- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
veterán
válasz domedee #26300 üzenetére
Ha 10cm-re teszed akkor se dől össze a világ,csak elméletben ennyi kéne+ha magad fele fordítod őket(háromszög alak)akkor pláne nem.Mondjuk elméletben nem is asztalra kéne tenni... (Nekem is ott van)
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Nestor16
senior tag
Szerintetek egy R1900II "hangját" hogy lehet még fokozni? Szóval gondolok itt a gyári kábelek lecserélésére, hangkártya csere (most Xonar DG van) vagy akár szoftveresen, esetleg elhelyezés.
Olvasgattam mostanában ezekről, tanulmányoztam. Hangkártyára is írták, hogy az olcsóbban gyenge chip van, vagy most a kábelekről, hogy érdemes jobbat venni.
Tehát ezt az összeállítom lehet még hallható módon fokozni (persze nem úgy, hogy cseréld le ) vagy ez szintén teljesen szubjektív és környezettől függ?Gondolkozom közben, hogy miért tettem idézőjelek közé a hangját kifejezést. Végül is úgy is lehet hangja, ha kalapáccsal ütöm
Üdv, Dávid
-
-
Nestor16
senior tag
válasz Francia91 #26303 üzenetére
Egy próbát teszek, hogy ebayen lehet kapni jó kábelt olcsóbban vagy ugyanazon az áron? Gondolom, ami ugyanolyan mint a gyári csak aranyozott az még mindig gagyi. Esetleg a HQ (4. találat) vagy a 2.? Vagy árukeresőn ez?
Egyáltalán jó kábelról van szó? Csak mert ugyanúgy felmerül bennem, hogy az output összekötőkábel jó-e. Laikusként nem tűnik szépnek, hogy a végein nincs semmi, de biztos precízebb így a csatlakozás.Népszerű webshopban (emag, edigital), ahonnan a szállítás ingyenes lenne, nem is találtam márkásat olcsón, csak ezt emagból. Talán már ez jó lehet.
Egyébként ez jó hangkártya lenne? OLX Vagy a hangkártya honnan kezdődik, ami minőségi?
Köszi a segítséget! Szeretnék kicsit informálódni is Olvasok amúgy én elég sok mindent ilyen témákkal kapcsolatban, de vannak kérdéseim és jó lenne átbeszélni ezeket, ha nem gond.
Üdv, Dávid
-
domedee
senior tag
Kicsit off-topic, de tudtok olyan zenelejátszó progit, amivel meg lehet azt csinálni, hogy a zene xHz alatti részét a sub-ra küldi ki, a többit pedig a rendesen sztereóban? A videólejátszók közül a KMplayer gyönyörűen tudja ezt. Ezzel lehet hangot is lejátszani, de zenére nem olyan jó a GUI.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Francia91
veterán
válasz Nestor16 #26305 üzenetére
Kabelt en a helyi Euronics uzletben vettem, 1700 Ft volt, HAMA markaju, aranyozott veguek, de azt hiszem, hogy a TESCO-ban is kapni ugyanilyen kabelt, ugyanazon az aron, en legalabbis a szentesi TESCO-ban talalkoztam vele. Hangkartyakban annyira nem vagyok otthon, ezt inkabb kerdezd meg a "Milyen hangkartyat vegyek" topikban, de alapvetoen az ASUS Xonar-okra nincs panasz. En egy Musiland Monitor US 02 Dragont vettem a ModeCom 120U-hoz, majd januarban jon meg.s
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz Nestor16 #26305 üzenetére
Itt korábban linkeltem is a 2 fajta kábelt, amit vettem a gyáriak helyett. Szerintem drágább felesleges, ez tökéletesen megfelel
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Snajden
csendes tag
Üdv.
Hangfalat szeretnék vásárolni mivel az előző most adta meg magát. Bose Companion 3 volt eddig.. Ennek a pótlására keresnék valamit. Eddig amit néztem az MODECOM MC-SHF120 és SAMSUNG HT-H5550W/EN. Kb olyan 100.000 Ft a felső határ. És érdeklődnék hogy ki mit ajánl esetleg ezek jók-e ? Vagy inkább valami mást ajánlotok? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lecserélni egy Edifier HCS2330-at (eredeti Edifier c2plus) egy Edifier R1900T II-re? Magyarán 2.1-ről váltanék 2.0-ra egy kis ráfizetéssel.
Jelenleg egy Asus xonar D1-et használok HF beállítás, csak FLAC zene, foobar 2000, szatellitek fülmagasságban, beállítások: treble +2 bass 0.
Összességében nézve - hallva - tök jól szól a cucc, csak talán kicsit kinőttem. PuMbA kolléga már ajánlotta az M-audio BX5 d2-t, de albiba meg már egy ilyen hangfalat nem hoznék be, mert overkill lenne (+ prioritások)...
Kiegyensúlyozottabb lenne a hangkép az R1900 TII-vel?
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Snajden #26316 üzenetére
Igen, filmekben gyakran van hátad mögött megszólaló hang, ami sokat ad az élményhez (és nagy szobában a center is hasznos: természetesebb, kevésbé helyfüggő hatást ad, mint amikor egy normál sztereó hangszórópár dolgozik).
Ugyanakkor zenéhez meg a sztereó dobozpár ami sokkal jobb.
Ezért ha a zenehallgatás van túlsúlyban, és filmeket többnyire magad nézel, jobb kompromisszum a sztereó rendszer.
-
Shingen
addikt
válasz Snajden #26316 üzenetére
Ez a samsung szett ez egy bögreszett így szokták csúfolni.
hangok ezekben az apró műanyag dobozokban nem szólalnak meg rendesen, valamint a bennük lévő hangszoró átmérő is elég kicsi.
Így normális hangot nem jelenít meg.
A mélynyomó brummogása elnyomja a normális hangokat.De tény, hogy lesz térhatásod.
De a zene, és a filmeknél a beszédhangok, a film alatti zenék jobban szólnak egy 2.0.
De ugye itt a mély az kevesebb mint egy 5.1 szetten.neked kell eldöntened mi a fontos, illetve egy 5.1 jóval több helyet foglal el.
風林火山
-
Shingen
addikt
válasz Snajden #26319 üzenetére
Szempont az is, hogy mekkora helységben használnád.
Aztán ha pc és tv is kellene, akkor a pc kell egy jó külső hangkari ami meg tudja hajtani igazán.
Tv-hez meg optikán hozod ki a hangot oda meg kell egy DAC és utána rca menne a hangfalpárba.
Mivel ezek a hangfalak tv-ből nem tudják egyből a digitális jelet fogadni.風林火山
-
Nestor16
senior tag
válasz Francia91 #26308 üzenetére
Rendben köszi, beszerzek egyet akkor ebből.
Egy újabb kérdés. Felmerült bennem, hogy miért nem jack - jack csatlakozót használnak mindenhol egységesen és miért kell pl RCA. Ha jól következtettem, akkor azért, mert a jack - jack nem minődégi, mert zajos és nagy az interferencia? Míg RCA-n külön kábelen mennek a jelek és nem zavarják egymást?!Üdv, Dávid
-
Grózi
veterán
válasz Snajden #26319 üzenetére
Átlagos felhasználásra(zene,film,játék) bőven elég-20nm2-en dobhártyaszaggatásra is elég.Egy komolyabb hangkártyát vegyél mellé(Xonar ds-dx-dsx stb.-ígény esetén cserélt Opa-val) és kész.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
psyho85
aktív tag
válasz Francia91 #26324 üzenetére
Szerintem inkább történeti oka van (előbb volt az RCA). Amúgy az RCA erősebb (nehezrbb kirántani), nagyobb felületen érintkeznek az érintkezők (szóismétlés rulz).
(A kábelen hullámként terjedő váltóáram meg ide-oda tud pattogni a kábelben, mint a víz felületén a hullám a forrasztás miatt., de erről kérdezzétek Vodkaboy22-t.)
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Rover623
félisten
válasz psyho85 #26325 üzenetére
Ha már történeti okokra hivatkozol, illenék hiteles infókat közölni a pórnéppel!
A jack volt előbb...sokkal.
Az 1800-as végétől használatos a 6.3-as jack (TRS csatlakozó néven) a kézi kapcsolású telefonközpontokban. Aztán "átszivárgott" a hangtechnikába, általános audio csatlakozásként.
Az RCA csatlakozó valamikor az 1940-es években keletkezett.primus inter pares
-
psyho85
aktív tag
válasz Rover623 #26326 üzenetére
Goto: "szerintem". Nem vagyok lexikon, és utána se néztem, mea culpa. Tipp, nem nyert. De viszont jó tudni, nem gondoltam volna, de így a telefonközpontot nézve logikus. Azért örülök, hogy a nagyobb érintkezési felületbe nem kötöttél bele.
dudika10: goto Vodkaboy22. Lehet, hogy csak rosszul értelmeztem.
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
proof88
addikt
Hello,
én novemberben kezdtem nézegetni hangfalakat, mert még mindig a 2000-es évek elején kényszerből vásárolt Genius SP-G16 egyutas sztereó szettet használtam, amik persze még mindig kifogástalanul működnek, viszont az általuk keltett hang minőségével már régóta elégedetlen vagyok.
Olvasgattam a topikot, és az alapján arra jöttem rá, hogy nekem nem kell 2.1, hanem inkább kétutas 2.0. Mivel az eredeti 2.0-mnak 3"-es hangszórói vannak, felháborítónak tartottam hogy a 20 rongy körüli 2.1-es rendszerekhez is csak 2-3" körüli hangszórókat raknak a szatelitekbe! Illetve mondtátok is, hogy zenéhez főleg kerüljem a 2.1-et.
Mivel korlátozott a hely a szobámban, főleg az asztal környékén, a tervem az volt hogy fadobozos, 4"-es hangszórókkal és csipogókkal (twitter) ellátott sztereó szettet veszek.
Úgy éreztem, hogy a szobámba reális választás lenne valamelyik a kettő közül (25 körül kaphatóak):
Mode Com 2.0 MC-SHF56(U): 2x(4"+1");
Mode Com 2.1 MC-MHF60U: 2x(3"+1.5") és 5.25".Ami mégis megtetszett a 2.1-es rendszerben, hogy a 3"-es hangszórók mellé van 1-1 csipogó is, ehhez a fadoboz, és a mélynyomó által a szatelitek "tehermentesítése" már tutira érezhető minőségi ugrás lett volna az eredeti szettemhez képest. Úgy éreztem ezzel tuti nem lesz béna magas hangok sem. Viszont továbbra is motoszkált a fejemben, hogy biztos jó lesz a 2.1 zenére? Hiszen többet hallgatok zenét, mint játszok. Az említett 2 mode com-ot baromira meghallgattam volna élőben, hiszen azonos gyártó, azonos árkategóriájú 2.0 és 2.1-es szettjéről van szó ... vajon milyen lehet a különbség élőben? Mai napig foglalkoztat a kérdés.
Viszont miután átnéztem a bolti lehetőségeket, gyorsan átfutottam a hardveraprót, és találtam Edifier R1900 TII-t, 25-ért! Igaz gari nem volt rá, de úgy gondoltam hogy ezt a lehetőséget meg kell próbálnom! Pedig még a mérete sem jó, túl nagy hiszen 5"-es hangszórók vannak a twitterek alatt. Mindenesetre baromi jól szól! És igen, sajnos overkill az én szobámba! Alig férnek el, és gép előtt ülve a Windows-ban 40-60% hangerő bőven elég, miközben a hangszórón feléig sincs elcsavarva a poti! A mélyek is élvezhetőek, pedig a bass poti kb 40%-ra van csak csavarva. Azért nem csavarom többre, mert megtapasztaltam hogy ahol kell a mély, ott már így is kijön! Aki olyan mélyeket rakott bele a zenébe, az már ezen a szinten is kijön szerintem! Ahol nincs, oda meg nem akarom mesterségesen "beleerőltetni", pedig szeretem a jó mély hangokat.
Viszont ezen tapasztalatok alapján simán elég lenne nekem a kistestvére is, az R1600 TIII, abban csak 4"-es hangszórók vannak a twitterek alatt. Továbbá, a reflex nyílásai elöl vannak. Az R1900-nak hátul vannak a nyílások és nem tudom rendesen elhelyezni őket, nagyon közel vannak a falhoz. Viszont a kistestvére is elég méretes, megnéztem és szélességben csak 1 centit nyernék, miközben mélységben nem is nyernék abszolút semmit. De legalább kevésbé lenne overkill a szobámba.Igazából csak ez a hozzászólás, csak mint hangosan gondolkodás céljából jött létre. És ajánlom az R1900-at mindenkinek, aki tud szerezni. Ja nagyon fontos, hogy egyáltalán nem búgnak bekapcsolt állapotban! Ez nekem azért is fontos, mert úgy szoktam hagyni a gépet éjszakára, mivel azon is be van állítva, hogy reggel ébresszen fel! Tehát még csak le sem tekerhetem a hangerőt éjszakára, de így sem jön semmilyen búgás belőle! És a külalakja is szép!
Ja és a slusszpoén! A Mode Com 2.0 MC-SHF56-nak a dobozai még szélesebbek, 18 centisek, tehát majdnem 3 centivel szélesebb dobozok mint az R1900-é!
MHF60 2.1-nél már csak 13 centi szélesek. Na azok már kényelmesen elférnének. De lényegtelen, már megvettem. Ja amúgy persze, 2.1-esnél a mélyláda hely igényére is figyelni kell. Na most, annak a mélyládája 31x19x27 cm, nekem éppen 34x20x31 cm helyem van mélyládára. Szóval éppen hogy beférne.[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
-
szotyesszor
csendes tag
az utóbbi pár oldalt elolvastam, és ha jól értem zenehallgatásra akár egy 5.1-es logitech z906-al szemben is egy aktív sztereó hangfalpárt ajánlotok
nem értek a témához, de főleg elektronikus zenét hallgatok, és néha rockot, de fontos a mély, persze nem a dübörgő-hörgő hangzavar hanem a tiszta erős mély hangok
erről jókat hallottam(mélyek szempontjából is): Mackie MR5 mk3
nekem ezek a márkák ismeretlenek, szóval jó lenne ha segítenétek választania hangfalakon kívül mi kell még?
egy átlagos, pár éves laptopról szeretném meghajtani őket, flac zenékkel, szóval ha kell hangkártya akkor külsőket ajánljatokfontos h megfizethető legyen, ezért 100k a határ, minden tartpzékkal (vezetékekkel is) együtt
-
Francia91
veterán
válasz szotyesszor #26331 üzenetére
Hangkariból Musiland Monitor US 01-et érdemes keresned, ami megéri, használtan olyan 20k körül megyeget, már ha találni, és ez elég jó, sokan dícsérik. Én nem találtam ilyet, amikor venni akartam, így egy Musiland Monitor 02 US Dragon-t vettem, majd január elején kapom meg. Pechemre rá 2 napra tettek fel Vaterára egy Monitor US 01-est 20k-ért
Zenére tényleg nem ajánlottak az x.1-es rendszerek, de ha meghallgatsz pár zenét x.1-en meg egy normális 2.0-s hangrendszeren egymás után például, hallani fogod a különbséget a 2.0 javára.
Én személy szerint a ModeCom SHF-120U-t tudom ajánlani, nekem ilyen van, teljesen elégedett vagyok vele, pedig még csak integrált hangkártyáról szól. mélyhang bőségesen van, ha az kell, szerintem a hangok a zenében a helyükön vannak. A többi ajánlott hangfalat nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni érdemben.[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
válasz Soma01 #26337 üzenetére
Azt hiszem eBay-es küyük kis pénzért topikban. Egyébként, még hardveraprón is láttam párat múltkor, csak mint alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
foosballfun
tag
válasz szotyesszor #26331 üzenetére
Nos 100 ezer Ft már nem kevés, és elég sok választási lehetőséged is akad.
Azt ajánlanám, hogy menj el pl. a Hitspace-be, és hallgass meg pár monitort, pl. a Mackie-t, amit már említettél, vagy Prodipe Pro5, M-Audio BX-5, és még sorolhatnám. Még ha elég messze is laksz Pesttől, akkor is érdemes megejteni ezt a kis kirándulást. El tudod dönteni hogy melyik is az ami igazán tetszik. Ha ez megvan, a maradék pénzből nézhetsz hangkártyát, kábelt. -
Grózi
veterán
válasz szotyesszor #26333 üzenetére
Teljes egészében osztom Francia91 véleményét Musiland ügyben-én is elégedetten használom,akár csak a 120U-t.
-
dudika10
veterán
válasz proof88 #26329 üzenetére
Engedd meg, hogy felhívjam a figyelmet egy gyakori félreértésre (azon kívül, hogy helyesen tweeter):
A hangszóróhoz szküséges hely és a hangszóró fizikai méretei köszönőviszonyban sincsenek. Nem ott lesz jó helyen, ahova fizikailag befér. Anélkül, hogy komolyan belemennénk az akusztikai kérdésekbe: előtte, mögötte, mellette felette helyet kell neki hagyni.(#26331) szotyesszor
Ezt a keretet pontosan ki lehet tölteni egy Prodipe Pro5V2-vel és egy Creative Xfi HD USB-vel. Mindkettő kapható itthon, közéjük egy egyszerű RCA-RCA kábelre lesz szükséged.
De hallgatózás mindenképp javasolt (a kettő együtt egyszerre nem fog menni, de külön a Prodipe több üzletben is kipróbálható)!
Ne hallgass azokra, akik a Modecom-ot akarják rád tukmálni. Ha el akarsz költeni ennyi pénzt, akkor sokkal jobbat is kapsz.(#26335) Soma01:
Bár a témában nincs nagyon átfogó tapasztalatom, boldog tulaja vagyok egy HMDX Jam-nek. Sajnos viszonyítani nagyon máshoz nem tudom (hangminőségről felesleges volna beszélni ilyen vackoknál, nem is foglalkoztat a téma különösen ezáltal), de a célnak nálam megfelel és nem is túl drága.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
HUAFBANDITA
tag
válasz Soma01 #26335 üzenetére
Szia!
Tisztázni kellene, hogy hanghívások kihangosítására is kellene a BT hangszóró, vagy csak egyszerűen a telefonon tárolt zenék hallgatásához! Ha a második akkor 23ért a JBL Charge best-buy, én 35ért vettem annó, nyugodtan megveheted nem fogsz csalódni! A Charge2 már híváskihangosítóként is funkcionál, de 40k sajnos! Dudika által említett Jam aranyos, hang is jön belőle, de fényévekre van a Charge-tól! Van itthon mindkettőből.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz szotyesszor #26342 üzenetére
Klotz-nak van RCA-RCA kábele kb 2-3.000 forintért, az megteszi. Hitspace elvileg forgalmaz klotz kábeleket, szóval jó eséllyel náluk is kapsz (persze hosszába szét kell választanod majd). Ha nincs RCA-RCA, akkor RCA-jack vagy RCA-XLR is jó, de ezek jellemzően drágábbak (feleslegesen, mert jobb nem lesz tőlük semmi).
Hangkártyára én adtam ötletet.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
szotyesszor
csendes tag
válasz dudika10 #26344 üzenetére
tudom hogy elég hülye kérdés, de ez lesz az első szettem:
- ezek a 40-50-70k-s árak mindig egy párra értendőek?
- jobb/bal különbözik valamiben?
- laptop-->usb hangkártya-->1rca a bal hangfalba, és egy a jobbba, ugye?a vezetékek hossza/minősége mennyit változtat a hangminőségen?
mondjuk 5-6m-es távolságot kéne áthidalni, keressek ekkora rca-t, vagy inkább egy usb hosszabbítóval oldjam meg a laptop és a hangkari között?3 márkával szemezek: prodipe pro5v2, mackie mr5,6,8 mk3, modecom mc shf120u
a modecom és az mr5 között nagy különbség van? (az a 10-es már nem sok, ha a hangzásban van érzékelhető javulás akkor feláldozom a bluetooth kapcsolatot és kiejtem a modecomot)
és annak mi az oka, hogy a prodipe az mr8-al van egy árkategóriában, mégis az mr5-el emlegetitek egy kategóriában
-
dudika10
veterán
válasz szotyesszor #26346 üzenetére
1. Nem! A modeco és a prodipe egy pár, a Mackie termékek viszont darabáron vannak!
2. A Modecomnál van különbség a jobb és bal oldal közt, a másik kettőnél nincs.
3. Igen.Minden másra lásd: 1-es pont.
-
szotyesszor
csendes tag
válasz dudika10 #26347 üzenetére
ez sokmindent megmagyaráz
pedig már kezdtem a mackie felé hajlaniakkor modecom vs. prodipe
a modecom sajnos nincs hitspace-ben, nem tudjátok ezt hol lehetne kipróbálni?a kiegészítők árától, meg persze a próbától függően szeretnék választani
ezt a a hangkártyát ajánljátok: [link] ?
valamint arra ötlet hogy hosszabb rca, vagy a laptop és hangkari közötti usb legyen hosszabb?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz szotyesszor #26348 üzenetére
Az a hangkártya egy kalap...
Ha külső kell(mivel laposra akarod)akkor U7 vagy Musiland,de nyugodtan kérdezd meg a Milyen hangkártyát vegyek? topicban!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dudika10
veterán
válasz szotyesszor #26348 üzenetére
Ezt a hangkártyát semmiképpen sem. Bár hasonlít a neve, de én az Xfi HD USB-t ajánlottam aminek ehhez semmi köze.
Na de ez másik topikba tartozik.1-2m-nél hosszabb kábeleket ha lehet, mindenhol kerüld.
USB szabvány szerint sem lehet hosszabb 5 méternél, az RCA elvileg igen, de nem ajánlott.Hogy a Modecom-ot hol tudod meghallgatni azt passzolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest