- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
psyho85
aktív tag
válasz Ciccuka #26836 üzenetére
S220 = rakás kakkancs. S200-am van, ami kvázi ugyan az, és azt még egy SP-HF360 is körberöhögi, ami szintén egy irgalmatlan híg végtermék az itt ajánlott legolcsóbb hangfalhoz képest (aka SP-HF1250B). Én kétszer ennyiért (1250B-hez képest) vállaltam be a vakrepülést az ajánlás alapján, és nem csalódtam.
Durva tanulópénz ez arra, hogy nem véletlen az van ajánlva, ami.
[ Szerkesztve ]
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Ciccuka
veterán
válasz psyho85 #26852 üzenetére
Csak első ránézésre azonos, más hangszórók és elektronika van benne. A S220 nem csak döngeni tud... Szóval úgy leszólni, hogy nem hallottad marhaság. Azért az árért igencsak jó vétel volt és mai is az, tekintve a konkurenseket.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
dudika10
veterán
válasz Ciccuka #26853 üzenetére
Szemely szerint en hallottam az s220-at is (tobbek kozott). Mondhatom, hogy szar? Mert egyebkent az.
A keresest ugy kene kezdened, hogy elfelejtkezel az s220-rol, mint osszehasonlitasi alap. Aztan vegigbongeszed az ajanlott listat, ami nem veletlenul van ott.
Fogadd meg a sajat tanacsod, es ne itelkezz ugy, hogy nem hallottad az 1250B-t. Nem egy liga az s220-szal.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz GaborGh #26837 üzenetére
Elso korben szukseged lesz egy DAC-ra. Mondanam a creative xfi HD usb-t, de ahhoz a gepnek mindig bekapcsolva kene lennie.
Igy telefonrol nem igazan tudok(akarok) arakra keresgelni, faradj at a fejhallgatoerositos/DAC-s topikba (osszefoglaloban csak Bodz listaja talalhato meg az ajanlott keszulekekrol, nem tul reprezentativ, de jo kiindulasi alap). Olyan keszulek kell neked aminek van usb bemenete es kepes magatol uzemelni optikai bemeneten is (esetleg koaxon ha a tv tamogatja).
Sajnos a TV es laptop egyszerre elvarasnak megfelelokeszulek vagy nem olcso vagy nem a legjobb a kategoriaban, de hat ez van.Na de hangfal:
Ha Bp-I vagy, akkor szanj ra egy delelottot es ballagj el a hitspacehez. Meg tudsz hallgatni par monitort 80-120k kategoriaban (az ajanloban levok nagy resze altalaban ki van allitva naluk). Dontson a fuled, en az osszefoglalohoz nem sokat tudok hozzatenni (ha hallgatozol, akkor felesleges szaporitani a szot).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
psyho85
aktív tag
válasz Ciccuka #26853 üzenetére
Félreértés ne essék, én 4K-ért vettem anno az S200-at. Imádtam akkor, mert nem volt semmim előtte az otthonról elköltözés után. Most arra, hogy a gyereknek menjen a youtubeon azt a pár mesét, arra jó, de amúgy egy trágya. Az S200 és S220 közötti különbségek meg... röhej mind a kettő, na.
[ Szerkesztve ]
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
denko
senior tag
Igen ugy müködik
Illetve azt mondta valaki hogy ezzel a kimenettel nem fog olyan jol szolni mint digivel vagy rca val, és érdemes digitális-rca átalapitoba befektetni. Ez igaz vagy alaptalan és ugysem fogom hallani a külömbséget?
-
varmi2
nagyúr
Az, hogy a fülhallgató kimenettel hogy szól, az tv típusa válogatja. Attól függ, hogy a gyártó milyen minőségű dolgokat épített be a tv-be. Ha a fülest használod, akkor a tv távírányítóval tudod a hangot vezérelni. Ha a tv digitális kimenetére teszel egy DAC-t, és azt kötöd össze a hangfallal, akkor jobb lesz a hang az tény. Bár a tv adások eléggé gáz minőségűek, így nem tudod majd teljesen kiaknázni a tudásukat. Ebben az esetben viszont a tv távirányítójával nem fogod tudni a hangerőt állítani.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Degeczi
nagyúr
Digitális TV-ken nem jellemző, nagyon ritka, h legyen RCA hangkimenet
Képcsöveseken még gyakran volt.
Itt jó esetben a SCART-on lehet bekötve a kimenő hang is (de nem feltétlenül), ha nem, akkor beruházás (külső DAC) nélkül csak a fejhallgató-kimenetre lehet rácsatlakozni. -
josipov
csendes tag
Köszönöm a választ, egyelőre valószínűleg marad a hosszú kábel.
Viszont routerbe dugott hangkártya egyáltalán nem lehetetlen az alapján amit eddig találtam, csak kevésbé elterjedt.
Wireless Router Audio Player
Wireless audio player
USB Audio for Broadcom DD-WRT devices
Mivel nekem pont olyan routerem van ami rendkívül alkalmas mindenféle hekkelésre és kusztomizálásra, reménykedem a sikerben, azonban magam nem értek a linuxhoz és más linuxalapú firmware-ekhez, hozzáértők segítségét kértem, remélem tudnak/fognak is segíteni .[ Szerkesztve ]
A mérnöki tervezés a biztonsággal figyelmen kívül hagyható értékek kiválasztásának művészete.
-
ToniSoprano
addikt
válasz Ciccuka #26860 üzenetére
Ja leírások, értékelések alapján az ár-érték aránya nem lehet rossz, és talán a basszus sem túlzó, és nyomja el a magasakat ami pozitívum lehet.
Mondjuk én azt nem értettem, hogy az alapján hogy vettél egy műanyag 2.1-es Genius kütyüt, honnan tudod megállapítani, hogy a fa 2.0-ás 1250B sem lehet jó.
Én használtan kaptam Logitech Z323-t ott a középtartomány hiányzik nekem, nehezen érthető a beszéd a filmeknél, annál szerintem részletgazdagabb,sokkal természetesebb az 1250B. Nekem élvezetesebb az is, hogy az hogy az 1250B-nél mély-közép tartomány sztereóban szól, ellentétben a Z323-nál, ahol a mély-közép tartomány monóban szól, és emellett a közép tartományban elég nagy luk van. (Azért a Z323 is hallgatható kategória, a különbség összehasonlítva jött ki ugyanazzal a számmal.)Ettől függetlenül 5000 Ft környékén tényleg eszméletlen lutri minek van elfogadható hangja, ha neked kellemes a hangja és ilyet találtál akkor örülök neki, ez nem egyszerű dolog, sok a teljesen szörnyű cucc itt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ciccuka #26860 üzenetére
Hú de belinkelnék most egy 2000W-os hajszárítót, de ezt a poént már elsütötték előttem
Teljesen mindegy, hogy 5k alatt van-e jobb nála, mert még 10k alatt sem találsz normális, hallgatható hangfalat.
De feltehetően hiába mondjuk, hogy ne, úgyis megveszed, utána pedig rettentően elégedett leszel vele, mert még nem hallottál egyetlen ajánlottat sem. Én személy szerint egy SHF-80U igencsak boldog tulaja vagyok, de az a káros mellékhatása lépett fel a hangfalnak, hogy most meg nem tudok fejhallgatót választani, mert 10-15e környékén egyszerűen hallgathatatlannak találom őket a hangfalam után. Még az itthoni, egykor általam is dicsért fejhallgatómat sem használom - ami jobban szól egyébként, mint a volt hangfalam -, mert a hangképe túlságosan ráerősít a mélyekre, valamint a közép- és magas tartomány szinte nincs is meg. Ami miatt már a saját hallásomat is kétségbe vontam: ez hogy a jó büdös fenében nem tűnt fel idáig? Ja, tényleg, nem is hallottam még olyat, ami jobb nála, ezért hittem azt, hogy a fejhallgató valóban jó...Egyben tehát: egy 5k alatti 2.1 egyszerűen összehasonlíthatatlan egy minőségibb 2.0-val. Ez van. De ránk ne hallgass, mi itt nem próbáltuk ki egyiket sem, és természetesen neked is rosszat akarunk
-
varmi2
nagyúr
válasz Ciccuka #26866 üzenetére
Így van 32k de megéri azt a pénzt. Össze kell rá gyűjteni a pénzt, én is így tettem. És a végén meglett. Nem bántam meg. Bár ennél a hangfalnál, már kevés az alaplapi hangkártya. Így arra gyűjtöttem utána. De az is meg lett.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Shingen
addikt
válasz ToniSoprano #26829 üzenetére
Milyen módszerrel operáltad le a 1250B a takarót.
Mert próbáltam, de nem nagyon akart lejönni.
Aztán nem akartam csavarhúzóval neki esni.風林火山
-
proof88
addikt
válasz Ciccuka #26866 üzenetére
viccen kívül, én még mindig kíváncsi lennék ennek a hangjára
igaz hogy műanyag, meg nem olyan dizájnos, de kétutas sztereó, 4"-es wooferekkel! -
Shingen
addikt
Hali!
" Illetve azt mondta valaki hogy ezzel a kimenettel nem fog olyan jol szolni mint digivel "
Én is ezt mondom.ha már vettél 120U Tv használod akkor tényleg érmes az optikai kimenetet használnod.
Először is kell egy jó optikai kábel:
[link]
aztán egy DAC:
[link]
ebayről még olcsóbban is be lehet szerezni és szerintem minőségben nincs különbség :
[link]
És még rca kábelt is érdemes lecserélni:
[link]Szerintem ezeket érdemes megvenni és ezektől a boltoktól mert megbízható minőségűek.
Remélem tudtam segíteni...........風林火山
-
Kleroo
veterán
Valaki nem tud egy helyet ahol kaphato eloben a genius 1250/1255B? Arkad mm, tesco, interspar eddig kilove. Holnap meg akarom venni. Igy rendeles kilove.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
törölt tag
válasz proof88 #26870 üzenetére
Nem akarod te tudni, hogy hogyan szól az
A műanyag miatt zörög, a mérete és megintcsak a műanyag miatt dobozhangja van, mélye nyilvánvalóan nincs, feljebb meg a dobozhang miatt idegesítő, és ha másért nem, hát a kinézetéért, könyörgöm, tegyél le róla! Azt a +5e röhögve megéri egy 1250B, egyrészt, mert hallgatható, másrészt, mert nyugodt szívvel be lehet rakni akár egy ember által lakott helyre is, mert azért jól néz ki. -
proof88
addikt
válasz #75128832 #26874 üzenetére
félreértés ne essék, én nem akarom megvenni, mert decemberben vettem magamnak Edifier R1900TII-t. Csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon az az 5k-s cucc mennyivel szól jobban, mint a régi műanyag Genius SP-G16-om. Mert annak csak 3"-es szatellitjei voltak, annak az 5k-snak meg nem elég hogy 4"-es, de még tweeterei is vannak ... ezért érdekelne a hangzása.
-
törölt tag
válasz proof88 #26876 üzenetére
Aha, az úgy mindjárt más
Hát, akárhogy is, a műanyag ház szerintem nagyon elrontja a hangzásvilágát - szóval annyira jól semmiképp sem szólhat. Valahol hallgattam én már ilyesmi felépítésű és házú hangszórót, ha nem csal az emlékezetem, akkor vendégségben, összességében egy mobiltelefon hangszórójának a hangjával vetekszenek. Talán még egy 2000 Ft-os 2.1-es is leelőzi őket, mert abban legalább a zene mély tartománya megvan úgy-ahogy, de azokban a Maxwell dobozokban nagyrészt valami semmi közeli hangminőség rejtezhet.
Ugyanakkor fenntartom a tévedés jogát, lehet, hogy belülről van valami szivacs, vagy istentudjami, vagy lágy gumitalpakon áll, esetleg olyasmi, mint a T&V, amelyik márkából kettő típus jó, de azok nagyon, a többi meg selejt, és ez épp az előbbi csoportba tartozik - de...
A Genius kívülről v-a-l-a-m-i-v-e-l komolyabbnak néz ki, de így elsőre őszintén szólva csak két JUJJDENEM plecsnit tudnék mindkettőnek kiosztani, annyival jobban meg egyik sem szólhat a másiknál... Ha pedig csak a mélyekről van szó, akkor a 4"-es már valószínűleg elkezdi rezegtetni a műanyagot, amitől élvezhetetlen lesz... -
HUAFBANDITA
tag
válasz #75128832 #26877 üzenetére
Jézusom Ezt a sok ökörséget remélem csak te hiszed el, amit itt összehordtál! Létezett régebben olyan Creative műanyag 2.0, ami a mostani fosadék 2.1 szarokat lekörözte mindenben! Telefonhoz hasonlítod, kicsit túlzás... Ez meg no comment "Talán még egy 2000 Ft-os 2.1-es is leelőzi őket, mert abban legalább a zene mély tartománya megvan úgy-ahogy" remélem ezt nem gondoltad komolyan! Legalább a hülyeség ne terjedjen!
-
ToniSoprano
addikt
válasz Shingen #26869 üzenetére
Ezt a képet nézd, az 1-es szám mutatja a hangszórók bütykei ebbe mennek bele: [link] de nincs semmi pöcök egyszerűen rászorul. Úgy tudod levenni, hogy pl. a alul a kettő pöcöknél a körmöddel a takaró mögé nyúlsz és határozott, de nem túl nagy mozdulattal magad felé húzod. Utána felül a kettő pöcökkel is megcsinálod.
A hangszótakarókat úgy kell elképzelni, hogy a 4 sarkánál, van egy kis kiálló műanyag bizbasz, ami belemegy a fenti képen az 1-es számmal jelölt lukakba, de inkább csak beleszorul.A trükk annyi benne, hogy pl. ha alul kezded, egyszerre mind a két oldalt megfogd és magad felé húzd, nem egy nagy Wasistdas.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz ToniSoprano #26881 üzenetére
Bocs javítok:
a képen 1-es szám mutatja a lukat, ahova a hangszórófedők bütykei mennek bele
értelmező fogalomtár: biszbasz és bütyök ugyanaz, és akár mondhatánák műanyag pöcöknek is, lehet az talán helyesebb.
Remélem mostmár elég szakszerű voltam, ugye? Le akartam fotózni, de nem találom a hangszórótakarókat hova tettem.....NewmanHD gondolom azért írta, hogy ott ki lehet próbálni és ez a lényeg. Én is így csináltam, ott kipróbáltam, majd megrendeltem a mall.hu-n olcsó pézért.
[ Szerkesztve ]
-
Paadoxon
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy csak PC-t kiszolgáló 2.0-s megoldást vásárolni 10-20e magasságában (nagyrészt játék, némi film, némi youtube) kb a géptől max 2 méter távolságra . Elolvastam az összefoglalót valamint olvasgattam a hozzászólásokat is és néhány kérdésem lenne:
- a Genius 1250/1255 kb. egy árban van (~12k) a T&V Vier-el (~10k). Utóbbi nekem jobban tetszene, de van valakinek tapasztalata a hangzásról? Lehet a T&V normális alternatíva? Netán Vertrag (~20k)?
- A Creative T20 s2 megéri azt a kb. +6eFt-ot, amennyivel többe kerül a G1250-nél? Elhiszem, hogy a Genius jó cucc, de a külcsín nekem nagyon nem jön be, és ha nem csak ez lenne az egyetlen különbség a T20-hoz képest, inkább arra szavaznék.
- Láttam a Creative T15-öt, amin van BT is - erről valakinek van tapasztalata? nem a BT érdekel, hanem a hangzás
A fentiek közül melyik az, ami még a mélyek terén is tűrhetőt alkot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
válasz HUAFBANDITA #26879 üzenetére
De még milyen komolyan gondoltam.
Ugyanakkor megjegyzem, hogy gondolkodásmódod nem kicsit berögzültnek tűnik.
"Létezett régebben olyan Creative műanyag 2.0"
Nagyszerű, melyik? Másvalaki(k) véleménye? A modell ára? Release? Akármi?
Nem hihetetlen dolog, a műanyag ház azonban egyből azt sejteti, hogy a termék hangja egy dobozéhoz fog hasonlítani, elvégre tulajdonképpen az is... Egy vékony, hangszórónak alkalmatlan, rideg műanyagból készült doboz."mostani fosadék 2.1 szarokat"
Aha. És pontosan melyikeket? Hallottál már ~150e-es 2.1-est? Ebben a kategóriában is ütős volt az a Creative? Ejha..."kicsit túlzás"
Saját tapasztalatom alapján a műanyagból készült, 5e Ft-os hangszóróknak hangja egy átlagos telefon hangszórójának minőségének a szintjén áll. Kicsit túlzás, de irónia nélkül értve."Ez meg no comment"
Miért, úgy gondolod, hogy a fent említett Maxell mély tartománya jobb, mint egy 2.1-esé? Továbbá úgy véled, hogy valóban jók a középtartománybeli hangjai és magasai? És ezen a ponton komolyan kíváncsi vagyok a véleményedre. Considering, hogy a tweetere semmivel sem jobb minőségű vagy nagyobb vagy akármilyen, mint a 2.1-esek nagy részéé, és szintúgy igencsak rossz minőségű, zörgős, műanyag házban foglalnak helyet."Legalább a hülyeség ne terjedjen!"
Amennyiben szóról szóra igazolni tudod, hogy amit állítok, hülyeség, valóságalapja tényszerűen nincsen, esetleg ezt másvalaki - aki konyít is valamit hozzá - szintén igazolja: én magam kérem a fentebbi hsz.-em törlését. -
őstag
Ugye volt a Creative inspire 5700 aminek nem tetszettek a hangszórói és elkezdtem lecserélni. Kerestem samsung kompakt házimozi hangszórókat és szetteket a hirdetési oldalakon. Nagy gondom az volt, hogy a creative erősítő minőségi cucc (16k volt) viszont nincsen rajta 3jack bemenet csak stereo viszont digitális van 3. Így sajna bukom a hangkártya összes beállítását. Ez fájó pont volt, de már nem érdekel. Vettem egy samsung szettet (17k) Ebben voltak álló frontok viszont a center ugyan az volt csak fektetve, nagyon nem tetszett így másik szettből találtam egy centert (3k) ami megfelelt. És vettem még 2db frontot 3utas (3k) amiket berakok hátra mert nem tetszettek a hátsó hangszórói a 17k-s szettnek. Filmügyileg megvagyok elégedve zeneileg nem voltam. Kb 2órája leszedtem a kodit beállítottam digitálra+wasapi ahogy kell.
És iszonyat sokat dobott a hangzáson pedig nem hittem benne minden úgy szól ahogy kell! Tudom feljebb írtátok már ezeket, de hogy valami ilyen sokat számítson!
A creative erősítő:
Jelenlegi állapot:
Későbbiekben rendes erősítő és hangfal beszerzése lesz mert vágyom rá pedig ez is ami van már bőven elég ebbe a kis számtek szobába.
[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
ToniSoprano
addikt
válasz Paadoxon #26885 üzenetére
A Creative T20 s2 megéri azt a kb. +6eFt-ot, amennyivel többe kerül a G1250-nél?
az összefoglalóban is benne van, hogy azért a Genius 1250B összességében jobb, elsősorban akkor ajánlott ha nincs elég hely, ár érték arány alapján valószínűleg nem bajnok.Ha van elég hely akkor én inkább a fa 2.0-ás cuccokat ajánlanám: a felsosroltakon kívül jó ár értékarányú még a Microlab B73, de ezt is nagyon kevés helyen kapni de pl. itt még talán van pár darab:[link]
A vertrag nem lehet rossz, a Vier-nél probléma lehet hogy USB-ről veszi a tápot, és így felveheteti a wincheter, a processzor zajokat, plusz valószínűleg nem elég mély.
Ha csak játékra használod a szóba jöhet a 2.1-es is, de ez zenehallgatásra nem annyira alkalmas, meg film esetén nehezebb érteni a szöveget.
Micolab B73, Vertragban már ki kell jönnie a mélyeknek és hosszabb távon is megoldást nyújtha, akár zenehallgatásra is.
Zsolty001 a Genius 1250B 22 ért nagyon sok.
-
ToniSoprano
addikt
Ja meg az az igazság, hogy pl. a Genius 1250B-ben/ Microlab B73/ T&V Vertrag is két négycolos mély-közép hangszóró van, ami azért tud már mélyet kiadni. És van rajta mély hangszínszabályozó amivel ha több mély kell pl. játékhoz ki tudod emelni azt a tartományt.
Az az igazság, hogy az 1250B-vel azonos árú 2.1-es Logitech Z323-ban is csak 4 colos a "mélynyomó" annyi a különbség, hogy ott ez a mély tartomány mesterségesen ki van emelve és a teleteje le van vágva. Szóval összességében mégsem ajánlom a 2.1-et még játékra sem, mert szerintem sokkal jobb, természeteseb, ha a basszus sztereóban szól és ha kevés a játékhoz max feltekered a BASS szabályozót, kicsit visszább veszed a magas szabályozót.
-
HUAFBANDITA
tag
válasz #75128832 #26887 üzenetére
Nyugi
Most kb. 2-3000Ft lenne az a Creative (használtan ha létezik még valahol), akkoriban tuti 10 körül volt (2005 környéke), már nem emlékszem pontosan! Majd ha lesz rá energiám megkeresem neked pontosan a típusát! Tisztában vagyok a hangminőségével, de akkor sincs értelme telefon hangjához hasonlítani!Gondolhatod, hogy nem 150k-s 2.1-re értettem... Ja és hallottam már drágábbat is!
De ez a megállapítás, hogy a 2000Ft-os 2.1-ben legalább a zene mély tartománya úgy ahogy benne van, kicsit más megfogalmazást igényelne!
[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
Ilyenkor mindig örül a szívem egy kicsit, de alapjában véve szomorú vagyok...
Örülök, mert szeretem, hogy különbözőek vagyunk mi (zenehallgató) emberek, hogy szabad vallás- és véleményszabadság van, stb.
Viszont szomorú vagyok, mert látom, hogy teljesen felesleges az az energia, munka, amit itt néhányan megpróbálnak az ismeretterjesztésbe, a magasabb szintű zenehallgatási kultúra elterjesztésébe fektetni.Nem ellened, de a te példádon:
"Nagy gondom az volt, hogy a creative erősítő minőségi cucc (16k volt)"
Ha valami drága (ráadásul igen szubjektív módon, hiszen már egy otthon megépített minőségi sztereo erősítő alkatrészárban többet kóstált ennél!), akkor az már minőségi?
"nincsen rajta 3jack bemenet csak stereo viszont digitális van 3. Így sajna bukom a hangkártya összes beállítását. Ez fájó pont volt, de már nem érdekel."
Jól értem? Az a problémád, hogy nem tudtad analógon (3jack) összekötni a hangkártyát az erősítővel, csak digitálisan, és ezért füstbe ment minden próbálkozásod hogy szénné ekvalizáld és effektezd az általában amúgy is szarrá tömörített "minőségi" hanganyagot?
A végeredmény meghallgatásához minek ehhez "minőségi" erősítő és hangszóró? Mivel az erősítőnek átadott hanganyagnak már amúgy sincs semmi köze ahhoz, ami a felvétel pillanatában elhangzott, nem mindegy már, hogy mit színez/torzít rajta a lánc további része?"Vettem egy samsung szettet (17k) Ebben voltak álló frontok viszont a center ugyan az volt csak fektetve, nagyon nem tetszett így másik szettből találtam egy centert (3k) ami megfelelt. És vettem még 2db frontot 3utas (3k) amiket berakok hátra mert nem tetszettek a hátsó hangszórói a 17k-s szettnek."
Szóval annak ellenére, hogy már többször leírtuk itt, hogy a lehető legrosszabb amit a többcsatornás hanganyagokkal tehettek, hogy annyiféle hangszórót, dobozt, elektronikát kevertek össze, amennyit csak lehet, mégis újra és újra megteszitek!
Nem is értem...ha ez annyira fasza megoldás, miért álltok meg itt? Miért egyforma a két front? És a két hátsó?primus inter pares
-
Frogged
aktív tag
Nekem van ithon egy Vierem meg egy vertagom meg tesomnak egy T20-a szerintem mind2 TV az árához képest jó T20 majdnem vertag áron van és nem egy kategória.
Sajna nem tudom az 1250B-hez hasonlitani a Viert , hangerőben nagy lehet a külömbség a Vertaghoz képest 20% plusz hangerőt adok neki a lejátszóben és ugy egy hangerőn vannak.
Amúgy 10% rendszer hangerőn 60-70% lejátszó és a hangfalon csutkora tekerve ahogy én halllgatom és úgy már nem mondanám halknak.
Magas és közép tartományban jó a Vier játékban néha jobb mint a vertag (DAI-ben nagyon szépen ki emeli a kard csengést meg a jégvarázslatokat )
Mélyben elmarad a vertaghoz képest olyankor szoktam adni neki +10% hangerőt ha pl valami zúzósat hallgatok és akkor már oké.
De pl mikor beraktam pár Dire Straits albumot elég meg lepödtem hogy 10K-ért ilyet is tud egy hangfal.
Különösebb gondom nem volt a vierel az usb miatt az első reflex nyilás meg jól jött kis szobában meg a hang ereje is elég szerintnem.
Ha DNB Brutál metál vagy hasonló mély igényes zenéket hallgatsz akkor a vertag az egyetlen szerintem ami az álatald felsorolt 5 hangfalból meg felelne.
Ha emberi zenéket akkor 1250B nem véletlen ajánlják annyian vagy ha kalandvágyó vagy tehetsz egy próbát vierel én úgy voltam vele van 14 napom vissza küldeni ha nem tetszik , de bejött.
Nekem mivel fekete/piros gamer felszerelésem van a gépben és körülötte barna hangfal akkor se jöhetett volna szóba ha ingyen kapom de ez az én hülyeségem[ Szerkesztve ]
-
mijos
senior tag
Sziasztok. Vásárlás előtt még egyszer megbizonyosodnék abban, hogy kategórián belül tényleg a legjobbat veszem: MC-SHF120U. A mostani Creative T6060-at cserélem le, ezt is csak 2.1-ben használom. Asus Xonar DG hangkártyával. mostanihoz képest relatív nagy előrelépést érek majd el ? ui.: hol érdemes megvenni?
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
törölt tag
válasz HUAFBANDITA #26894 üzenetére
"Nyugi "
Ó, én nagyon nyugodt vagyok"10 körül volt"
Ja, úgy azért már mindjárt más - annyiért már lehet lágyabb műanyagból, szivaccsal kibélelve gyártani, ami nagyot javít a hangzásán. Azért továbbra is érdekel a pontos modell és a belseje."akkor sincs értelme telefon hangjához hasonlítani"
Akkor mihez lehet? Mond még valamit, ami csak csipogni tud, dobozhangja van és zörög? Ja, 2.1-eesek jobb és bal oldali izéi... Mondjuk egy olyan 30-es határig, Felette már előfordulnak egész komolynak kinéző, de továbbra is szarul szóló darabok."Ja és hallottam már drágábbat is!"
Én is, van valami klub, ahová most már beléphetek? Az általánosítás szép dolog a matematikában, a fizikában és a programozásban - sőt, komoly képesség - de az általánosító érveket jó lenne már elfelejteni. L. ~"kifosott 2.1 szarok". Különben sem nevezném túl kifejezőnek...Egy 2.1 azért az, mert van benne egy mélynyomó. Attól, hogy 2000Ft-os, még van benne. Lehet, hogy rossz minőségű, lehet, hogy berezonál az egész a francba, de attól még nem adhatják ki úgy, hogy "Nézzétek, kedves vásárlók! Itt az új modellünk, a B12-2000! Van benne egy mélynyomó, ami a mély tartományáért felelős, ez kb. 20-200Hz. Igaz, hogy a mélynyomónk nem képes ebben a hangtartományban egyetlen hang megszólaltatására sem, de legalább mélynyomó a neve!" Magyarán akármilyen szarul, de lesz benne mély. Ez 5e-es 2.0-ásoknál felejtős. A tweeterek dolgáról meg már szóltam fentebb.
A kért véleményed pedig még mindig nem fejtetted ki.
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
2.1 hangrendszert szeretnék vásárolni.
Eddig a Klipsch Promedia 2.1-el szemeztem, de bejött a képbe a Bose Companion 5-is.
Kérdésem az lenne (azokhoz akik már hallották élőben), hogy a marketingelt 5.1 hangzás a Bose-on, mennyire jó és érezhető?
Nem szeretnék 5.1 rendszert a lakásba, ezért a lehető legjobb 2.1-et szeretném megvenni.
Köszönom a válaszokat!
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Rover623
félisten
válasz BLOODSHOT #26899 üzenetére
El kell dönteni kinek mi a fontos.
Van aki a kinézetre gyúr, van akinek számít, hogy mindenki lássa, drága volt a cumó.
Ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel pl. a Companion 5 szintű Bose rendszer.
Vannak aztán, akik előnyben részesítik a jó, a természetes hangzást.
Aki így gondolkodik, soha az életben nem venne olyan rendszert, ahol a szatelit hangszórók két alulfejlett tejfölösdobozra hajaznak...
Ráadásul az sem tesz jót a hangzásnak, ha az 5.1-es hangot (sőt, fejhallgatót láttam már 7.1 rendszerűt is) utólag akarják belegyömöszölni 2 vagy 3 csatornába.
A teljes átviteli láncra lényeges jellemző kell legyen, hogy minél kevesebbet módosítson a forráson. Ebbe nem fér bele (szerintem) az utólagos digitális manipuláció...sem.[ Szerkesztve ]
primus inter pares
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok