Jól hangzó újdonságok a Creative-tól

Végre kapható a korábban már bejelentett Sound Blaster Audigy LS hangkártya, amely az Audigy chipre épül, és amit belépőszintű kártyaként hirdet a vállalat. Az eszköz támogatja a Dolby Digital és az EAX Advanced HD szabványokat és egyaránt képes a 24 bit/96 kHz mintavételezési érték melletti felvételre és lejátszásra is.


Forrás: www.computerbase.de




Forrás: www.computerbase.de




Forrás: www.computerbase.de

A Creative Multi Speaker Surround (CMSS) funkciónak köszönhetően a sztereóhangzásból pillanatokon belül 5.1-es hangzást varázsolhatunk. Az analóg és digitális kimenet mellett a hangkártya audio-, mikrofon-, fejhallgató- és üzenetrögzítő bemenettel is rendelkezik. A cég a termékhez mellékeli a Frontline Attack - War over Europe játékot és a Mediasource 2 zenei szerkesztő és audio-CD-író programot. Carsten Bickhoff, a Creative közép-európai menedzsere szerint a Sound Blaster Audigy LS-t elsősorban az alaplapokra integrált olcsó audiochipek ellenfelének szánják. A kártya októbertől lesz kapható 69,90 eurós áron.


Forrás: www.pcwelt.de

Egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz kapható a Creative Sound Blaster Wireless Music nevű rendszere. Ez egy olyan készülék, amely 802.11b, vagy 802.11g hálózatokra köthető, majd ezeken keresztül más szobákat is "elláthatunk" zenével. A rendszerbe akár négy ilyen egységet is beköthetünk. A távvezérlés egy LCD-kijelzős távvezérlő segítségével történik. Itt megtekinthetők a lejátszási listák és kiválasztható egy-egy konkrét szám is. Alkalmazhatunk sztereó berendezéseket is, amennyiben rendelkeznek digitális optikai bemenettel, de csatlakoztathatunk hozzá önálló áramellátással bíró hangszórókat is. Az Egyesült Államokban már bárki hazaviheti a Creative Sound Blaster Wireless Music készüléket, ha hajlandó áldozni rá 249,99 dollárt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés