossz nézni. A Trumotion sokat segít, a Sima és a Törlés gyári beállítások folyamatossá teszik a mozgást, de nem lesz ettől sem tökéletes pl. az átlóban lefelé jövő kameramozgásnál az emeletek, élek mozgásmegjelenítése bár sima és folytonos, de nem teljesen pontos rajzolatú. Mintha kevés lenne a TV kapacitása hozzá, hogy kiszámolja. Ennek ellenére nagyon sokat javít a mozgáson, főleg, hogy kikapcsolt Trumotionnal majd nézhetetlen az egész. Ennél kell a Trumotion, főleg a gyári beállításokon jó, míg Felhasználói beállításokon 4-es és 5-ös értéken sem igazán folyamatos még. 9-es és 10-es értéken meg siklik, nagyon folyamatos, de feltűnő képi hibákat is produkál mellé. A 6-os, 7-es, esetleg 8-as értéken talán használható, de a gyári beállítások jobbak.
Megnéztem az Obliviont is 4:10-nél a korlátokat. Nálam ha jól emlékszem 17, vagy 19GB mkv formátumú a film, és eredetileg is van kicsi képhiba a függőlegesen álló bal oldali korlátnál mindent kikapcsolva ahogy mozog a kamera egy pillanatra, de ez lehet tömörítési hiba is és tényleg pici képi hiba. A Trumotiont bekapcsolva nagyon jól javul a mozgás folytonossága, de a gyári beállításokon (Sima és Törlés) elcseszi (eltöri) a korlátot mozgás közben. Viszont Felhasználói 6-os, és 7-es értéken tök jó, kivéve ott, ahol amúgy is van egy pici képhiba kikapcsolt Trumotionnal is. Ott mintha picit még növelne a már meglévő képi hibán is. Amúgy nem teljesen értem ezt a Felhasználói beállítást, mert hiába ugyanaz a számérték, mint a Sima, vagy a Törlés gyári beállításainak, mégis máshogyan javít a mozgáson, ráadásul nem lineárisan. Nálam csak de-judder van, de-blur nincs.
Összegezve: nem túl gyors jelenetű filmeknél a gyári Sima és a Törlést szoktam használni, lassú mozgású filmeknél a Felhasználói 10-es értéket. Akciófilmeknél Felhasználói 7-es értéken használom a TV-t, esetleg gyári Sima beállításon. Néha valósághű mozin, amikor támogatja a lejátszó és a film. Egyébként valósághű mozinál nem szaggatott a kép egyáltalán, míg ha kikapcsolom (persze a Trumotion is ki van kapcsolva közben), akkor szaggatós, 24 fps a mozgás.
Még annyit, hogy nálam sosincs szappanopera hatás abban az értelemben, mintha elcsúszna a film, a sebesség nem folyamatos, folytonos lenne. De mintha mikor megvettem volna a TV-t, akkor még belefutottam volna ilyen hibákba. De azóta vagy 5-ször frissült a TV szoftvere, talán javítottak, változtattak ezen?? Egy biztos, hogy nálam már jó ideje nincs baj azzal, ha a kép folyamatos. Max. a folyamatosság túlzóra állítva szellemképes hatást csinál a gyors mozgásoknál, illetve faágak, korlátok esetleg eltörnek mozgás közben. Viszont eltalált értéken észrevehető hiba nélkül tud működni miközben folyamatos a mozgás a legtöbb filmnél. Ez alól eddig kivétel a Sniper videóteszt, ahol már kijön a TV nem elégséges hardvere az átlós pásztázós résznél.[ Szerkesztve ]
-
Gabexxxx
csendes tag
-
Tékozló
tag
válasz #75912448 #10824 üzenetére
Szerintem 7 alatti értéken nem volt képi hiba, de nem volt elég folyamatos a mozgás. 1,2-nél még szaggatott volt és 6-os, 7-es értékre vált folyamatossá. Viszont mindezt a TV beépített lejátszójával teszteltem! Az Oblivionnál nem is engedett valósághű mozit bekapcsolni,de az Otthonunk címűnél igen, holott állítólag nem tudja a belső lejátszója a 24p-t. Ennek ellenére néha mégis tudja és szemre is tök jó lett tőle az Otthonunk. Igaz abban aztán nincsenek gyors mozgások, csak lassú pásztázós jelenetek.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Tékozló #10823 üzenetére
mivel a két videó bluray formátumú, ezért deinterlacelni kell őket lejátszáskor. az asztali médialejátszók ezt tudják, illetve e pc-s lejátszk (VLC, MPCHC is) kapcsold be a deinterlacinget, és éles lesz teljesen az állókép. ekkor nyomj lejátszást és látni fogod miről beszélek.
-
biroatis
tag
valaki erre nem tud nekem megoldást??
www.expertnet.hu//Samsung Galaxy S6 (gold) 6.0.1//Samsung UE40F7000//Xbox360 250GB
-
Tékozló
tag
Mert a folyamatos a természetes, de játékoknál PC-n is az a jó, ha minél folyamatosabb. Nem vágja agyon a filmélményt, mert nem változik a sebesség, csak nem akadozik a mozgás, ami egyébként életszerűtlen is, mert a mozgás nem akadozós az életben sem.
WD lejátszóm van, de deinterlaceinget nem láttam benne, max. amikor konfigurálom, akkor lehet 1080p-t és lehet 1080i-t is kiválasztani.
Az Otthonunk nem egy gyors mozgású film, úgyhogy felőlem simán lehet, hogy 60Hz-en ment, de a 3:2 pulldownnak kéne legyen hátulütője, nem? Pl. begyorsulás, vagy beakadás, akadozás néha, nem? Ez meg nem volt.[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
Még mindig 100Hz-es sőt még a 90e 32LN570R is Megnézted azokat a videókat amit feltöltöttem ? Csak mert nem úgy néz ki. Ahogy írtad, győri vagy, ott van egy MM menj csak be, biztos megengedik neked, hogy ezt a 2 videót megnézd rajta
Nem csak játékra fogják használni a Tv-t, és ez a funkció bármikor kikapcsolható, ergo játékkor is, ettől nem lesz kevesebb egy Tv, hanem több lesz -
Gicz
addikt
válasz LucasGrant #10834 üzenetére
értsd már meg h nem attól lesz 100hz-es hogy ha bekapsolom a trumotion t akkor folyamatos lesz a kép
itthon van egy lm671s 400hz MCI papiron 100hz, folyamatos is lesz a kép a trumotionnal, csak a mozgóképfelbontás nem változik közben semmit.
töltsd le a 2 videót amit linkeltem. inditsd el vlc playerrel. a deinterlacinget tedd on-ra. aztán játszd le. és kapcsold be és ki a trmotion, ugyanolyan elmosott kaki lesz 10-esen mint offon. hiába lesz közben "folymatos".
megnéztem a videóidat, mozgóképfelbontás mérésére alkalmatlanok. az én nagyobbik teszt videóm a linken, az arra való.
helyileg merre vagy? gyere már át és megmutatom miről beszélek, mert a fórum alkalmatlan erre.
a 3:2 pulldown hatását nyilván akkor látod ha a trumotion kaki offon van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tékozló #10829 üzenetére
Viszont mindezt a TV beépített lejátszójával teszteltem!
Ez elég nagy hiba, mivel a belső lejátszó 60Hz-en játssza a 24p-s anyagaid, még jó, hogy riceg. Ez így ebben a formában a nézhetetlen kategóriát súrolja, külső eszközzel, médialejátszóval kéne BD tartalmat nézned. Ebben a formában sima lenne a lejátszás, már-már megkönnyebbülés a 60Hz-es borzalom után. Itt lenne lényeges információ, hogy ha csökkenteni szeretnéd a 24p judder-t, azt mennyire intelligensen csinálja az LG 1-es vagy 2-es fokozaton, ahol még kevesebb elektronikai hibával, élek kockásodása, eltorzulása, időközönkénti reccenés stb találkozunk.
Ezért szoktam szidni pl az F6400-et a 6500-zal szemben, mert lényegesen rosszabbul interpolál, legalábbis számomra, a tesztalanyoknál vizsgált esetben.
-
LucasGrant
aktív tag
Akkor szerinted mi felel a folyamatos mozgásért, milyen elektronika ?
Akkor milyen adatból fogja bárki is tudni, hogy ha akármit csinál a Tv vel pl. LN5400 akkor akadozni fog, viszont egy LN570R en folyamatos a kép, ha valaki bekapcsolja a TruMotiontHidd el egy vásárló, nem mérésekre kiváncsi, meg stb, hanem hogy ne legyen akadozott, darabos a mozgás, és ami folyamatos az 100Hz.
100embert megkérdezel 99 azt mondja, hogy neki az a 100Hz es tv ahol nem akadozik a kép, és erre van igény és ami TruMotionos LG az mind folyamatos mozgású, LN570R felett mindegyik kivéve a 6130as
Plusz a 29LN460R is 100as. -
Tékozló
tag
válasz #75912448 #10836 üzenetére
Pont azt írtam, hogy nem ricegett, hanem folyamatos volt a valósághű mozit bekapcsolva a TV belső lejátszójával. Kikapcsolva volt 24 fps-szerű, nem folyamatos. TruMotionnal meg tök jó, a filmeknél meg be kell lőni, de általánosságban az jó, amit leírtam az összegzésben. Tehát:
„nem túl gyors jelenetű filmeknél a gyári Sima és a Törlést szoktam használni, lassú mozgású filmeknél a Felhasználói 10-es értéket. Akciófilmeknél Felhasználói 7-es értéken használom a TV-t, esetleg gyári Sima beállításon”.
A fenti összegzéssel jók és folyamatosak a filmek, a gyors jelenetek, közben pedig nincs látható képi hiba (biztos ki lehetne hozni célirányos teszttel) a belső lejátszóval, hol itt a nagy hiba?
Nincs BD lejátszóm, csak mkv filmjeim vannak és egy régebbi WD médialejátszóm (ehhez is ingyen jutottam, különben nem lenne), ami nem is biztos, hogy tudja a 24p-t.[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz LucasGrant #10837 üzenetére
teljesen rosszul gondolod. ottvan az én lm 671-em. folyamatos de nem 100hz. felesleges vitatkozni veed, mert nem érted a miértjét.
mozgóképfelbontás: hosszú,de érdemes megnézned
-
törölt tag
válasz Tékozló #10838 üzenetére
Én erre reagáltam:
...Az Oblivionnál nem is engedett valósághű mozit bekapcsolni...
Ha 60Hz-en játszod a 24p-s tartalmat, akkor sosem lesz folyamatos, borzalom marad a film végéig. Magas TM mellett valóban simítod, de ott annyi képi hiba lesz, hogy mindenféle moziélményt hazavág. Ha a külső lejátszód 24p-s és a tévédben él a valósághű mozi opció, akkor 24Hz-en játszva full sima lesz az a jelenet mikor kilép a hajójához és oldalaz a kamera. Lasúbb oldalazó mozgásnál lehet kis 24p judder, ezt lehet javítani egyéni ízlés szerint (pl dejudder 1, max2), de ahhoz normális elektronika kel legyen a tévébe építve.
-
Tékozló
tag
válasz #75912448 #10840 üzenetére
Igen, ekkor nem volt 24p-m, ahogyan a legtöbb mkv-nél sincs, nélküle meg akadozott a mozgás. Viszont TM-nel nem volt sok a képi hiba, ált. a gyári Sima be is szokott válni, ám az említett rész a pásztázós híddal, korláttal ki szokott fogni a TV-n és az adott rész valóban ki is fog a gyári beállításokon. Ekkor a Felhasználói beállítás segített a kb. 7-es értékkel (6-os is jó, de még számomra nem elég folyamatos, a 8-as meg bár még folyamatosabb, de kezd képi hibákat adni). Ezért szoktam a filmeket Felhasználói 7-es értéken nézni és akkor folyamatos minden plusz képi hibát sem szoktam észlelni.
Lehet, hogy jó lenne egy jó külső 24p-s lejátszó, de eddig a hiányát nem éreztem. Ha nem kéne TM-t (trükköt, és ezáltal belenyúlni a képbe úgy, hogy annak hibája is lehet) használni és cserébe folyamatos lenne a mozgás, az mindjárt más lenne, de ehhez tényleg az kéne, hogy minden filmet 24p-ben ismerjen a lejátszó, mert jelenleg a WD TV Live-om nem szokott segíteni abban, hogy a TV-n előjöjjön a valósághű mozi választhatósága. Amikor számítógépen játszom le, akkor látszik, hogy az mkv film 24 fps-el megy, ki is írja a Fraps. -
törölt tag
válasz Tékozló #10841 üzenetére
...Lehet, hogy jó lenne egy jó külső 24p-s lejátszó, de eddig a hiányát nem éreztem....
Ebben egyetértünk, kellene. Látnád mennyire más élmény 24p tartalmat a maga valóságában átélni, rossz álomként tekintenél vissza a belső lejátszóra. Ellenben szvsz annyira megszoktad a túlsimított képet (7-es 8-as nagyon magas), hogy mindenképpen TM-t kívánnál mellé. Jobb lett volna mindjárt 24Hz-es lejátszással kezdeni, úgymond rossz irányba vitted a felhasználó szokásod, legalábbis filmes tartalom mellett. Egyébként az opció neve sem véletlenül valósághű mozi, amihez elvben nem nyúlunk, nem egészítjük ki valóságban nem ott lévő képkockákkal. Visszatérhetünk a kérdésre, ha lesz BD vagy médialejátszód, akkor valóban saját szemeddel tapasztalhatod a különbséget.
-
törölt tag
Megnézed nekem LM-mel, hogy 1-es dejudder mellett mit csinál a tévéd az említett Oblivion jelenetnél? Bár biztos van tapasztalatod mennyit hibázik, mennyit kockásodik, gyorsul stb, magyarul nézhetetlen-e. A 765-ös korrekt volt ebből a szempontból, de ott 200Hz-es panelről beszéltünk lényegesen jobb elektronikával.
[ Szerkesztve ]
-
Tékozló
tag
Nyilván 60Hz-en adja a monitor, de ha 24 fps a film, akkor a lejátszónak illene felismernie és ennyivel adnia, a TV-nek meg ezt kéne tudnia. Nálam a WD lejátszó ezek szerint nem tudhatja, ha a film maga 24 kép/másodperc. Nem így van? A Fraps ahhoz kellett, hogy megnézzem hány képkockás a film. Az mkv-k 24-ek szoktak lenni, mégsem tudom őket kadenciahelyesen megnézni. Valamiért az Otthonunk az működik a TV belső lejátszójával és látható is, hogy a valósághű mozival tényleg folyamatos lesz TM nélkül. Nem értem miért működik ennél a filmnél, a többinél meg nem.
Igaz mivel nálam a TM-t be lehet jóra állítani annyira nem fontos ez az egész, költeni meg nem akarok ha most is jó, megfelel nekem. Talán majd ha lesz egy jó médialejátszó, ami okosító meg kamera egyben a Skype-hoz mikor már a TV elavul a flash és mások nem frissítése miatt, akkor veszek egy ilyet. -
Gicz
addikt
válasz #75912448 #10844 üzenetére
Dejudder 1 és off között szinte semm különbség nincs, megvan még a 24p judder. (Rendesen 24p, 24hz, xbmc-vel lejátszva.)
4-5 től már zavaróan sima, és hibázik is. Filmet nem ezene a tvn szoktam nézni, csak tvzésre van használva. De a másikon totálisan off az interpolálo (ST60), natív 24p-ben nézek filmet. Úgy van meg a mozi feeling szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz LucasGrant #10817 üzenetére
3mèterről kb... ès lehet 106centis is..
csak azèrt akarom sd-be mert hd-ba ugyse lehet nèzni az összes csatornát mert akkor nem 2700ft-ot fizetek a diginèl hanem 20.000 ha mindent hd-ba akarok...
Vagy rosszul tudom? vagy lètezik olyan átalakító vagy valami ami felkonvertálja a sd adásokat hd-ba?[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz nightshadow #10814 üzenetére
hmm...600hz nem rossz láttom már 100k-ba is lehet venni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest