Computex 2017: Zotac vízhűtéses apró VGA, Ryzen apró PC-k, Thunderbolt boxok

A vállalat továbbra is azt csinálja, amiben a legjobb. Nem is várunk tőlük mást.

Hirdetés

A Zotac termékkínálata főként VGA-kból és mini PC-kből áll, no persze ne felejtsük el, hogy van nekik egy úgynevezett VR Go hátizsákjuk is is, ami szintén egy PC (VR célokra), de nem annyira mini.


[+]

A jó hír az AMD rajongóknak, hogy a cég nem hagyja ki a Ryzent a kínálatból, a Magnus sorozatban lesz 65 wattos Ryzen 5 processzorral szerelt gép, ami mellé a GeForce GTX 1060 vagy 1070 VGA-kat pakolják be, tehát mind felszereltségben, mind pedig kinézetben ugyanolyan lesz, mint az Intel processzorral szerelt EN sorozat. Ha már Intel, akkor azt is meg kell említeni, hogy itt is előrébb lépnek, azaz jönnek a Kaby Lake központi egységre épített variánsok, szintén GeForce GTX 1060 és 1070 GPU-kkal. Az AMD és Intel processzoros gépeket tehát külsőleg nem lehet majd megkülönböztetni előreláthatólag, de a számozás árulkodni fog, az EK kezdetűek lesznek az Intel Kaby Lake, az ER kezdetűek pedig az AMD Ryzen CPU-val szerelt masinák.


[+]

Ezzel még nincs vége az újdonságok sorának, mivel az M szériás gépek is megújulnak, ám nem csak belül, hanem csiszolnak a külsejükön is. Úgy tűnik, hogy a Zotac ebben a sorozatban is elkötelezte magát amellett, hogy széles körben kielégítse az igényeket, így ebből is lesz Intel Kaby Lake és szintén 65 wattos AMD Ryzen processzoros kiadás, előbbi az MI554, utóbbi az MA551 számozást viseli. A Ryzent használó modell sajnos nem kap Thunderbolt 3 csatlakozót, és egyéb felszereltségben sem lesznek teljesen egyformák. Bár a 2 x DDR4 SO-DIMM foglalat, a 2,5"- HDD/SSD fiók, az SD kártyaolvasó, az AC-s Wi-Fi, a Gigabit Ethernet, a DisplayPort és HDMI 2.0 mindkettőben megtalálható, az Inteles kiadásban lesz M.2 foglalat, USB Type-C csatlakozó és Optane opció is.


[+]

Ami még a standon megtalálható volt, az az úgynevezett External Graphics Dock, amit a CES-is alaposan körbejártunk, de úgy tűnik, azóta sikerült neki végleges formát találni. Ez egy Thunderbolt 3-as külső VGA doboz beépített 400 wattos táppal, USB 3.0-s csatlakozókkal. A benne lévő teljes szélességű, de a csatornák száma szempontjából x4-es PCI Express foglalatba beférnek a dupla magas videokártyák, egyetlen limit van, méghozzá a 9 hüvelykes hossz. Sajnos még mindig nincs arra vonatkozóan adat, hogy mennyibe fog kerülni és mikor lesz elérhető.


[+]

Mindazonáltal nem ez volt az egyetlen Thunderbolt 3-as doboz a standon, kicsit odébb a mini PC sorozatukhoz is találtunk egyet, aminek még nincs neve és egyelőre csak egy prototípus. Méretét tekintve sokkal kisebb, mint az előbb kivesézett External Graphics Dock, és külsejében is a Zotac apró gépeit idézi, így csak limitált méretű kártyák férnek majd el a benne található, ezúttal is teljes szélességű, de a csattornák kivezetése szempontjából x4-es PCI Express 3.0-s foglalatban. Egészen pontosan az egészen kis méretűre tervezett, 75 wattos TDP limittel rendelkező VGA-k építhető be, de ezek lehetnek akár dupla magasak is, vagy esetleg a PCIe foglalatos NVMe SSD-k is szóba jöhetnek. Négy USB 3.0 is helyet kapott rajta egyébként, pontosan az előlapon, így szinte megtévesztésig hasonlít egy PC-re. A tápegység egyébként külső, maximum 120 watt leadására alkalmas.


[+]

VGA-ból is akadt egynéhány, de ezek között két nagyon friss modell van, méghozzá a már bejelentett, általunk is megírt GeForce GTX 1080 Mini VGA-k, melyek közül talán az Arctic Storm kiadás az izgalmasabb: a léghűtést ledobták róla, helyét pedig átvette egy vízhűtéses blokk vette át.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés