- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimbi186
aktív tag
Köszi igen értem és tudom,de az idősebb korosztályhoz tartozom és a hallásom már nem a 20éveseké. Oyan 30Hz körül kezdek hallani és 12500Hz után meg semmit,már ha lehet az ilyen teszteknek hinni-hallani.Úgyhogy nekem ezeket aminőségi dolgokat sajnos el kell engednem.(múltkor áthozta az egyik cimbim a 100K+ hangafalkábelét és percenként megkérdezte,hogy hallod,hallod?....mondom nem vazze )
De köszi a segítséget! -
válasz cimbi186 #51401 üzenetére
Akkor miért vannak 70+ éves hangmérnökök? Az idősek legfeljebb 10kHz felett nem hallanak, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne a hallásuk. Csak megváltozott a sávszélesség, s esetleg hangosabban kell hallgatniuk. A minőségkülönbséget ugyanúgy hallják.
Make Asia Great Again!
-
Picco
addikt
válasz cimbi186 #51401 üzenetére
hat akkor sokat nem segitettem.
bezzeg nekem nincs "100k hangfalkabeles" ismerosom mert mar nagyon regota szeretnem eldonteni hogy ez valoban 98-99% placebol ahogyan en gondolom vagy tevedek.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
válasz tothjozsi96 #51403 üzenetére
Nyilván nem ugyanazt hallja, de a lényeg az, hogy időskorban a magas hangok érzékelése romlik meg úgy általában a hallásküszöb. De a minőség nem. Apám 10kHz felett nem már hall, mégis lazán észrevette a belépő és középkategóriás stúdió monitorok közötti minőségkülönbséget.
Make Asia Great Again!
-
válasz cimbi186 #51408 üzenetére
Nyilván egyébként mértékkel érdemes csinálni. Tehát a 100k-s hangfalkábel az leginkább placebo. Sőt, az 320 MP3 vs FLAC is a legtöbb esetben az, anno erről volt is cikk, senki sem tudott 10/10-es eredményt csinálni vakteszten. De ami biztos, hogy a 128 kbps MP3 az mocsokszar, meg a 192 kbps is. Habár 320 se feltétlenül kell, legalábbis a ~200 kbps körüli VBR már eléggé transzparens. Ez a gyakorlat. Ja és ez nem jelenti azt, hogy ne hallgass FLAC-ot, mert ártani nem árt. Inkább legyen több, mint kevesebb.
Make Asia Great Again!
-
bajnokpityu
félisten
válasz lezso6 #51409 üzenetére
Nem placebo a 100k kábel.
Csináltam én is 10/10 es MP3 flac vaktesztet, és nem egyedül.Aptx jó dolog, de két tapasztalatom van vele. 2x meríti az akkut, sportolni ezért nem szokott jó lenni. És enélküli fülhallgatóm pont jobban szól, mint a másik ami még tudja. Azonos áron..
Egyik se elmelyult zenére való, de akkor még már minek.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
válasz bajnokpityu #51410 üzenetére
Na, ha megvolt 10/10 320 kbps mp3 vs FLAC, akkor várunk itt szeretettel.
Make Asia Great Again!
-
ToniSoprano
addikt
Szia nem tudom melyik a Long változat, itt nem kapható,.
Csatolom a listát melyiket vegyem ezek közül a BX5-höz?
https://mangosound.hu/catalogsearch/result/?f=CFY+3+WPP-LONG&q=CFY+3 -
Melorin
addikt
Nekem is kábelkérdésem van. Van egy Behringer UMC204HD interface-em és a hátulján van 2db TRS kimenet, legalábbis 6.3-as a mérete, de hogy 3 pines van csak kettő azt nem tudom.
Milyen kábel kell hogy összeköthessem TRS csatlakozós aktív hangfallal? Csak mert az a fura, hogy a legtöbb kábel a hangszeres boltokban 2 pines jack csatlakozókkal szerelt. Én azt gondoltam, hogy 3-3 pinesnek kell lennie mindkét végének. -
ToniSoprano
addikt
Én szerintem módosítom a megrendelést, és az XLR bemeneteket használom az BX5-n a TRS/TS bemenet helyett ezzel a kábellel: [link] Nem tudom van-e jelentősége, de az profibbnak tűnik.
-
olymind1
senior tag
válasz ToniSoprano #51416 üzenetére
Annál a kábelnél látszik, hogy nem a kis sztereó jacknél ágazik el a kábel, hanem XLR csatlakozók előtt 10-20cm-re, gondolom nem 20cm-re fogod egymástól használni a hangszóróid.
Viszont ha ezt megnézed KLOTZ AY9 látod hogy végig fut mindkét szál és a kis műanyagokkal lehet szűkíteni a párt amíg nem szeretnéd hogy szétágazzon.
[ Szerkesztve ]
-
Watchdog
aktív tag
Ez jó, ha elég közel lesznek egymáshoz...
-
olymind1
senior tag
Vagy ez: CORDIAL - CFY 3 WMM-LONG 3.5mm-es jack-2x XLR Rean csatlakozó 3m
Ennél is a jack csatlakozó után ágazik el a kábel. Nem azért LONG mert 3m-es, van belőle 1.5m-es is, csak itthon nemtudom kapható-e.
[ Szerkesztve ]
-
Watchdog
aktív tag
válasz ToniSoprano #51419 üzenetére
Nem az a gond, hanem hogy az Y csak a végén nyílik szét egy kicsit.
Itt van olyan, ami 1-2-3 méter hosszú, és akármeddig szétnyitható, mert a két vezeték nincs közös köpenyben: [link] -
Bodz
nagyúr
Semmi jelentősége. Úgy látom Cordial long nincs a Mangónál, akkor legyen pl ez, ha ugyanonnan kell kábel is. Úgyis csere lesz ha váltasz integrált hangról.
-
tothjozsi96
addikt
Most néztem, szerintem az R1600TIII be fog férni, kicsit odébb tolom az asztalt, elméletileg jó lesz!
Két kérdés,
Alaplapi hangkártyáról (Realtek ALC892) jó lesz, vagy érdemes lenne valamit venni hozzá?Nézegettem az R1700BT-t, azt írta az árukereső hogy emag-on 40k, persze az emag 70 ezret ír, gondolom elfogyott náluk, mert a forgalmazónak BestMark-ot ír.
Az R1700BT mennyivel jobb az R1600TIII-tól?
Köszönöm.
-
L.
tag
válasz tothjozsi96 #51425 üzenetére
Az én gépemben az alc892-től valamivel jobb alaplapi chipset van viavt2021 mondjuk az se egy mai darab de az alc892 is vagy 10 éves.
De egy hulladék, borzasztóan szól. A lassan 20 éves audigy2 is lenyomja. Az alc892 gyanítom hasonlóan szar lehet, bár függ a megvalósítástól is.
De persze addig jó amíg mást nem hallgatsz meg így nem tudod összehasonlítani.
Egy rendszer olyan erős mint a leggyengébb eleme. Javaslat: vegyél valami normálisat hozzáA hangfal kérdést passzolom.
-
Bodz
nagyúr
válasz tothjozsi96 #51425 üzenetére
Persze, érdemes lehet valamit venni hozzá.
Semmivel sem jobb az R1700BT. Csak akkor érdekes, ha nem túl nagy a bluetooth felára.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
itt az aktív hangfal totyikban mi a vélemény az ikeás sonos symfonisk bookshelf speakerről? tényleg annyira jó,mint ahogy a neten ájuldoznak tőle vagy azért ha sztereót akar valaki,akkor van sokkal jobb megoldás ebből a 70k-ból?
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz betyarr #51429 üzenetére
99%, hogy pl az Edifier r20000db sokkal jobb tőle, ami most 60ezer Emagon.
De menj el az Ikeába hallgatózni, az lesz a legjobb. Engem nem nyert meg, így kölsőleg és adatok alapján.Szerk: látom, hogy wifis, így már más a leányzó fekvése, de ha csak a hangot nézzük vannak tőle jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz lezso6 #51430 üzenetére
hátööö,lehet rosszul értelek,de ez nem bt-s cucc
tibbike01: tulképp csak kíváncsi vagyok,hogy mi az általános vélemény.venni kétlem,hogy fogok,mert ősszel ruháztam be 33k-ért egy edi 1280db-re.
na meg a zikea is vagy 300km.oszt ebben a fertőző világban csak ezér feltántorogni....[ Szerkesztve ]
-
válasz betyarr #51432 üzenetére
Ja, WiFi, igazad van. Lényeg, hogy vezetéknélküli. Ezeknél a hangkeltőknél szerintem elég egyértelmű, hogy nem a hangminőség az elsődleges, hanem az egyszerű használat illetve a stílus. Mérete is elég pici, egy 3" meg egy 1" hangszóró adja a hangokat.
Make Asia Great Again!
-
betyarr
veterán
válasz tibbike01 #51434 üzenetére
meg vagyok vele elégedve az árához és ennek dacára a csatlakozások sokaságához képest.nyilván kell a kompromisszum,de ennyiért mit várjon a zember?az egyik legfőbb gondom,hogy sajna nem tudom úgy elhelyezni helyszűke miatt,hogy jobban fülmagasságban legyen.túl magasan van.ha kényelmesen ülök,akkor 30-40cm-re van fentebb a fülemtől és így ülve kevésbé élvezhető,mintha az asztalon lenne.
-
Picco
addikt
válasz betyarr #51435 üzenetére
Nekem sonos play 1-el van nemi tapasztalatom, egy idobe azt hasznaltuk meloba.
Szerintem erre is valo, iroda kozepebe, hatterzenenek, annak viszont popec. Mindenki tudja vezerelni, alacsony hangeron pedig pedig szepen szol ha hasonlo aru BT hangszorokhoz hasonlitom, csak ugye sokkal korlatozottabb a hasznalata.
Otthonra zenehallgatasra viszont tuti nem kene.Azt duplan nevetsegesnek tartom hogy nem lehet PC hangszorokent hasznalni.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Ochocinco46
aktív tag
Korábban érdeklődtem itt 2.0 hangfal miatt, ~50k kerettel, mély kedvelőként, tv mellé.
Ajánlásra beszereztem egy Edifier R2600-at. Egy hete van meg és elképesztően bejön, hálás vagyok, hogy lebeszéltetek a 2.1-ről, bőségesen elég a mélye (mondjuk 6,5 coll-tól elvárható ) és természetesen sokkal szebben szól.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Én elhoztam 2 db Bx5-öt alig van már készleten néhány helyen, és nem nagyon tudnak beszerezni júniusra csak valamikor talán. A MangoSound-ot nagyon ajánlom jó kis hely, rendes volt az eladó nem lehúzós. Ő ajánlott hozzá egy KLOTZ kábelt, amivel 2-2 méterre is el lehet helyezni a hangfalakat és az Y kábel csak 2700 Ft volt. Még bejáratósak az elején mosott volt a hang, és nagyon sok dübörgő a basszus vissza kellett venni -4dB-re, de kezd alakulni, azért elég részletgazdag az egész. Bár én úgy érzem van azért középen érezhető luk, de mintha csökkenne ahogy járatódik be, majd meglátjuk.
Kérdéseim:
1. Eléggé melegszik hátul, de állítólag ilyen mindegyik, ettől nem szoktak meghibásodni hamarabb?
2. Ajánlott valaki ilyet hozzá, egy ilyen fiiO btr3 bluetoothos DAC, ami sima bluetooth nélkül USB-s hangkártyaként is használható az nagyon gagyi szint? Vagy ettől drágábbat érdemes nézni? [link][ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz ToniSoprano #51444 üzenetére
Milyen Y kábel? Mert miről hallgatod most? FiiO hanyagolós márka Focusrite Scarlett Solo 3rd gen például ok, de most kicsit drágább: 40k. Van még Creative X-Fi HD, de ez gyengébb meg Tascam US-2x2 40k szinten. Ezek évekig jók, legalábbis a Scarlett biztosan új termék, sokáig lesz driver támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz tothjozsi96 #51446 üzenetére
Alaplapiról minden érdemes váltás Ha nem tetszik, úgyis elállhatsz. X-Fi HD hátránya, hogy a zenék 44,1Khz-ben vannak és azt nem támogatja, szóval a lejátszó programban kell egy jó 44.1 -> 48kHz újramintavételező. A későbbiekben lehet probléma, hogy nincs szimmetrikus hangfalkimenete és a fejhallgató kimenete nem valami minőségi. Ezeket a másik két DAC mind "megoldja".
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz ToniSoprano #51444 üzenetére
Az a Fiio az aktív hangfal bluetoothos elérhetővé tételére lett ajánlva, meg én írtam, hogy a telefonomhoz egy ideje szemezek a BTR-5-tel, de az teljesen más eset. Otthonra, számítógéphez, ahol nem kell hordozhatónak lennie, és nem gond a tápfesz biztosítása, oda Tascam Us 2X2, és társai a javallottak szerintem (nekem is az van).
-
ToniSoprano
addikt
Alaplapiról megy. Ez akkor elfogadható ez a dac? [link]
Egyébként most jelenleg az 1250B szebben, tisztábban, részletgazdagabban, puhábban szól ugyanonnan, az M-Audio BX5 nagyon mos középen, de gondolom járatódik még. Nyilván sokkal nagyobb a tere a BX5-nek de egyelőre eléggé maszatol, meg elég kemény érdes is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok