A játékok streamelésére fókuszál az Xbox App új verziója

Felhőből és helyi konzolról is eljuttatható a tartalom a Windows PC-kre.

A Microsoft a nyáron terjesztette ki a Windows PC-kre az Xbox Cloud Gaming szolgáltatást, most pedig csavarnak egyet a lehetőségeken, ugyanis megérkezett az Xbox App új verziója, amelynek hála az Xbox Game Pass Ultimate előfizetők innen is elérhetik az Xbox Game Pass játékokat a felhőből, és egy kompatibilis játékvezérlővel mehet is a szórakozás.

Természetesen a böngészőn keresztüli elérés is megmarad, de a leggyorsabb kliens egyértelműen az Xbox App, így célszerű lehet ezt használni. Már csak azért is, mert ezen keresztül információt lehet kapni a gamepad és a hálózat állapotáról, integrálásra került a Game Bar, illetve számos közösségi médiával kapcsolatos funkció is elérhető.

A fentiek is túlmegy a Microsoft, ugyanis lehetővé teszik a PC-re való streamelést az Xbox Series X és S, illetve az Xbox One sorozatú konzolokról. Az Xbox Remote Play funkció koncepciója és működése ugyanaz, mint az Xbox Cloud Gaming szolgáltatásé, csak nem egy távoli szerver számolja a képet, hanem az otthoni konzol. Mindez 1080p-s 60 Hz-es streamet jelent, de a 60 képkocka/másodperces sebességhez szükség van arra, hogy a helyben elérhető konzol ki is tudjon számolni ennyit.

Az újítások eléréséhez Windows 10 vagy újabb operációs rendszer szükséges, amelyre természetesen telepíteni kell a legfrissebb Xbox applikációt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés