Hirdetés

XT Pro, Pro Ultra és View: új házszériával jelentkezik a Phanteks

Az E-ATX lapokat is fogadó hármas az alsó csatlakozósorral rendelkező alaplapokat is támogatja már.

XT néven egy három számítógépházat tartalmazó termékcsaládot dobott piacra a Phanteks. A trió tagjai sorrendben az XT Pro, XT Pro Ultra és XT View neveket kapták, és valamennyien 450 x 230 x 500 mm-es méretű miditornyok, melyek E-ATX, ATX, microATX és Mini-ITX alaplapok fogadására egyaránt képesek. Két kamrára osztott belsejükben hét bővítőkártyának van hely, és az opcionális Gen4 Vertical GPU Bracket segítségével a grafikus kártya (mely legfeljebb 415 mm hosszú lehet) függőlegesen is beépíthető. További közös tulajdonságuk, hogy az MSI Project Zero és ASUS BTF jellegű, csatlakozóikat alul hordó alaplapok fogadására is felkészítették őket az alaplapi tálca megfelelő kivágásával. A processzorhűtő maximális magassága 184 mm, a tápegység mélysége pedig 270 mm lehet.


[+]

Ami az eltéréseket illeti, az alapmodellnek tekinthető XT Pro egy rácsos előlappal és bal oldalán edzett üveg burkolattal rendelkező fekete gépház, tulajdonképpen standard belső felépítéssel. Az alsó kamrában elhelyezett háttértár-keretbe két 3,5”-es vagy egy 2,5” és egy 3,5”-es adattároló telepíthető. Összesen tíz 12 cm-es ventilátor fogadására képes, ebből egy 12 cm-es szimpla fekete példányt hátulra előre beépítenek – a maradék kilencből három kerülhet felülre, három elölre, három pedig a két kamrát elválasztó lemezre (természetesen 14 cm-es légkavarók és radiátorok beépítésére is van lehetőség, ahogy az az alábbi képen is látszik.


[+]

Az XT Pro Ultra esetében fontos eltérés, hogy nem egy 12 cm-es, hanem három 14 cm-es, és rögtön ARGB fényekkel is felruházott ventilátorral érkezik a termék a gyárból, ráadásul itt nemcsak fekete, de fehér alapszínben is elérhető a gépház. Tartozékként kapunk egy „SSD-tartót” is, mely az alaplapi tálca hátoldalán rögzíthető, és három 2,5”-es meghajtónak nyújt kényelmes pihenőhelyet.


[+]

A csúcsmodellnek tekinthető, feketében és fehérben is piacra kerülő XT View, ahogy nevéből is talán kitalálható, már azoknak készült, akik a lehető legjobban szeretnék közszemlére tenni az összeállított konfigurációt, ennek érdekében pedig az előlapot is edzett üveggel helyettesíti (tulajdonképpen az az oldalfallal együtt egy derékszögű, átlátszó elemet alkot). Így az itteni ventilátorokról lemondhatunk, azok átkerülnek oldalra, és már csak két 12 cm-es egység fér el itt belőlük. A tárolókat az XT Pro Ultránál látottak szerint képes fogadni a View is.

Valamennyi XT ház rendelkezik I/O csatlakozósorral is, mely 3,5 mm-es kombojacket, illetve egy Type-A és egy Type-C konnektort tartalmaz. Ezek közül az előbbi USB 3.0-t, az utóbbi az XT Pro esetében USB 3.0-t, az XT Pro Ultránál és XT View-nál USB 3.2 Gen 2-t kínál.

Mindhárom felsorolt ház már érkezőben van, az ajánlott árakat illetően az XT Pro 50 euróba, a Pro Ultra feketében 70, fehérben 75 euróba, a View pedig színtől függetlenül 80 euróba kerül.

Előzmények

Hirdetés