Hirdetés

Zenélő párna a Toshibától

A Toshiba Consumer Marketing (Japán) december 16-tól kínálja újfajta, rezonanciákon alapuló „fejhallgatóját”, az RLX-P1-et. Egyelőre az ár nem ismert.


Forrás: www.akibalive.com

A hangrendszer a párnából és egy infravörös adóból áll. Hagyományos fej- és fülhallgatókkal ellenben itt a hang egyből a középfülbe kerül a koponyacsontban keltett rezonanciákon keresztül. Az újfajta megoldásnak köszönhetően így csak az hallhatja a beépített hangszórókat, aki a párnán fekszik. További előnye, hogy míg a hagyományos rendszerek mellett a környezet más hangjai nem vagy csak gyengén hallhatóak (pl. csengetés), itt azok is tisztán, zavartalanul jutnak el az emberi hallórendszerbe.

A Private Sound Pillow, azaz a zengő párna két beépített rezegtető hangszóróval rendelkezik, így a rajta fekvő személy sztereóban hallhatja a zenét. A készülék mérete 310 x 160 x 25 mm és 230 grammos súllyal bír. Az infravörös vevő hat méteres hatósugárral rendelkezik. A beépített akkumulátor nyolc órás üzemidővel bír, feltöltése öt órát vesz igénybe. A párna automatikusan kikapcsol, ha két perces adásszünetet észlel.

Az adó átmérője nyolc centiméter, míg magassága 97 mm. Súlya 140 gramm. A jeladónak a Line-In csatlakozó mellett mikrofon bemenete is van.

Előzmények

Hirdetés