Zseniális SSD-ház lett a ROG Strix Arion

Az ASUS fejlesztése nem csak szép, de több szempontból is praktikus.

Az ASUS bejelentette a ROG Strix Arion nevű SSD-házat, amely kifejezetten jó alternatíva lehet azok számára, akik M.2 2280, 2260, 2242 és 2230 formátumú SSD-t szeretnének használni az adott PC-n kívül. Ez talán nem annyira jelentős igény manapság, de egyre inkább terjednek az efféle adattárolók, vagyis van haszna a friss fejlesztésű háznak, amely egyben hőelvezetőként is funkcionál.

A ROG Strix Arion USB 3.2 Gen2 interfészen keresztül köthető az adott PC-hez. Természetesen támogatja a 10 Gbps-os adatátviteli teljesítményt, de ha ez nincs meg, akkor is működni fog, csak a sebesség tekintetében áldozatokkal kell számolni. A házon mindenképpen USB Type-C csatlakozó van, de az ASUS a csomagban szállít egy Type-C-s és egy Type-A-s interfésszel kompatibilis kábelt is, hogy a nem túl modern PC-kkel is garantálható legyen a kompatibilitás. A működéshez szükséges energia szintén az USB aljzaton keresztül lesz biztosítva.

Az eszköz rendelkezik RGB LED-ekkel, és támogatja az ASUS Aura Sync technológián keresztüli szinkronizálást, ami pár potenciális vásárlónak fontos szempont lehet. Azt érdemes megjegyezni, hogy bizonyos M.2-es SSD-kre már kerül hűtőborda is, ami egy normál PC esetében nem feltétlenül akkora gond, de a ROG Strix Arion esetében az. Amennyiben ez a hűtőborda nem távolítható el, akkor az adott SSD-nek nincs hely az új házon belül, így csak olyan adattárolót szabad venni hozzá, amelyen nincs hűtés.

Az ASUS ROG Strix Arion szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs pontos adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés