Hirdetés

Xigmatek Gigas alumínium kockaház microATX alaplapokhoz

Szerencsére egyre nagyobb a kínálat az olyan számítógépházakból, melyek kifejezetten microATX alaplapok fogadására szakosodtak, de ettől függetlenül elegendő teret biztosítanak egy csúcsteljesítményű konfigurációnak is. A Xigmatek új alumíniumháza, avagy a Gigas is ebből a szegmensből kíván némi részesedést kikanyarítani magának. Lássuk, mindezt hogyan képzelte el a gyártó!


[+]

A 278 x 322 x 396 mm-es kocka burkolata szálcsiszolt alumínium, mely lehet fekete vagy fém színű is. Ez kifejezetten minőségi megjelenést kölcsönöz a szerkezetnek. A még tökéletesebb összkép érdekében az előlap és a két oldallap egyetlen alumíniumlemezből lett kialakítva, hogy az esetleges pontatlan illesztések ne rombolják az összhatást. Az előlap egyetlen „díszítőeleme” az X alakú szellőzőnyílás, ami természetesen a gyártó nevére utal. Ezen kívül semmilyen felirattal vagy logóval nem terhelték a felületet a tervezők. Fent a 2 darab 5,25”-es külső meghajtóhely mellett egy külön panelen sorakoznak az előlapi kivezetések: a szokásos gombok, LED-ek és hangcsatlakozók alatt 2 darab USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port látható.


[+]

Belterében az alaplapot vízszintesen legalulra kell szerelni, vagyis a Gigas alja egyben alaplaptálcaként is funkcionál. Tömzsi felépítése ellenére figyelemreméltó mennyiségű adattároló befogadására képes: a két merevlemezkeretbe összesen hat darab 3,5”-es és két 2,5”-es HDD/SSD szerelhető. A három rögzítőkeret miatt egy hosszanti tartó keresztülfut a házban, ám ez szerencsére nem akadályozza meg a 185 mm magas CPU-hűtők beszerelését. Bővítőkártyák területén sincs sok megkötés, a négy bővítőhelyre maximum 350 mm hosszú videokártyák férnek be.


[+]

A hűtés már gyárilag is kielégítő. A kereszthuzatról két elülső és két hátulsó, 120 mm-es ventilátor gondoskodik, melyek percenként 1000 fordulatos sebességükkel csendben, de megfelelően szellőztetik a ház belsejét.

A Xigmatek Gigas hazai érkezése – fekete és ezüst színben – április elején várható, vételára 35 690 forint lesz.

Előzmények

Hirdetés