A jövőben egy HDMI-s stick is elég lesz az Xbox Game Pass eléréséhez

A Microsoft nagy erőkkel dolgozik egy, a Google Stadiához hasonló megoldás kifejlesztésén.

A Microsoft még 2021-es év nyarán jelentette be, hogy fejlesztés alatt áll egy, jelenleg Keystone kódnéven ismert eszközük, amit egy HDMI csatlakozóval rendelkező, nagyobb pendrive méretű megoldásként kell elképzelnünk. Ezt a tévénkhez vagy monitorunkhoz csatlakoztatva és vezeték nélküli internetkapcsolattal megkínálva hozzáférhetünk az Xbox Game Pass szolgáltatásban elérhető játékkönyvtárhoz. Az egész ebben a formában nagyon hasonlít a Google Stadiához, az újdonság esetében tehát mindössze a Keystone-ra és egy kontrollerre lesz szükségünk ahhoz, hogy tévénken a felhőből streamelt AAA játékokat tudjunk játszani, ami nem csak – valószínűsíthetően – olcsóbb megoldást jelent a felhasználók számára, mintha egy komplett játékkonzolt vásárolnának, de az elérhetőségen is javít, hiszen egy ilyen eszközt legyártani is egyszerűbb, mint egy Xboxot.

Google Stadia
Google Stadia [+]

A Keystone már hosszú évek óta fejlesztés alatt áll, a Microsoft szóvivőjének a Windows Centralnak adott nyilatkozatából viszont kiderül, hogy ez még sokáig így is marad. Eddigi tapasztalataik és a felhasználói igények alapján úgy döntöttek, hogy újratervezik az eszközt és egy másfajta megközelítésből állnak neki a munkának, annak érdekében, hogy még több felhasználóhoz tudják eljuttatni az Xbox Cloud Gaming élményt.

Ez a nyilatkozat jelenleg elég semmitmondónak tűnik, hiszen nem derült ki, hogy eddig mit értek el és min kívánnak változtatni, arra viszont nagy tétben mernénk fogadni, hogy idén már nem kapunk több hírt a fejlesztéssel kapcsolatban. A Microsoft egyébként június 12-én tart egy Xbox/Bethesda tematikájú eseményt, mi viszont úgy tippelünk, hogy ott inkább játékokról lesz szó, nem pedig új hardverekről.

Előzmények

Hirdetés