Három kártyahelyet foglal el az egyedi Zotac GeForce GTX 560 Ti Extreme OC

Már azt hittük, hogy nem lehet több bőrt lehúzni a GeForce GTX 560 Ti-ről, de a Zotac tett róla, hogy ne így legyen. Legújabb kártyájuk is erre a GPU-ra épül, de a tervezésnél a gyártó bevetette a nehéztüzérséget. A jól bevált GF114 GPU-hoz teljesen egyedi, hosszított nyomtatott áramköri lapot terveztek, amire 9+3 fázisú tápellátást integráltak, amit tantálmagos szűrő és FPCAP gyártmányú leválasztó kondenzátorokat párosítottak.


(forrás: EXPreview)

A nyolc darab memóriachip összesen 1 GB GDDR5 memóriát rejt, aminek órajelét 1100 MHz-re (effektív 4400 MHz) emelték, ezzel párhuzamosan pedig a GPU-t is 950 MHz-re állították be (a gyári érték GPU-nál 822 MHz, memória esetében pedig 1002 MHz lenne). A tuning miatt megnövekedett hőmennyiség elvezetéséről az egyedi tervezésű, dupla ventilátorral és hat darab 6 mm átmérőjű hővezető csővel megbolondított hűtő gondoskodik, minek hála a kártya összesen három kártyahelyet foglal el a házban.


(forrás: EXPreview)

A hátlapi kivezetések között egy pár DVI, egy HDMI valamint egy teljes méretű DisplayPort kimenet kapott helyet. A Zotac GTX 560 Ti Extreme OC ára és megjelenési ideje egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés